Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
cvijet s reverom

#20576 Re: Zeničani

Post by cvijet s reverom »

Fuad opet slago.Čudo.
Ja_Ja

#20577 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Opet spinas XL. Nije niko nikada rekao samo reprogram i to je to. Istina reprogram jeste bio i jos uvijek je glavni stub oporavka kluba. Bez reprograma nebi imali o cemu pricati danas. Potrebno je jos MNOGO da Celik stane na noge ali ovo sto sada imamo je kudikamo bolje nego sto smo imali prije. Kada se krene sa placanjem poreznih obaveza onda i od tog momenta mozemo imati neke realne rokove za upravu da KORAK po KORAK urede stanje u klubu. Bez laznog zavaravanja citav proces ce uzeti nekoliko godina zestokog rada i malo srece da se klub stabilizuje.

Evo jucer su iz ZACELIK imali sastanak sa upravom. Ima par zanimljivosti u ovom tekstu pa procitajte.

http://www.zacelik.org/odrzan-sastanak- ... misevicem/
smartXL

#20578 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Vidi brate, i sa reprogramom Celik moze bit ugasen, to vam je svima jasno. Sljedece godine ce uslijedit nove blokade, zbog novih dugovanja, i to nam je svima jasno. Celikov najveci problem je novac, kojeg nema. Dzaba reprogram. Da je imao lovu, u reprogram su mogli sami uci, ali nema.

Sad i sami priznajete (doduse, naokolo) da je i prethodna uprava muljala, a ja sam o tome govorio prije par mjeseci kad ste me ismijavali i nazivali fudinim covjekom.

Sad, celik jedino mogu izvuc navijaci. Nema vise gradske uorave, oni su preuzeli obavezu reprograma. Domace tekme moraju bit preko 90% posjecene, tu je lova. Onda se sponzori sami javaljaju, eto dodatnog prihoda. Koliko god zanemarivali clanove, i od clanarina se moze ogroman prihod ostvarit.

To je put ozdravljenja celika, a ne iz budzeta ujzimat pare. Jarane, mi zenicani imamo puno vecih problema od celika. Celikom nek se bave navijaci i to je najbezbolnije. Ja o ovome vazim citavo vrijeme, al ste me ismijavali
Ja_Ja

#20579 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Naravno da ima i gradske uprave. O cemu ti da ih nema?! Grad Celiku treba i mora da nastavi pomagati kao i do ove godine. Grad reprogram placa od prostora koji su uzeti Celiku. Celiku slijeduju redovne dostave koje je i do sada dobijao a prijenego sto ih je Fudo prepolovio. Nemoj molim te da za par mjeseci dodjes i prosipas pricu kao sad "rekao sam vam" kad nam nista ne govoris niti si bio upravu za nesto o cemu si pricao.
smartXL

#20580 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Sve sto sam rekao, bilo je tako. I za upravu, i za reprogram. Ubjedjivali ste me da je fudo odgovoran za reprogram, a ja vam u glavu usadjivo da to jedino vijece moze. I ko je izglasao reprogram?

Gledaj sad ovo sta znaci kad se navijaci odazovu na tekmu, ja volim matematiku...

Zapad 6.871 x 6KM =41.226 KM
Istok 1.757 x 4KM =7.028KM
Jug 2.340 x 3KM =7.020KM
Sjever 2.001 ----
Vip loze -----
Po jednoj tekmi ostvaren prihod moze iznositi 55.276KM + sjever + vip.

U prosloj polusezoni je odigrano 7 domaćih utakmica, to je 386.918KM + (sjever+vip)

Brate za polusezonu se gotovo pola miliona moze nabrat. Druga polusezona i eto para da se bude na nuli. Na to dodaj sponzore, dodaj clanarine, nicija injekcija vise ne treba.

Grad ima vaznijih stvari, a ovako uz minimalan ulog navijaca, celik ostvaruje extra profit. Jel vam sad jasnije o cemu govorim? Znali ste mi celik poredit sa arsenalom u pogledu sa brojem clanova, a izbjegavali ste ispunjene tribine poredit.
Kikibombona

#20581 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

smartXL wrote:Sve sto sam rekao, bilo je tako. I za upravu, i za reprogram. Ubjedjivali ste me da je fudo odgovoran za reprogram, a ja vam u glavu usadjivo da to jedino vijece moze. I ko je izglasao reprogram?

