Ukrajina
- karanana
#20576 Re: Ukrajina
ok, znam da je program zavrsen, ali znaci ne govorimo o konstantnoj dominaciji sojuz programa. ako se hladni rat prenese u svemir, mozda bi amerikanci mogli odkonzervirati shuttle ako bude mjerenje kite u svemiru odnosno prilasku iss-u.
- Mister Yes
#20577 Re: Ukrajina
Odoste sad predaleko. Čekajte prvo da uništimo planetu pa onda možemo i svemir ako ostane vremena 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#20578 Re: Ukrajina
ma to sa ISS je gotova piča svakako do 2020 je i buć u vodu...sve što se je htjelo eksperimentisat do sada je uradjeno...rusi mogu slati posadu al ko će im održavat stanicu...svemircikaranana wrote:ok, znam da je program zavrsen, ali znaci ne govorimo o konstantnoj dominaciji sojuz programa. ako se hladni rat prenese u svemir, mozda bi amerikanci mogli odkonzervirati shuttle ako bude mjerenje kite u svemiru odnosno prilasku iss-u.
- pici
#20579 Re: Ukrajina
ćekaj tek smo u orbiti...eeeee kakav li je sex gore...oni rusi samo se opijaju po stanici, Hamerikanci pušHe travu...eeeee japanci bi to mogli prvi sex u svemiru...Mister Yes wrote:Odoste sad predaleko. Čekajte prvo da uništimo planetu pa onda možemo i svemir ako ostane vremena
- karanana
#20580 Re: Ukrajina
ja vjerujem da je bilo sexa gore. u naucne svrhe.
- daxon
#20581 Re: Ukrajina
Ma može biti tome i 20 godina, ali šta ja tu mogu, ništa nisam slagao... nažalost, i dalje samo Rusi taksiraju do ISS-a.pici wrote:ima ovome dvije godine...
-
Bodkin
#20582 Re: Ukrajina
vi sto spominjete spaceX bilo bi dobro da malo izguglate o kompaniji i njenom CEO-u Musk-u, o ciljevima i ostalom...
Last edited by Bodkin on 02/09/2014 22:32, edited 1 time in total.
-
Kaligula I
#20583 Re: Ukrajina
...terapija efendija, terapija...kada im ti nećeš pomoći svojim zapisom, moraju ljudi na ovaj način da liječe svoju napetost, anksioznost, psihoze i neuroze...KAMI666 wrote:Evo opet ove balavurdije, poceli da lijepe slike po forumu.
- General War
#20584 Re: Ukrajina
Ma kita je vec izmjerena vec neko vrijemekaranana wrote:ok, znam da je program zavrsen, ali znaci ne govorimo o konstantnoj dominaciji sojuz programa. ako se hladni rat prenese u svemir, mozda bi amerikanci mogli odkonzervirati shuttle ako bude mjerenje kite u svemiru odnosno prilasku iss-u.

X37B
US Air Force's Mysterious X-37B Space Plane Passes 500 Days in Orbit

This NASA Marshall Space Flight Center image shows on-orbit functions for the reusable X-37B space plane, now under the wing of the U.S. Air Force.
- Challenger__
#20585 Re: Ukrajina
daxon wrote:Rusija se nada da Amerika neće pomoći Ukrajini da uspostavi demokratiju, na libijski ili irački način, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, a objavile su danas RIA Novost
____
A opet, kad čovjek malo bolje razmisli...
- General War
#20586 Re: Ukrajina
..Da, pomocice joj zato Rusija da osjeti bratsku ljubav...Challenger__ wrote:daxon wrote:Rusija se nada da Amerika neće pomoći Ukrajini da uspostavi demokratiju, na libijski ili irački način, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, a objavile su danas RIA Novost
____
A opet, kad čovjek malo bolje razmisli...
Last edited by General War on 02/09/2014 23:06, edited 1 time in total.
- Challenger__
#20587 Re: Ukrajina
Uništena Ukro-tehnika kod Krasnog Luča:
Šta je u glavama onih koji im komanduju? Čemu se nadaju? No comment.
Šta je u glavama onih koji im komanduju? Čemu se nadaju? No comment.
