Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
славянин

#20526 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Me_again wrote:
Nisi ti glup.
Ja sam glup jer ne kontam šta tebi nije jasno :lol:
Kako to neki tip motora moze nekoga pretvoriti u krkana - pazi znaci dobro provjeri prije nego sjednes digni haubu za svaki slucaj provjeri da se i ti ne pretvoris u krkana :lol: - ustvari zasto je neko krkan ako brze krene na semaforu (ne pricam o nekim nenormalnim drag race "poduhvatima") Ili opet ako krene.. sporo - Znaci otprilike kako god ga okrenes ne valja :lol: Jer vozi auto sa TDI motorom :lol: :pisnuo:
Me_again

#20527 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

славянин wrote:
Me_again wrote:
Nisi ti glup.
Ja sam glup jer ne kontam šta tebi nije jasno :lol:
Kako to neki tip motora moze nekoga pretvoriti u krkana - pazi znaci dobro provjeri prije nego sjednes digni haubu za svaki slucaj provjeri da se i ti ne pretvoris u krkana :lol: - ustvari zasto je neko krkan ako brze krene na semaforu (ne pricam o nekim nenormalnim drag race "poduhvatima") Ili opet ako krene.. sporo - Znaci otprilike kako god ga okrenes ne valja :lol: Jer vozi auto sa TDI motorom :lol: :pisnuo:
Na žalost, nakon tvog obrazloženja nisam ništa pametniji.
славянин

#20528 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Me_again wrote:
Ocekivano :D :skoljka:

Ajd malo sale nije na odmet.

Medjutim, tvrditi da neki tip motora pretvara ljude u krkane u saobracaju je... ne znam kako da opisem. Krkan moze biti i u vw,golfu,pezou sa svim pripadajucim motorima .. isto tako i normalan vozac.Mislim da je vise do licnosti i opce kulture nego do motora :D
Me_again

#20529 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

славянин wrote:
Me_again wrote:
Ocekivano :D :skoljka:

Ajd malo sale nije na odmet.

Medjutim, tvrditi da neki tip motora pretvara ljude u krkane u saobracaju je... ne znam kako da opisem. Krkan moze biti i u vw,golfu,pezou sa svim pripadajucim motorima .. isto tako i normalan vozac.Mislim da je vise do licnosti i opce kulture nego do motora :D
Svaka šala je dobro došla. Samo se malo ko zna šaliti na svoj račun.

Puno je (čitaj dramatično) manje krkana u Peugeot-ima. O Bosni govorim. U Njemačkoj npr BMW voze normalna i kulturna raja, čiji status dozvoljava takvo nešto. Kod nas su BMW statusno upropastili krkani za čiji nivo je Dacia plafon. Uz dužno poštovanje Dacia marke.
славянин

#20530 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Me_again wrote:
Svaka šala je dobro došla. Samo se malo ko zna šaliti na svoj račun.

Puno je (čitaj dramatično) manje krkana u Peugeot-ima. O Bosni govorim. U Njemačkoj npr BMW voze normalna i kulturna raja, čiji status dozvoljava takvo nešto. Kod nas su BMW statusno upropastili krkani za čiji nivo je Dacia plafon. Uz dužno poštovanje Dacia marke.
Pa slazem se - Ali nije auto stvorilo krkana nego je krkan sjeo u isto.
amar1994

#20531 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

zna se sta krkani i papci preferiraju kod nas...mada zaraza polako prelazi i na ostale marke :roll:
Me_again

#20532 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

славянин wrote: Pa slazem se - Ali nije auto stvorilo krkana nego je krkan sjeo u isto.
Stvar je očigledno u perspektivi promatranja problema.
Ja ga posmatram sa svoje platforme, ma gdje ona bila. Konsekvenca je da mi zgadiše auto koje mi se nekada dopadalo.
Me_again

#20533 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

amar1994 wrote:zna se sta krkani i papci preferiraju kod nas...mada zaraza polako prelazi i na ostale marke :roll:
Prelazi, slažem se . Octavia, npr ....
славянин

