to je jedna od odlika haridžija, savremeni naziv tekfirciChallenger__ wrote:- Ne samo da ih ubija crv sumnje pa ubijaju Čečene, Holandeze i druge strance, već su počele tihe likvidacije bitnih ljudi ISIL-a:
Gunmen execute ISIS official in Syria’s Deir ez-Zor
Ni većeg leta ni mizernijeg pada.
Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20551 Re: Sirija vol. 2
-
sumirprimus
#20552 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo s ove teme nikog ne interesuje dan nezavisnosti...
A puna usta pravde.borbe dobra i zla..jing janga...
A puna usta pravde.borbe dobra i zla..jing janga...
- Challenger__
#20553 Re: Sirija vol. 2
Znam, postavljali smo tekstove na temama; ti, OpetJa, ja. Ipak, mislim da je u pitanju nešto još gore. Onovremene haridžije su bile samonikli fenomen unutar novonastalog muslimanskog svijeta, a ovi?japin_mutapi wrote:to je jedna od odlika haridžija, savremeni naziv tekfirci
Mossad, CIA, DIA, MI6...
Mnogo gore je ovo smeće, Japine moj.
-
sumirprimus
#20554 Re: Sirija vol. 2
Jedna si jedina?bilo ko? 
-
sarajevoxxxx
#20555 Re: Sirija vol. 2
Nema većih krvnika i spketkaroša od muslimanske elite. Kakav crni Mossad, CIAChallenger__ wrote:Znam, postavljali smo tekstove na temama; ti, OpetJa, ja. Ipak, mislim da je u pitanju nešto još gore. Onovremene haridžije su bile samonikli fenomen unutar novonastalog muslimanskog svijeta, a ovi?japin_mutapi wrote:to je jedna od odlika haridžija, savremeni naziv tekfirci
Mossad, CIA, DIA, MI6...
- Kikibombona
#20556 Re: Sirija vol. 2
To mudzahidi hilafeta poceli optuzivati jedni druge za spijunazu, pa se poubijase medjusobno!?

- Challenger__
#20557 Re: Sirija vol. 2
Saudi i Thani sve to finansiraju. Njih proklinji.
______
- Latakija, Kornet po teroristima:
______
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#20558 Re: Sirija vol. 2
apsolutnoChallenger__ wrote:Znam, postavljali smo tekstove na temama; ti, OpetJa, ja. Ipak, mislim da je u pitanju nešto još gore. Onovremene haridžije su bile samonikli fenomen unutar novonastalog muslimanskog svijeta, a ovi?japin_mutapi wrote:to je jedna od odlika haridžija, savremeni naziv tekfirci
Mossad, CIA, DIA, MI6...
najveći neprijatelji islama i muslimana su hariđije, i sasvim je logično da se udruže sa onima koji imaju isti cilj
obični "vojnici" isilovci su fanatici i neznalice, dok njihove vođe i samoproglašena tzv. ulema svjesno i vrlo predano rade protiv islama i muslimana
vrlo dobro znaju šta rade i kakve će to posljedice imati, a najviše mrze one koji su prozreli takfirijsku zabludu i obične ljude muslimane koji izbjegavaju njihovu zamku
svako njihovo pojavljivanje na historijskoj sceni donosi nasilje i brutalnost do tada neviđeno, što podvrđuju i događaji zadnjih godina
međutim, ja između hariđija(tekfiraca) i arapskih diktatorskih režima(muslimanska elita by sa-x) stavljam znak jednakosti, i uistinu nema velike razlike, osim ideološke i tehničko-logističke mogućnosti za sprovedbu ideja i planova
spremnost na ubijanje, razaranje, mučenje, nebriga za običnog čovjeka, "samozaljubljenost", fanatizam, nasilje, mržnja, bijes ...
jedni su drugima hrana i voda, jačanje jednih jača druge ... ideja tekfira neće nestati vojnim porazom isila i fizičkim uništenjem terorista
nestaće njihova država i vojna sila, ali ideja će preživjeti
uhvatiće korjene na mjestima gdje vlada sila, nepravda, poniženje, i donijeti još više nepravde, poniženja i patnje
začarani krug iz kojeg će biti vrlo teško izaći
Last edited by japin_mutapi on 01/03/2016 22:04, edited 1 time in total.
- Challenger__
#20559 Re: Sirija vol. 2
Zanimljivo razmišljanje a izdvojiću ovo:
Zapamti ove moje riječi.
_______
Otkloniće ga pravedna vladavina i pravedan vladar koji će doći, koji dolazi, koji je iza ćoška. A znam da on ne može doći iz krugova prevare: Tekfirdžija, vehabija i Muslimanskog bratstva.japin_mutapi wrote:nestaće njihova država i vojna sila, ali ideja će preživjeti
uhvatiće korjene na mjestima gdje vlada sila, nepravda, poniženje, i donijeti još više nepravde, poniženja i patnje
Zapamti ove moje riječi.
_______
-
joe_black
#20560 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Saudi i Thani sve to finansiraju. Njih proklinji.
______
Sta je ovo, "Letece vehabije"???
-
sarajevoxxxx
#20561 Re: Sirija vol. 2
Japine Isil je muslimanska elita. To je jedno i neodvojivo tijelo. Stalno prikazivanje ovog Isila na terenu je samo odvračanje pažnje od ništa manje opasnog ovog u zvaničnim institucijama.japin_mutapi wrote:apsolutnoChallenger__ wrote:Znam, postavljali smo tekstove na temama; ti, OpetJa, ja. Ipak, mislim da je u pitanju nešto još gore. Onovremene haridžije su bile samonikli fenomen unutar novonastalog muslimanskog svijeta, a ovi?japin_mutapi wrote:to je jedna od odlika haridžija, savremeni naziv tekfirci
Mossad, CIA, DIA, MI6...
najveći neprijatelji islama i muslimana su hariđije, i sasvim je logično da se udruže sa onima koji imaju isti cilj
obični "vojnici" isilovci su fanatici i neznalice, dok njihove vođe i samoproglašena tzv. ulema svjesno i vrlo predano rade protiv islama i muslimana
vrlo dobro znaju šta rade i kakve će to posljedice imati, a najviše mrze one koji su prozreli takfirijsku zabludu i obične ljude muslimane koji izbjegavaju njihovu zamku
svako njihovo pojavljivanje na historijskoj sceni donosi nasilje i brutalnost do tada neviđeno, što podvrđuju i događaji zadnjih godina
međutim, ja između hariđija(tekfiraca) i arapskih diktatorskih režima(muslimanska elita by sa-x) stavljam znak jednakosti, i uistinu nema velike razlike, osim ideološke i tehničko-logističke mogućnosti za sprovedbu ideja i planova
spremnost na ubijanje, razaranje, mučenje, nebriga za običnog čovjeka, "samozaljubljenost", fanatizam, nasilje, mržnja, bijes ...
jedni su drugima hrana i voda, jačanje jednih jača druge ... ideja tekfira neće nestati vojnim porazom isila i fizičkim uništenjem terorista
nestaće njihova država i vojna sila, ali ideja će preživjeti
Profesor Karić je jednom u intervjuu o tome govorio. "Milijarde dolara su bezmalo bačene u vjetar" to je rekao u kontekstu saudijskog i iranskog financiranja i ulaganja u širenje "pravog islama". Sa time nema ništa ni CIA ni Mosad. Gdje se još ljudi dijele na sekte vehabije ili šiite i kome to odgovara?
To je samo jedna od anomalija. Druga je nepravda i korupcija u muslimanskim društvima i zemljama. Decenijske diktature, rasipništvo, nemoral i odnos prema radnicima, ponižavanje čovjeka. Isil je tek puki vrh, malo izvirilo iz brda smeća koje se decenijama taložilo u muslimanskom svijetu. Isil nosi markicu "made in muslimani i muslimanski svijet". Samo diktatorima i eliti odgovara ta priča o zavjeri zapada prema finim muslimanskim društvima.
- hellhammer
-
joe_black
-
zrakomlat
#20565 Re: Sirija vol. 2
U međuvremenu se raspale obe, bivši protivnici se izmešali pa nastale Jaysh al Rahman i Liwa Faylaqbvcx wrote:Hej džihadisti, zašto ne izvještavate o sukobu između Jaysh Islama i Faylaq Rahmana. Dvije najjače grupe u Damasku.
- Challenger__
-
zrakomlat
#20567 Re: Sirija vol. 2
Što bi reko Bajaga, a prenosi Radio Al-Kuljoe_black wrote:Challenger__ wrote:Saudi i Thani sve to finansiraju. Njih proklinji.
______
Sta je ovo, "Letece vehabije"???
"Kad hodaš, ne zastajkuješ
i zemlju ne dodiruješ"
- jao_situacije
#20568 Re: Sirija vol. 2
imal šta od đulijanija