Gledaj sad ovo sta znaci kad se navijaci odazovu na tekmu, ja volim matematiku...

Zapad 6.871 x 6KM =41.226 KM
Istok 1.757 x 4KM =7.028KM
Jug 2.340 x 3KM =7.020KM
Sjever 2.001 ----
Vip loze -----
Po jednoj tekmi ostvaren prihod moze iznositi 55.276KM + sjever + vip.

U prosloj polusezoni je odigrano 7 domaćih utakmica, to je 386.918KM + (sjever+vip)

Brate za polusezonu se gotovo pola miliona moze nabrat. Druga polusezona i eto para da se bude na nuli. Na to dodaj sponzore, dodaj clanarine, nicija injekcija vise ne treba.

Grad ima vaznijih stvari, a ovako uz minimalan ulog navijaca, celik ostvaruje extra profit. Jel vam sad jasnije o cemu govorim? Znali ste mi celik poredit sa arsenalom u pogledu sa brojem clanova, a izbjegavali ste ispunjene tribine poredit.
Pogledavši posjete u našem regionu, Željezničar je na mjestu broj tri. Najposjećeniji klub u regionu je Crvena zvezda sa 10.758 gledalaca po utakmici, a slijedi splitski Hajduk sa 9.377. Naš Klub je na trećem mjestu, dok je na četvrtoj poziciji prvak Srbije, Partizan sa prosjekom od 6.340 navijača po susretu. Osvajač hrvatskog prvenstva Rijeka ima prosjek od 4.757, a rival Dinamo bilježi 4.650. U Sloveniji je Maribor najposjećeniji sa 4.222 gledalaca po utakmici.
U prosjek su ukljucene utakmice u euro kupovima. Tako da, Zvezda na jednoj tekmi u euro klupovima gleda po 40-50 000 ljudi sto itekako utice na konacni prosjek. Isto je sa Partizanom, Zeljom, Hajdukom, Mariborom, Rijekom itd.

Zvezda - Cukaricki, Marakana
- Na tribinama stadiona Rajko Mitić trenutno se nalazi tek oko 1.000 ljudi. Sablasna slika.
http://www.mozzartsport.com/vesti/uzivo ... lih/166949

I da ne trazim dalje, posjete su minimalne. Prosjek prave euro kupovi i tekma sa Partizanom kada bude 30-40-50 000 ljudi. Isto je u Dinamo Zagreb.

A moze li se porediti Zenica sa Beogradom i Zagrebom?

Ako bi u narednoj sezoni imali posjetu u prosjeku 4 000, bilo bi fenomenalno.
channel10

#20582 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Džabe ti to sve pišeš.
:thumbup: za ogromnu većinu postova koje si napisao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20583 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
Sta ti to govori o prioritetu?
avenija

#20584 Re: Zeničani

Post by avenija »

_BataZiv_0809 wrote:
Kikibombona wrote:
To govori da je broj jedan prioritet Celik, jer 9000 ljudi koje je Celik privukao protiv Zrinjskog nece privuci svi zajedno klubovi do 2020 godine.
Ako je Zvezdi prosjek 10 000 iza koje stoji Beograd i pola Srbije, Celikovih eventualnih 5000 je uspjeh epskih razmjera.
Ukoliko bi Celik imao 5000 prosjek to je oko 400 000 KM prihoda za sezonu i upravu je smartXL kada kaze da je ovo najznacajniji izvor prihoda i da se treba fokusirati na njega.
Prva utakmica je odmah veliki test, Sarajevo, ljeto, utakmica nakon duze pauze, sve ispod 9000 ljudi je neuspjeh.
To je 40 000 KM prihoda sto nije zanemarivo.
A sposobnost UO je da pronadje sponzore koji ce se reklamirati pred tolikim brojem ljudi.
Kikibombona

