Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#20551 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bloo »

dječak sa šibicama wrote:Vec vidim Mizeri kako me izvlaci iz slupanog auta u kanadskog nedodjiji.

Srecom nisam poznati pisac.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#20552 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Truba »

meni je dojadilo ustajati u 5.10 da bih očistio put kako bih stigao na bus u 6.40 da bih bio na ilidži u 7.10
pa sam prišao bliže tramvaju

divljina je dobra ako ne moreš nigdje svaki dan
MarlboroGold

#20553 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MarlboroGold »

dječak sa šibicama wrote:Vec vidim Mizeri kako me izvlaci iz slupanog auta u kanadskog nedodjiji.

Srecom nisam poznati pisac.
:lol:
wewa

#20554 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by wewa »

e cuj ocistiti auto

ko ima para za zivjeti tako udaljeno, na takvoj parceli i u takvoj kuci ima valjda i za garazu, grijace u prilaznom putu (u Norveskoj, recimo, normalno) i terenac koji se ne boji snijega
ha ja

a sve su sanse i da nije bas prisiljen svaki dan otici na posao k'o ostali sljakeri vulgaris

ja, recimo, ne bih imala nista protiv takve kucice
i onda jos jedne na moru
te stan nedje u civilizaciji, za one periode kad se zazelim ljudi. recimo 5 dana u godini.
niko ne masta k'o kokuz <3
dale cooper

#20555 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dale cooper »

Kako nemate smisla za avanturu. Zar ne bi bilo lijepo provesti zimu u nekom finom hotelu u osami? :D

Image
insomnia78

#20556 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by insomnia78 »

Pa ono moze se i hrlikopterom jbt
Nisrin

#20557 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Divljina je dobra za umirovljenike :D Ali i njima treba pomoc, posebno zimi, nanijeti drva, pocistiti, sloziti, loziti, cistiti pec...odledjivati cijevi i sve zivo...ma to je sve na filmu mocno, a realnost je drugacija...meni bi bila peglancija i da se moram svaki dan vozikati kroz te krajolike, recimo sat-dva :D
Sve je to lijepo, ali za vikendice i odmora! Bas kao i selo!
Ipak volim grad gdje je sve na dohvat ruke, ali bas sve :D I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada" :D

Kad smo to vec "van grada" vlasnici Hodzica imaju predivnu kucu, extra uradjeno i okolina sredjena gore prema Bijambarama, pogled na Sarajevo itd, ali dok dodjes do gore...zimi valjda moras dzipom...:D neka hvaka, grad i ravnica su ipak mocniji! :run:
Last edited by Nisrin on 31/08/2018 12:37, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20558 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

wewa wrote:e cuj ocistiti auto

ko ima para za zivjeti tako udaljeno, na takvoj parceli i u takvoj kuci ima valjda i za garazu, grijace u prilaznom putu (u Norveskoj, recimo, normalno) i terenac koji se ne boji snijega
ha ja

a sve su sanse i da nije bas prisiljen svaki dan otici na posao k'o ostali sljakeri vulgaris

ja, recimo, ne bih imala nista protiv takve kucice
i onda jos jedne na moru
te stan nedje u civilizaciji, za one periode kad se zazelim ljudi. recimo 5 dana u godini.
niko ne masta k'o kokuz <3
Ih, ne bi onda ništa smetalo :D :thumbup:

No dobro, druga je stvar što se mi borimo sa nekim problemima običnih smrtnika :oops:
dječak sa šibicama

#20559 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Mozes i ubosni napraviti sebi kolibu, rade slovenci od punih balvana ali daleko su, bliza je opcija jedna srbijanska firma. Nisu bas ko kanadjani da rade od balvana sirine pola metra, ali lijepo izgledaju te kuce, i nisu bas preskupe. Ko ima para, moze si priustiti.

Mada su meni one americke i kanadske log house san snova, sta ljudi rade kad imaju para.

