Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
batara

#20526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by batara »

Željko svaka ti čast! Samo sa smećarima u kost!

Sad tek vidim da sam bio upravu sto sam dao glas tvojoj stranci.

A što se tiče SDA i Izmetbegovića, oni bi svoju mater prodali radi fotelja, šta je njima država i ovaj napaćeni narod? Ništa.

Dok je normalna raja u ratu ginula za opstanak nam ove naše države, on i njemu slični su samo gledali kako da se obogate.

Samo oštro i u kost, sa bošnjačkim jadovima, izdajicama i hrvatskim fašistima nema popuštanja!!!

:bih:
Last edited by batara on 01/03/2015 17:25, edited 1 time in total.
It_is_a_Leclerc

#20527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Unatoč činjenici da već pola sata nemaju DF-a da smeta, HDZ i SDA nisu objavili da će praviti manjinsku vladu :lol:
seln

#20528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Altsa wrote:Zeljko uradio si ono sto bi i ja, izasao i poslao ih u 3pm. Znaci opravdao si moj glas koji sam ti dao na izborima. Sada je do ridobradog kriminalca da se vadi kako zna i umije ali prije toga nek kupi vazelin zbog krimosa iz adz-a.
I moj isto !

Ponosan sam na Željka Komšića, Emira Suljagića i DF, što su pokazali državnički stav. :thumbup: :bih:
Ipak je stari has Čovke pokazao Osimovu mudrost i Mešinu smirenost i priveo utakmicu kraju...a nije se ni oznojio da valja.

Ipak čestitke nadahnutoj i borbenoj ekipi DF-a za zalaganje i dopinos ovom derbiju :thumbup:
Jadna je nacionalna manjina kojoj je taj shaner guru....
no, razumijem...medju tovarima, svako kljuse je kralj.
astala_vistala

#20529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by astala_vistala »

batara wrote:Željko svaka ti čast! Samo sa smećarima u kost!

Sad tek vidim da sam bio upravu sto sam dao glas tvojoj stranci.

A što se tiče SDA i Izmetbegovića, oni bi svoju mater prodali radi fotelja, šta je njima država i ovaj napaćeni narod? Ništa.

Dok je normalna raja u ratu ginula za opstanak nam ove naše države, on i njemu slični su samo gledali kako da se obogate.

Samo oštro i u kost, sa bošnjačkim jadovica, hrvatskim fašistima nema popuštanja!!!

:bih:
:thumbup: :thumbup:

Zeljko !! :bih:
video

#20530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

Alfons Kauders wrote:
haj sad doktore premotaj film na oktobar pa vidi sta sam govorio o manjinskoj vladi :D i dalje vjerujes u vlastitu propagandu i mislis da je komsic duduk i diletant? :D

sad se sda i hdz nemaju vise iza koga kriti... sto je dosta veci problem za sda nego za covica - jer ce sami polagati racune u ovom mandatu, bas onako kako sam se i nadao prije pola godine... a kurcenja nema - manjinska vlada :lol:
Vratio se Sime :thumbup:
dpjokala26

#20531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dpjokala26 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Altsa wrote:Zeljko uradio si ono sto bi i ja, izasao i poslao ih u 3pm. Znaci opravdao si moj glas koji sam ti dao na izborima. Sada je do ridobradog kriminalca da se vadi kako zna i umije ali prije toga nek kupi vazelin zbog krimosa iz adz-a.
I moj isto !

Ponosan sam na Željka Komšića, Emira Suljagića i DF, što su pokazali državnički stav. :thumbup: :bih:
:shock: ponosan na pobjegulju? salis se???
StupskaBitanga

#20532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

i hoće li DF sada obarati zakone u parlamentu ili će držati rukice za njih
O'zone
Globalni moderator

#20533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Iskreno drago mi je što nije popustio.

Šta će od svega da ispadne ćemo da vidimo a bogami i osjetimo na vlastiti plećima.

P.S. Bakire pi..do što popuštaš? :mrgreen:
video

#20534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

SDA se ovim potezom SAHRANJUJE !!!

