Čast je biti privilegovan i imati priliku posjetiti derbi kao navijač ili kao gledalac sa tribina stadiona. Možda bude utakmica u kojoj neće biti puno golova ili možda niti jedan. Vjerovatno. Možda će tog dana padati kiša ili će biti hladno. Nema veze. Ti znaš da tog dana oblačiš sretnu duksericu, stavljaš šal svog kluba oko vrata i ideš na svoje sretno mjesto na stadionu. To je nešto što postane tradicija, nešto što je obaveza, nešto što ti je u krvi. Jednako kao što ujutro moraš ustati kad se probudiš, tako i tog dana moraš biti na svome mjestu na tribini.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- leškarenje
#20576 Re: Sarajevski derbi
- KPNCTNJAH
#20577 Re: Sarajevski derbi
Patetika, godinama vec su derbi utakmice medju tri najdosadnije u sezoni... nama djeluju napeto i zanimljivo jer su nam uglavnom daleko vaznije od bilo kojih drugih ligaskih, ali kad pogledas objektivno, najcesce se samo bakljade pamte...
U zadnjih 20 derbija postignuta 22 gola
1 tekma s 4 gola
2 tekme s 3
4 tekme s 2
4 tekme s 1
9 utakmica bez golova
Zadnji put 2008. odigrali dvije tekme zaredom u kojim se igralo za gol vise, a ne da ostanes neporazen... jes' da smo mi ispali, al' bar smo vidjeli 10 golova, a bilo bi jos da je tekma trajala desetak minuta duze
Sjecam se prije, po sedam dana prije derbija se prica o tome, cekas kad ce poceti, sad isto k'o da se igra s bilo kojim drugim prvoligasem... mozemo se mi furati da je to nesto vanzemaljsko, ali realnost je drugacija... fudbal nikad losiji, tribine su takodjer na niskim granama, mozda komsije misle da su napredovali u odnosu na prethodne godine, ali prije ce biti da je nasa strana ofalila, pa vam se cini da je to tako...
Prije bih ulazio u rasprave s osobama koje prate samo strane klubove, nazivaju se "navijacima", a u svojoj avliji ne prate tekme... sad bi me bilo stid zapoceti pricu o tome
Ove sezone postoji mogucnost da se sastanemo jos dva ili cak cetiri puta, vidjecemo da li je to dobro, nesto sto ce dici derbi na novi nivo ili ce doci do zasicenja, pa cemo imati nikad losiju posjecenost tih utakmica...
Od ovog u nedjelju ocekujem 10-12000 na tribinama i manje od pet prilika na terenu
U zadnjih 20 derbija postignuta 22 gola
1 tekma s 4 gola
2 tekme s 3
4 tekme s 2
4 tekme s 1
9 utakmica bez golova
Zadnji put 2008. odigrali dvije tekme zaredom u kojim se igralo za gol vise, a ne da ostanes neporazen... jes' da smo mi ispali, al' bar smo vidjeli 10 golova, a bilo bi jos da je tekma trajala desetak minuta duze
Sjecam se prije, po sedam dana prije derbija se prica o tome, cekas kad ce poceti, sad isto k'o da se igra s bilo kojim drugim prvoligasem... mozemo se mi furati da je to nesto vanzemaljsko, ali realnost je drugacija... fudbal nikad losiji, tribine su takodjer na niskim granama, mozda komsije misle da su napredovali u odnosu na prethodne godine, ali prije ce biti da je nasa strana ofalila, pa vam se cini da je to tako...
Prije bih ulazio u rasprave s osobama koje prate samo strane klubove, nazivaju se "navijacima", a u svojoj avliji ne prate tekme... sad bi me bilo stid zapoceti pricu o tome
Ove sezone postoji mogucnost da se sastanemo jos dva ili cak cetiri puta, vidjecemo da li je to dobro, nesto sto ce dici derbi na novi nivo ili ce doci do zasicenja, pa cemo imati nikad losiju posjecenost tih utakmica...
Od ovog u nedjelju ocekujem 10-12000 na tribinama i manje od pet prilika na terenu
- haris0032
#20578 Re: Sarajevski derbi
Ocekujem nikad vecu patnju i tezu tekmu za gledati. Celo ce krenut oprezno, cekati svoju sansu, a mi cemo peglati po sredini, pa kad se umore u 50oj minuti pocet nabijati...
Patnja u najavi
Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
Patnja u najavi
- leškarenje
#20579 Re: Sarajevski derbi
Zabole meharis0032 wrote:Ocekujem nikad vecu patnju i tezu tekmu za gledati. Celo ce krenut oprezno, cekati svoju sansu, a mi cemo peglati po sredini, pa kad se umore u 50oj minuti pocet nabijati...