Ima ih po YT pobudale pa odu u divljinu sa psom, sami sebi naprave kucu od balavana, bez struje, jedino ne kontam koja je poenta "osamljavanja" a snimas se sa 12 profesionalnih skupocjenih kamera, imas YT kanal, ubires lovu na pretplatnicima, onda je to samo jos jedna komercijala.
Uskoro cemo gledati live prenos sa pustog ostrva gdje niko ne zna da je on tamo, osim nas nekoliko miliona gledalaca, i ceka spasitelje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20560 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Nisrin wrote:Divljina je dobra za umirovljenike :D Ali i njima treba pomoc, posebno zimi, nanijeti drva, pocistiti, sloziti, loziti, cistiti pec...odledjivati cijevi i sve zivo...ma to je sve na filmu mocno, a realnost je drugacija...meni bi bila peglancija i da se moram svaki dan vozikati kroz te krajolike, recimo sat-dva :D
Sve je to lijepo, ali za vikendice i odmora! Bas kao i selo!
Ipak volim grad gdje je sve na dohvat ruke, ali bas sve :D I ne kontam nase one floskule "seljaci zive u centru i gradu, a gospoda van grada" :D
Prvi problem: njima je dobro tamo gdje je blizu doktor. Dakle, divljina nije dobra za umirovljenike. Dobra je za mlad i zdrav svijet.

Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu :mrgreen:
Nisrin

#20561 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

dječak sa šibicama wrote:Mozes i ubosni napraviti sebi kolibu, rade slovenci od punih balvana ali daleko su, bliza je opcija jedna srbijanska firma. Nisu bas ko kanadjani da rade od balvana sirine pola metra, ali lijepo izgledaju te kuce, i nisu bas preskupe. Ko ima para, moze si priustiti.

Mada su meni one americke i kanadske log house san snova, sta ljudi rade kad imaju para.

Ima ih po YT pobudale pa odu u divljinu sa psom, sami sebi naprave kucu od balavana, bez struje, jedino ne kontam koja je poenta "osamljavanja" a snimas se sa 12 profesionalnih skupocjenih kamera, imas YT kanal, ubires lovu na pretplatnicima, onda je to samo jos jedna komercijala.
Uskoro cemo gledati live prenos sa pustog ostrva gdje niko ne zna da je on tamo, osim nas nekoliko miliona gledalaca, i ceka spasitelje.

Pa zive od toga :D A jos im je veca furka sad sto uzme neki stari bus pa preprave ga u kucu na kotacima jelte, a onda putuju svuda okolo :D Imaju hiljade pretplatnika, zive ko gospoda i imaju samo fensi fotografije i videa :D A prostor im sredjeniji i funkcionalniji nego nasi stanovi u globalu hehe
Nisrin

#20562 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Tomahawk11 wrote:
Eto vidiš, tebi je dobro tamo gdje je sve na dohvat ruke, a penzionere bi u divljinu :mrgreen:

Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucja :D Ali stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..:D ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju :D

Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc :D
dječak sa šibicama

#20563 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Umirovljenici i divljina, ne ide. Ne moze penzioner na more zimi otici ako nije neki veci grad u pitanju.
Ode u neku vikendicu na Peljescu, zaboli ga srce, do prvog ljekara tri puta umre.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20564 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Nisrin wrote:
Tomahawk11 wrote:

Ja sam prakticna, jezim se od sela i ruralnih podrucja :D Ali stalno slusam ove starije da im je pun klinac grada, guzve, buke..:D ja da biram, zivjela bih u NYCu ili Tokiju :D

Uvijek se nadje i neki doktor za njih, zimi makar helikopterom da dodje pomoc :D
Možda u Kanadi :mrgreen: U BiH jok, možeš umrijeti ako si od asfalta udaljeniji više od 10 metara :(
Nisrin

#20565 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

dječak sa šibicama wrote:Umirovljenici i divljina, ne ide. Ne moze penzioner na more zimi otici ako nije neki veci grad u pitanju.
Ode u neku vikendicu na Peljescu, zaboli ga srce, do prvog ljekara tri puta umre.

