Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#20576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

fosna2014 wrote:Krivi smo mi lijevo orijentisani koji ne izadjemo na izbore, pa gledamo ovaj dvojac svaki put! Krive su vodje lijeve orijentacije sto nemamo jaku ljevicu koja treba da zastupa radnike i njihove potrebe!

Ovo moze biti detalj koji je nedostajao tom ujedinjenju.
Uvijek je preizborni program formiran samo na "Vidi Hin kakvi su i šta rade" nisu ljudi ponudili ništa novo od 95 godine
HM 2011

#20577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Sifet Podžić, generalni sekretar Demokratske fronte smatra da nema razloga da Vlada ne bude formirana do 11. marta jer je sve dogovoreno za Vijeće ministara i da će "ako gospoda želi, napustiti pozicije koje je DF dobila i u Vijeću ministara".

Sifet Podžić: Ako gospoda želi DF će napustiti i pozicije u Vijeću ministara Sifet Podžić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
"Stav DF-a je bio da tražimo isti broj ministarstava koliko i HDZ i to na osnovu izbornog rezultata", podsjetio je u izjavi za Klix.ba Sifet Podžić nakon što je delegacija DF-a danas napustila sastanak sa predstavnicima SDA i HDZ-a o formiranju Federalne vlade.

Podžić je naglasio da je formiranje vlasti moglo biti završeno još u decembru.

"Znali smo šta se krije iza svega ovoga kada su u pitanju veći politički ciljevi HDZ-a što se jučer potvrdilo na sjednici HNS-a", rekao je Podžić.

Napomenuo je da DF više ne želi građane Federacije BiH držati u ovakvoj situaciji i maltretirati ih.

"Ostavili smo sve i rekli 'Izvolite, formirajte manjinsku vladu bez nas, imat ćete naše ruke tako da ne morate da se sikirate oko toga' ", izjavio je generalni sekretar DF-a.

Podsjećamo, danas je održan treći sastanak lidera tri stranke o formiranju Vlade FBiH. Sastanak je završen bez dogovora, a nastavak je zakazan za utorak 03. marta.

Nažalost, građani BiH su na izborima dali više glasova Stranki demokratske akcije. To je stranka koja diktora tempo i očito su spremni ustupiti Draganu Čoviću ono što DF nije spreman ustupiti i situacija je takva. Mi imamo šta raditi u stranci, pripremati se za lokalne izbore, za 2018. godinu, ali nemamo namjeru odustati od našeg programa i onoga što smo prezentirali našim glasačima.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

O drugom entitetu ADZ i bratija pričaju već evo ima od Ive Mire Jovicha.....

Fali im Konstituenta u parlamentu FBiH da to potvrdi.....

Ako je to razlog kao što se pokušava spinovati - a ne malo je mačku teleća glava - onda ne da ne trebate biti u bilo kojoj većini nego ste bespotrebno formirali stranku..... Mažete malo previše ljudima ochi.....

Providno....
fosna2014

#20578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

O'zone wrote:
fosna2014 wrote:Krivi smo mi lijevo orijentisani koji ne izadjemo na izbore, pa gledamo ovaj dvojac svaki put! Krive su vodje lijeve orijentacije sto nemamo jaku ljevicu koja treba da zastupa radnike i njihove potrebe!

Uvijek je preizborni program formiran samo na "Vidi Hin kakvi su i šta rade" nisu ljudi ponudili ništa novo od 95 godine
Tacno.
It_is_a_Leclerc

#20579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Dragan Čović je izjavio da bi do 10. marta trebali imati i federalnu i državnu vlast.
Na koljena pred Komšu i Emira ! Na koljena, štovana gospodo ! :D
HM 2011

#20580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:
HM 2011 wrote:

Providno je i to:

evo ustav FBiH, a pogledaj i ostale ustave.....

