Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Haris.ba

#20551 Re: Android OS

Post by Haris.ba »

Ja sam hajrovo aqua sony, i ne preporučujem. Haj što je na servisu (pokvario se iz čista mira), već pogledaj po internetu horora sa koji se drugi ljudi susreću. Dovoljno je što ima samo 8gb interne memorije koja apdejtom se smanji na 700 mb i konstantnim porukama o nedostatku prostora. Brisanjem bruku programa smanjio sam na 1 gigu prostora, s tim da ne koristim fejsbuk.

J5 je fin mobitel, mene nerviraju kapacitativne tipke, i još nemaju osvjetljenja.
Laertes

#20552 Re: Android OS

Post by Laertes »

Ja prezadovoljan sa J5.
shalla

#20553 Re: Android OS

Post by shalla »

ifus wrote:Imam priliku da na poklon hajrujem telefon - četiri opcije: Sony Xperia M4 Aqua, HTC Desire 626, Samsung Galaxy J5, Alcatel Idol 3 (4.7) ili neki drugi u ovom cjenovnom rangu, uslov je da je iz BH Telecoma - sta preporucujete? Hvala. :)
Nemoj alcatel živ bio, supruga dobila u firmi, za pola godine imao više kvarova i evo i trenutno joj je na servisu...
Mustang1

#20554 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

I ja sam kupio nov J5 neki dan i zadovoljan sam za sada. Kako izgledom tako i performansama. Istina odmah sam nabacio gumenu masku jer meni u ruci izgleda klisko. Pa da ne bi bilo fatanja za glavu. Kamera i sve ostalo zadovolljan.
Fajcion

#20555 Re: Android OS

Post by Fajcion »

Baterija na samsungu s4 mi je veoma losa. Gledam ove zamjenske se krecu od 15 do 20 KM . Eh mene sada zanima da li te baterije rade kao originalne i da li mogu da drze kao sto treba ? Ne bih zelio da to bude nesta upola ako me razumijete ?
Herr Flick

#20556 Re: Android OS

Post by Herr Flick »

ifus wrote:Imam priliku da na poklon hajrujem telefon - četiri opcije: Sony Xperia M4 Aqua, HTC Desire 626, Samsung Galaxy J5, Alcatel Idol 3 (4.7) ili neki drugi u ovom cjenovnom rangu, uslov je da je iz BH Telecoma - sta preporucujete? Hvala. :)
Ja sam prije 7 dana kupio m4 i zadovoljan sam sad za sad,jedino bi se malo pozalio na bateriju i 8gb intrene memorije,od cega oko 4 zauzima android,ostale aplikacaije oko 2 gb i ovo ostalo zavisi od tebe,ali uvijek mozes kupit micro sd karticu
Dr Kova

#20557 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Fajcion wrote:Baterija na samsungu s4 mi je veoma losa. Gledam ove zamjenske se krecu od 15 do 20 KM . Eh mene sada zanima da li te baterije rade kao originalne i da li mogu da drze kao sto treba ? Ne bih zelio da to bude nesta upola ako me razumijete ?
Ako su fuš a jesu, ne drže kao original, ono poslužiće, ali nije to to. Bolje daj malo više i uzmi original
Fajcion

#20558 Re: Android OS

Post by Fajcion »

Buckethead wrote:Ako su fuš a jesu, ne drže kao original, ono poslužiće, ali nije to to. Bolje daj malo više i uzmi original
Koliko vidim to je ta neka cijena sto ima kod nas i ovi iz radnje odgovaraju mi da drzi kao standardna. Haj nadam se da je tako :)
Dr Kova

#20559 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

Fajcion wrote: Koliko vidim to je ta neka cijena sto ima kod nas i ovi iz radnje odgovaraju mi da drzi kao standardna. Haj nadam se da je tako :)
Onda vjerovatno i jeste, pale su onda cijene, ipak je to stariji model :thumbup:
quarterback

#20560 Re: Android OS

Post by quarterback »

Fajcion wrote:Baterija na samsungu s4 mi je veoma losa. Gledam ove zamjenske se krecu od 15 do 20 KM . Eh mene sada zanima da li te baterije rade kao originalne i da li mogu da drze kao sto treba ? Ne bih zelio da to bude nesta upola ako me razumijete ?
ja sam neki dan zvao da se raspitam, kaze tip da ima upravo mobitel za koji sam se raspitivao i da mu ta baterija drzi 1,5 do 2 dana, toliko drzi i originalna
ifus

#20561 Re: Android OS

Post by ifus »

Mustang1 wrote:I ja sam kupio nov J5 neki dan i zadovoljan sam za sada. Kako izgledom tako i performansama. Istina odmah sam nabacio gumenu masku jer meni u ruci izgleda klisko. Pa da ne bi bilo fatanja za glavu. Kamera i sve ostalo zadovolljan.
Koliko ima GB - 8 ili 16? Ovaj u BH Telecmu je 8GB, pa me brine sto samo 4GB ima na raspolaganju za aplikacije.
Mustang1

