Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
fosna2014

#20551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

NE MOZE ici koaliranje sa SDA. Ne moze i nece nikad ici!!! Na drzavnom nivou ce biti isto.
StupskaBitanga

#20552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

to SDA gurate se u HDZ dupe pardon stražnjicu
U grupnjaku je snaga pardon jedinstvu
vade_mecum

#20553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vade_mecum »

taman kad covjek pomisli da ne moze gore od proslog mandata kad ono moze :D uglavnom, vijest za mustuluka, a nedostatak ljubavi na federalnom nivou ce se odraziti i na kantonalnom nivou (barem tamo gdje su SDA i DF u koaliciji). uglavnom, cekaju nas jos 4 godine u kojima se apsolutno nista progresivno nece desiti. :run:
batara

#20554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by batara »

Koji jadnik ovaj Izmetbegović. Halo mučeniče, prestani svoj narod omalovažavati i praviti jadnim!!!

Mrš u tri lijepe....

Željko, puna podrška! Sa bošnjačkim jadovima, izdajicama i hrvatskim fašistima samo u kost i nema popuštanja!!!

SDA, se polako sahranjuje. Nije ovaj narod ćorav.

:bih:
It_is_a_Leclerc

#20555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

"Danas je tražio od mene da iznesem njegov prijedlog. No rekao je da on ne može biti u takvoj vladi. Komšić nas je iznenadio par puta svojim stavovima i nadam se da će se predomisliti", kazao je Izetbegović.
"Nadam se da će Komšić promjeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Ja sam prenio samo ono sto je on rekao. Svima nama odgovara da se formira vlada. Vidjet ćemo šta ćemo dalje, ali radit ćemo odgovorno. Mene je povrijedilo Komšićevo ponašanje. SDA radi svoj posao i mi ćemo završiti ono što smo počeli. SDA je bila spremna da DF preuzme četiri, a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.
:hitna:
Hafis

#20556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Draže mi je što je onaj bradati mračnjak iz DF-a popušio u ovom derbiju, nego prošlogodišnja titula HŠK Zrinjskog :)
StupskaBitanga

#20557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

vade_mecum wrote:taman kad covjek pomisli da ne moze gore od proslog mandata kad ono moze :D uglavnom, vijest za mustuluka, a nedostatak ljubavi na federalnom nivou ce se odraziti i na kantonalnom nivou (barem tamo gdje su SDA i DF u koaliciji). uglavnom, cekaju nas jos 4 godine u kojima se apsolutno nista progresivno nece desiti. :run:
sada bi ovo trebalo uraditi u KS da se formira vlast bez DF da svi daju podršku Konakoviću jer ionako že kanton bankrotirati pa neka on bude gl i odg
HM 2011

#20558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

StupskaBitanga wrote:to SDA gurate se u HDZ dupe pardon stražnjicu
U grupnjaku je snaga pardon jedinstvu

trebali su se svi nazigu Komšiću..... ipak je on za promjene - jel tako ?

usput malo Ustava FBiH pošto su veliki poznavaoci u pitanju....

2. Vlada Federacije
Član 4
Minimalna zastupljenost u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u prijelaznom periodu do potpune
provedbe Aneksa 7.
(1) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (premijer/predsjednik Vlade i šesnaest ministara)
sastoji se od osam ministara iz reda bošnjačkog, pet ministara iz reda hrvatskog i tri ministra iz reda
srpskog naroda. Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote
najbrojnijeg konstitutivnog naroda. Vlada ima i premijera/predsjednika Vlade koji ima dva zamjenika, iz
različitih konstitutivnih naroda, koji se biraju iz reda ministara.
(2) Nakon potpune provedbe Aneksa 7., najmanje 15% članova Vlade mora biti iz jednog
konstitutivnog naroda. Najmanje 35% članova Vlade mora biti iz dva konstitutivna naroda. Jedan član
Vlade mora biti iz reda ostalih.35)

Ne govorim ja džaba... Malo macku teleca glava
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Šta je postigao Željko ovim? Nagovorio im se. Lupio ih po prstima
BIH će i ovaj izborni ciklus biti bez vlade godinu ili duže, onda će skupiti sve kao prošli put od zla Lijanovića i goreg HSP-a, samo da se nešto oformi, ništa neće funkcionirati, novi će puhati administraciju, nova zaduženja, nova skraćenja IP fondova i ne treba metak da ubije ovu zemllju, ekonomski će eksplodirati i raspasti se..
Forum mi je svjedok koliko se osipam na Bakira I, ovaj put mi se čini da je postupao staloženije, racionalnije, sa više smisla za kompromis u cilju KONAČNOG koraka naprijed. Bar jednog malog simboličnog. Bilo prema ekonomskom boljitku ili pravnoj državi.
fosna2014