2. Vlada Federacije
Član 4
Minimalna zastupljenost u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u prijelaznom periodu do potpune
provedbe Aneksa 7.
(1) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (premijer/predsjednik Vlade i šesnaest ministara)
sastoji se od osam ministara iz reda bošnjačkog, pet ministara iz reda hrvatskog i tri ministra iz reda
srpskog naroda.
Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote
najbrojnijeg konstitutivnog naroda. Vlada ima i premijera/predsjednika Vlade koji ima dva zamjenika, iz
različitih konstitutivnih naroda, koji se biraju iz reda ministara.
(2) Nakon potpune provedbe Aneksa 7., najmanje 15% članova Vlade mora biti iz jednog
konstitutivnog naroda. Najmanje 35% članova Vlade mora biti iz dva konstitutivna naroda. Jedan član
Vlade mora biti iz reda ostalih.35)

-------------------------------------------------------------------------------------

Država Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih...... Ljevica tu nema šta tražiti jer je to DESNICA PO PRIRODI.... Zato se svaki puta i razočarate.....

Samo jedna stranka u Bošnjaka, na svim nivoima, in UNITY IS STRENGHT !
A bogati od koga cete dobiti svoje konst. Srbe u domu naroda? Od koga ste dobili potpredsjednika FBiH?
Nafataće se negdje iz reda profesionalaca...... Tad će najbitniji dio biografije biti što je neko srbin pa onda sve ostalo....
Kikibombona

#20581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kikibombona »

Nek nam je bog na pomoci.....
Hafis

#20582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: sad se sda i hdz nemaju vise iza koga kriti... sto je dosta veci problem za sda nego za covica - jer ce sami polagati racune u ovom mandatu, bas onako kako sam se i nadao prije pola godine... a kurcenja nema - manjinska vlada :lol:
Inače su veoma obrazli, pa će im mlogo teško pasti to ''polaganje računa''. Polažu ih ima 25 godina, pa neće biti problem ni ove 4 iduće. Tko te to pita, daj fotelje a krivnju svaljuj na druge...to zna i budala raditi.
Nego, lijeno mi tražiti, rekao sam još prije mjese dana ovdje, više puta da će Bakir otresti Komšića kada dođe stani-pani. Komšo jednostavno nema kapacitet, i zamjenjiv je...potpuno bezbolno. Malo će se duriti, baciti koju floskulu i vozi Miško.

Nije bilo šanse da Čović danas odstupi ni za mm, obzirom na jučerašmju priču na Saboru. Željko Komšić je imao nesreću što se zadao u qurcenje u najgori mogući tajming, gdje nije bilo nimalo sluha za te igrarije.

Iinače, što se tiče skupštinske većine, ne treba brinuti - SDA je tu ekspert i pronaće modus...ako treba i većinu za čas posla.
a mogao si samo reci "jeste alfonse, imao si pravo"

ego ili sta vec :D

drago mi je sto me komsic poslusao... i mojne ziv bio o tvojim analizama, jer si se posteno nafulao ovih par godina... sto se za moju malenkost bas i ne moze reci :napoleon:
Znao sam prije nove godine da Komšo neće moći upasti u federalnu vladu.
Samo, da im vidiš ovdje komentara, sve do danas...samobodrenja, cike, hvalospjeva, izrugivanja sudbini kmečavaca...stvarno nisam imao srca da im pokvarim raspoloženje...jebat ga...ubi me ovo moje devet stoljeća staro kršćansko milosrđe, tako duboko utkano u ovu moju slavonsku dušu..mada sam, da se odmah razumijemo žestoki agnostik.
Last edited by Hafis on 01/03/2015 18:06, edited 1 time in total.
Innovation

#20583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Innovation »

"Jučer sam se sastao sa Bakirom Izetbegovićem. Poštujem izbornu volju ljudi, ali i nas treba poštivati. SDA hoće da izađe HDZ-u u susret, mi nećemo. Nama su ponudili četiri fotelje, a naš rezultat je jači od HDZ-ovog. Zbog naših birača to ne možemo prihvatiti. Mi ćemo podržati njihov dogovor samo da Federacija dobije vladu. Ostajemo u vlasti na državnom nivou, ali ne participiramo u Federalnoj vladi", rekao je Komšić.
Izetbegović je rekao da je ranije imao sastanak sa Komšićem i da mu je predložio da HDZ-u daju šest ministarstava i to pet hrvatskih pozicija i jedna iz reda ostalih.

