Zar je tu negdje .Nisrin wrote:Da si blize SDA centralimoonca wrote: Ne Ferhadija, ali ulica gdje je gradj, firma Bosna, mIslim da je Spahe.
Cumurija ulica je dobra.
Zar je tu negdje .Nisrin wrote:Da si blize SDA centralimoonca wrote: Ne Ferhadija, ali ulica gdje je gradj, firma Bosna, mIslim da je Spahe.
dječak sa šibicama wrote:Pa moze se i to urediti, potkrovni stan na West Central Parku, viksa na jezeru Ozark onako brvnara od 150 kvadrata + kuca na drvetu one moderne radi cejfa, kucica od 230 kvadrata u Key Westu za zimovanjeNisrin wrote:Tomahawk11 wrote:
Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu
Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucjaAli stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..
ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju
![]()
Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc![]()
Dodijace ti i to..._BataZiv_0809 wrote:Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi![]()
Inace stan bog otac i to sto je blize centru to bolje. Potez od Holidej ina do Skenderije po mogucnosti.
Kad sve saberem i oduzmem.
Za sad mi tako odgovara. A penziju svakako zamisljam na Jadranu.Fudo387 wrote:Dodijace ti i to..._BataZiv_0809 wrote:Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi![]()
Inace stan bog otac i to sto je blize centru to bolje. Potez od Holidej ina do Skenderije po mogucnosti.
ja bih samo umjesto riječi "seljaci" napisala sirotinja...i složila se sa konstatacijom...Nisrin wrote: I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada"
lmo wrote:ja bih samo umjesto riječi "seljaci" napisala sirotinja...i složila se sa konstatacijom...Nisrin wrote: I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada"
da imam materijalnih mogućnosti, prvo što bih uradila je gradnja kuće van grada i kupovina terenca.
Ovo kao da sam ja pisao, što veće to bolje. Imam osjećaj da me malo sredine guše, brzo mi dosade. Ni sam ne znam kako bih izdržao u nekom manjem mjestu kod nas, iako je i Sa poprilično malo u poređenju sa mnogim drugim gradovima.Nisrin wrote:Tomahawk11 wrote:
Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu
Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucjaAli stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..
ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju
![]()
Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc
Bježe od žohara iz Starog Grada, a po NYC piče pacovi veličine mačkeFudo387 wrote:NYC je zivo sranje.
_BataZiv_0809 wrote:Za sad mi tako odgovara. A penziju svakako zamisljam na Jadranu.Fudo387 wrote:Dodijace ti i to..._BataZiv_0809 wrote:Mene privlace te kuce u divljini i prirodi ali u scenariju da sam brutalno bogati dekadentni britanski plemic oko kojeg titra vojska ljudi![]()
Previse je svega, zesca ludara.Tomahawk11 wrote:Bježe od žohara iz Starog Grada, a po NYC piče pacovi veličine mačkeFudo387 wrote:NYC je zivo sranje.
Chmoljo wrote:lmo wrote:ja bih samo umjesto riječi "seljaci" napisala sirotinja...i složila se sa konstatacijom...Nisrin wrote: I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada"
da imam materijalnih mogućnosti, prvo što bih uradila je gradnja kuće van grada i kupovina terenca.
Fudo387 wrote:Previse je svega, zesca ludara.Tomahawk11 wrote:Bježe od žohara iz Starog Grada, a po NYC piče pacovi veličine mačkeFudo387 wrote:NYC je zivo sranje.
dječak sa šibicama wrote:New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.
I moze li tjeskobnije od Menhetna, nebo vidis samo ako bacas pogled pod 90 stepeni.
Jes, gledo ja dokumentarac, kae zohar se u njiha zove mimik, jebo ti toFudo387 wrote:Previse je svega, zesca ludara.Tomahawk11 wrote:Bježe od žohara iz Starog Grada, a po NYC piče pacovi veličine mačkeFudo387 wrote:NYC je zivo sranje.
Pacovi su najmanji problem.Nisrin wrote:
Jos nisam cula neka iskustva sa pacovima u stanovima na Manhattanu ili u Astorii, Queensu gdje vecina nasih...po ulici ih ima, ali ima i kod nas i onih malih i vecih
Eee drug moj, zato svaki mjesec 1.9k plata, eeeNisrin wrote:dječak sa šibicama wrote:New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.
I moze li tjeskobnije od Menhetna, nebo vidis samo ako bacas pogled pod 90 stepeni.
Ma imas CENTRAL PARK zato, kad si free naravno, ili ujutro prije posla ako radis na Menhetnu ili poslije ako si u blizini...jeste da sobu placas 1800$ ali jbg..to je cijena zivota
triconja wrote:Eee drug moj, zato svaki mjesec 1.9k plata, eeeNisrin wrote:dječak sa šibicama wrote:New York je ok ako imas kucu negdje na long ajlendu, arhitektura je fantasticna ali zivjeti nisam siguran da bih mogao. Kao mravinjak.
Ma imas CENTRAL PARK zato, kad si free naravno, ili ujutro prije posla ako radis na Menhetnu ili poslije ako si u blizini...jeste da sobu placas 1800$ ali jbg..to je cijena zivota