Nije loša stvar kad te policija kazni, ne šalim se, a nije ni smak svijeta. Preventivno to djeluje, nije ljudima toliko ni do novca već je povređen neki njihov ego, " đe ćeš mene zvanog Hamiltona kaznit ".
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#20526 Re: "Majstori" parkiranja
Rade svoj posao pišu naloge 
Nije loša stvar kad te policija kazni, ne šalim se, a nije ni smak svijeta. Preventivno to djeluje, nije ljudima toliko ni do novca već je povređen neki njihov ego, " đe ćeš mene zvanog Hamiltona kaznit ".
Samo znam, gdje god da se boje murije, a boje se je vani pravo, većina vozi jako pažljivo, i vremenom takav način vožnje postaje uobičajen i onda ti i ne treba murija....vani nemaš radara na svakom ćošku, kao ni pumpi
, nema murije na svakom ćošku, al braco kad te jednom kazne, zaboravi na ovih naših 50-100 KM, 200 eura u De je kazna za korištenje mobitela u vožnji, usput Gorane 
-
tempuser
#20527 Re: "Majstori" parkiranja
[quote="Tomahawk11"]Da, tu će pisati kaznu, to nema dileme.
Da li su ikad pisali nekog za ovaj slučaj kad je vozilo u stanju mirovanja?
Ja iskreno nisam čuo za tako nešto.[/quote]
Pa kako je (ne)postivanje zakona lancana reakcija tako je i sankcionisanje lancana reakcija, da bi pisao mene sto obilazim nepropisno parkiran auto, morao bi pisati i njega, a on je obicn neki gazda gdje drotovi ispijaju kafe, zato je puno lakse pustiti i njega i mene i zato smo talasika drzava!
Da li su ikad pisali nekog za ovaj slučaj kad je vozilo u stanju mirovanja?
Ja iskreno nisam čuo za tako nešto.[/quote]
Pa kako je (ne)postivanje zakona lancana reakcija tako je i sankcionisanje lancana reakcija, da bi pisao mene sto obilazim nepropisno parkiran auto, morao bi pisati i njega, a on je obicn neki gazda gdje drotovi ispijaju kafe, zato je puno lakse pustiti i njega i mene i zato smo talasika drzava!
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#20528 Re: "Majstori" parkiranja
Šta ima, po Švabiji se 10 mjeseci "trpe", i onda dođu ovdje i lupaju auta ko da tenkove voze. Ne samo Švabija, gdje god ima naših, tamo su zuce, ovdje isto bijesni psi pušteni u igralište za mačke.condy wrote:Rade svoj posao pišu naloge
Samo znam, gdje god da se boje murije, a boje se je vani pravo, većina vozi jako pažljivo, i vremenom takav način vožnje postaje uobičajen i onda ti i ne treba murija....
-
tempuser
#20529 Re: "Majstori" parkiranja
Da te 3 x pitam, da li si slucajno vidio nosac za mob. u kadru?vauvau wrote:Hoćeš da kažeš da si prisiljen fotkati druge iz automobila u vožnji?tempuser wrote:Naravno da je talasika jer je nepropisno parkiranje postala normalna stvar, a ja zakon ne krsim svojoj voljom i zeljom nego sto sam prisiljen, nema tu licemjerstva nego lavora koji ne razumiju razliku!vauvau wrote:Eto. Talašika država, pa krši zakon. Priznaje konačno da krši zakon, a ostalim prekršiteljima dijeli lekcije, uz to dokumentira sve mobilnim u vožnji.
To je licemjerje par ekselans.
Stvarno neukusno ponašanje, čak i za teenagere.
Evo ovakvi bi da uređuju svijet prema vlastitom nahođenju, svoje greške ne vide, a tuđe im smetaju. Primitivci su došli do izražaja. Žalosno u kakovom svijetu živimo.
-
condy
#20530 Re: "Majstori" parkiranja
Sve štima..., kod tebe ???liaar wrote:Šta ima, po Švabiji se 10 mjeseci "trpe", i onda dođu ovdje i lupaju auta ko da tenkove voze. Ne samo Švabija, gdje god ima naših, tamo su zuce, ovdje isto bijesni psi pušteni u igralište za mačke.condy wrote:Rade svoj posao pišu naloge
Samo znam, gdje god da se boje murije, a boje se je vani pravo, većina vozi jako pažljivo, i vremenom takav način vožnje postaje uobičajen i onda ti i ne treba murija....
Naši ljudi ko naši ljudi, brzo se priviknu na prirodno okruženje ovdje.
-
condy
#20531 Re: "Majstori" parkiranja
Ako je mobitel na nosaču, ne može se vidjeti nosač 
- bleee_sa
#20532 Re: "Majstori" parkiranja
Vozilo koje ide manje od 30 km/h se ne pretiče nego obilazi.
poyy šoferii
poyy šoferii
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#20533 Re: "Majstori" parkiranja
gdje pisebleee_sa wrote:Vozilo koje ide manje od 30 km/h se ne pretiče nego obilazi.
poyy šoferii
- basicm
#20534 Re: "Majstori" parkiranja
Vazda bilobleee_sa wrote:Vozilo koje ide manje od 30 km/h se ne pretiče nego obilazi.
poyy šoferii
- bleee_sa
#20535 Re: "Majstori" parkiranja
Eh sad da me neki debil ne bi citirao, naravno nećete obilaziti traktor u tunelu jel 
-
vauvau
#20536 Re: "Majstori" parkiranja
Pa nosač se ne bi vidio da ga nisi fotkao mobilnim u vožnji. Ne znam što pokušavaš dokazati s tim, ako imaš nosač onda je kao dozvoljeno fotkanje mobilnim u vožnji, kaj? To su neki dječji pokušaji da se ostane u pravu. Smiješno, osobito ako nisi neki pubertetlija.