Patnja u najavi
Čast je biti privilegovan i imati priliku posjetiti derbi kao navijač ili kao gledalac sa tribina stadiona. Možda bude utakmica u kojoj neće biti puno golova ili možda niti jedan. Vjerovatno. Možda će tog dana padati kiša ili će biti hladno. Nema veze. Ti znaš da tog dana oblačiš sretnu duksericu, stavljaš šal svog kluba oko vrata i ideš na svoje sretno mjesto na stadionu. To je nešto što postane tradicija, nešto što je obaveza, nešto što ti je u krvi. Jednako kao što ujutro moraš ustati kad se probudiš, tako i tog dana moraš biti na svome mjestu na tribini.

- BHF_Manijak
#20580 Re: Sarajevski derbi
Manje-vise Kristijan je u pravu za vo sto pise. Mislim da su dobrim dijelom i navijaci tome doprinjeli sa "vjesanjem" ako se derbi izgubi. Jebo te stvorila se gora atmosfera u slucaju poraza nego na Rimskom derbiju ili Old Firmu.

- leškarenje
#20581 Re: Sarajevski derbi
Bio u pravu ili ne,moje mjesto me ceka.Znamo mi svi da je kvalitet istog karina teska,ali taj dan je specijalan kako god.BHF_Manijak wrote:Manje-vise Kristijan je u pravu za vo sto pise. Mislim da su dobrim dijelom i navijaci tome doprinjeli sa "vjesanjem" ako se derbi izgubi. Jebo te stvorila se gora atmosfera u slucaju poraza nego na Rimskom derbiju ili Old Firmu.![]()
- BHF_Manijak
#20582 Re: Sarajevski derbi
Pa naravno, nas par hiljada bolesnika s obje strane cemo svakako gore biti, medjutim odavno me nervira ta atmosfera linca koja se kreira u slucaju da se zijani derbi, jer sam siguran da je ona dobrano uzrok tome sto masa utakmica zavrsi bez ijedne ili eventualno s jednom prilikom na obje strane.
- agnostic_front
#20583 Re: Sarajevski derbi
Očekujem odličnu utakmicu sa pregršt prilika i minimalno tri gola u mreži manjeg i mlađeg sarajevskog premijerligaša. 
- Ricken
#20584 Re: Sarajevski derbi
Neznam šta bih očekivao. Mi do prije par kola nismo mogli nikoga da pobijedimo, a kone kao ne blistaju ali skupljaju vrijedno bobe.
Eto sad nas je i zadnja ekipa HNLa preslušala, hladno 3:0.
Ako ništa jedan od derbija u kojem forma neznači ništa jer su obje ekipe u nikakvoj formi. Dajem veliku šansu x-u ili blagu prednost domaćinu, koji uz to nije pod imperativom
. Biti će opasni i rasterečeni.
Eto sad nas je i zadnja ekipa HNLa preslušala, hladno 3:0.
Ako ništa jedan od derbija u kojem forma neznači ništa jer su obje ekipe u nikakvoj formi. Dajem veliku šansu x-u ili blagu prednost domaćinu, koji uz to nije pod imperativom
-
todd_smith
#20585 Re: Sarajevski derbi
Ma mrtva atmosfera, niko ni habera, jos ovo danas sa one dvije djevojke... skoro svaki derbi se isto prica "sjecam se kad..." ali iz godine u godinu sve gore i gore
kako na terenu, tako i na tribinama
kako na terenu, tako i na tribinama
-
bjelave
#20586 Re: Sarajevski derbi
Postoji samo jedan sarajevski klub. Drugi se odnedavno lazno tako predstavlja. A ko je (naj)veci valjda pokazuje uefina rang lista.agnostic_front wrote:Očekujem odličnu utakmicu sa pregršt prilika i minimalno tri gola u mreži manjeg i mlađeg sarajevskog premijerligaša.
- spree
#20587 Re: Sarajevski derbi
Jeste inace neke ljestvice pokazuju ko je veci, a ne broj trofeja [emoji122]
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
-
Korisničkoime
#20588 Re: Sarajevski derbi
Očekujemo najdosadniji derbi u regiji a možda i šire dva osrednja kluba iz Sarajeva, derbi ne odlučuje ni o čemu jer su titulu kaparisali Hercegovci zadnjih par godina što je i sasvim normalno jer tradicionalno predio Mostar - Široki Brijeg - Livno je bio i ostao središte BH fudbala.
Bože šta nam vaši dilberi uradiše od fudbala doduše ne ostaju za njima nimalo ni Zenički i Tuzlanski ako išta prednjače haman.
