Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Casual's
#20551 Re: Zeničani
Koliko sam skontao samo su im blokirani računi, a nije legla uplata ? Koliko znam spominjao je 900.000 KM naplate samo od kladionica Premier, sada se prepolovilo, kako ?
-
smartXL
#20552 Re: Zeničani
Ovo je za komunalnu taksu od prethodnih godina, nije jos 2017. Racuni ostaju blokirani dok se ne izmire obaveze, isto kao za KGZ kad je bio blokiran racun KB Zenica.Casual's wrote:Koliko sam skontao samo su im blokirani računi, a nije legla uplata ? Koliko znam spominjao je 900.000 KM naplate samo od kladionica Premier, sada se prepolovilo, kako ?
- Casual's
#20553 Re: Zeničani
Znam to, 2014., 2015., 2016.,. Zbog toga i spominjem 900.000 KM o kojima je on govorio.smartXL wrote:Ovo je za komunalnu taksu od prethodnih godina, nije jos 2017. Racuni ostaju blokirani dok se ne izmire obaveze, isto kao za KGZ kad je bio blokiran racun KB Zenica.Casual's wrote:Koliko sam skontao samo su im blokirani računi, a nije legla uplata ? Koliko znam spominjao je 900.000 KM naplate samo od kladionica Premier, sada se prepolovilo, kako ?
-
smartXL
#20554 Re: Zeničani
Kolko se sjecam, govorio je ukupno i sa 2017. godinom. Ako je uspio ovo, eto para za sport i kulturu.Casual's wrote: Znam to, 2014., 2015., 2016.,. Zbog toga i spominjem 900.000 KM o kojima je on govorio.
-
channel10
#20555 Re: Zeničani
Dok ne naplati, ja im ne vjerujem.
@Avenija, ko ce bolan dati novac za Celik pored sve ove price zadnjih godinu dana? A da neko hoce dati, dosao bi u klub u dao novac. Zato nema potrebe za blamiranjem pred javnoscu.
@Avenija, ko ce bolan dati novac za Celik pored sve ove price zadnjih godinu dana? A da neko hoce dati, dosao bi u klub u dao novac. Zato nema potrebe za blamiranjem pred javnoscu.
- Ajatolah_
#20556 Re: Zeničani
Ona OTV Valentino koja vrti 24/7 kalesijske zvuke ima gledanost da puni Arenu? Nemam se običaj nešto iščuđavati takvim stvarima, ali sam za njih najiskrenije mislio da su na nivou opskurnosti tipa teferič u Putovićima. Ili ni takvi eventi nisu underground kakav ja mislim da jesu.avenija wrote:OTV ValentinoAjatolah_ wrote:A gdje su se vrtile te Valentino zvijezde? OBN/Pink ima Grand, Hayat je imao ili još uvijek ima ZMBT, koja još televizija ostaje?
- ExNihilo
#20557 Re: Zeničani
Sve što je cinci-linci kod nas ima mogućnost napuniti Arenu.
- apsidejzi
#20558 Re: Zeničani
Porezna uprava veli: stigle pare od kladionica
http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... 5ab2bdf7ab
http://www.zenica.ba/aktuelnosti/vijest ... 5ab2bdf7ab
- apsidejzi
#20559 Re: Zeničani
Celika opet jase ko stigne. Sva ova kuknjava na Fudu bila je samo paravan i pokrice za svoje prljave rabote. Da Fudo ne potpisa reprogram lincovali bi ga, a to sto oni muljaju u pozadini nikom nista... Pogledaj ugovora Adilovicu: Moze otici kad hoce da Celiku ne plati nista a ugovor lagano na 4 godine... Naravno, ugovor potpisan prvog juna a sad izlazi u javnost sto dosta govori o TRANSPARENTNOSTI.

- Casual's
#20560 Re: Zeničani
Neka druga priča stoji iza tog ugovora. NK Čelik je Adilovićima dužan 60.000 KM.
Kuknjava na Fudu je bila da ne dovede klub gdje ga je sada doveo.
