Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
moonca

#20576 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Nisrin wrote:
moonca wrote: Ne Ferhadija, ali ulica gdje je gradj, firma Bosna, mIslim da je Spahe. :thumbup:
Da si blize SDA centrali :D
Zar je tu negdje . :lol:

Cumurija ulica je dobra.
dječak sa šibicama

#20577 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Imam jaranicu u naselju sunca iznad Spahe, bas lijepo naselje.

Meni je i Gorica super, Tepebasina recimo tamo sam zivio nekad davno, na vrh kljuckih otprilike. Prekrasno, gradska buka se cuje kao u nekoj daljini a za minutu si u gradu.
Fudo387

#20578 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

dječak sa šibicama wrote:
Nisrin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu :mrgreen:

Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucja :D Ali stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..:D ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju :D

Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc :D
Pa moze se i to urediti, potkrovni stan na West Central Parku, viksa na jezeru Ozark onako brvnara od 150 kvadrata + kuca na drvetu one moderne radi cejfa, kucica od 230 kvadrata u Key Westu za zimovanje :oops: :D
:lol:
shape of despair

#20579 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by shape of despair »

Ne kontam struganje asfalta na pojedinim cestama pa ostanu one brazde. Imal kakvih iženjera da pojasne
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20580 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi :D

Inace stan bog otac i to sto je blize centru to bolje. Potez od Holidej ina do Skenderije po mogucnosti.

Kad sve saberem i oduzmem.
Fudo387

#20581 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi :D

Inace stan bog otac i to sto je blize centru to bolje. Potez od Holidej ina do Skenderije po mogucnosti.

Dodijace ti i to...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20582 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi :D

Dodijace ti i to...
Za sad mi tako odgovara. A penziju svakako zamisljam na Jadranu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20583 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Sve su to neke idealne varijante. Dosta je faktora koji utiču, pa se ode u kontra smjeru.
Sa mjestom stanovanja, poslom, interesovanjima....čovjek se mijenja i prilagođava uslovima koje može ostvariti.
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#20584 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by lmo »

Nisrin wrote: I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada" :D
ja bih samo umjesto riječi "seljaci" napisala sirotinja...i složila se sa konstatacijom...
da imam materijalnih mogućnosti, prvo što bih uradila je gradnja kuće van grada i kupovina terenca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#20585 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Chmoljo »

lmo wrote:
Nisrin wrote: I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada" :D
ja bih samo umjesto riječi "seljaci" napisala sirotinja...i složila se sa konstatacijom...
da imam materijalnih mogućnosti, prvo što bih uradila je gradnja kuće van grada i kupovina terenca.
:thumbup:
alibaba_i_30_godina

#20586 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by alibaba_i_30_godina »

Nisrin wrote:
Tomahawk11 wrote:
Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu :mrgreen:

Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucja :D Ali stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..:D ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju :D

Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc :D
Ovo kao da sam ja pisao, što veće to bolje. Imam osjećaj da me malo sredine guše, brzo mi dosade. Ni sam ne znam kako bih izdržao u nekom manjem mjestu kod nas, iako je i Sa poprilično malo u poređenju sa mnogim drugim gradovima.
Fudo387

#20587 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

NYC je zivo sranje. :D
dječak sa šibicama

#20588 Re: Popularne stvari koje ne kontam

New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.

I moze li tjeskobnije od Menhetna, nebo vidis samo ako bacas pogled pod 90 stepeni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20589 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Fudo387 wrote:NYC je zivo sranje. :D
Bježe od žohara iz Starog Grada, a po NYC piče pacovi veličine mačke :mrgreen:
Better Man

#20590 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Better Man »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:

Dodijace ti i to...
Za sad mi tako odgovara. A penziju svakako zamisljam na Jadranu.

Nema tog stana, koji može biti bolji od kuće na finoj lokaciji.
Nisrin

#20591 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Ma meni nije sirotinja u centru, centar ima toliko prednosti, ali stvarno nisu nam svima jednaki prioriteti...ja sto sam starija sve vise zelim da zivim u nekom milionskom gradu, ali negdje blize centru, pa nek sam i najveca sirotinja...:D
A sto neko rece, penzija i more :D

P.S. Zivjela sam i u kuci dugo godina, not my interest :D
Last edited by Nisrin on 31/08/2018 14:00, edited 1 time in total.
Fudo387

#20592 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

Tomahawk11 wrote:
Previse je svega, zesca ludara.
Nadzorna_ploca

#20593 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nadzorna_ploca »

Chmoljo wrote:
lmo wrote:
:thumbup:
:lol:
Fakat kako starim sve mi se vise gade ova niska auta a svidjaju visoki dzipovi tipa onaj Duster Dacia. :mrgreen:
Nisrin

#20594 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Fudo387 wrote:
Tomahawk11 wrote:

Jos nisam cula neka iskustva sa pacovima u stanovima na Manhattanu ili u Astorii, Queensu gdje vecina nasih...po ulici ih ima, ali ima i kod nas i onih malih i vecih :D
Nisrin

#20595 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

dječak sa šibicama wrote:New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.

I moze li tjeskobnije od Menhetna, nebo vidis samo ako bacas pogled pod 90 stepeni.

Ma imas CENTRAL PARK zato, kad si free naravno, ili ujutro prije posla ako radis na Menhetnu ili poslije ako si u blizini...jeste da sobu placas 1800$ ali jbg..to je cijena zivota :D
triconja

#20596 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Fudo387 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jes, gledo ja dokumentarac, kae zohar se u njiha zove mimik, jebo ti to :lol:
Fudo387

#20597 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fudo387 »

Nisrin wrote:

Jos nisam cula neka iskustva sa pacovima u stanovima na Manhattanu ili u Astorii, Queensu gdje vecina nasih...po ulici ih ima, ali ima i kod nas i onih malih i vecih :D
Pacovi su najmanji problem. :D
Drugi dan bi rekla, dje dodjoh u pm.
triconja

#20598 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by triconja »

Nisrin wrote:
dječak sa šibicama wrote:New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.

Ma imas CENTRAL PARK zato, kad si free naravno, ili ujutro prije posla ako radis na Menhetnu ili poslije ako si u blizini...jeste da sobu placas 1800$ ali jbg..to je cijena zivota :D
Eee drug moj, zato svaki mjesec 1.9k plata, eee :lol:
dječak sa šibicama

#20599 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Grad u kojem u pojedine kvartove ne ulazis samo zbog boje koze, ne moras nista progovoriti.

Hvala ali ne hvala.

Na zalost, takvo sta danas imamo i po Europi, kvartove u koje ni policija ne ulazi ako bas ne mora.
Nisrin

#20600 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

triconja wrote:
Nisrin wrote:

Eee drug moj, zato svaki mjesec 1.9k plata, eee :lol:

Upoznah lika, na WEST ENDU, relativno blizu CPa nasao stan za 2500$, nista previse s obzirom da mu je plata oko 10k, ostane sasvim dovoljno + i zena radi..e sad, sve zavisi kakvo ti je zanimanje...da mi je presaltati cojka na USA, ne bi mi ni pascovi ni bubasvabe, ni smece, ni kanalizacija smetali...makar zivjeli u Queensu ili NJ :D
Dosta nama bliskih ljudi bjezi od NYa, upravo zbog visokih cijena i troskova zivota, ali i cijele te guzve...a opet, milioni ljudi vole sve to :D

Pa ne znam sta bismo i radili negdje u nekoj zabiti Brooklyna ili Bronxa...a Haarlem je sad relativno OK..
Post Reply