GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#20576 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

Doci ce se valjda ubrzo i do zemljista. Kupiti ga pa zgrade napraviti.
Maharadza

#20577 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Matijevic_Vlado wrote:Doci ce se valjda ubrzo i do zemljista. Kupiti ga pa zgrade napraviti.
Normala, pa vidiš da idu redom, prvo da se riješe starog željeza pa onda ide gradnja na čistoj livadi, u zgradama je snaga. :bih:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#20578 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Matijevic_Vlado »

Maharadza wrote:
Matijevic_Vlado wrote:Doci ce se valjda ubrzo i do zemljista. Kupiti ga pa zgrade napraviti.
Normala, pa vidiš da idu redom, prvo da se riješe starog željeza pa onda ide gradnja na čistoj livadi, u zgradama je snaga. :bih:
Al istovremeno proglasiti stecaj i osnovati novo preduzece sa sjedistem npr u Hrasnici. Pustiti Centrotrans da radi na svim profitabilnim linijama dok se to novo preduzece malo uhoda. Glasaci nece toliko ispastati, dobit ce opet subvecije na karte i hvalit ce vlast. To sve do 2020. ako opet ovi budu na vlasti. Nastavi niz ako ti nije mrsko, mozda i Arapi kesiraju prugu Grad Ilidza-Hrasnica :mrgreen:
Logovan

#20579 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Maharadza wrote: Normala, pa vidiš da idu redom, prvo da se riješe starog željeza pa onda ide gradnja na čistoj livadi, u zgradama je snaga. :bih:
Maharadža, eto nam lokacije za stadion. :mrgreen: :mrgreen:
man_464

#20580 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

Kome prodati 8 tramvaja?
:lol:

28 autobusa/minibusa (neki su minibusi zavedeni kao autobusi)

Fino sve minibuse prodati i taj vid prevoza obustaviti, svakako samo 16 minibusa vozi.

Mislim da će opet odgoditi.
Maharadza

#20581 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Maharadza »

Logovan wrote:
Maharadza wrote: Normala, pa vidiš da idu redom, prvo da se riješe starog željeza pa onda ide gradnja na čistoj livadi, u zgradama je snaga. :bih:
Maharadža, eto nam lokacije za stadion. :mrgreen: :mrgreen:
Ma kakav crni stadion kada ne možemo ni pišljivi namjenski objekat izgraditi sa par svlačionica, tuševa i menzom na Butmiru nego idu nekakvi kontejneri! Mada je i to dobro uzimajući u obzir kakvi nas uhljebi i neznalice vode!

Ontopic; Svakako će, nakon što se riješe GRAS-a (što je očito krajnji cilj mafije na vlasti) taj plac pripasti nekom' baketovom tajkunu koji će pod krinkom "stranog investitora" izgraditi još jedan neboder! Kada i to poklope, vjerujem da će oko baciti na sivi dom tj. premještanje televizije/javnog servisa komplet (makar po cijenu ukidanja istoga) samo da bi mogli novu zgradurinu izgraditi i profitirati...ili će Centro dobiti novu centralu! :bih:
BadBoy

#20582 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

man_464 wrote: Fino sve minibuse prodati i taj vid prevoza obustaviti, svakako samo 16 minibusa vozi.
Kakva je ovo logika :? :? :?

Zato što su uništili minibuski saobraćaj treba da ga nikako nema?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#20583 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by liaar »

Nemoj tako, nisu oni, Centrotrans ih sabotira
man_464

#20584 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by man_464 »

BadBoy wrote:
man_464 wrote: Fino sve minibuse prodati i taj vid prevoza obustaviti, svakako samo 16 minibusa vozi.
Kakva je ovo logika :? :? :?

Zato što su uništili minibuski saobraćaj treba da ga nikako nema?
Minibuski saobraćaj je uništio vlasnik GRAS-a a to je Kanton jer nije na adekvatan način i u dovoljnoj količini obezbijedio novac za održavanje i nabavku vozila.

Centrotrans je pod krinkom firme Sejari (Sejari posjeduje 54% Centrotransa - većinski vlasnik) opstruirao nabavku 25 minibusa, koji kako stvari stoje više nemaju šanse da se uopšte pojave u Sarajevu jer su dati na prodaju.
BadBoy

#20585 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

Imam vam novi slogan

GRAS: "nikad ni za šta nismo mi krivi"
Logovan

#20586 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

Nismo mi, kriv Centrotrans, nismo mi, kriv KS, nismo mi, kriv ovaj, onaj, itd, krivi putnici, itd.
trambusek88

#20587 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

A Sejari kad dobije tender, onda zeznu dokumentaciju...