Kukala im majka od sada pa nadalje :run:
rahmanjin

#20535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rahmanjin »

Banksy wrote:
Hafis wrote:
Ja se sjećam da je Želja govorio da uopće nije bitan broj fotelja, već ideja. Čak je govorio da se odmah po uspostavljanju skupština može krenuti s donošenjem nekih zakona, ne čekajući uspostavu vlasti. Pa onda je rekao da neće nikakvih fotelja...dosta mu je mjesto ''ostalih''...svašta je obećavao...
i na kraju ga uhvatilo u pokušaju zapasavanja šest pozicija.
Upravo o tome mislim. Od silne šuplje priče i obećanja, na kraju je pao na jednoj fotelji.
Nije bas tako.Rekao je da nece ni hrvratska ni bosnjacka mjesta, i da mu ostaju srpska. Onda je HDZ rekao mi hocemo jedno srpsko mjesto i to da damo SNSD-u. E tek onda dolazi do zahtjeva za sest ministarstava.
HM 2011

#20536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

video wrote:SDA se ovim potezom SAHRANJUJE !!!

A što ?

"Mene je povrijedilo Komšićevo ponašanje. SDA radi svoj posao i mi ćemo završiti šta smo počeli. SDA je bila spremna da DF preuzme četiri,a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović. "

A DF tražio šest pa na kraju uzeo ništa.....

multipartizam kao što vidimo je ogromna boljka ovog društva - zato samo jedna stranka - jer u jedinstvu je snaga !
Last edited by HM 2011 on 01/03/2015 17:32, edited 1 time in total.
mO k3

#20537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mO k3 »

O'zone wrote:Iskreno drago mi je što nije popustio.

Šta će od svega da ispadne ćemo da vidimo a bogami i osjetimo na vlastiti plećima.

P.S. Bakire pi..do što popuštaš? :mrgreen:
Ovim potezom je postao jos jaci :mrgreen:
vade_mecum

#20538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vade_mecum »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan- ... /150301054

Izetbegović je rekao da je ranije imao sastanak sa Komšićem i da mu je predložio šest ministarstava.
dalje u istom clanku
...SDA je bila spremna da DF preuzme četiri,a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.
6 ili 4?
Last edited by vade_mecum on 01/03/2015 17:33, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

Okončan sastanak delegacija SDA i HDZ-a, Federalna vlada nije formirana
Piše: E.M.
Završen je sastanak u Predsjedništvu BiH koji su nastavili Dragana Čović (HDZ) i Bakir Izetbegović (SDA), a koji je ranije napustio lider Demokratske fronte Željko Komšić.
Okončan sastanak delegacija SDA i HDZ-a, Federalna vlada nije formirana

Izetbegović je rekao da je ranije imao sastanak sa Komšićem i da mu je predložio šest ministarstava.

"Danas je tražio od mene da iznesem njegov prijedlog. No rekao je da on ne može biti u takvoj vladi. Komšić nas je iznenadio par puta svojim stavovima i nadam se da će se predomisliti", kazao je Izetbegović.

Lider HDZ-a Dragan Čović je rekao da su razgovori bili kolegijalni i da je došlo vrijeme da se dogovore.

"Sutra bi trebali vidjeti kako ćemo dalje, kroz stranačka tijela ćemo napraviti strategiju. U utorak ćemo ponovo sjesti i dogovoriti. Zadnji nam je rok 11. mart, a ja bih ostavio prostora da sutra zauzmemo stavove pa da se u utorak dogovorimo", kazao je Čović.

Izetbegović je zaključio da će Predsjedništvo SDA donijeti odluku da li će prihvatiti Komšićev prijedlog.

"Nadam se da će Komšić promjeniti mišljenje i da je ovo uradio iz afekta. Ja sam prenio samo ono sto je on rekao. Svima nama odgovara da se formira vlada. Vidjet ćemo šta ćemo dalje, ali radit ćemo odgovorno. Mene je povrijedilo Komšićevo ponašanje. SDA radi svoj posao i mi ćemo završiti ono što smo počeli. SDA je bila spremna da DF preuzme četiri, a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.

