Uh, uh... Da ne bipumica wrote:Emir Suljagić o sastanku o formiranju vlasti u FBiH
„BAKIR JE DRAGANU DAO ŠEST MINISTARSTAVA, A KOMŠIĆA ŽELIO DA PONIZI!“
„Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će on platiti visoku cijenu, a koja će koštati ovu državu što je daleko veći problem“, kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a.
Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.
-Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.
Problem je u Bakirovom odnosu prema DF-u. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ-a, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića, poručuje Suljagić.
Demokratska fronta Željko Komšić
- It_is_a_Leclerc
#20601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JohnnyS
#20602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
- It_is_a_Leclerc
#20603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Na Twitteru - "DF je spremna sutra da se vrati pregovorima. Ali ne pod ovim ponižavajućim uslovima".JohnnyS wrote:To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
-
StupskaBitanga
#20604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jel ovo DF se vraća SBBIt_is_a_Leclerc wrote:Uh, uh... Da ne bipumica wrote:Emir Suljagić o sastanku o formiranju vlasti u FBiH
„BAKIR JE DRAGANU DAO ŠEST MINISTARSTAVA, A KOMŠIĆA ŽELIO DA PONIZI!“
„Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će on platiti visoku cijenu, a koja će koštati ovu državu što je daleko veći problem“, kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a.
Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.
-Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.
Problem je u Bakirovom odnosu prema DF-u. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ-a, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića, poručuje Suljagić.
- pumica
#20605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Komšić optužio SDA da su pristali na ustupke HDZ-u
BEZ DOGOVORA O VLADI FBIH, U UTORAK NOVI SASTANAK SDA I HDZ-A
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović saglasili su se da sutra budu održani sastanci stranačkih tijela na kojima će biti dogovoreni dalji koraci u procesu formiranja vlasti FBiH, koji bi bili priprema za novi sastanak SDA i HDZ-a u utorak, 3. marta.
Čović je rekao novinarima u Sarajevu da će u utorak biti održan sastanak predstavnika SDA i HDZ-a.
Lider DF-a Željko Komšić napustio je sastanak o formiranju vlasti u FBiH nakon pola sata, istakavši da više neće učestvovati u daljim razgovorima o ovoj temi, jer je SDA pristala na određene ustupke HDZ-u.
"Nismo mogli doći do dogovora. SDA je pristala da u Vladi FBiH ima šest ministara i premijera, da HDZ-u pripadne šest ministarstava, a DF-u četiri, što je za nas neprihvatljivo. DF je napravio dovoljno ustupaka kod Savjeta ministara BiH. Na ovaj način ne bi se poštovao izborni rezultat koji je ostvario DF", rekao je Komšić nakon što je napustio sastanak.
Komšić je istakao da će DF podržati formiranje "manjinske vlade" samo iz razloga da bi se došlo do formiranja Vlade FBiH.
On je istakao da će DF ostati dio vlasti u Savjetu ministara BiH, ali da će se "ukoliko kažu da DF smeta u Savjetu ministara, povući".
(Srna)
BEZ DOGOVORA O VLADI FBIH, U UTORAK NOVI SASTANAK SDA I HDZ-A
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović saglasili su se da sutra budu održani sastanci stranačkih tijela na kojima će biti dogovoreni dalji koraci u procesu formiranja vlasti FBiH, koji bi bili priprema za novi sastanak SDA i HDZ-a u utorak, 3. marta.
Čović je rekao novinarima u Sarajevu da će u utorak biti održan sastanak predstavnika SDA i HDZ-a.
Lider DF-a Željko Komšić napustio je sastanak o formiranju vlasti u FBiH nakon pola sata, istakavši da više neće učestvovati u daljim razgovorima o ovoj temi, jer je SDA pristala na određene ustupke HDZ-u.
"Nismo mogli doći do dogovora. SDA je pristala da u Vladi FBiH ima šest ministara i premijera, da HDZ-u pripadne šest ministarstava, a DF-u četiri, što je za nas neprihvatljivo. DF je napravio dovoljno ustupaka kod Savjeta ministara BiH. Na ovaj način ne bi se poštovao izborni rezultat koji je ostvario DF", rekao je Komšić nakon što je napustio sastanak.
Komšić je istakao da će DF podržati formiranje "manjinske vlade" samo iz razloga da bi se došlo do formiranja Vlade FBiH.