-
solar7
#20569 Re: Sirija vol. 2
kad neko sebi umisli da nesto kao znaChallenger__ wrote:Zanimljivo razmišljanje a izdvojiću ovo:
Otkloniće ga pravedna vladavina i pravedan vladar koji će doći, koji dolazi, koji je iza ćoška. A znam da on ne može doći iz krugova prevare: Tekfirdžija, vehabija i Muslimanskog bratstva.japin_mutapi wrote:nestaće njihova država i vojna sila, ali ideja će preživjeti
Zapamti ove moje riječi.
_______
- DuckZz
#20570 Re: Sirija vol. 2
http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.64 ... 4&z=13&m=b
1. Pripadnici ISIL-a ušli u grad i zauzeli nekoliko lokacija.
2. Pobunjenici na vladu "Koliko su vam platili, pustili ste ih kroz 3 vaše tocka na jugu grada".
3. Vlada "Nismo"
4. Pobunjenici "OK"
- (presjekoše Damask - Bagdad cestu).
5. Pobunjenici "Nismo je mi presjekli".
Pripadnici SAA pokušali da uđu u dijelove grada pod kontrolom ISIL-a
5. Pobunjenici "nazad odakle ste i došli"
(ponovo otvoriše cestu)
Logika ? Nema logike.

2. Pobunjenici na vladu "Koliko su vam platili, pustili ste ih kroz 3 vaše tocka na jugu grada".
3. Vlada "Nismo"
4. Pobunjenici "OK"
(ponovo otvoriše cestu)
Logika ? Nema logike.

- nixon69
#20571 Re: Sirija vol. 2
Ti si logici vec odavno rekao zbogom.DuckZz wrote:Logika ? Nema logike.
- General War
#20572 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Zanimljivo razmišljanje a izdvojiću ovo:
Zapamti ove moje riječi.
_______

- nixon69
#20573 Re: Sirija vol. 2
Generale,jel` to ono "talk to the hand"? 
- Ironmen
#20574 Re: Sirija vol. 2
DuckZz wrote:http://wikimapia.org/#lang=en&lat=33.64 ... 4&z=13&m=b
3. Vlada "Nismo"
4. Pobunjenici "OK"
(ponovo otvoriše cestu)
Logika ? Nema logike.
- General War
#20575 Re: Sirija vol. 2
Ma jok, covjek ti pokazuje sudbinu na dlanu.nixon69 wrote:Generale,jel` to ono "talk to the hand"?