Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20551 Re: Gdje u Sa......

Post by mk ultra »

nagibSA wrote:Gdje kupiti malo kvalitetniji (komplet tabla) indikator prekidace za kupatilo (ono bojler, ves masina, svjetlo, vent)? :)

Penny, Adazal... najblize mi, ima l' tu? Znam da ima, nego valjal'...
Samo pazi lampice da dođu :mrgreen:
Sad su uveli odvojeno da se kupuju :-)
nagibSA

#20552 Re: Gdje u Sa......

Post by nagibSA »

mk ultra wrote:
nagibSA wrote:Gdje kupiti malo kvalitetniji (komplet tabla) indikator prekidace za kupatilo (ono bojler, ves masina, svjetlo, vent)? :)

Penny, Adazal... najblize mi, ima l' tu? Znam da ima, nego valjal'...
Samo pazi lampice da dođu :mrgreen:
Sad su uveli odvojeno da se kupuju :-)
Dodju lampice. Prakticno mi treba bojler tj. Plin kotao, ves masina, svjetlo i ventilator.

Dvije sklopke i dva prekidaca. Sad imam dva prekidaca i 3 sklopke, treca ni za sta nije, koliko primjetih.

Ovaj sto imam je zesci fuseraj, kao da je iz kinder jajeta sklapan. Lampice ne rade sve, a i one sto rade traljavo svijetle, ni ne primjeti se.

Vidjecu nesto da nadjem, samo da dimenzije i broj prekidaca odgovara, ima i ovih slovenackih metalka i sl, ako se ne nadje sta bolje..

Gledacu da uzmem onaj sto ima lampicu na prekidacu, ljepse je nego posebno.
_Reds_

#20553 Re: Gdje u Sa......

Post by _Reds_ »

Je li ti modularni program ?

Ako je mogularni imas i one poklopce sto imaju na sebi oznake svijetlo, ventilator, mashina...
problemnatravunu

#20554 Re: Gdje u Sa......

Post by problemnatravunu »

...kupiti iole solidan powerbank za mob , konkretno model?
Čudna sorta

#20555 Re: Gdje u Sa......

Post by Čudna sorta »

Kupiti običnu pamučnu crnu košulju, dugih rukava... juče sam skoro sve radnje obišla nigdje nisam našla.

Image
vješalica

#20556 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

Gdje kupiti crijevo ali sto manjeg prečnika? Na metar?
holowey

#20557 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

vješalica wrote:Gdje kupiti crijevo ali sto manjeg prečnika? Na metar?
za sta ti treba? u apotekama imas ona crijeva za infuziju, u pet shopovima sa akvaristickom ponudom imas crijeva fi poput infuzije ali malo jaca stijenka (za zrak) i malo veci fi za filtere..nekad u merkuru na stupu bilo raznih profila, mozda bingo i dalje to ima u ponudi...provjeri obi, adazal, penny...
_Reds_

#20558 Re: Gdje u Sa......

Post by _Reds_ »

problemnatravunu wrote:...kupiti iole solidan powerbank za mob , konkretno model?
Imas na piku i kvalitetnih, ali realno od 10.000mah kosta oko 40KM

ovo po 15-25 Km za 10.000 je sve predaja, ja sam kupovao od jednog lika i testirao sam power bank taj, nivo ikoristivosti preko 90 posto. Ako zesli javi se na pp da ti posaljem link.
maliq53

#20559 Re: Gdje u Sa......

Post by maliq53 »

Čudna sorta wrote:Kupiti običnu pamučnu crnu košulju, dugih rukava... juče sam skoro sve radnje obišla nigdje nisam našla.
Jesi obisla sve butike po SCC-u, po carsiji? Da li zelis onu sto se strpaje ili obicnu ovu? Trebalo bi biti u lupam sad Tom Tailoru, Fifty Factory, a vidi i kod Cesar's-a ...
muha_sa

#20560 Re: Gdje u Sa......

Post by muha_sa »

maliq53 wrote:
Čudna sorta wrote:Kupiti običnu pamučnu crnu košulju, dugih rukava... juče sam skoro sve radnje obišla nigdje nisam našla.
Jesi obisla sve butike po SCC-u, po carsiji? Da li zelis onu sto se strpaje ili obicnu ovu? Trebalo bi biti u lupam sad Tom Tailoru, Fifty Factory, a vidi i kod Cesar's-a ...
oklena vam lova :?
maliq53

#20561 Re: Gdje u Sa......

Post by maliq53 »

muha_sa wrote:
maliq53 wrote:
Vjeruj da i ja ne ganjam tu skuplju robu vec tu zalazim kad su snizenja pa ako naleti sta... :-D 8-) Obilazi cesce Azel France, zna naletit fine robe :-D
nagibSA

#20562 Re: Gdje u Sa......

Post by nagibSA »

_Reds_ wrote:Je li ti modularni program ?

Ako je mogularni imas i one poklopce sto imaju na sebi oznake svijetlo, ventilator, mashina...
Nije, tu je sve plastika. Uzeo sam na kraju sa prekidacima sa keramikom, duplo su skuplji bili od svih.

Povezao sve radi, imam i rezervnih prekidaca lako se mijenjaju ako zatreba.