Da ne vjerujes gdje sve zive po Austriji i Njemackoj, ono je meni u rangu nekih plemenskih zajednica, van svake civilizacije...doduse, vecinom su vitalniji starci u pitanju :D
dječak sa šibicama

#20566 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Nisrin wrote:
Tomahawk11 wrote:

Pa moze se i to urediti, potkrovni stan na West Central Parku, viksa na jezeru Ozark onako brvnara od 150 kvadrata + kuca na drvetu one moderne radi cejfa, kucica od 230 kvadrata u Key Westu za zimovanje :oops: :D
dječak sa šibicama

#20567 Re: Popularne stvari koje ne kontam

I privatni helikopter naravno, nista luksuzno neka marka obicni helikopter, da te odveze od tacke A do tacke B.
Nisrin

#20568 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

dječak sa šibicama wrote:
Pa moze se i to urediti, potkrovni stan na West Central Parku, viksa na jezeru Ozark onako brvnara od 150 kvadrata + kuca na drvetu one moderne radi cejfa, kucica od 230 kvadrata u Key Westu za zimovanje :oops: :D

Moze i dvoetazni stan u Ferhadiji, a vikendica u Rakovici + brvnara za zimovanja na Nisicima - BOSNIAN DREAM XD
dječak sa šibicama

#20569 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ne bi u Ferhadiji zivio nema tih para. Kad krenes u granap moras se srediti, neces valjda u trenerci napolje :oops: :D

Bolje neki stan na Marin Dvoru kod Hotela Zagreb, 200 kvadrata, prodas za 400.000 kupis tri manja i iznajmljujes... i tako obidjosmo mi sjevernoamericki kontinent i vratismo se u nasu mastovitu realnost.
Tomahawk11
Globalni moderator

#20570 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Tomahawk11 »

Skromno bošnjački :zoka:
Hajde, hajde....tako smo mi nekad kraj Parkuše, ljuljamo se i sanjarimo....kad zagrmi tramvaj i ode sve u helać :skoljka:
dječak sa šibicama

#20571 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Ma nista Nisici, ja sam moju brvnaru od 300 kvadrata vec smjestio negdje u Zezelovu, Azapovicima, Lepenici, taman tu je iskljucenje sa autoceste, za cas u Sarajevu, na sve sam mislio :oops: :lol:
petunija

#20572 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by petunija »

Ne kontam ove što u tržnim centrima čekaju lift pola sata da bi otišli pola sprata gore ili dole :roll:
Nisrin

#20573 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

Ma meni centar cool. mada ima problema sa zoharima, ali rijesili smo problem, vise ne zivimo u centru...nema veceg meraka nego izaci na kafu, a kafana 5m od stana :D Uvijek si u centru zbivanja...naviknes se na buku, ljude, tramvaj...
Da sad biram ovdje, birala bih Grbavicu ili Dobrinju, ali svejedno biram nesto van Bosne...samo da nije DORF :D
moonca

#20574 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

dječak sa šibicama wrote:Ne bi u Ferhadiji zivio nema tih para. Kad krenes u granap moras se srediti, neces valjda u trenerci napolje :oops: :D

Bolje neki stan na Marin Dvoru kod Hotela Zagreb, 200 kvadrata, prodas za 400.000 kupis tri manja i iznajmljujes... i tako obidjosmo mi sjevernoamericki kontinent i vratismo se u nasu mastovitu realnost.
Ne Ferhadija, ali ulica gdje je gradj, firma Bosna, mIslim da je Spahe. :thumbup:
Nisrin

#20575 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Nisrin »

moonca wrote: Ne Ferhadija, ali ulica gdje je gradj, firma Bosna, mIslim da je Spahe. :thumbup:
Da si blize SDA centrali :D
Post Reply