#20534 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

amar1994 wrote:zna se sta krkani i papci preferiraju kod nas...mada zaraza polako prelazi i na ostale marke :roll:
Pa preferiraju ono sto se naprimjer po Njemackoj voza jer je dobro auto i malo je iznad "sredine" , nije to nikakav neki bauk tamo , recimo te x5 q7 itd.Medjutim kod nas kada kupi to onda demonstrira kako je creme de la creme a u stvari... talasika / barem dobar broj tih - imas ti ljudi koji imaju relativno bolja auta jer vole da voze ugodno i dobro auto - moa included :D a ne da pokazuje se okolo kako je ono "gleaj me ocam". Sve opet na to dodati da nije do auta nego do ljudi.
amar1994

#20535 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Me_again wrote:
Prelazi, slažem se . Octavia, npr ....
toyote isto...
amar1994

#20536 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

славянин wrote:
Pa preferiraju ono sto se naprimjer po Njemackoj voza jer je dobro auto i malo je iznad "sredine" , nije to nikakav neki bauk tamo , recimo te x5 q7 itd.Medjutim kod nas kada kupi to onda demonstrira kako je creme de la creme a u stvari... talasika / barem dobar broj tih - imas ti ljudi koji imaju relativno bolja auta jer vole da voze ugodno i dobro auto - moa included :D a ne da pokazuje se okolo kako je ono "gleaj me ocam". Sve opet na to dodati da nije do auta nego do ljudi.
:D :thumbup:

nista to,u ovome se dostize vrhunac 8-)

Image

sto vise crvenih slova vise se dize i veci krkan postaje..
Me_again

#20537 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

славянин wrote:
Sve je do ljudi, ali ja ne želim da se ni na takav način poistovječujem sa njima. Nekako mi je degutantno.
Mogao sam i ja do prije nekoliko mjeseci (dok nisam pazario malo više betona) zavuči ruku u novčanik i kupiti to novo u radnji što oni polovno i izgaženo vozaju, nikada mi nije palo na pamet. Jbg, ja sam ipak u duši Titin Pionir.
славянин

#20538 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Me_again wrote:
Sve je do ljudi, ali ja ne želim da se ni na takav način poistovječujem sa njima. Nekako mi je degutantno.
Mogao sam i ja do prije nekoliko mjeseci (dok nisam pazario malo više betona) zavuči ruku u novčanik i kupiti to novo u radnji što oni polovno i izgaženo vozaju, nikada mi nije palo na pamet. Jbg, ja sam ipak u duši Titin Pionir.
Pa donekle te razumijem .. ali moj stav je da me krkan ne interesuje i ja vozim auto koje se meni svidja i odgovara / dali ga krkani voze to me ne interesuje i necu sebi ogranicavati sta cu da vozim posmatrajuci njih jer me ne interesuju :)
Me_again

#20539 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Me_again »

славянин wrote: Pa donekle te razumijem .. ali moj stav je da me krkan ne interesuje i ja vozim auto koje se meni svidja i odgovara / dali ga krkani voze to me ne interesuje i necu sebi ogranicavati sta cu da vozim posmatrajuci njih jer me ne interesuju :)
Svako ima svoj stav, tako i treba da bude.
BadBoy

#20540 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Primiše se na moju, više šaljivu nego istinitu opasku.

Ali u svakoj šali ima malo istine. Većina auto-škola ima Golfove, i tako uče kandidate da kreću sa semafora, samo sa puštanjem kvačila. Tu naviku zadrže i kasnije pa zato imamo ljude kojima treba kilometar da dosegnu 40 km/h. Polako.