Dragan Čović je izjavio da bi do 10. marta trebali imati i federalnu i državnu vlast.
Nedaj Željkane Finansije pa makar Potop biJo :mrgreen:
video

#20540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

rahmanjin wrote:
Banksy wrote:
Hafis wrote:
Ja se sjećam da je Želja govorio da uopće nije bitan broj fotelja, već ideja. Čak je govorio da se odmah po uspostavljanju skupština može krenuti s donošenjem nekih zakona, ne čekajući uspostavu vlasti. Pa onda je rekao da neće nikakvih fotelja...dosta mu je mjesto ''ostalih''...svašta je obećavao...
i na kraju ga uhvatilo u pokušaju zapasavanja šest pozicija.
Upravo o tome mislim. Od silne šuplje priče i obećanja, na kraju je pao na jednoj fotelji.
Nije bas tako.Rekao je da nece ni hrvratska ni bosnjacka mjesta, i da mu ostaju srpska. Onda je HDZ rekao mi hocemo jedno srpsko mjesto i to da damo SNSD-u. E tek onda dolazi do zahtjeva za sest ministarstava.

Ma stipu ti nju - ona ti je ogrizla u mrznji pa vise ne moze :skoljka:
zagor 19

#20541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
I moj isto !

Ipak je stari has Čovke pokazao Osimovu mudrost i Mešinu smirenost i priveo utakmicu kraju...a nije se ni oznojio da valja.

Ipak čestitke nadahnutoj i borbenoj ekipi DF-a za zalaganje i dopinos ovom derbiju :thumbup:
A jeste tako Hafise, čemu apaluzi komšićevom moralu i karakteru itd, pa čovjek je sa toliko godina iskustva u politici trebao, morao odmah znati da je njegov odn DF.ov pokušaj koaliranja sa profilom političara kakav su Bakir i Čović, čorav posao i gubljenje vremena. Čemu aplauzi Komšiću? Izgubili smo skoro 5 mjeseci vremena za nešto što je i političkom laiku jasno izgledalo kao nemoguča misija i sada se to obistinjuje. A vrijeme za BiH otkucava kao tempirana bomba tik-tak, tik-tak
O'zone
Globalni moderator

#20542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

Nikad se SDA neće sahraniti pa i da sutra potpiše Čoviću treći SDA ima svoju biračku bazu koja je skoro pa možda i isto velika koliko su svi ostali a zahvaljujući ovima što ne izlaze na izbore dobro je i to.
Hafis

#20543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: sad se sda i hdz nemaju vise iza koga kriti... sto je dosta veci problem za sda nego za covica - jer ce sami polagati racune u ovom mandatu, bas onako kako sam se i nadao prije pola godine... a kurcenja nema - manjinska vlada :lol:
Inače su veoma obrazli, pa će im mlogo teško pasti to ''polaganje računa''. Polažu ih ima 25 godina, pa neće biti problem ni ove 4 iduće. Tko te to pita, daj fotelje a krivnju svaljuj na druge...to zna i budala raditi.
Nego, lijeno mi tražiti, rekao sam još prije mjese dana ovdje, više puta da će Bakir otresti Komšića kada dođe stani-pani. Komšo jednostavno nema kapacitet, i zamjenjiv je...potpuno bezbolno. Malo će se duriti, baciti koju floskulu i vozi Miško.

Nije bilo šanse da Čović danas odstupi ni za mm, obzirom na jučerašmju priču na Saboru. Željko Komšić je imao nesreću što se zadao u qurcenje u najgori mogući tajming, gdje nije bilo nimalo sluha za te igrarije.

Iinače, što se tiče skupštinske većine, ne treba brinuti - SDA je tu ekspert i pronaće modus...ako treba i većinu za čas posla.
StupskaBitanga

#20544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Tačno tako a rezultati SDA su i bolji sto se ostali bespotrebno cjepkaju
radostan dan

#20545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by radostan dan »

Banksy wrote:
StupskaBitanga wrote:DF je odlučio da ih neće biti i da se svi vrate u SDP
E sad je pitanje hoće li ih SDP, i šta će im ikako ...