-
tempuser
#20537 Re: "Majstori" parkiranja
Ako si ga kupio u Lidlu pa izgleda ko Terminatorova ruka moze!condy wrote:Ako je mobitel na nosaču, ne može se vidjeti nosač
- bleee_sa
#20538 Re: "Majstori" parkiranja
Treba jedan mjesec obezbjediti cestu samo za klixovce sa ove teme, sta vas najvise nervira kod vozača i oni koji ugrožavaju saobraćaj, ja garantujem da ne bi nijedan udes na cesti bio, ovdje se svi vode pravilima i poštuju zakone. 
- Bakir1
#20539 Re: "Majstori" parkiranja
svojim pravilima zaboravljas 
-
tempuser
#20540 Re: "Majstori" parkiranja
Zabranjeno koliko i javiti se na spikerfon ili hands free dok je telefon na nosacu, neko dugme moras pritisnuti.vauvau wrote:Pa nosač se ne bi vidio da ga nisi fotkao mobilnim u vožnji. Ne znam što pokušavaš dokazati s tim, ako imaš nosač onda je kao dozvoljeno fotkanje mobilnim u vožnji, kaj? To su neki dječji pokušaji da se ostane u pravu. Smiješno, osobito ako nisi neki pubertetlija.
Nego sta cemo sa punom linijom, nadje li prometni ekspert u zrelim godinama gdje je obilazenje iskljuceno od zabrane presjecanja pune linije?
Last edited by tempuser on 23/08/2018 14:14, edited 1 time in total.
- bleee_sa
#20541 Re: "Majstori" parkiranja
Ne, ne, nane su im prije spavanja učile ćitab oni ZOBSBakir1 wrote:svojim pravilima zaboravljas
- mk ultra
#20542 Re: "Majstori" parkiranja
tako je i drug "obišao" traktor preko punebleee_sa wrote:Treba jedan mjesec obezbjediti cestu samo za klixovce sa ove teme, sta vas najvise nervira kod vozača i oni koji ugrožavaju saobraćaj, ja garantujem da ne bi nijedan udes na cesti bio, ovdje se svi vode pravilima i poštuju zakone.
otišao i na sud nakon svađe sa policijom
na sudu su ga samo pitali da li se vozilo kretalo
da
i uzeli mu vozacku
meni se ne isplati gubiti vozacku iz nervoze... ako ko hoće, nek radi
niko se ne upita gdje je policija da kazni traktoristu, preopterecen kamion itd... zovem ih uvijek, bukvalno. ali neće iz brloga
- basicm
#20543 Re: "Majstori" parkiranja
Musaf i zobs na kredencu.bleee_sa wrote:Ne, ne, nane su im prije spavanja učile ćitab oni ZOBSBakir1 wrote:svojim pravilima zaboravljas
- skafiskafsnjak
#20544 Re: "Majstori" parkiranja
Da li su kamiondzije duzne propustiti kada nakupe iza sebe veci broj putnickih ?
Kako me to nervira u zadnje vrijeme u pm... na mjestima gdje se vozi 100kmh, ti guzlas 50kmh i slicno , a supci ne znaju pustiti .
Kako me to nervira u zadnje vrijeme u pm... na mjestima gdje se vozi 100kmh, ti guzlas 50kmh i slicno , a supci ne znaju pustiti .
- bleee_sa
#20545 Re: "Majstori" parkiranja
Vala ja sam to uradio milion puta pred policijom pa nikad ništa, možda ti drug nije dao žmigavacmk ultra wrote:tako je i drug "obišao" traktor preko punebleee_sa wrote:Treba jedan mjesec obezbjediti cestu samo za klixovce sa ove teme, sta vas najvise nervira kod vozača i oni koji ugrožavaju saobraćaj, ja garantujem da ne bi nijedan udes na cesti bio, ovdje se svi vode pravilima i poštuju zakone.
otišao i na sud nakon svađe sa policijom
na sudu su ga samo pitali da li se vozilo kretalo
da
i uzeli mu vozacku
meni se ne isplati gubiti vozacku iz nervoze... ako ko hoće, nek radi
niko se ne upita gdje je policija da kazni traktoristu, preopterecen kamion itd... zovem ih uvijek, bukvalno. ali neće iz brloga
- mk ultra
#20546 Re: "Majstori" parkiranja
ma nagledao sam se x puta slicnih scenableee_sa wrote: Vala ja sam to uradio milion puta pred policijom pa nikad ništa, možda ti drug nije dao žmigavac
znak kaze dozvoljeno preticanje, na cesti puna?
jednom sam se zatekao na romaniji, pretiče lik kamion 1000% regularno, zaustavljaju ga (bez radara) i to skaču ispred njega...
kamion ni pogledali nisu, a što pelja 10kmh koga boli kurac, to je njegov što mu je na paušalu svaki mjesec
ne traži logiku
- Bakir1
#20547 Re: "Majstori" parkiranja
ili nije dao cvaju 
-
condy
#20548 Re: "Majstori" parkiranja
Pun gas i rješiš se gmizavca
- mk ultra