Sa druge strane, ko nije u životu čuo "Ocam jarane TDI sve crveno kako vuče", onda taj ne živi u Bosni :D
skafiskafsnjak

#20541 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Zmigavci , zmigavci i samo zmigavci . Malo je stvari koje me mogu iznervirati kao ne paljene zmigavca ili paljene metar prije skretanja .
Doduse, voznja striktno 1km/h ispod ogranicenja je tu negdje ....
Pa jarane , smijes malo brze , nece ti niko nista :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#20542 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Papak u nedelju što je vozio iza mene na nekih 20 metara, znači dolazi vozilo iz suprotnog smjera, on ugasi duga, prođe vozilo, on ih upali :?
Nisam sigurno bio nevidljiv :roll:
tempuser

#20543 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

amar1994 wrote:

Kako ti pojma o zovotu nemas, ali nadoci ces u voznji kad ti budss birao auto koji vozis, a ne tata.
skafiskafsnjak

#20544 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Tomahawk11 wrote:Papak u nedelju što je vozio iza mene na nekih 20 metara, znači dolazi vozilo iz suprotnog smjera, on ugasi duga, prođe vozilo, on ih upali :?
Lijepo zakocis skroz...pustis da te predje, i onda lagano ti duga roknes glupanu ... mozda skonta...
Tomahawk11
Globalni moderator

#20545 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

skafiskafsnjak wrote:
Tomahawk11 wrote:Papak u nedelju što je vozio iza mene na nekih 20 metara, znači dolazi vozilo iz suprotnog smjera, on ugasi duga, prođe vozilo, on ih upali :?
Lijepo zakocis skroz...pustis da te predje, i onda lagano ti duga roknes glupanu ... mozda skonta...
Pokušao sam sa sve 4, ništa.

A vozio je predaleko da to izvedem, ja usporim, uspori i on, očito levat ne vidi po noći, ali paliti duga dok ima vozilo ispred tebe :-)
Drugi put ću stati na sred, pa nek se :izet: :D
Logovan

#20546 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

славянин wrote: Pa donekle te razumijem .. ali moj stav je da me krkan ne interesuje i ja vozim auto koje se meni svidja i odgovara / dali ga krkani voze to me ne interesuje i necu sebi ogranicavati sta cu da vozim posmatrajuci njih jer me ne interesuju :)
Isto mišljenje imam. :D :thumbup:
amar1994

#20547 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

tempuser wrote:
amar1994 wrote:

Kako ti pojma o zovotu nemas, ali nadoci ces u voznji kad ti budss birao auto koji vozis, a ne tata.
znam,seljak sam ja veliki,i ti jednako pojma nemas o meni :)
tempuser

#20548 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

amar1994 wrote:
tempuser wrote:
amar1994 wrote:

znam,seljak sam ja veliki,i ti jednako pojma nemas o meni :)
Kopiranjem izlizanih bitanginih folova dokazujes tvrdnju, a svojim rezonima i komentarima dovljno govoris o sebi.
Kad budes sam i od svojih para kupovao auto naucices da je privilegija rijetkih da kupe auto koji zele, da oni malo vise sretni kupuju prema potrebama, a oni malo manje sretni, kakvih je najvise, kupuju prema mogucnostima.
Throttle

#20549 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

tempuser wrote:privilegija rijetkih da kupe auto koji zele, da oni malo vise sretni kupuju prema potrebama, a oni malo manje sretni, kakvih je najvise, kupuju prema mogucnostima.
:thumbup: :thumbup:
amar1994

#20550 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

tempuser wrote:

Kad budes sam i od svojih para kupovao auto naucices da je privilegija rijetkih da kupe auto koji zele, da oni malo vise sretni kupuju prema potrebama, a oni malo manje sretni, kakvih je najvise, kupuju prema mogucnostima.
ma nas kolko me zaboli q iskreno i sto nije full moje,ne pogadja me ni 2%..

kakve to veze ima sa ponasanjem balavundera mojih godina u tim autima,ti koda zivis na Marsu u pm :run:

kud rekoh ista o autu prvi put,jbmti budalu :-)
Last edited by amar1994 on 19/03/2019 09:44, edited 1 time in total.
Post Reply