Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#20601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

pumica wrote:Emir Suljagić o sastanku o formiranju vlasti u FBiH

„BAKIR JE DRAGANU DAO ŠEST MINISTARSTAVA, A KOMŠIĆA ŽELIO DA PONIZI!“

„Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će on platiti visoku cijenu, a koja će koštati ovu državu što je daleko veći problem“, kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a.

Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.

-Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.

Problem je u Bakirovom odnosu prema DF-u. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ-a, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića, poručuje Suljagić.
Uh, uh... Da ne bi :lol:
JohnnyS

#20602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
It_is_a_Leclerc

#20603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

JohnnyS wrote:To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
Na Twitteru - "DF je spremna sutra da se vrati pregovorima. Ali ne pod ovim ponižavajućim uslovima".

:thumbup:
StupskaBitanga

#20604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

It_is_a_Leclerc wrote:
pumica wrote:Emir Suljagić o sastanku o formiranju vlasti u FBiH

„BAKIR JE DRAGANU DAO ŠEST MINISTARSTAVA, A KOMŠIĆA ŽELIO DA PONIZI!“

„Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će on platiti visoku cijenu, a koja će koštati ovu državu što je daleko veći problem“, kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a.

Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.

-Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.

Problem je u Bakirovom odnosu prema DF-u. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ-a, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića, poručuje Suljagić.
Uh, uh... Da ne bi :lol:
jel ovo DF se vraća SBB
pumica

#20605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Komšić optužio SDA da su pristali na ustupke HDZ-u

BEZ DOGOVORA O VLADI FBIH, U UTORAK NOVI SASTANAK SDA I HDZ-A

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović saglasili su se da sutra budu održani sastanci stranačkih tijela na kojima će biti dogovoreni dalji koraci u procesu formiranja vlasti FBiH, koji bi bili priprema za novi sastanak SDA i HDZ-a u utorak, 3. marta.

Čović je rekao novinarima u Sarajevu da će u utorak biti održan sastanak predstavnika SDA i HDZ-a.

Lider DF-a Željko Komšić napustio je sastanak o formiranju vlasti u FBiH nakon pola sata, istakavši da više neće učestvovati u daljim razgovorima o ovoj temi, jer je SDA pristala na određene ustupke HDZ-u.

"Nismo mogli doći do dogovora. SDA je pristala da u Vladi FBiH ima šest ministara i premijera, da HDZ-u pripadne šest ministarstava, a DF-u četiri, što je za nas neprihvatljivo. DF je napravio dovoljno ustupaka kod Savjeta ministara BiH. Na ovaj način ne bi se poštovao izborni rezultat koji je ostvario DF", rekao je Komšić nakon što je napustio sastanak.

Komšić je istakao da će DF podržati formiranje "manjinske vlade" samo iz razloga da bi se došlo do formiranja Vlade FBiH.

On je istakao da će DF ostati dio vlasti u Savjetu ministara BiH, ali da će se "ukoliko kažu da DF smeta u Savjetu ministara, povući".

(Srna)
GoldenSpoon

#20606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

DF ima idealnu priliku da demaskira bakira izetbegovica SDA i njegovu politiku kompromisa sa svrhom dalje pljacke ove jadne drzave... SDA i HDZ nemaju m*da da sami formiraju vlast jer im uvijek treba neko da ga okrive za neuspjeh i ponovo poberu glasove

danasnji sastanak je samo jos jedan od dokaza da nas je SDA branila u ratu sve bi nas pobili ali na nasu srecu ovu drzavu su odbranile iskrene patriote a ne mekusci poput bakira izetbegovica koji se samo obogatio na nesreci i jadu ovog naroda
JohnnyS

#20607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

It_is_a_Leclerc wrote:
JohnnyS wrote:To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
Na Twitteru - "DF je spremna sutra da se vrati pregovorima. Ali ne pod ovim ponižavajućim uslovima".

:thumbup:

Ja sam uvijek bio za to da sve stranke koje dobiju veliko povjerenje na izborima to povjerenje moraju opravdati pa barem pokušati sastaviti vlast. Zato sam bio za to da DF preuzme odgovornost i uđe u vlast kad su mnogi koji su za njih glasovali bili za to da se ne miješaju s HDZ-om i SDA. Po meni bi to bili bačeni glasovi jer koja budala bi dala glas za buduću opoziciju. DF je pokušao, HDZ hoće puno, SDA je sklonija izaći HDZ-u u susret nego DF-u i ja mislim da DF ima svako pravo da kaže "pokušali smo, ovi neće, ko vas jebe". Po meni, to bi trebali i napraviti.
Mister Yes

#20608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

Ako zaista ostane ovako i formira se manjinska vlada bez DF-a onda na sljedećim izborima moj glas ide DF-u. Fenomenalan posao:

1. Uvjetovali svoju podršku u Federaciji izbacivanjem SNSD-a sa državnog nivoa. I uspjeli izbaciti SNSD iz državnog nivoa.
2. Nisu u vladi Federacije pa ih SDA ne može koristiti kao alibi kao što je koristila sve prije njih
3. Pomogli da se formira vlada Federacije iako nisu u njoj
4. Obezbjedili da imaju podpredsjednika Federacije i time kontrolišu sve procese koje moraju potpisati predsjednik i podpredsjednici Federacije
5. U parlamentu od njih zavisi da li će nešto proći. Ako im se ne sviđa samo kažu "ne valja vam ovo. prepravite pa da vidimo ponovo"

Izvrsno :thumbup:

Još samo da u kantonima u kojima je to moguće formiraju vlast bez SDA i biće zaista savršeni :bih:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Ono šHo bi se reklo našKi narodski..prnušHe u fenjer :izet:
It_is_a_Leclerc

#20610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Slažem se. Ja bih najsretniji bio da su Bakir i Dragan danas izašli i rekli - "Prihvatamo ponudu DF-a, i napravit ćemo manjinsku vladu. Neka nam se sklone sa puta i to je to".

Ali, ni SDA ni HDZ to nisu hrabri uraditi. Svi znamo zašto... I zato ja vidim da će u utorak biti ipak ovo završeno, po principu da će DF pristati na pet ministarstava, ali da to budu promet, finansije, zdravstvo i slično, a HDZ i SDA će se pokusurati sa po šest.
Drvosjeca iz Dejcica

#20611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

starisalko wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god meni je Komšić porastao u očima. Ja se ne sjećam da je neko u ovih 20+ godina rekao eto vam napravite vladu ja neću praviti problem ali dio nje neću biti iz principa. SDA pokazala da jedno govori do podne a drugo od podne...eto sada po Bakiru DF je problem nije HDZ. :roll:
To je mogao reci i da se nefata u kolo
Kojom logikom? Ima bolji izborni rezultat nego HDZ tako da mu to daje svu legalnost i legitimnost "fatanja u kolo". :oops:
pici

#20612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno :izet: :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#20613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno :izet: :mrgreen:
SDA-u sam ubrojao premijersko mjesto.
pici

#20614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

It_is_a_Leclerc wrote:
pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno :izet: :mrgreen:
a to je drugo
Mister Yes

#20615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Mister Yes »

It_is_a_Leclerc wrote:
Da SDA ima isto ministara koliko i DF? :lol:
karanana

#20616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by karanana »

a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
fosna2014

#20617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Sta li sad Nerko razmislja kod kuce? :mrgreen:
VjecitiStudent

#20618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
Kako dodatna da prave, kad već sad imaju dva koja bi trebalo ukinuti, obrazovanje i kulturu, Ustavni sud ih proglasio neustavnim još prije pet godina.
VjecitiStudent

#20619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:Sta li sad Nerko razmislja kod kuce? :mrgreen:
Nerko je zauzet, još prebrojava pare od prodaje Šipadove zgrade.
pici

#20620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

karanana wrote:a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
a što bi to radili...SDA 6+1premijer HDZ 5 i DF 5...u Kćemu je probljem...a DraganĆe obeĆao SNSD-u 1 i to finansije :mrgreen: Nemre
It_is_a_Leclerc

#20621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Mister Yes wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Da SDA ima isto ministara koliko i DF? :lol:
SDA može imati i 10 ministarstava. Samo neka bude dovoljno hrabra i krene u formiranje manjinske vlade.
512MB

#20622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by 512MB »

Pa ovo je fenomenalno, DF ce da pomete na sljedecim izborima! Negine im 300 hiljada patriotski glasova...
vee-jay

#20623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Odlican potez Komsica i ekipe mu. :thumbup:

Za nadati se da ce ostati pri svome stavu.
Alfons Kauders

#20624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vee-jay wrote:Odlican potez Komsica i ekipe mu. :thumbup:

Za nadati se da ce ostati pri svome stavu.
Zeljko je dokazao nije bekan kojeg mogu ispreskakati kao neke bivse koalicione partnere...

tajming im malo ofiran doduse, :D da mogu poslije pricati kako je SDA na bas na dan drzavnosti poklanjala HDZu ministarstva, tjerala zlatnog ljiljana i osnivaca prvog marta iz vlasti, pa onda sva ostala pateticna sranja na koja se narod pali :D

upamtite - SDA ce ovo krvavo platiti 2016 i 2018, taman da s jos vise meraka slavimo prvi mart... :D a HDZ? pa tada ce biti bez SNSDa i SDA... ni njima ne bih bio u kozi :D
It_is_a_Leclerc

#20625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

DF neće ostati pri ovom stavu i ući će u vlast na nivou FBiH... Ja to očekujem.

Ja vjerujem da će SDA i HDZ odrediti prihvatljivu formulu i da će DF ipak pristati. SDA i HDZ nemaju dovoljno hrabrosti za manjinsku vladu.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 01/03/2015 19:42, edited 1 time in total.
Post Reply