On je istakao da će DF ostati dio vlasti u Savjetu ministara BiH, ali da će se "ukoliko kažu da DF smeta u Savjetu ministara, povući".
(Srna)
- GoldenSpoon
#20606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF ima idealnu priliku da demaskira bakira izetbegovica SDA i njegovu politiku kompromisa sa svrhom dalje pljacke ove jadne drzave... SDA i HDZ nemaju m*da da sami formiraju vlast jer im uvijek treba neko da ga okrive za neuspjeh i ponovo poberu glasove
danasnji sastanak je samo jos jedan od dokaza da nas je SDA branila u ratu sve bi nas pobili ali na nasu srecu ovu drzavu su odbranile iskrene patriote a ne mekusci poput bakira izetbegovica koji se samo obogatio na nesreci i jadu ovog naroda
danasnji sastanak je samo jos jedan od dokaza da nas je SDA branila u ratu sve bi nas pobili ali na nasu srecu ovu drzavu su odbranile iskrene patriote a ne mekusci poput bakira izetbegovica koji se samo obogatio na nesreci i jadu ovog naroda
- JohnnyS
#20607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
It_is_a_Leclerc wrote:Na Twitteru - "DF je spremna sutra da se vrati pregovorima. Ali ne pod ovim ponižavajućim uslovima".JohnnyS wrote:To je vjerojatno status mu na fejsbuku obzirom da toliko na tviter ne stane.
Ja sam uvijek bio za to da sve stranke koje dobiju veliko povjerenje na izborima to povjerenje moraju opravdati pa barem pokušati sastaviti vlast. Zato sam bio za to da DF preuzme odgovornost i uđe u vlast kad su mnogi koji su za njih glasovali bili za to da se ne miješaju s HDZ-om i SDA. Po meni bi to bili bačeni glasovi jer koja budala bi dala glas za buduću opoziciju. DF je pokušao, HDZ hoće puno, SDA je sklonija izaći HDZ-u u susret nego DF-u i ja mislim da DF ima svako pravo da kaže "pokušali smo, ovi neće, ko vas jebe". Po meni, to bi trebali i napraviti.
- Mister Yes
#20608 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako zaista ostane ovako i formira se manjinska vlada bez DF-a onda na sljedećim izborima moj glas ide DF-u. Fenomenalan posao:
1. Uvjetovali svoju podršku u Federaciji izbacivanjem SNSD-a sa državnog nivoa. I uspjeli izbaciti SNSD iz državnog nivoa.
2. Nisu u vladi Federacije pa ih SDA ne može koristiti kao alibi kao što je koristila sve prije njih
3. Pomogli da se formira vlada Federacije iako nisu u njoj
4. Obezbjedili da imaju podpredsjednika Federacije i time kontrolišu sve procese koje moraju potpisati predsjednik i podpredsjednici Federacije
5. U parlamentu od njih zavisi da li će nešto proći. Ako im se ne sviđa samo kažu "ne valja vam ovo. prepravite pa da vidimo ponovo"
Izvrsno
Još samo da u kantonima u kojima je to moguće formiraju vlast bez SDA i biće zaista savršeni
1. Uvjetovali svoju podršku u Federaciji izbacivanjem SNSD-a sa državnog nivoa. I uspjeli izbaciti SNSD iz državnog nivoa.
2. Nisu u vladi Federacije pa ih SDA ne može koristiti kao alibi kao što je koristila sve prije njih
3. Pomogli da se formira vlada Federacije iako nisu u njoj
4. Obezbjedili da imaju podpredsjednika Federacije i time kontrolišu sve procese koje moraju potpisati predsjednik i podpredsjednici Federacije
5. U parlamentu od njih zavisi da li će nešto proći. Ako im se ne sviđa samo kažu "ne valja vam ovo. prepravite pa da vidimo ponovo"
Izvrsno
Još samo da u kantonima u kojima je to moguće formiraju vlast bez SDA i biće zaista savršeni
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono šHo bi se reklo našKi narodski..prnušHe u fenjer 
- It_is_a_Leclerc
#20610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slažem se. Ja bih najsretniji bio da su Bakir i Dragan danas izašli i rekli - "Prihvatamo ponudu DF-a, i napravit ćemo manjinsku vladu. Neka nam se sklone sa puta i to je to".