Kuknjava na Fudu je bila da ne dovede klub gdje ga je sada doveo.
-
smartXL
#20561 Re: Zeničani
Nije fudo doveo Celik dovdje, nego sve prethodne uprave, cak i ova koju branite. 80 000KM za par igraca na ime nagrada i premija su napravili dugovanja, koji ne zele da se vrate dok se dug ne isplati. Obecano im svasta a para nisu imali. To su i prethodnici radili. Ovo je samo za 4-5 igraca, sta je sa ostalima? Samo Bog zna kolka si dugovanja nastala u prethodnih pola godine.
Da je reprogram i u januaru potpisan, isto bi bilo, jer se trosilo vise nego se imalo, popisivali se stetni ugovori
Da je reprogram i u januaru potpisan, isto bi bilo, jer se trosilo vise nego se imalo, popisivali se stetni ugovori
-
Kralj Tvrtko I.
#20562 Re: Zeničani
Slažem se sa smartom u ovome da Fudo nije kriv za stanje u Čeliku. Eto potpisan je reprogram...a prije toga i NGG je preuzeo Čelik pa šta su uradili? Sranje napravili...i treba im kulturno jebat znanje....
I to su nas gledali...smješkali se dok smo uplačivali clanarine i kulturno nas naguzili i otišli...a mi se kleli u njih.
I to su nas gledali...smješkali se dok smo uplačivali clanarine i kulturno nas naguzili i otišli...a mi se kleli u njih.
-
Mustang1
#20563 Re: Zeničani
Taj dug je tu zato sto su igracima obecavali sta god da su trazili, mislili su da ako izbore opstanak u ligi da ce se sve rijesiti i da niko nece pricato o tom dugu, da ce Fudo dati sve sto budu trazili.
- Casual's
#20564 Re: Zeničani
Lupaš jaro, drži se jame.Kralj Tvrtko I. wrote:Slažem se sa smartom u ovome da Fudo nije kriv za stanje u Čeliku. Eto potpisan je reprogram...a prije toga i NGG je preuzeo Čelik pa šta su uradili? Sranje napravili...i treba im kulturno jebat znanje....
- apsidejzi
#20565 Re: Zeničani
Ma meni se ovo sve vise i vise gadi. Rezultati sve pokazuju koliko je neko bio iskren. FB stranica RObijasi pise da recimo niko nije kontaktirao Borisa nego su ga samo izignorisali i stavili Kemu na poziciju. Svaka cast Kemi ali ovo se nije smjelo uraditi i Robovi ovo ne smiju presutiti jer ce time srusiti sve sto su radili.
Na kraju ispade da je Uprava na nivou UG Sapa. Galami dok ne dobijes pare, usput prodaji kakvu god pricu. Kad pare legnu onda provodi svoju politiku i usuti se. Drvlje i kamenje na Fudu da potpise reprogram, pritisak na Borisa da prihvati angazman kad smo u najvecim govnima, moljenje na sve strane da se skupe pare. Ako se bilo ko usprotivi odmah krene napad da je najgori. Fudo jedan uslov postavio, hoce ga na linc. Covjek na kraju popustio i dao reprogram. SUtra kad Celik bude pred ispadanjem svi ce molecivo gledati u Borisa i ocekivati da on ovo zaboravi i spasi klub od ispadanja. Ako Boris slucajno odbije (na sta ima apsolutno pravo a ja bih rekao i obavezu) onda ce biti najgori. Bice izdajnik i tako to.
Dakle, koristi se moralni pritisak da ostvaris svoj interes i onda ljudi popustaju jer ne zele da se izlazu. Za sad im prolazi, isto kao sto je prolazilo Sapi. Jednog dana ce dobiti odbijenicu kao sto je Sapa dobila i onda ce se pokazati sva nesposobnost. Jel ovo jedini modus operandi koji se u nas poznaje? Galama i moralisanje dok se neko ne smiluje. Ista stvar i u IZ. Kada ce doci dzuma da odem a da ne osjecam griznju savjesti zbog kutije sa sergijom? Evo Robijasi hoce da organizuju "donatorsku vecer". Pa kada ce se razumjeti da se ne moze nista napraviti od donacija. To su klix pomoci a ne uhodan i stabilan sistem.