#20560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

It_is_a_Leclerc wrote:
"Danas je tražio od mene da iznesem njegov prijedlog. No rekao je da on ne može biti u takvoj vladi. Komšić nas je iznenadio par puta svojim stavovima i nadam se da će se predomisliti", kazao je Izetbegović.
"Nadam se da će Komšić promjeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Ja sam prenio samo ono sto je on rekao. Svima nama odgovara da se formira vlada. Vidjet ćemo šta ćemo dalje, ali radit ćemo odgovorno. Mene je povrijedilo Komšićevo ponašanje. SDA radi svoj posao i mi ćemo završiti ono što smo počeli. SDA je bila spremna da DF preuzme četiri, a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.
:hitna:
U nadi je snaga! Zeleni ovaj put nece imati otarac od kojeg ce moci prljavstinu saprati. Brojite sitno!
It_is_a_Leclerc

#20561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

KatarinaKosaca wrote:Šta je postigao Željko ovim? Nagovorio im se. Lupio ih po prstima
BIH će i ovaj izborni ciklus biti bez vlade godinu ili duže, onda će skupiti sve kao prošli put od zla Lijanovića i goreg HSP-a, samo da se nešto oformi, ništa neće funkcionirati, novi će puhati administraciju, nova zaduženja, nova skraćenja IP fondova i ne treba metak da ubije ovu zemllju, ekonomski će eksplodirati i raspasti se..
Forum mi je svjedok koliko se osipam na Bakira I, ovaj put mi se čini da je postupao staloženije, racionalnije, sa više smisla za kompromis u cilju KONAČNOG koraka naprijed. Bar jednog malog simboličnog. Bilo prema ekonomskom boljitku ili pravnoj državi.
Nema potrebe za tim ?! Evo ih tamo, SDA i HDZ, neka naprave Vladu. Kakva god bila, DF će je podržati....

No, kako kaže pjesma ZP-a - "Al' nije ni to..."
O'zone
Globalni moderator

#20562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

video wrote:
O'zone wrote:
video wrote:SDA se ovim potezom SAHRANJUJE !!!

Kukala im majka od sada pa nadalje :run:
Nikad se SDA neće sahraniti pa i da sutra potpiše Čoviću treći SDA ima svoju biračku bazu koja je skoro pa možda i isto velika koliko su svi ostali a zahvaljujući ovima što ne izlaze na izbore dobro je i to.

Zapisi ovaj datum (naravno ako ostane na ovome od danas) i dobro zapamti - otici ce u .icke materine da se vise nikad sastaviti nece ;-)
Amin!

Ali budimo realni. 20 godina nisu propali a nakon kradavine SDP-a su postali još jači. Jednostavno čak i kad izgube izbore opet budu u vlasti jer bez njih ne može a to je opet zbog stabilne baze koja ponavljam vrijedi koliko i sve ostale skupa.
StupskaBitanga

#20563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

autopilot vlada FBiH to totalnog urušavanja svega
Rahat patnja do totalnog kolapsa
Inshallah
batara

#20564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by batara »

Hafis wrote:Draže mi je što je onaj bradati mračnjak iz DF-a popušio u ovom derbiju, nego prošlogodišnja titula HŠK Zrinjskog :)
Fašisto, pardon manjino. Mrš sa ove teme!!!
HM 2011

#20565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

StupskaBitanga wrote:autopilot vlada FBiH to totalnog urušavanja svega
Rahat patnja do totalnog kolapsa
Inshallah
I dobija li onda svaki neprijatelj BiH sve što želi ?
Da ?
Šta je malo je mačku teleća glava dobio ?
Jel to želio ? Jesl to u interesu glasača ?

Moram se nasmijati providnosti svega ovoga....
Last edited by HM 2011 on 01/03/2015 17:51, edited 1 time in total.
Hafis

#20566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

batara wrote:
Hafis wrote:Draže mi je što je onaj bradati mračnjak iz DF-a popušio u ovom derbiju, nego prošlogodišnja titula HŠK Zrinjskog :)
Fašisto, pardon manjino. Mrš sa ove teme!!!
I to mi je znači hvala što dodajem malo kolorita u ovu jednu od zadnjih multietničkih tapiserija :roll:
Uputit ću priziv ravnateljstvu ove ustanove ;-)
StupskaBitanga

#20567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

neprijatelji BiH su dobili sve zahvaljujući totalnom cirkusu i nepostojanju bosanskog odnosno državničkog bloka tj onog kojem bi interesi države i ljudi koji u njoj žive bili prioritetniji u odnosu na vlastite i stranačke. Obzirom da to nemamo oni su time dobili sve
fosna2014

#20568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Krivi smo mi lijevo orijentisani koji ne izadjemo na izbore, pa gledamo ovaj dvojac svaki put! Krive su vodje lijeve orijentacije sto nemamo jaku ljevicu koja treba da zastupa radnike i njihove potrebe!

Ovo moze biti detalj koji je nedostajao tom ujedinjenju.
pumica

#20569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Neka si priznao.
Dobro vas je dotakao "bradati mracnjak".
:saveta:
It_is_a_Leclerc

#20570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Još će se oni mrčanjaku morati izviniti za vrijeđanje na Poskoku, kao uslov da se DF vrati za pregovarački stol... :) Ili da citiram Hafisovog predsjednika - "manjinska vlada ne dolazi u obzir".

