Po nekim trkackim postulatima i svjetonazorima su upravu, ali ne mozes zanemariti napredak turbo-dizela u odnosu na amto benzinac (ok, u toku je era turbo-benzinaca, ali kod nas je jos uvijek "na snazi" odnosno turbo-dizel vs atmo benzinac).Qler wrote:Meni je generalno glupo ovi danasnji "trkaci" sa dizelima... brate koliko god imao konja, nisi ti nikakav "trkac" ili ljubitelj brzine i brzih automobila sa dizelom.. ti si samo kokuz koji hoce da ide brzo... Ako si petrolhead, ljubitelj automobila i ako volis to, ti ces voziti benzinca pa makar dao zadnju marku za litar goriva...
Vrati se malo unazad i uzmi par primjera.
E30, imao dva dizela, 324d sa 85 KS i 324d sa 115 KS, a benzince do 170 KS (naravno ne ubrajam M3), pri cemu je vecina benzinaca bila jaca od najjaceg dizela. Kako ces onda biti trkac u 6-taku od 115 KS? Jbga, u F30 imas benzince u rasponu od 134 do 250 KS, a dizele od 115 do 300 KS i
Eto i u tvojoj "bransi"... Ford Mondeo Mk1, jedini dizel je bio 1,8 TD sa 90 KS tj jednako kao i najslabiji benzinac koji su isli do 200 KS, danas se lijepo mozes "trkati" sa 200 dizelski konja.
NHF ali sa nekim srednjim dizelom od 180 KS mozes biti itekakav "trkac" i pritome zaboravljas da " samo kokuz koji hoce da ide brzo" u startu vise plati auto neko real petrolhead koji ce zadji dinar dati za benzin i pitanje je kad ce mu se ta "uvala" isplatiti...
Da se razumijemo, ja sam old skul i uvijek za benzin, ali treba biti realan...