Al sve mi vise postaje jasno da upravi i tim ljudima okolo nije cilj napraviti dobar i uhodan sistem, nego iskoristiti postojeci dokle se moze a vruc krompir bacati onome ko tada bude aktuelan. FUdi je bacen vruc krompir jer bi sigurno izgubio iduce izbore da nije potpisao reprogram. Fudo nije imao izbora nego da potpise. Zapravo, imao je izbora ali ne i hrabrosti da odlucno odbije ove marifetluke. Ne slazem se s njim, ali ga razumijem. Vlast je draga a ljudi glupi. Malo bi ih razumilo. Ovako se prica nastavlja do iduce zrtve a jednog dana neko ce morati zakucati ekser u mrtvacki kovceg.
Ja vec vidim jedan scenarij: Celik ponovo pred ispadanjem, igraci odlaze, Kemo kuka. Daje mu se ko zna koji otkaz i Kemo cist. Oci su uprte u Borisa: Hajde molim te jos jednom. Ako Boris odbije onda ce na njemu biti krivica za zakivanje kovcega. Zaboravicemo sve ostalo. Tako to funkcionise.
Po meni, ovo sad je glavna odgovornost na Robijasima da se pobune protiv ovih marifetluka. Nit je uprava transparentna, nit proaktivna, nit sposobna nit VOLJNA DA NESPOSOBNA NESTO NAPRAVI. Pitanje je vremena kad ce se to u praksi pokazati. Celik ce biti kanta za nabijanje, samo treba sezona poceti da se to i dogodi.
Na kraju ispade da je Uprava na nivou UG Sapa. Galami dok ne dobijes pare, usput prodaji kakvu god pricu. Kad pare legnu onda provodi svoju politiku i usuti se. Drvlje i kamenje na Fudu da potpise reprogram, pritisak na Borisa da prihvati angazman kad smo u najvecim govnima, moljenje na sve strane da se skupe pare. Ako se bilo ko usprotivi odmah krene napad da je najgori. Fudo jedan uslov postavio, hoce ga na linc. Covjek na kraju popustio i dao reprogram. SUtra kad Celik bude pred ispadanjem svi ce molecivo gledati u Borisa i ocekivati da on ovo zaboravi i spasi klub od ispadanja. Ako Boris slucajno odbije (na sta ima apsolutno pravo a ja bih rekao i obavezu) onda ce biti najgori. Bice izdajnik i tako to.
Dakle, koristi se moralni pritisak da ostvaris svoj interes i onda ljudi popustaju jer ne zele da se izlazu. Za sad im prolazi, isto kao sto je prolazilo Sapi. Jednog dana ce dobiti odbijenicu kao sto je Sapa dobila i onda ce se pokazati sva nesposobnost. Jel ovo jedini modus operandi koji se u nas poznaje? Galama i moralisanje dok se neko ne smiluje. Ista stvar i u IZ. Kada ce doci dzuma da odem a da ne osjecam griznju savjesti zbog kutije sa sergijom? Evo Robijasi hoce da organizuju "donatorsku vecer". Pa kada ce se razumjeti da se ne moze nista napraviti od donacija. To su klix pomoci a ne uhodan i stabilan sistem.
Al sve mi vise postaje jasno da upravi i tim ljudima okolo nije cilj napraviti dobar i uhodan sistem, nego iskoristiti postojeci dokle se moze a vruc krompir bacati onome ko tada bude aktuelan. FUdi je bacen vruc krompir jer bi sigurno izgubio iduce izbore da nije potpisao reprogram. Fudo nije imao izbora nego da potpise. Zapravo, imao je izbora ali ne i hrabrosti da odlucno odbije ove marifetluke. Ne slazem se s njim, ali ga razumijem. Vlast je draga a ljudi glupi. Malo bi ih razumilo. Ovako se prica nastavlja do iduce zrtve a jednog dana neko ce morati zakucati ekser u mrtvacki kovceg.