Kad na te pomislim
bojim se da te opet zavolim
u modre usne zarijem zube
da pravu bol zaboravim

Ref.
Lane moje, ovih dana
vise i ne tugujem
pitam samo da l' si sama
ljude koje ne cujem

Lane moje, nocas kreni
nije vazno bilo s kim
nadji nekog nalik meni
da te barem ne volim

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#20546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pici »

vade_mecum wrote:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/okoncan- ... /150301054

dalje u istom clanku
...SDA je bila spremna da DF preuzme četiri,a mi šest ministarstava", zaključio je Izetbegović.
6 ili 4?
SDA 6 - HDZ 6 - DF 4...= 16 Ministarstava
Alfons Kauders

#20547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

video wrote:
Alfons Kauders wrote:
haj sad doktore premotaj film na oktobar pa vidi sta sam govorio o manjinskoj vladi :D i dalje vjerujes u vlastitu propagandu i mislis da je komsic duduk i diletant? :D

sad se sda i hdz nemaju vise iza koga kriti... sto je dosta veci problem za sda nego za covica - jer ce sami polagati racune u ovom mandatu, bas onako kako sam se i nadao prije pola godine... a kurcenja nema - manjinska vlada :lol:
Vratio se Sime :thumbup:
samo malo, da likujem... :D
video

#20548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by video »

O'zone wrote:

Nikad se SDA neće sahraniti pa i da sutra potpiše Čoviću treći SDA ima svoju biračku bazu koja je skoro pa možda i isto velika koliko su svi ostali a zahvaljujući ovima što ne izlaze na izbore dobro je i to.

Zapisi ovaj datum (naravno ako ostane na ovome od danas) i dobro zapamti - otici ce u .icke materine da se vise nikad sastaviti nece ;-)
HM 2011

#20549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Opasan Komšić - dobio od Bošnjaka ministarska mjesta i traži još i dalje - ucjenjuje....

HDZ u Parlamentu Federacije ima neusporedivo veću parlamentarnu snagu od DF-a, SDA najjaca
Bi li se mjesta u federalnoj Vladi trebala dijeliti prema jacini stranke u Zastupnickom domu ili Domu naroda?

Cak ako se zanemari princip legitimnosti predstavnika, nego se gleda samo sirova parlamentarna snaga, moramo neprestano imati na umu da su oba doma parlamenta ravnopravna (oba mogu predlagat zakone, i svaki zakon mora proci kroz oba doma), a kako ne postoji niti jedan zakonom utvrdjen princip raspodjele ministarstava osim upravo etnicki princip (8-5-3), zapravo je logicnije da se ministarstva u Federaciji dijele prema zastupljenosti u Domu naroda, nego u Zastupnickom domu.
Kao nekakav kompromis, dobra mjera realne parlamentarne snage neke stranke je ukupan broj zastupnika u oba doma. Tu je cak Dom naroda podcijenjen jer ima manji ukupni broj zastupnika a svaki zakon jednako mora proci oba doma.

Ako uzmemo kao mjeru parlamentarne snage ukupan broj zastupnika u oba doma, onda imamo:

SDA 39 zastupnika
HDZ 25 zastupnika (HDZ je zapravo osvojio 26, ali je 1 zastupnik u Zastupnickom Domu oduzet od strane CIK-a jer HDZ nije na svojim listama imao Srbe, sto je pouka za buducnost)
DF 19 zastupnika

HDZ nema samo 25 zastupnika, nego i “kontrolni paket” u hrvatskom klubu, cime je jedina neizbjezna stranka u procesu formiranja vlasti u Federaciji. Uzimajuci sve navedeno, realno je da bi SDA pripadalo 7 pozicija, ukljucujuci najjacu premijersku, HDZ-u 6, a DF-u 4, vjerojatno ukljucujuci drugu najjacu poziciju, po izboru.

DF je nedavno “demonstrirao” svoju parlamentarnu snagu kod izbora potpredsjednika iz reda Srba, sto je bila njihova prva bitna zadaca unutar dogovorene koalicije. Sa samo 1 delegatom u gornjem naroda, DF se suocio sa svojom realnom parlamentarnom snagom.....

http://--- NO LINKS ---/wp/?p=132396

Vrlo zanimljivo.....

Zajedno u promjene.....
HM 2011

#20550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

video wrote:
O'zone wrote:

Zapisi ovaj datum (naravno ako ostane na ovome od danas) i dobro zapamti - otici ce u .icke materine da se vise nikad sastaviti nece ;-)

Fakat ode neko u .icke materine da se vise nikad sastaviti nece ;-
Post Reply