#20585 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

_BataZiv_0809 wrote:
Kikibombona wrote:
Kada je u pitanju Celik, veza je emotivne a ne materijalne, pragmaticne ili bilo koje druge prirode. Za mene gasenje Celika nije opcija taman da duguje 30 000 000 a ne 3 000 000km. Ne mogu se odreci Celika kao sto se ne mogu odreci nekoga sebi bliskog. Nemam pjesnickog dara da ispoljim osjecanja koja me vezu za Celik. Moj otac je odrastao uz Celik. Ja isto tako. Celik je vise od 'firme', od fudbalskog kluba. Celik je jedina institucija u gradu za koju sam se vezao, kao pasionirani ljubitelj fudbala. Za Celik me veze bezbroj sjecanja. Bez Celika ni Zenica nece biti ista. Ne mogu zamisliti Bilino polje bez Celika. Ne mogu zamisliti da na BP igra nekakav KF Zenica. Ne mogu zamisliti napusteno i zapusteno Bilino polje koje ce biti usrano, po kojem ce se omladina karati i drogirati. Ima li smisla odrzavati Bilino polje ako nema Celika? Stadion bi se pretvorio u ruglo u centru grada dok nekome ne bi palo da isti srusi i napravi trzni centar.

Moze nekome zvucati pateticno, posebno ako ne gaji naklonost prema klubu, ali ja zaista tako osjecam. Posto sam ratno dijete na BP sam poceo ici od prve utakmice koja je nakon rata organizovana (vodio me stari kao pikule prije rata, ali se sjecam samo detalja). I bio redovan godinama, bez izostanaka. Kroz sve te godine, razvio se snazan osjecaj pripadnosti. Grb Celikov krasi sobu. Mozes misliti, da sutra moram baciti grb, jer Celik vise ne postoji!?? :shock: :(

Razumijem sugradjane koji imaju drugacije prioritete. Ne ljutim se na one koji kazu da Celik treba ugasiti. Svako ima pravo na misljenje. Novci svih nas cine gradski budzet. Svi imamo pravo na misljenje.

Drzava je apsolutni prioritet. Bez drzave sve gubi smisao. Sve postaje teze. A pogledaj Bato u kakvim je govnima nasa drzava. Vec imas likove koji kazu da je drzavu najbolje podijeliti, da treba sve razjebati, jer ovako ne ide. Duzni smo milijarde. Trosimo vise nego zaradjujemo. Imamo izrazito glupo sanovnistvo koje ne moze promovisati progresivnu politicku elitu. 80-90% stanovnistva je nazadno/korumpirano/nespobono/nepismeno/zlonamjerno/... 10-20% je progresivno/posteno/sposobno/pismeno/dobronamjerno/... Omjer u politickim partijama je jos gori. Ljudi koji bi mogli donijeti pozitivne promjene su apsolutna manjina. Nema kriticne mase da se bilo sta pokrene. Pogledaj vijece grada Zenice...!? Elementarno nepismeni ljudi. Nevjerovatno. Gradonacelnik nepismen. Cemu se nadati?

Apsolutno sam ZA da Celiku pripadnu 3 000 000 iz gradskog budzeta. Ako nece Celiku, kome ce ti novci pripasti!?? Hoce li uloziti u asfalt koji ce u narednih godinu dana 10 puta izrezati da proture kablove!?? Hoce li renovirati dopola neku novu gradsku ustanovu i tako napraviti novo ruglo u sred grada!? Hoce li novce upumpati u maline koje ljudi vidimo pale i prosipaju. Ti ljudi su druze moj totalno nesposobni. To sto su kriminalni i korumpirani je samo slag na tortu od govana. Ja sam za to da spasavamo sto se spasiti moze dok ne dodju bolja vremena, tj. dok ne napravimo bolje ljude. Celik je simbol Zenice. Sve zivo propada, makar da nesto spasimo i sacuvamo za bolja vremena. Ako ugasimo Celik, klub koji je rastao uz grad, klub koji su pratile i voljele generacije Zenicana, sta nam ostaje!??