Ja vec vidim jedan scenarij: Celik ponovo pred ispadanjem, igraci odlaze, Kemo kuka. Daje mu se ko zna koji otkaz i Kemo cist. Oci su uprte u Borisa: Hajde molim te jos jednom. Ako Boris odbije onda ce na njemu biti krivica za zakivanje kovcega. Zaboravicemo sve ostalo. Tako to funkcionise.
Po meni, ovo sad je glavna odgovornost na Robijasima da se pobune protiv ovih marifetluka. Nit je uprava transparentna, nit proaktivna, nit sposobna nit VOLJNA DA NESPOSOBNA NESTO NAPRAVI. Pitanje je vremena kad ce se to u praksi pokazati. Celik ce biti kanta za nabijanje, samo treba sezona poceti da se to i dogodi.
-
Kralj Tvrtko I.
#20566 Re: Zeničani
Neka ja lupam. Držim se ja jame i s ponosom idem u nju ali isto tako imam pravo reći šta mislim. Za svojih 60 KM.Casual's wrote:Lupaš jaro, drži se jame.Kralj Tvrtko I. wrote:Slažem se sa smartom u ovome da Fudo nije kriv za stanje u Čeliku. Eto potpisan je reprogram...a prije toga i NGG je preuzeo Čelik pa šta su uradili? Sranje napravili...i treba im kulturno jebat znanje....
- Casual's
#20567 Re: Zeničani
Pa nemaš pravo lupati. Za svojih 60 KM trebao bi znati ko je bio u klubu, i na koji nacin.Kralj Tvrtko I. wrote:Neka ja lupam. Držim se ja jame i s ponosom idem u nju ali isto tako imam pravo reći šta mislim. Za svojih 60 KM.Casual's wrote:Lupaš jaro, drži se jame.Kralj Tvrtko I. wrote:Slažem se sa smartom u ovome da Fudo nije kriv za stanje u Čeliku. Eto potpisan je reprogram...a prije toga i NGG je preuzeo Čelik pa šta su uradili? Sranje napravili...i treba im kulturno jebat znanje....
Fino se javi nekome i u lice mu jebi kulturno znanje.
Bezobrazan si totalno.
-
Kralj Tvrtko I.
#20568 Re: Zeničani
Pa hajde mi objasni ko je kriv za ugovor Adilović?
- Casual's
#20569 Re: Zeničani
Kriv je NGG koji je 5 mjeseci radio džaba, doveo sponzore, uštedio na marketingu hiljade klubu, gdje su ljudi gubili privatne poslove da džaba rade za klub, gdje su ljudi sate gubili na Čelik, yebavali svoje živce i onda neko kaže istima "treba kulturno ebati mater". Pogledaj se u ogledalu i skontaj šta si ti uradio u životu. Yebe se tebi za Čelik, tebi ono što je dvije utakmice u godini, nama je svaku subotu.Kralj Tvrtko I. wrote:Pa hajde mi objasni ko je kriv za ugovor Adilović?
Kada je NGG prije nekoliko mjeseci upozorovao da se ugovori kriju od njih, ostali su drkali i čekali rezultate.
Srami se jaro.
-
kakavdanakneiskustvu
-
smartXL
#20571 Re: Zeničani
Sad ispade ngg upozoravo prije par mjesrci, a kad sam ja govorio prije par mjeseci da se ne radi transparentno, vas par me ismijavalo ovdje i ubjedjivali da se radi transparentno. Ako se nesto krije, to nije transparentno.
Sad vas par mijenja pricu, pricate ono sto sam.ja govorio od marta, aprila.