Bjež padoh u depresiju odmah ujutro
Bože šta nam vaši dilberi uradiše od fudbala doduše ne ostaju za njima nimalo ni Zenički i Tuzlanski ako išta prednjače haman.
Bjež padoh u depresiju odmah ujutro
-
bjelave
#20589 Re: Sarajevski derbi
U kojoj mjeri su ti trofeji posteno zaradjeni a i relevantni najbolje pokazuje to koliko ste poslije daleko dobacili tamo gdje nema tatokomiteta.spree wrote:Jeste inace neke ljestvice pokazuju ko je veci, a ne broj trofeja [emoji122]
Igrali ste vise utkamica, dakle morali ste skupiti vise poena, a i dalje nam nam u supak gledate na listi od koje relevantnije nema.
Oteto, prokleto.
- spree
#20590 Re: RE: Re: Sarajevski derbi
Heh. Ne bi da se vracam na tu 1000 puta prozvakanu temu, ali evo u par rijeci. Punac i bod razlike, a mi po 30 poena razlike zavrsavali ispred drugog. A ovo vise bodova je relativno, jer smo mogli naletiti na teze protivnike, ali bitno je nesto napisati a ne razmisliti. Ovo neke ljestvice pogledaj koja je belgija na slicnoj ljestvici, pa usporedi sa recimo brazilom ili njemackom.bjelave wrote:U kojoj mjeri su ti trofeji posteno zaradjeni a i relevantni najbolje pokazuje to koliko ste poslije daleko dobacili tamo gdje nema tatokomiteta.spree wrote:Jeste inace neke ljestvice pokazuju ko je veci, a ne broj trofeja [emoji122]
Igrali ste vise utkamica, dakle morali ste skupiti vise poena, a i dalje nam nam u supak gledate na listi od koje relevantnije nema.
Oteto, prokleto.
-
bjelave
#20591 Re: RE: Re: Sarajevski derbi
Sto se tice ovog prvog, ako je tema neugodna i ne uklapa, se u mitologiju, cak je mozda i ozbiljno narusava, onda je vise necemo spominjati.spree wrote: Heh. Ne bi da se vracam na tu 1000 puta prozvakanu temu, ali evo u par rijeci. Punac i bod razlike, a mi po 30 poena razlike zavrsavali ispred drugog. A ovo vise bodova je relativno, jer smo mogli naletiti na teze protivnike, ali bitno je nesto napisati a ne razmisliti. Ovo neke ljestvice pogledaj koja je belgija na slicnoj ljestvici, pa usporedi sa recimo brazilom ili njemackom.
A sto se tice drugog, ne znam sta bi covjek rekao a da bude podjednako ''relativno''
- spree
#20592 Re: Sarajevski derbi
Nije tema neugodna nego smor da vam moramo crtati kako i sta svaki put, a i ovo drugo sto pises valjda i to treba nacrtati. Haj onda da malo "nacrtam" za ovo drugo. Nisu isti protivnici, dakle nisu iste snage. Nije toliko tesko za shvatiti. Ali evo pored trofeja dokaz da smo veci klub jesu: vise pobjeda u medjusobnim duelima i veci uspjeh u evropi. Da ne govorimo o tome da ste nastali od nas.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#20593 Re: Sarajevski derbi
Joj, kad cujem ovo vise pobjeda medjusobno....covjek bi rekao da imaju bar 50 pobjeda vise 
-
bjelave
#20594 Re: Sarajevski derbi
Jedna nasa titula vrijedi ko deset vasih, zajebanciju na stranu, i to bez ikakavog relativiziranja.S obzirom na konkurenciju u kojoj je ostvarena. Recimo Split koji vas odera neki dan nikada nije mogao dobaciti do tog ranga takmicenja. A ni vas tu bas nije bilo pocestospree wrote:Nije tema neugodna nego smor da vam moramo crtati kako i sta svaki put, a i ovo drugo sto pises valjda i to treba nacrtati. Haj onda da malo "nacrtam" za ovo drugo. Nisu isti protivnici, dakle nisu iste snage. Nije toliko tesko za shvatiti. Ali evo pored trofeja dokaz da smo veci klub jesu: vise pobjeda u medjusobnim duelima i veci uspjeh u evropi. Da ne govorimo o tome da ste nastali od nas.
O uspjesima u Evropi sve govori uefina lista.
Mi bastinimo ideju sarajevskih gradjanski klubova. A vi po oba osnova ispadate iz te price. Niste ni sarajevski a jos manje gradjanski .