Mislim 3 godine sa 3 nivoa je raspisivan tender, uvijek je padao...

Mada moje lično mišljenje je da bi najbolje bilo da GRAS napusti većinu minibuskog saobraćaja. Što se tiče ove zapljene, radi 15-16 minibusa, nakon zapljene ostaće možda par ispravnih vozila, možda za par najdužih minibuskih linija. Autobusi neće puno osjetiti.

Inače dobar dio tih minibusa i pogotovo autobusa nije više u voznom stanju.

Ko je kriv, krivi su oni što su izabrali kapitalizam, a to je većina građana BiH.

Ovdje se socijalizam veže inače za Jugoslaviju, a mogao je socijalizam funkcionisati i u samostalnoj Bosni i Hercegovini, kao jedini pravedan sistem za radnika i radničku klasu.
Prije rata GRAS je imao više od 2.500 radnika pa je poslovao u plusu, i naglašavano je da je za gradski saobraćaj to uspjeh ne samo na nivou SFRJ već na nivou svijeta.
Stvar je u tome što je velika zarada dolazila od organizovanog prevoza radnika brojnih Sarajevskih preduzeća.

Ali narod je nasjeo na obećanja ovih likova da će Bosna biti nova Švicarska kad se sruše komunisti.
Image
Dr. Kuca

#20588 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

Logovan wrote:Nismo mi, kriv Centrotrans, nismo mi, kriv KS, nismo mi, kriv ovaj, onaj, itd, krivi putnici, itd.

Iluminati opstruiraju napredak grasa.
trambusek88

#20589 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Jok, eto GRAS sam sebe opstruira...

Eno i radnici su tražili da im kasni plata po nekoliko mjeseci, eto onako čisto da osjete kako je u nekim firmama.

Samo ćorav ne vidi da se GRAS opstruiše sa svih strana.
Radar71

#20590 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Radar71 »

trambusek88 wrote:A Sejari kad dobije tender, onda zeznu dokumentaciju...

Mislim 3 godine sa 3 nivoa je raspisivan tender, uvijek je padao...

Mada moje lično mišljenje je da bi najbolje bilo da GRAS napusti većinu minibuskog saobraćaja. Što se tiče ove zapljene, radi 15-16 minibusa, nakon zapljene ostaće možda par ispravnih vozila, možda za par najdužih minibuskih linija. Autobusi neće puno osjetiti.

Inače dobar dio tih minibusa i pogotovo autobusa nije više u voznom stanju.

Ko je kriv, krivi su oni što su izabrali kapitalizam, a to je većina građana BiH.

Ovdje se socijalizam veže inače za Jugoslaviju, a mogao je socijalizam funkcionisati i u samostalnoj Bosni i Hercegovini, kao jedini pravedan sistem za radnika i radničku klasu.
Prije rata GRAS je imao više od 2.500 radnika pa je poslovao u plusu, i naglašavano je da je za gradski saobraćaj to uspjeh ne samo na nivou SFRJ već na nivou svijeta.
Stvar je u tome što je velika zarada dolazila od organizovanog prevoza radnika brojnih Sarajevskih preduzeća.

Ali narod je nasjeo na obećanja ovih likova da će Bosna biti nova Švicarska kad se sruše komunisti.
Image
Samo je jedan pucao po GRAS-u ;)
Haris.ba

#20591 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

trambusek88 wrote:
....
Ništa onda, vratiti komunizam (socijalizam) u Gras, pa da onda opet bude pravedno po radnika i radničku klasu.

I usput vratiti radnike u firme dekretom, pa da Gras opet ima veliku zaradu od organizovanog prevoza.

P.S.
Zar nije tužno da poslije desetljeća formalnog pada komunizma se ne može istjerati komunizam iz Grasa?
wewa

#20592 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by wewa »

Haris.ba wrote:
trambusek88 wrote:
....
Ništa onda, vratiti komunizam (socijalizam) u Gras, pa da onda opet bude pravedno po radnika i radničku klasu.

I usput vratiti radnike u firme dekretom, pa da Gras opet ima veliku zaradu od organizovanog prevoza.

P.S.
Zar nije tužno da poslije desetljeća formalnog pada komunizma se ne može istjerati komunizam iz Grasa?
obnovimo GRAS samodoprinosima! radnici GRAS-a nek povedu akciju!
isto onako kako su 2011. cistili snijeg sa sina 8-)
BadBoy

#20593 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BadBoy »

Smiješno ba, maštarije nekih zaostalih komunističkih sanjara koji mogu biti profitabilni samo ako država prisilno natjera sve da koriste njihove usluge. Jebo te takva profitabilnost, mogu i ja tako biti profitabilan da država naredi da svi moraju koristiti samo moje usluge.