Svi sportski kolektivi u Zenici su ugaseni ili su pred gasenjem. Jedino da odlucimo da nam sport i kultura nisu potrebni. BNP isto tako zivi od kantona i grada, ako se ne varam. Kvalitet je los a konzumenata malo. Jedino 'turbo-folk' dogadjaji okupljaju veliki broj ljudi. Ne znam stvarno, najlakse je ugasiti, hajmo nesto spasiti i sacuvati. Hajmo nparaviti NGG za druge probleme u gradu. Hajmo se pokrenuti kao drustvo, dobronamjerno i kriticki nastupati prema vlastima, vrsiti pozitivan pritisak. Hajmo akumulirani bijes umjeriti na pravu adresu, tamo gdje nam se kroji sudbina, a ne na Celik, koji svakako uzima mrvice, sa kojim niko nece biti siromasniji i bez kojeg niko nece biti bogatiji. Fudo nas posvadjao oko Celik a nepismenom puku prosipa pricu da je odnio veliku pobjedu nad kladionicama. Umjesto da dignemo glas protiv manipulisanja svjetinom, mi se glodjemo oko Celika.

I tako, kada pitas za prioritete, za kraj cu jos nesto prokemntarisati, posto sam svasta udrobio. Citam i gledam na Zenicablog kako se traga za zenom koja je krala u Marsu. I svjetina bijesna, uhvati je, noge joj polomi, strijeljaj na gradskom trgu. Zena klepila stvracicu koja kosta par maraka. Doslo mi je da odem u Mars i pitam sta je ukrala da namirim stetu. Jedva me drug odgovorio. Dok se pokradose milijarde, dok ekonomski analfabeti raspolazu sa stotinama miliona narodnih para, mi se zamaramo zenom koja je ukrala gumicu i siljalo. Taj isti Zenicablog nikada nije objavio clanak o lokalnim siledzijama koji reketare po gradu i sl. Veci problem zena koja krade cokoladice, privjeske i sl.
Kikibombona

#20586 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

avenija wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Kikibombona wrote:
To govori da je broj jedan prioritet Celik, jer 9000 ljudi koje je Celik privukao protiv Zrinjskog nece privuci svi zajedno klubovi do 2020 godine.
Ako je Zvezdi prosjek 10 000 iza koje stoji Beograd i pola Srbije, Celikovih eventualnih 5000 je uspjeh epskih razmjera.
Ukoliko bi Celik imao 5000 prosjek to je oko 400 000 KM prihoda za sezonu i upravu je smartXL kada kaze da je ovo najznacajniji izvor prihoda i da se treba fokusirati na njega.
Prva utakmica je odmah veliki test, Sarajevo, ljeto, utakmica nakon duze pauze, sve ispod 9000 ljudi je neuspjeh.
To je 40 000 KM prihoda sto nije zanemarivo.
A sposobnost UO je da pronadje sponzore koji ce se reklamirati pred tolikim brojem ljudi.
Zvezda duguje oko 30 000 000 eura. Svi klubovi na ovim prostorima su duzni, osim Dinama.

Zvezda ima puno manji prosjek u ligi. Na utakmice im dolazi po 2-3-4 000 ljudi. Prosjek nabijaju euro kupovi kada Marakanu ispuni cijela Srbija. Sve je to manje-vise isto. Nijedan renomirani klub na prostoru EX-YU se nije ugasio. Ne znam zasto se toliko zapelo da Celik bude prvi, iako svi duguju...!??

I dobro kazes, 9 000 protiv Zrinjskog nece napuniti svi sportski klubovi u Zenici zajedno u narednih 5 godina.
smartXL

#20587 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ne znam zasto se vezete za tu tekmu protiv zrinjskog. Pa to je bila euforija, novi statut. Poslije toga posjecenost je opadala. Ponovo je celik pao u sjenu, blagi zaborav. Znatel zasto? Zato sto su svi deklarativni navijaci, a kad treba otic na tribine, onda se ide logikom, ma hajd drugi ce otic, necu ja. I tako vam vecina razmislja. Tako je i za clanstvo, ma hajd ima grad neka placa, mojih 60KM nista ne znaci. Masa tako razmislja, a svi smo svjesni kolika pomoc je celiku bila potrebna. Ja s razlogom prozivam i navijace. Gdje je onih 6000 sa protesta, sa su barem oni dolazili na sve domace, situacija bi sad bila daleko bolja.