A iz koje ste vi price, to javite kad usaglasite, i kad budete sigurni da necete nesto drugo tvrditi da jeste za 2-3godine.
Last edited by bjelave on 12/10/2016 10:34, edited 1 time in total.
- Logovan
#20595 Re: Sarajevski derbi
Dobre te ba, smiri malo.bjelave wrote: U kojoj mjeri su ti trofeji posteno zaradjeni a i relevantni najbolje pokazuje to koliko ste poslije daleko dobacili tamo gdje nema tatokomiteta.
Oteto, prokleto.
Više pobjeda u međusobnim duelima i to kao dokaz? Jedna pobjeda jarane, a ne 101. Koliko je ovo glupo spominjati, dovoljno govori da već u ovoj sezoni imamo šansu da vas prestignemo u pobjedama. Naravno ako na proljeće budemo u istoj "ligi".spree wrote:Nije tema neugodna nego smor da vam moramo crtati kako i sta svaki put, a i ovo drugo sto pises valjda i to treba nacrtati. Haj onda da malo "nacrtam" za ovo drugo. Nisu isti protivnici, dakle nisu iste snage. Nije toliko tesko za shvatiti. Ali evo pored trofeja dokaz da smo veci klub jesu: vise pobjeda u medjusobnim duelima i veci uspjeh u evropi. Da ne govorimo o tome da ste nastali od nas.
I da jesmo, nastali smo od vas, kao i ostali klubovi iz Kantona Sarajevo.
- spree
#20596 Re: Sarajevski derbi
Jedna pa jedna. Vise je vise. Realno ako neko ima vise pobjeda od tebe (bez obzira sto je to jedna), vise trofeja i veci uspjeh u evropi ne mozes reci da si ti veci od njega. Posebno ne zbog neke uefine ljestvice [emoji23]. To je poenta, ali fakat se nema smisla nekome objasnjavati to kad on kaze nasa jedna titula je vrijednija od vasih 10. Jbg covjek zivi u svom nekom univerzumu. Ako nista njemu je sve dobro. A logovano znas ti dobro da su uzeti igraci iz zelje i prebaceni u torpedo samo se pravis naivan [emoji6].
- BlueBlood
#20598 Re: Sarajevski derbi
Neko sa strane da dodje, neko ko ne zna nista ni o jednima ni o drugima, ne mora znati da je jedan mnogo trofejniji, da je igrao polufinale kupa UEFA, da je dao vise reprezentativaca, da ima svoj stadion, da sve sto je postigao kroz svoju historiju postigao je vlastitom snagom i radom i pomocu samo svojih navijaca. Ne mora znati da je jedan nastao iz ljubavi a drugi da je osnovala partija u to vrijeme "velike cetvorke" da bude i jedan "veliki" klubi iz Sarajeva otevsi ovome igrace i pokusavajuci ugasiti ovaj prvi a gle cuda ovaj osta' veci,bolji i uspijesni... Ne mora znati da u jedan klub neki stranac svoje novce ulaze, milione a drugi da zivi samo od svojih prihoda ono sto sam zaradi i sto navijaci iz svog dzepa i od svojih usta odvoje.
Ne trebaju mu nikakve tablice, dovoljno mu je da proseta gradom, svrati malo i do Grbavice i do Koseva, poprica onako uz kafu i sa jednima i sa drugima osjetice i shvatiti koji je veci, bolji i uspijesniji klub.
Ne trebaju mu nikakve tablice, dovoljno mu je da proseta gradom, svrati malo i do Grbavice i do Koseva, poprica onako uz kafu i sa jednima i sa drugima osjetice i shvatiti koji je veci, bolji i uspijesniji klub.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#20599 Re: Sarajevski derbi
Al` kad se pocnemo sicati uspjesima u evropi.
- Logovan
#20600 Re: Sarajevski derbi
Pa meni je sramotno to spominjati kao neki dokaz, ali eto kako kome. Rekao bih nešto i za te "uspjehe" u Europi, ali neda mi se.spree wrote:Jedna pa jedna. Vise je vise. Realno ako neko ima vise pobjeda od tebe (bez obzira sto je to jedna), vise trofeja i veci uspjeh u evropi ne mozes reci da si ti veci od njega. Posebno ne zbog neke uefine ljestvice [emoji23]. To je poenta, ali fakat se nema smisla nekome objasnjavati to kad on kaze nasa jedna titula je vrijednija od vasih 10. Jbg covjek zivi u svom nekom univerzumu. Ako nista njemu je sve dobro. A logovano znas ti dobro da su uzeti igraci iz zelje i prebaceni u torpedo samo se pravis naivan [emoji6].
Znam ja dobro šta je bilo.