Al hajd, barem priznajete, da je i prosla uprava ista bila kao i sve prethodne. Neko je na vrijeme to uocio, a neko sa zakasnjenjem. Nisam dzaba ja Smart i to XL
Al hajd, barem priznajete, da je i prosla uprava ista bila kao i sve prethodne. Neko je na vrijeme to uocio, a neko sa zakasnjenjem. Nisam dzaba ja Smart i to XL
-
Throttle
- Ja_Ja
#20573 Re: Zeničani
NGG je radio svoj dio transparentno i uredno. Ponovo mjenjas teze jer nivo transparentnosti koji si ti trazio na mjesecnoj bazi nema veze s ovim o cemu sad pricas. Bezveze spinujes. NGG je koliko znam imao jednog covjeka u upravi kluba ciji je rad bio blokiran tj. tipa nisu zvali na sastanke (pogledaj poslijednje pisanje NGG-a).smartXL wrote:Sad ispade ngg upozoravo prije par mjesrci, a kad sam ja govorio prije par mjeseci da se ne radi transparentno, vas par me ismijavalo ovdje i ubjedjivali da se radi transparentno. Ako se nesto krije, to nije transparentno.
Ako je tacno da postoji toliki dug prema Adilovicima i ako je on regulisan ovim ugovorom onda je to veoma pozitivno. Ako je po strani nesto drugo onda je sada odlicno vrijeme i postoji dovoljno dokaza da klub podnese tuzbu za nesvjesno poslovanje.
-
smartXL
#20574 Re: Zeničani
Druze, nastavit cu blagim tonom kao i do sad. Objavljivalo se info o pradatim ulaznicama i ostvarenim prihodom od istih, ali se objavi spisak clanova bez ostvarenog prihoda. NGG je imao i Satorovica, pa NGG i ug robijasi su ga doveli, nisu clanovi. Nemojte ga se sad odricat. Ja sam davno govorio da on nije kompetentan, i tad ste me ismijavali.Ja_Ja wrote:
NGG je radio svoj dio transparentno i uredno. Ponovo mjenjas teze jer nivo transparentnosti koji si ti trazio na mjesecnoj bazi nema veze s ovim o cemu sad pricas. Bezveze spinujes. NGG je koliko znam imao jednog covjeka u upravi kluba ciji je rad bio blokiran tj. tipa nisu zvali na sastanke (pogledaj poslijednje pisanje NGG-a).
Ako je tacno da postoji toliki dug prema Adilovicima i ako je on regulisan ovim ugovorom onda je to veoma pozitivno. Ako je po strani nesto drugo onda je sada odlicno vrijeme i postoji dovoljno dokaza da klub podnese tuzbu za nesvjesno poslovanje.
Cudno je da pored silnih dugovanja prema igracima, samo se sa adilovicima napravio ovakav ugovor, koji je stetan. Zasto bas sa njima,a ne sa nekim drugim.
Ja sam druze davno ovdje govorio,doce vrijeme kad cete i po ovim pljuvat. Tad ste me prozivali fudinim igracem (meni je to bilo simpaticno jer drugih argumenata niste imali) a sad se prica okrenula.
Ja cu i o ovoj upravi pricat kroz par mjeseci, budel isto sranje bilo.
I opet cu ponovit, na pocetku bajke je bilo de samo statut,celik ce ozdravit, pa de jos reprogram i celik ce ozdravit. Celik nece jos dugo ozdravit, dok se navijaci ne vrate na tribine. Celiku trebaju ogromne pare, a samo od ulaznica se ogroman dio moze prihodovat, pa clanarine, pa jos sponzori i malo Grad uleti.
Bukvalno Celiku treba jedan biznis plan sa svim onim stavkama.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#20575 Re: Zeničani
Celik pokazuje sve simpotome "preduzeca" mentalno zapelog u socijalizmu.
Ljudi se gadjaju ciframa kao da su Herta Berlin, ko god je imao doticaja sa klubom opario se, nema uopste plana ni strategije bivstvovanja na trzistu, nego se ponasa kao da je Gradska kasa staparija na Topcideru.
Ljudi se gadjaju ciframa kao da su Herta Berlin, ko god je imao doticaja sa klubom opario se, nema uopste plana ni strategije bivstvovanja na trzistu, nego se ponasa kao da je Gradska kasa staparija na Topcideru.