@Kikibombona sto se tice BNP, on zivi od pomoci Grada, ali ta pomoc je daleko manja nego sto celik ima, ali imaju uspjesnu svaku sezonu (sale su pune). Gradu treba i kultura, ne samo sport, nemoj taj segment izbacivat

Niko ne govori da celik treba ugasit, ali ako nema navijaca, on je samo trosak. Ja sam dao matematiku da dokazem da celik moze bit samoodrziv, bez pomoci grada.
Ajatolah_

#20588 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

Kikibombona wrote:Citam i gledam na Zenicablog kako se traga za zenom koja je krala u Marsu. I svjetina bijesna, uhvati je, noge joj polomi, strijeljaj na gradskom trgu. Zena klepila stvracicu koja kosta par maraka. Doslo mi je da odem u Mars i pitam sta je ukrala da namirim stetu. Jedva me drug odgovorio. Dok se pokradose milijarde, dok ekonomski analfabeti raspolazu sa stotinama miliona narodnih para, mi se zamaramo zenom koja je ukrala gumicu i siljalo. Taj isti Zenicablog nikada nije objavio clanak o lokalnim siledzijama koji reketare po gradu i sl. Veci problem zena koja krade cokoladice, privjeske i sl.
Ma nije ba nikome zanimljiva krađa čokoladica, bilo je ovakvih videa pa nikom ništa. Nego ljudima zanimljivo zato što je glavna akterica pokrivena žena, da se ne lažemo.
Kikibombona

#20589 Re: Zeničani

Post by Kikibombona »

smartXL wrote:@Kikibombona sto se tice BNP, on zivi od pomoci Grada, ali ta pomoc je daleko manja nego sto celik ima, ali imaju uspjesnu svaku sezonu (sale su pune). Gradu treba i kultura, ne samo sport, nemoj taj segment izbacivat

Niko ne govori da celik treba ugasit, ali ako nema navijaca, on je samo trosak. Ja sam dao matematiku da dokazem da celik moze bit samoodrziv, bez pomoci grada.
Ne izbacujem. Upravo suprotno. Smatram da trebamo sacuvati Celik i BNP. Ni sport ni klutura nisu samoodrzivi.

Imas primjer Crvene Zvezde za koju navija pola Srbije i bruka ljudi u regiji. I opet duzni 30 000 000 eura. Zvezdu finansiraju svi, od grada do drzave.

Vučić: Zvezda i Partizan nisu u stanju da nađu sponzore, država im plaća reket
On je rekao da Crvena zvezda i Partizan nisu u stanju da nađu sponzore, već uzimaju novac od države, država, dodao je, plaća taj "reket", a time što plaća, primetio je, ponaša se nefer prema drugim manjim klubovima u Srbiji.
O cemu onda pricamo?
Kakvi sponzori?
Dva giganta koja svake godine igraju Evropu imaju iste probleme kao mi, samo sto su njihovi dugovi neuporedivo veci, kao i budzet Beograda, da se razumijemo.

Zvezdu i Partizan, koji svake godine igraju Evropu, koji dolaze iz grada od 2 000 000 stanovnika, prati svega 2/3/4 000 ljudi po utakmici. A kvalitet fudbala na Marakani i JNA je neuporedivo bolji nego na BP.

Tako da, druze moj, okaci matematiku macku u rep. Malo realnosti ti ne bi skodilo.

Neka realnost za narednu sezonu je 3 000 u prosjeku, bio bih sretan sa 4 000, a bice odlicno ako bude 5 000. S obzirom na okolnosti. Da se borimo za titulu bila bi druga prica.

EDIT

A zamisli da neko samo spomene gasenje Zvezde, za jaja bi ga objesili, taman da duguju 100 miliona eura a ne 30...
smartXL

#20590 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Al druze sto nas poredis sa njima. Mene boli kurac za Zvezdom.

Mi se volimo busat kako imamo najbolje navijace, najvatrenije, naj...Ali to sve pada u vodu kad pogledas poluprazne tribine. Ja cu to 100x reci, celiku kad je trebala najveca podrska, ona je izostajala upravo od navijaca. Pa ne postoji celik zbog fude, vijeca...nego zbog navijaca. Jel se tu slazemo?