-
Kaligula I
#20588 Re: Ukrajina
...Amerikanci konačno objavili snimke ulaska ruske vojske u Ukrajinu...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OuMBniEfgbU [/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OuMBniEfgbU [/youtube]
-
Kaligula I
#20590 Re: Ukrajina
http://www.vzglyad.ru/news/2014/9/2/703611.html
...Baroso je jučer izjavio da mu je Putin u telefonskom razgovoru rekao da može za dvije sedmice da osvoji Kijev...a evo se Rusi spremaju da demantiraju tog američkog lutka objavom telefonskog razgovora između njih dvojice...
...a ja mu ozbiljno povjerovao
...Bože, ko to i kuda vodi ove EU-ovce danas?...
...
...Baroso je jučer izjavio da mu je Putin u telefonskom razgovoru rekao da može za dvije sedmice da osvoji Kijev...a evo se Rusi spremaju da demantiraju tog američkog lutka objavom telefonskog razgovora između njih dvojice...
...a ja mu ozbiljno povjerovao
- fridmann
#20591 Re: Ukrajina
Baroso se jos moze i podnositi na onu budaletinu Rasmusena.Kaligula I wrote:http://www.vzglyad.ru/news/2014/9/2/703611.html
...a ja mu ozbiljno povjerovao...Bože, ko to i kuda vodi ove EU-ovce danas?...
...
Kakve budaletine povjerise njemu stolicu shefa NATO-a ?
- daxon
#20592 Re: Ukrajina
Ne znam zašto se Putin spušta toliko nisko da uopće i razgovara sa nekakvim trećerazrednim europskim činovicima, koji nisu ništa drugo do obična potrčkala i glasnogovornici, tj. podguzne muhe dajidže Sema.
- pici
#20593 Re: Ukrajina
taHiraju al s tudjim novcem i tudjim vlasništvom...yes ti proĆito Čitavu izjavu liliputanca il si naskoĆio ko ova Hloptica na prvudaxon wrote:Ma može biti tome i 20 godina, ali šta ja tu mogu, ništa nisam slagao... nažalost, i dalje samo Rusi taksiraju do ISS-a.pici wrote:ima ovome dvije godine...
ponavljanje je majka zaJeba
prva raketa lansirana o svom trošku i zadnjaPravljenjem lansirne piste na sopstvenoj teritoriji je ključni Putinov napor da se obnovi nekada izuzetno napredna svemirska industrija koja već decenijama pati od smanjenja sredstava i odliva mozgova.
„Naša sopstvena svemirska infrastruktura i moderna mreža kosmodroma dozvoliće Rusiji da pojača svoju poziciju vodeće svemirske supersile i garantovaće nam nezavisnost svemirskih aktivnosti“, izjavio je Putin.
U razgovoru sa novinarima, Putin je dodao da se radovi sporo odvijaju pošto na kosmodromu radi svega 6.000 radnika, što je duplo manje od broja potrebnog za brzi završetak.
„Kapacitet kosmodroma će u budućnosti biti proširen, kako bi bio korišćen za ostvarivanje programa putovanja na Mesec, Mars i druge objekte u svemiru“, dodao je Putin.
Jedan od starijih državnih zvaničnika takođe je izjavio da uprkos svim finansijskim problemima, Rusija neće odustati od investiranja u svemir.
„Uprkos povećanju troškova i pritiska sankcija, Rusija neće menjati planove“, izjavio je Dmitrij Rogozin.
Rusija je u julu lansirala svemirsku raketu potpuno novog dizajna koja je u potpunosti napravljena unutar granica ove zemlje sa kosmodroma Plesetsk.
- pici
#20594 Re: Ukrajina
daxon wrote:Ne znam zašto se Putin spušta toliko nisko da uopće i razgovara sa nekakvim trećerazrednim europskim činovicima, koji nisu ništa drugo do obična potrčkala i glasnogovornici, tj. podguzne muhe dajidže Sema.
zato što neČe višHe niko od državnika da ima posla s idiotom...sad je spušten na nivo na kojem i jeste
- Challenger__
#20595 Re: Ukrajina
Ex-obavještajci upozoravaju Merkelovu da su američki "dokazi" u stvari laž:
izvor - Ehemalige Geheimdienstler warnen Merkel vor falschen „Beweisen“
______
Was ist Neurussland?