"Danas je tražio od mene da iznesem njegov prijedlog. No rekao je da on ne može biti u takvoj vladi. Komšić nas je iznenadio par puta svojim stavovima i nadam se da će se predomisliti", kazao je Izetbegović.
"Nadam se da će Komšić promjeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Ja sam prenio samo ono sto je on rekao. Svima nama odgovara da se formira vlada. Vidjet ćemo šta ćemo dalje, ali radit ćemo odgovorno. Mene je povrijedilo Komšićevo ponašanje. SDA radi svoj posao i mi ćemo završiti ono što smo počeli. SDA je bila spremna da DF preuzme četiri, a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.
:roll:
It_is_a_Leclerc

#20584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Unatoč svemu, DF će na kraju ući u federalnu Vladu jer ćete im dati sve što budu tražili. Svi to vrlo dobro znamo ;)

DF je jedini matematički, ustavni i zakonski mogući partner...

And don't forget Milan Dunović :D
Hafis

#20585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Ako se stvar dovede do te točke, to jest da taj Milanče bude zadnja prepreka, onda će to ići k'o niz ulicu.
It_is_a_Leclerc

#20586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ako se stvar dovede do te točke, to jest da taj Milanče bude zadnja prepreka, onda će to ići k'o niz ulicu.
Kako ono kaže Ustav "Predsjednik i potpredsjednik se mogu smijeniti samo ako se utvrdi da nisu dostojni obavljanja funkcije". :D

I bi Budimir.
Alfons Kauders

#20587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Znao sam prije nove godine da Komšo neće moći upasti u federalnu vladu.
Samo, da im vidiš ovdje komentara, sve do danas...samobodrenja, cike, hvalospjeva, izrugivanja sudbini kmečavaca...stvarno nisam imao srca da im pokvarim raspoloženje...jebat ga...ubi me ovo moje devet stoljeća staro kršćansko milosrđe, tako duboko utkano u ovu moju slavonsku dušu..mada sam, da se odmah razumijemo žestoki agnostik.
i opet par redova o "onim anam tam" bez sustine, bez ikakve veze sa mnom i onim sto sam rekao... :D jbt jesi siguran da si doktor? jer se meni cini da si zapravo prikriveni pravnik :D
Hafis

#20588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Znao sam prije nove godine da Komšo neće moći upasti u federalnu vladu.
i opet par redova o "onim anam tam" bez sustine, bez ikakve veze sa mnom i onim sto sam rekao... :D jbt jesi siguran da si doktor? jer se meni cini da si zapravo prikriveni pravnik :D
Ne kužim što si ti pogodio u ovome svemu? To što je Komšić napustio ovo sijelo?
Drvosjeca iz Dejcica

#20589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kako god meni je Komšić porastao u očima. Ja se ne sjećam da je neko u ovih 20+ godina rekao eto vam napravite vladu ja neću praviti problem ali dio nje neću biti iz principa. SDA pokazala da jedno govori do podne a drugo od podne...eto sada po Bakiru DF je problem nije HDZ. :roll:
Orange Revolution

#20590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Orange Revolution »

Bravo predsjedniče Komšiću.
Zato i jesi naš predsjednik.
Hafis

#20591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kako ono kaže Ustav "Predsjednik i potpredsjednik se mogu smijeniti samo ako se utvrdi da nisu dostojni obavljanja funkcije". :D

I bi Budimir.
Ako treba, napravit će se i odgovarajući liječnički nalaz...ta kako su ljudi zdravi k'o dren dobivali ratne mirovine...da vidiš nalaza, ne bi se po njima znali vratiti kući.
Šala...ako je to to, taj se problem makne k'o onaj štap u veleslalomu. Sjećaš se Inzka, i kmečanja. Još bi se Milanče izvinjavao ako je nehotice stvorio kakve probleme ili odugovlačenje.
stari grad Visegrad

#20592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stari grad Visegrad »

dogovor? zar ti ne pise u zakonu koliko mjesta?
ako pise koliko mjesta sta se onda dogovarate?????
It_is_a_Leclerc

#20593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Neće Milan odugovlačiti. Ne daj Bože... Samo, Ustav kaže da se svaki Zakon mora potpisati od strane predsjednika i potpredsjednika... A ako DF misli da zakon ne valja, onda, žalim slučaj manjinska vlado, pišite novi :D

Zato, Hafise i ostali, ne likujte previše. Sutra će informacija da se DF vraća za pregovarački stol, a u utorak ćemo imati i neki kompromis... Manjinska vlada neće biti formirana. Ne zbog DF-a, već zbog toga što ni HDZ ni SDA jednostavno nemaju hrabrosti za to.
vade_mecum