Kultura nije i ne moze bit samoodrziva. Nema matematike da bude. Zato moraju imati podrsku grada. Kultura je jedan od vaznijih segmenata koji grad cini gradom. Sport ima matematiku da bude samoodrziv. Mora se na tome radit. Sve se oko para vrti, i celik se bit bolji kad bude vise prihodovao. Kad budu tribine pune, eto para od marketinga, budi siguran. Nece neko platit reklamu a nema ko da je vidi.

Ja sam siguran, da ako navijaci preuzmu dio svoje odgovornosti (a pozivaju se na tu ljubav) da ce se celik izvuc glat. Sta je 2-3 domace tekme mjesecno, doci i odgledat 90min. Desetak KM, za osobu je nista a za klub puno.

PS. ako budemo razmisljali tako ko ti, dosta 3000-4000 gledalaca i da se s tim brojem zadovoljavamo, onad se celik nikad nece oporavit, padat ce u sve dublju dubiozu.
Ja_Ja

#20591 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Konstanto si nerealan. Celik je prosao bunu i bunicu u zadnjih par godina. U Celiku su se pokrenile promjene kakve nisu vidjene kod nas. Ljudi su oguglali. Ja sam ubjedjen da ce protiv Sarajeva na Bilinom biti bar 10,000 bez obzira na rezultat u Banja Luci. Bilo je tesko ne uci na stadion u proteklom vremenu kad Celik igra, ali neke stvari su se morale uraditi. Sada je na klubu da marketingski pridje gradjanima tako da ih privuce na utakmice, kroz firme, skole, organizacije, medije, itd.

Trazis prosjek za Celik koji nemaju ni timovi koji su se zadnjih 10 godina za vrh borili a ne za puko prezivljavanje. Sve ce to doci na svoje pa tako i ova posjeta. Celiku grad treba dati ono sto mu pripada i ono sto mu je davano do sada, Celik treba iz posjete da prikupi odredjena sredstva, ali po meni sada treba najvise da se bace na pristup firmama. Jednom kada se skine blokada sa racuna i kada firme budu mogle investirati u klub kroz sponzorstva ja ocekujem da ljudi ne spavaju i da idu od firme do firme sa ponudama.

U clanku o sastanku NGG-a i kluba sam procitao da su im iz NGG-a dali neke planove i izvjestaje ukljucujuci i marketing plan. Sada klub treba da raspise konkurs za menadzment i da se krene naprijed punom parom. ZE-DO kanton je pun firmi a nema reprezentativnijeg kluba od Celika, pa opleti.

I bez obzira sta XL pricao, mi imamo najbolje navijace. Ti navijaci su i kada je klub (kao prosle sezone) bio u krc-u i kad se nije znalo do drugog dijela polusezone ko pije a ko placa opet imao trecu najvecu posjetu u drzavi. Celik moze i treba bolje. Clanskim modelom se sada moze traziti uvid u sve, moze se insistirati na informacijama. Ja im dajem par mjeseci i onda ocekujem puni izvjestaj o citavom radu za ovu godinu.
smartXL

#20592 Re: Zeničani

Post by smartXL »

I ja sam siguran da cemo protiv Sarajeva napunit stadion, ali druze ta ce tekma, kao i protiv Zrinjskog, popravit prosjek posjecenosti, a sto nije realno stanje. Izbacit cemo tu tekmu i naci cemo prosjek i vidjet cete da ce posjecenost bit drasticno manja.

Tom filozofijom da se treba zadovoljit sa tom nekom posjecenoscu, Celik guramo nazad. Vi ste toga svjesni. Treba animirat gradjane da se vrate na tribine, kako-ne znam, ali mora. To nije uopste nerealno. Ako se moze svaki dan na kafe izlazit, moze se jednom u dvije hefte i na tribine sjest. Sta je tu nerealno?