Krieg gegen Russland: Ehemalige Geheimdienstler warnen Merkel vor falschen „Beweisen“
Ehemalige Mitarbeiter von US-Geheimdiensten haben einen offenen Brief an Bundeskanzlerin Merkel geschrieben, in dem sie vor einem Krieg mit Russland warnen. Die von den USA vorgelegten Beweise für eine russische Invasion der Ukraine seien höchst zweifelhaft und erinnerten an die falschen Beweise im Vorfeld des Angriffs auf den Irak.
______
Was ist Neurussland?

- fridmann
#20596 Re: Ukrajina
Jarane @pici, jesil' obezbijedio drva za zimu, od sajuza ce i nama ove zime za gas biti "Njet".
- pici
#20597 Re: Ukrajina
jebo drva ona su za potpale...kreka-banovići Ćumur fercera, ništa brez domaČeg goriva...davnih dana sam ja plinovod nabiJo nogom u gujcu...hem skup hem mi treba brdo para da ugrijem kuću su tri spratafridmann wrote:Jarane @pici, jesil' obezbijedio drva za zimu, od sajuza ce i nama ove zime za gas biti "Njet".
Last edited by pici on 03/09/2014 00:11, edited 1 time in total.
-
romeomoraprezivjeti
#20598 Re: Ukrajina
Drndalo,hvala na ovome.drndalo wrote:lopta11 wrote:lik je corav nek nadje gdje sam napisao 3000 milijardisema911s wrote: jbga covjek vjeruje u onu nas i rusa 300miliona ili nas i turaka 500miliona,.,
kako je kreno sabirat ispasce da nas na planeti ima preko 20milijardi
napisao sam 3 milijadeA sto rode editova stari post sa brisanjem 2997 milijardi stanovnika, i dodavanjem Indije gdje je nije bilo...?u sto si se ti zabrino za rusku ekonomiju..
pa nece rusija crknuti bez zapada,,rusija potpisa sa kinom ugovor o isporuci plana u vrijednosti 400 milijardi.
pa sama kina ,indija i brzazil imaju 3 milijarde stanovnika,,stvarno rusija nece imati sa kim saradjivati
shvatite vec jednom nije vise zapad jedini na svijetu zato rusi kinezi i brazilci i osnivaju svoju uniju,,
mada nema od toga nista da ce evropa prestati kupovati plin od rusije,,
norveske kolicine plina su ogranicene,a ruski plin im je je najeftini,,
sa tim bi pucali sami sebi u noge,
ukoliko bi zapad prekino svaku saradnju sa rusijom ko zna sta bi se desilo,
ko bi tad mogao zabrani rusiji da isporuci,,iranu,libiji,siriji sistem s400
ponavljam,,mogu amerika i zapad biti jaki koliko hoce
ali rusija,kina ,indija,brazil,juzno africka republika ukljucujuci jos neke ogromne zemlje cine 70 posto svjetske populacije i prostranstvom i u ljudstvu..
zato amerika sve ovo i kuva,,
Last edited by lopta11 on 02/09/2014 12:58, edited 1 time in total.
- fridmann
#20599 Re: Ukrajina
A ko je uopste i vjerovao u ispravnost tih glasina ?Challenger__ wrote:Ex-obavještajci upozoravaju Merkelovu da su američki "dokazi" u stvari laž:
Krieg gegen Russland: Ehemalige Geheimdienstler warnen Merkel vor falschen „Beweisen“
Ehemalige Mitarbeiter von US-Geheimdiensten haben einen offenen Brief an Bundeskanzlerin Merkel geschrieben, in dem sie vor einem Krieg mit Russland warnen. Die von den USA vorgelegten Beweise für eine russische Invasion der Ukraine seien höchst zweifelhaft und erinnerten an die falschen Beweise im Vorfeld des Angriffs auf den Irak.
______
Was ist Neurussland?
Ameri su shintori broj jedan, u sutini, najveci prijatelji Arapa, tu negdje, u 5 deka su isti.
- fridmann
#20600 Re: Ukrajina
Banovicki cumur je uistinu najbolji, al' nesretna glavo, ko te navrati da ides toliko u visinu sa kucom ?pici wrote:jebo drva ona su za potpale...kreka-banovići Ćumur fercera, ništa brez domaČeg goriva...davnih dana sam ja plinovod nabiJo nogom u gujcu...hem skup hem mi treba brdo para da ugrijem kuću su tri spratafridmann wrote:Jarane @pici, jesil' obezbijedio drva za zimu, od sajuza ce i nama ove zime za gas biti "Njet".