Probudite se ljudi, 2018. godine komunizam je mrtav, kapitalizam je sadašnjost i budućnost. Najjače države na svijetu nisu komunističke nego kapitalističke. Ako ne možeš opstati u takvim uslovima; doviđenja i prijatno i što je najvažnije SAM SI KRIV ZA TO.

GRAS: "Drugi su krivi za sve"
trambusek88

#20594 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

BadBoy wrote:Smiješno ba, maštarije nekih zaostalih komunističkih sanjara koji mogu biti profitabilni samo ako država prisilno natjera sve da koriste njihove usluge. Jebo te takva profitabilnost, mogu i ja tako biti profitabilan da država naredi da svi moraju koristiti samo moje usluge.

Probudite se ljudi, 2018. godine komunizam je mrtav, kapitalizam je sadašnjost i budućnost. Najjače države na svijetu nisu komunističke nego kapitalističke. Ako ne možeš opstati u takvim uslovima; doviđenja i prijatno i što je najvažnije SAM SI KRIV ZA TO.
Svijet ide u pravcu da će se jednog dana vratiti socijalizam puškom, možda za pola vijeka, ali doći će taj dan.
Samo da ne treba dozvoliti da na vlast dođu psihopate poput Staljina i Kimova, nego pravi vladar kojeg će cijeniti čitav svijet poput Tita.

Ljudi na svijetu sve više, a sve ih više na radnim mjestima roboti zamjenjuju. Znači ako ne možeš da se prilagodiš, crkni? Šta će za 30 godina da radi neko ko ne može završiti fakultet? Neće moći dovijeka tako gospodo kapitalisti!
Haris.ba

#20595 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Haris.ba »

trambusek88 wrote:Svijet ide u pravcu da će se jednog dana vratiti socijalizam puškom, možda za pola vijeka, ali doći će taj dan.
Samo da ne treba dozvoliti da na vlast dođu psihopate poput Staljina i Kimova, nego pravi vladar kojeg će cijeniti čitav svijet poput Tita.

Ljudi na svijetu sve više, a sve ih više na radnim mjestima roboti zamjenjuju. Znači ako ne možeš da se prilagodiš, crkni? Šta će za 30 godina da radi neko ko ne može završiti fakultet? Neće moći dovijeka tako gospodo kapitalisti!
Znači, trebalo bi podržati taj kapitalizam što više jer to znači što bržu revoluciju i započinjenje tog komunizma. :D

Haj da mi krenemo sa uređenjem javnoga prevoza kako treba u ovome kapitalizmu, a kada se komunizam vrati lahko je nacionalizirati ono što postoji. Ovako kako se sada radi u Grasu, neće se imati šta nacionalizirati.
drug_profi

#20596 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drug_profi »

Radar71 wrote: Samo je jedan pucao po GRAS-u ;)
Taj jedan je makar jasno i rekao šta su mu namjere.
Gori su ovi koji zabijaju nož u leđa.
supercali

#20597 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by supercali »

Jbt koliko ljudima ovdje treba ponoviti da bi shvatio da komunizam nikad nije ni postojao a kamoli da je pao
trambusek88

#20598 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by trambusek88 »

Haris.ba wrote:
trambusek88 wrote:Svijet ide u pravcu da će se jednog dana vratiti socijalizam puškom, možda za pola vijeka, ali doći će taj dan.

Znači, trebalo bi podržati taj kapitalizam što više jer to znači što bržu revoluciju i započinjenje tog komunizma. :D

Haj da mi krenemo sa uređenjem javnoga prevoza kako treba u ovome kapitalizmu, a kada se komunizam vrati lahko je nacionalizirati ono što postoji. Ovako kako se sada radi u Grasu, neće se imati šta nacionalizirati.
Gdje sam ja spomenuo komunizam u moja dva posta osim obećanja da ćemo biti švicarska kad SDA, SDS i HDZ sruše komuniste?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20599 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

Image

nemojte više ljudi

dokazi od venecuele do sjevrne koreje govore što biva kad se krene tim putom

idimo putom belgije nizozemske italije slovenije
Sodom1

#20600 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Sodom1 »

Problem GRAS-a je sto se nerad i aljkavost ne sankcionise . Propustaju se linije niko ne odgovara nit se sankcionise , ne opere se vozilo isto tako
Post Reply