#20594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vade_mecum »

stari grad Visegrad wrote:dogovor? zar ti ne pise u zakonu koliko mjesta?
ako pise koliko mjesta sta se onda dogovarate?????
pise nacionalna struktura ali ne i koja stranka koliko mora dati. teoretski, hdz moze predloziti ministra bosnjaka ali samo teoretski :D
GoldenSpoon

#20595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

u potpunosti je jasno da su bakir izetbegovic i SDA najveci neprijatelji Bosne i Hercegovine....
volta dzontra

#20596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by volta dzontra »

It_is_a_Leclerc wrote:Neće Milan odugovlačiti. Ne daj Bože... Samo, Ustav kaže da se svaki Zakon mora potpisati od strane predsjednika i potpredsjednika... A ako DF misli da zakon ne valja, onda, žalim slučaj manjinska vlado, pišite novi :D

Zato, Hafise i ostali, ne likujte previše. Sutra će informacija da se DF vraća za pregovarački stol, a u utorak ćemo imati i neki kompromis... Manjinska vlada neće biti formirana. Ne zbog DF-a, već zbog toga što ni HDZ ni SDA jednostavno nemaju hrabrosti za to.
Ipak da sacekamo sta ce Zivco shuknuti na tviteru...mozda ga opet prevrne na nesto drugo. Ionako ce na mahove pojavljuje u javnosti
fosna2014

#20597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Ne mogu bez DF-a ni platu povisiti. Morace narodnjaci popustiti. Debelo popustiti.
It_is_a_Leclerc

#20598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

volta dzontra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Neće Milan odugovlačiti. Ne daj Bože... Samo, Ustav kaže da se svaki Zakon mora potpisati od strane predsjednika i potpredsjednika... A ako DF misli da zakon ne valja, onda, žalim slučaj manjinska vlado, pišite novi :D

Ipak da sacekamo sta ce Zivco shuknuti na tviteru...mozda ga opet prevrne na nesto drugo. Ionako ce na mahove pojavljuje u javnosti
Ne vjerujem. Ponuda koju će sutra DF dobiti je ona koja se ne odbija.
pumica

#20599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Emir Suljagić o sastanku o formiranju vlasti u FBiH

„BAKIR JE DRAGANU DAO ŠEST MINISTARSTAVA, A KOMŠIĆA ŽELIO DA PONIZI!“

„Bakir Izetbegović je uradio ono što neprijatelji ove države priželjkuju! Svojim ponašanjem i stavovima izbacio je Demokratsku frontu iz izvršne vlasti, i upustio se u političku avanturu sa Draganom Čovićem u kojoj će on platiti visoku cijenu, a koja će koštati ovu državu što je daleko veći problem“, kazao je za novinsku agenciju Patria Emir Suljagić, član Predsjedništva DF-a.

Kaže da je čim su sjeli za sto Izetbegović rekao Draganu Čoviću, lideru HDZBiH da mu daje sve što on želi.

-Šest ministarstava uključujući odmah finansije, poljoprivredu odnosno sve najjače pozicije. Nakon što je rekao Čoviću da mu daje sve što on želi, krenuo je da lomi DF. Nije problem da li su to četiri ministarstva i to što su nam ponuđena bukvalno ona u kojima se najmanje pitaš i u kojima djelujući možeš najmanje uraditi za dobrobit ove zemlje.

Problem je u Bakirovom odnosu prema DF-u. Mi smo stranka koja je osvojila više glasova od HDZ-a, a on u dogovoru sa Čovićem želi da nas pojeftini. Mi ne želimo učestvovati u takvim njihovim dilovima i zasigurno Izetbegović nije svjestan u šta ga Čović uvlači. Nažalost, nije ovo njegova pamet već pamet Aljoše Čampare, Asima Sarajlića i Amira Zukića, poručuje Suljagić.
starisalko

#20600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kako god meni je Komšić porastao u očima. Ja se ne sjećam da je neko u ovih 20+ godina rekao eto vam napravite vladu ja neću praviti problem ali dio nje neću biti iz principa. SDA pokazala da jedno govori do podne a drugo od podne...eto sada po Bakiru DF je problem nije HDZ. :roll:
To je mogao reci i da se nefata u kolo
Post Reply