Ja cu opet ici na istok kad god budem slobodan, neovisno od ostalih. Ja ce i sljedece godine uplatit clanarinu, neovisno od drugih. Iako ovo nije onaj Celik, kojeg pamtim iz nekih boljih vremena, ali nosi ime Celik.
channel10

#20593 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Molite Boga da iduće godine prosjek bude i 2000.
Kralj Tvrtko I.

#20594 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ahmede ne optužujem ja NGG nego te pitam ko je kriv?
Casual's wrote: Yebe se tebi za Čelik, tebi ono što je dvije utakmice u godini, nama je svaku subotu.
A ovo što pišeš, to pogotovo kad je neko vani u Austriji...Njemačkoj.itd... :kiss:

Hajde da se ne prepiremo više...nismo tema ja i ti...nego Čelik. Tražio sam odgovor a ti napadaš mene...
Casual's

#20595 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ahmede ne optužujem ja NGG nego te pitam ko je kriv?
Casual's wrote: Yebe se tebi za Čelik, tebi ono što je dvije utakmice u godini, nama je svaku subotu.
A ovo što pišeš, to pogotovo kad je neko vani u Austriji...Njemačkoj.itd... :kiss:

Hajde da se ne prepiremo više...nismo tema ja i ti...nego Čelik. Tražio sam odgovor a ti napadaš mene...
Tema je Čelik, a ti nekome kulturno želiš jebati mater. Kao što rekoh, krajnje bezobrazno od strane tebe.
Bez obzira na sve, odgovorio sam ti koliko toliko kulturno.
Optuživati nekoga ko ti je produžio život klubu i "kulturno mu jebati mater" nikako ne ide u prilog klubu. Pročitaj sad članak istog NGGa, pa onda im kultrno jebi mater jer su čovjeku 4 sata materijale davali.

I da, ugovor sa Šekijevim je usko vezan za licencu. Vajda Šatorović izađe sa izvještajem. Sad se okrenuti Memišu i pružiti mu koliku toliku podršku, a ista mu je potrebna od svakog člana.
Kralj Tvrtko I.

#20596 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Ovo zadnje se slažem s tobom.

A samo da te ispravim...nigdje nisam napisao niti psovao mater...Momka koji je radio kao sekretar društva poštujem prvo kao čovjeka...pa kao nekog ko je želio i dan danas želi sve najbolje za Čelik.
Malo si me krivo shvatio...samo tražim i pitam se ko je zasro s ugovorom...
A pročitat ću tekst NGGa...evo tek sam maloprije iz jame ;)
BlackCaviar

#20597 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

jbt još čelik :lol:
Ja_Ja

#20598 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

BlackCaviar wrote:jbt još čelik :lol:
Ja sam na forumu registrovan od 2006, na ovoj temi od 2012. Nikad se ovdje nije raspravljalo niti o jednoj temi kao o Celiku niti se iskren da budem ni o jednom problemu u gradu ovoliko razglabalo. Valjda to nesto govori.
Norm

#20599 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ja_Ja wrote:
BlackCaviar wrote:jbt još čelik :lol:
Ja sam na forumu registrovan od 2006, na ovoj temi od 2012. Nikad se ovdje nije raspravljalo niti o jednoj temi kao o Celiku niti se iskren da budem ni o jednom problemu u gradu ovoliko razglabalo. Valjda to nesto govori.
:izet:
Casual's

#20600 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Kralj Tvrtko I. wrote:Ovo zadnje se slažem s tobom.

A samo da te ispravim...nigdje nisam napisao niti psovao mater...Momka koji je radio kao sekretar društva poštujem prvo kao čovjeka...pa kao nekog ko je želio i dan danas želi sve najbolje za Čelik.
Malo si me krivo shvatio...samo tražim i pitam se ko je zasro s ugovorom...
A pročitat ću tekst NGGa...evo tek sam maloprije iz jame ;)
Ako je tako izvinjavam se. Isto da (karikiram) kažem yebem mater cijelom sindikatu metalaca jer nas Mittal truje.
Sekretar društva i PR su iz NGG. NGG je bio zadužen za marketing, ponude i sponzorstva. Upozoravali su za neke ugovore. Na kraju kravjeva ispast će da taj ugovor za Adilovića i nije toliko štetan koliko se govori, zbog dugovanja prema njima.
Post Reply