A Dragan se tako dobro držao :( :lol:
HM 2011

#20571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

fosna2014 wrote:Krivi smo mi lijevo orijentisani koji ne izadjemo na izbore, pa gledamo ovaj dvojac svaki put! Krive su vodje lijeve orijentacije sto nemamo jaku ljevicu koja treba da zastupa radnike i njihove potrebe!

Providno je i to:

evo ustav FBiH, a pogledaj i ostale ustave.....

2. Vlada Federacije
Član 4
Minimalna zastupljenost u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine u prijelaznom periodu do potpune
provedbe Aneksa 7.
(1) Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (premijer/predsjednik Vlade i šesnaest ministara)
sastoji se od osam ministara iz reda bošnjačkog, pet ministara iz reda hrvatskog i tri ministra iz reda
srpskog naroda.
Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote
najbrojnijeg konstitutivnog naroda. Vlada ima i premijera/predsjednika Vlade koji ima dva zamjenika, iz
(2) Nakon potpune provedbe Aneksa 7., najmanje 15% članova Vlade mora biti iz jednog
konstitutivnog naroda. Najmanje 35% članova Vlade mora biti iz dva konstitutivna naroda. Jedan član

-------------------------------------------------------------------------------------

Država Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih...... Ljevica tu nema šta tražiti jer je to DESNICA PO PRIRODI.... Zato se svaki puta i razočarate.....

Samo jedna stranka u Bošnjaka, na svim nivoima, in UNITY IS STRENGHT !
Alfons Kauders

#20572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: sad se sda i hdz nemaju vise iza koga kriti... sto je dosta veci problem za sda nego za covica - jer ce sami polagati racune u ovom mandatu, bas onako kako sam se i nadao prije pola godine... a kurcenja nema - manjinska vlada :lol:
Inače su veoma obrazli, pa će im mlogo teško pasti to ''polaganje računa''. Polažu ih ima 25 godina, pa neće biti problem ni ove 4 iduće. Tko te to pita, daj fotelje a krivnju svaljuj na druge...to zna i budala raditi.
Nego, lijeno mi tražiti, rekao sam još prije mjese dana ovdje, više puta da će Bakir otresti Komšića kada dođe stani-pani. Komšo jednostavno nema kapacitet, i zamjenjiv je...potpuno bezbolno. Malo će se duriti, baciti koju floskulu i vozi Miško.

Nije bilo šanse da Čović danas odstupi ni za mm, obzirom na jučerašmju priču na Saboru. Željko Komšić je imao nesreću što se zadao u qurcenje u najgori mogući tajming, gdje nije bilo nimalo sluha za te igrarije.

Iinače, što se tiče skupštinske većine, ne treba brinuti - SDA je tu ekspert i pronaće modus...ako treba i većinu za čas posla.
a mogao si samo reci "jeste alfonse, imao si pravo"

ego ili sta vec :D

drago mi je sto me komsic poslusao... i mojne ziv bio o tvojim analizama, jer si se posteno nafulao ovih par godina... sto se za moju malenkost bas i ne moze reci :napoleon:
Hafis

#20573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

pumica wrote:
Neka si priznao.
Dobro vas je dotakao "bradati mracnjak".
:saveta:
Šta ga briga, sad se može slobodno i u punom kapacitetu posvetiti nastavku knjige o Lagumdžiji.
Tko zna....ako se malo potrudi pa napiše tri dijela, možda se nađe neki producent iz USA pa sastavi trilogiju: ''Gospodar reketa'' :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Hafis wrote: I to mi je znači hvala što dodajem malo kolorita u ovu jednu od zadnjih multietničkih tapiserija :roll:
Uputit ću priziv ravnateljstvu ove ustanove ;-)
Image
fosna2014

#20575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

HM 2011 wrote:
fosna2014 wrote:Krivi smo mi lijevo orijentisani koji ne izadjemo na izbore, pa gledamo ovaj dvojac svaki put! Krive su vodje lijeve orijentacije sto nemamo jaku ljevicu koja treba da zastupa radnike i njihove potrebe!

Providno je i to:

evo ustav FBiH, a pogledaj i ostale ustave.....

2. Vlada Federacije
Član 4
provedbe Aneksa 7.
srpskog naroda.
Jednog ministra iz reda ostalih može imenovati premijer/predsjednik Vlade iz kvote

-------------------------------------------------------------------------------------

Država Bošnjaka, Srba, Hrvata i Ostalih...... Ljevica tu nema šta tražiti jer je to DESNICA PO PRIRODI.... Zato se svaki puta i razočarate.....

Samo jedna stranka u Bošnjaka, na svim nivoima, in UNITY IS STRENGHT !
A bogati od koga cete dobiti svoje konst. Srbe u domu naroda? Od koga ste dobili potpredsjednika FBiH?
Post Reply