Edit: Jedino sto je na onim KDC dupli model prekidacu za rasvjetu (svjetlo+ventilator) odsjecen treci pin (za nulu), tako da ne radi light, a bili bi korisno. Nema veze na kraju krajeva, mogu se kupiti posebno, sto je OK.

https://i.ebayimg.com/images/g/oSkAAOSw ... s-l300.jpg
Last edited by nagibSA on 10/09/2018 13:30, edited 1 time in total.
vješalica

#20563 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

holowey wrote:
vješalica wrote:Gdje kupiti crijevo ali sto manjeg prečnika? Na metar?
za sta ti treba? u apotekama imas ona crijeva za infuziju, u pet shopovima sa akvaristickom ponudom imas crijeva fi poput infuzije ali malo jaca stijenka (za zrak) i malo veci fi za filtere..nekad u merkuru na stupu bilo raznih profila, mozda bingo i dalje to ima u ponudi...provjeri obi, adazal, penny...
Ma treba mi da izvineš da izvučem određenu količnu tekućine neagresivne
Radim nešto pa zato
Onako na vakuum da se snađem nije mi sad hitno ali će mi zatrebat
Pogledaću u apotekama nekako mi je to najbliže
Hvala
vješalica

#20564 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

muha_sa wrote:
maliq53 wrote:
Bio jedan brkati čiko na pijaci na Otoci(prema Buća potoku) pa je kasnije prešao u Hepok i tušio je baš crne košulje
Bilo je strukiranih sa bogdom elastina i bile su top
Pa prolunjaj ako imaš vremena možda naletiš ako je živ ili radi još a vjerujem da radi :)
dinao

#20565 Re: Gdje u Sa......

Post by dinao »

Gdje kupiti kanalice za kablove ali aluminijske ili barem imitacija aluminija?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#20566 Re: Gdje u Sa......

Post by mk ultra »

dinao wrote:Gdje kupiti kanalice za kablove ali aluminijske ili barem imitacija aluminija?
ne pamtim da sam ih vidio igdje ugrađene, pa vjerujem da nema ni u prodaji
nećeš ni cijevi u svakoj prodavnici naći
kod nas je običaj da se koriste i vodoinstalaterske zelene :lol:

pokušaj kod Milasa on bi trebao da ima najveći izbor... ali najvjerovatnije bijele

jednom sam vidio metalne šroke kanalice, prava stvar, doduše bijele i čovjek je namjenski sebi to dovukao od nekud... nije ovdje kupljeno
Nedoumica

#20567 Re: Gdje u Sa......

Post by Nedoumica »

.
Last edited by Nedoumica on 10/09/2018 14:04, edited 1 time in total.
Nedoumica

#20568 Re: Gdje u Sa......

Post by Nedoumica »

Običnu pamučnu bijelu majicu kratkih rukava, dakle T-shirt bez aplikacija, veličine 122-128 (6-7god)?
Tzv majica za fizičko
dinao

#20569 Re: Gdje u Sa......

Post by dinao »

mk ultra wrote:
dinao wrote:Gdje kupiti kanalice za kablove ali aluminijske ili barem imitacija aluminija?
ne pamtim da sam ih vidio igdje ugrađene, pa vjerujem da nema ni u prodaji
nećeš ni cijevi u svakoj prodavnici naći
kod nas je običaj da se koriste i vodoinstalaterske zelene :lol:

pokušaj kod Milasa on bi trebao da ima najveći izbor... ali najvjerovatnije bijele

jednom sam vidio metalne šroke kanalice, prava stvar, doduše bijele i čovjek je namjenski sebi to dovukao od nekud... nije ovdje kupljeno
Nasao sam ih na netu u Zagrebu. Namijenjene su, a i meni za to treba, sa sakrivanje kablova od tv-a. One bijele su mi bas bezveze.
nepass1

#20570 Re: Gdje u Sa......

Post by nepass1 »

Nedoumica wrote:Običnu pamučnu bijelu majicu kratkih rukava, dakle T-shirt bez aplikacija, veličine 122-128 (6-7god)?
Tzv majica za fizičko
Fis
Strpljiva

#20571 Re: Gdje u Sa......

Post by Strpljiva »

Gdje se nalazi Sekretarijat za narodnu odbranu?
Čudna sorta

#20572 Re: Gdje u Sa......

Post by Čudna sorta »

vješalica wrote:Bio jedan brkati čiko na pijaci na Otoci(prema Buća potoku) pa je kasnije prešao u Hepok i tušio je baš crne košulje
Bilo je strukiranih sa bogdom elastina i bile su top
Pa prolunjaj ako imaš vremena možda naletiš ako je živ ili radi još a vjerujem da radi :)
Super, pogledat ću. Čak mi i odgovara ako imaju malo elastina. :thumbup:
maliq53 wrote:
Jesam SCC, osim Tom Tailora, nekako nemam naviku tamo kupovati. Po gradu obišla Mango, Benetton, Azel France...

Ma skroz da je obična, i da je uska... U Zari sam nekada kupovala, odgovara mi i njihov kroj ali imaju bijele, plave... crne odavno nisam vidjela. Pogledat ću i u Fifty Factory...

vješalica

#20573 Re: Gdje u Sa......

Post by vješalica »

Strpljiva wrote:Gdje se nalazi Sekretarijat za narodnu odbranu?
Vjerovatno tražiš Ministarstvo odbrane BiH??
Nisam baš sigurna da to više postoji poslije raspada SFRJ i JNA
Ali možda postoji u okviru Ministarstva odbrane
:)
Hakiz

#20574 Re: Gdje u Sa......

Post by Hakiz »

Ja bih pitao u opštini u kojoj si, na primjer u boračkoj službi. Oni bi trebali znati gdje su te službe.
Strpljiva

#20575 Re: Gdje u Sa......

Post by Strpljiva »

vješalica wrote:
Vjerovatno tražiš Ministarstvo odbrane BiH??
Nisam baš sigurna da to više postoji poslije raspada SFRJ i JNA
Ali možda postoji u okviru Ministarstva odbrane
:)
Da, bas tako. Guglala sam, neka stara tema iz 2011 pise da je bilo kod Vjecne vatre. Ali vjerovatno si u pravu, sutra do skenderije u ministarstvo, vidjet cu dalje. Hvala ti na odgovoru.
Post Reply