Ali, ni SDA ni HDZ to nisu hrabri uraditi. Svi znamo zašto... I zato ja vidim da će u utorak biti ipak ovo završeno, po principu da će DF pristati na pet ministarstava, ali da to budu promet, finansije, zdravstvo i slično, a HDZ i SDA će se pokusurati sa po šest.
Ali, ni SDA ni HDZ to nisu hrabri uraditi. Svi znamo zašto... I zato ja vidim da će u utorak biti ipak ovo završeno, po principu da će DF pristati na pet ministarstava, ali da to budu promet, finansije, zdravstvo i slično, a HDZ i SDA će se pokusurati sa po šest.
- Drvosjeca iz Dejcica
#20611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kojom logikom? Ima bolji izborni rezultat nego HDZ tako da mu to daje svu legalnost i legitimnost "fatanja u kolo".starisalko wrote:To je mogao reci i da se nefata u koloDrvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god meni je Komšić porastao u očima. Ja se ne sjećam da je neko u ovih 20+ godina rekao eto vam napravite vladu ja neću praviti problem ali dio nje neću biti iz principa. SDA pokazala da jedno govori do podne a drugo od podne...eto sada po Bakiru DF je problem nije HDZ.
- pici
#20612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno

- It_is_a_Leclerc
#20613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA-u sam ubrojao premijersko mjesto.pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno![]()
- pici
#20614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a to je drugoIt_is_a_Leclerc wrote:SDA-u sam ubrojao premijersko mjesto.pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno![]()
- Mister Yes
#20615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da SDA ima isto ministara koliko i DF?It_is_a_Leclerc wrote:SDA-u sam ubrojao premijersko mjesto.pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno![]()
- karanana
#20616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
- fosna2014
#20617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta li sad Nerko razmislja kod kuce? 
-
VjecitiStudent
#20618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kako dodatna da prave, kad već sad imaju dva koja bi trebalo ukinuti, obrazovanje i kulturu, Ustavni sud ih proglasio neustavnim još prije pet godina.karanana wrote:a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
-
VjecitiStudent
#20619 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nerko je zauzet, još prebrojava pare od prodaje Šipadove zgrade.fosna2014 wrote:Sta li sad Nerko razmislja kod kuce?
- pici
#20620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
a što bi to radili...SDA 6+1premijer HDZ 5 i DF 5...u Kćemu je probljem...a DraganĆe obeĆao SNSD-u 1 i to finansijekaranana wrote:a sto ne naprave jos jedno ministarstvo ili koliko ih vec fali da svi budu zadovoljni, i to je to.
- It_is_a_Leclerc
#20621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA može imati i 10 ministarstava. Samo neka bude dovoljno hrabra i krene u formiranje manjinske vlade.Mister Yes wrote:Da SDA ima isto ministara koliko i DF?It_is_a_Leclerc wrote:SDA-u sam ubrojao premijersko mjesto.pici wrote:nevalja ti matematika 6+6+5=17...6+5+5=16 uz finansije naravno![]()
- 512MB
#20622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ovo je fenomenalno, DF ce da pomete na sljedecim izborima! Negine im 300 hiljada patriotski glasova...
- vee-jay
#20623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odlican potez Komsica i ekipe mu.
Za nadati se da ce ostati pri svome stavu.
- Alfons Kauders
#20624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zeljko je dokazao nije bekan kojeg mogu ispreskakati kao neke bivse koalicione partnere...vee-jay wrote:Odlican potez Komsica i ekipe mu.![]()
tajming im malo ofiran doduse,
upamtite - SDA ce ovo krvavo platiti 2016 i 2018, taman da s jos vise meraka slavimo prvi mart...
- It_is_a_Leclerc
#20625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF neće ostati pri ovom stavu i ući će u vlast na nivou FBiH... Ja to očekujem.
Ja vjerujem da će SDA i HDZ odrediti prihvatljivu formulu i da će DF ipak pristati. SDA i HDZ nemaju dovoljno hrabrosti za manjinsku vladu.
Ja vjerujem da će SDA i HDZ odrediti prihvatljivu formulu i da će DF ipak pristati. SDA i HDZ nemaju dovoljno hrabrosti za manjinsku vladu.
Last edited by It_is_a_Leclerc on 01/03/2015 19:42, edited 1 time in total.