#20562 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

ifus wrote:
Mustang1 wrote:I ja sam kupio nov J5 neki dan i zadovoljan sam za sada. Kako izgledom tako i performansama. Istina odmah sam nabacio gumenu masku jer meni u ruci izgleda klisko. Pa da ne bi bilo fatanja za glavu. Kamera i sve ostalo zadovolljan.
Koliko ima GB - 8 ili 16? Ovaj u BH Telecmu je 8GB, pa me brine sto samo 4GB ima na raspolaganju za aplikacije.
8 ima. I kod mene je od Telecoma ali nisam preko njih uzeo. Nisam jos kupio karticu da vidim sta se moze prebaciti a sta ne. Nadam se da ce se slike moci prebaciti i to. Sto se aplikacija tice nemam ja toga puno. Viber, fb, messenger, jos par potrebnih i to je to. Neke aplikacije se mogu move to sd card a neke ne. Jest malo zeznuto sa memorijom ali extra radi.
ifus

#20563 Re: Android OS

Post by ifus »

Mustang1 wrote:
ifus wrote:
8 ima. I kod mene je od Telecoma ali nisam preko njih uzeo. Nisam jos kupio karticu da vidim sta se moze prebaciti a sta ne. Nadam se da ce se slike moci prebaciti i to. Sto se aplikacija tice nemam ja toga puno. Viber, fb, messenger, jos par potrebnih i to je to. Neke aplikacije se mogu move to sd card a neke ne. Jest malo zeznuto sa memorijom ali extra radi.
Slike, videa, muzika svakako na karticu, a valjda bi mi bilo 4GB dovoljno za aplikacije, ni ja ih ne koristim previse. Hvala. :)
Mustang1

#20564 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Bit ce ti dovoljno onda. Ako ne igras igrice na mobitelu mislim da neces imati problema sa memorijom ako uzmemo u obzir da slike i slicno ide na karticu.
klixo

#20565 Re: Android OS

Post by klixo »

Htc one m8

Odnio danas da mi zamijeni usb konektor i netom poslije popravke zovem druga kad ne moze da me cuje ,upalim zvucnik sve uredu.
Sta mi nije uredu ?
Pricajte vi za univerzalno sta hocete odnesem tamo 15 km naplate zamjenu usb konektora , odnesem kod nekog majstorcica na Ilidza hem 30 km hem mi sad mikrofon ne radi.
Mustang1

#20566 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Na galaxy s3 pise network unavailable. Pokusao sve korake na netu sto se mogu naci. Promjenjena kartica u telecomu. Sve probano ali nista ne fercera. Reset .. sve..
Ima li mu pomoci ? :D
Sarajevski-Seljak

#20567 Re: Android OS

Post by Sarajevski-Seljak »

Mustang1 wrote:Na galaxy s3 pise network unavailable. Pokusao sve korake na netu sto se mogu naci. Promjenjena kartica u telecomu. Sve probano ali nista ne fercera. Reset .. sve..

Ima li IMEI ? ukucaj *#06# i vidi hoce li ti prikazati IMEI.
Mustang1

#20568 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Sarajevski-Seljak wrote:
Mustang1 wrote:Na galaxy s3 pise network unavailable. Pokusao sve korake na netu sto se mogu naci. Promjenjena kartica u telecomu. Sve probano ali nista ne fercera. Reset .. sve..

I sta sa njim? :D
Sarajevski-Seljak

#20569 Re: Android OS

Mustang1 wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:

I sta sa njim? :D

Pa ako ne prikazuje IMEI, onda je neko izbrisao EFS folder, vjerovatno prilikom flesanja. A bez IMEI-a se telefon ne moze zakaciti na mrezu.
Ako pak prikazuje IMEI, onda moze biti citac SIM kartice, antena i svasta nesto. U Svakom slucaju trebalo bi se moci popraviti.
Mustang1

#20570 Re: Android OS

Post by Mustang1 »

Aha, probat cu. Mislim da nije kod flashanja nista jedino ako virus nije sta obrisao :D Jer se to desilo odjednom. Samo prebacilo da nece :D
Sarajevski-Seljak

#20571 Re: Android OS

Mustang1 wrote:Aha, probat cu. Mislim da nije kod flashanja nista jedino ako virus nije sta obrisao :D Jer se to desilo odjednom. Samo prebacilo da nece :D

Jel moguce da ti je ispao telefon prije toga ? Ako je to opcija, onda se mozda samo otkacio simcard reader.

Image
MaroonBrigade

#20572 Re: Android OS

Post by MaroonBrigade »

klixo wrote:Htc one m8

Odnio danas da mi zamijeni usb konektor i netom poslije popravke zovem druga kad ne moze da me cuje ,upalim zvucnik sve uredu.
Sta mi nije uredu ?
Pricajte vi za univerzalno sta hocete odnesem tamo 15 km naplate zamjenu usb konektora , odnesem kod nekog majstorcica na Ilidza hem 30 km hem mi sad mikrofon ne radi.
reklama ovo ono :roll:
ug_lee

#20573 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Zna li neko gdje se moze staviti folija na sgs6 na obje strane? Da fino stavi, da mi se za 3 dana ne odljepi folija na edge djelu.. :-)
zateznistub

#20574 Re: Android OS

Post by zateznistub »

klixo wrote:Htc one m8

Sta mi nije uredu ?
Da li je aparat bio pod garancijom? Koliko je star?
Ali_G

#20575 Re: Android OS

Post by Ali_G »

@ifus
Kad budes kupovao karticu ne idi ispod klase 10. I nemoj video pohranjivati direktno na karticu. Ja imam losa iskustva, doduse slabija je klasa kartice, al eto.
Post Reply