Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#20501 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

avenija wrote:Najdebilnija odluka gradskog vijeca ikada je ovo ogranicavanje rada objekata do 23:00.
Fudo obecao Evropu a jos nije ukinuo pokusaj SDA da se napravi islamski grad Zenkabul u srcu Bosne.
Mijenjaj to Fudooo..Sinoc u carsiji milion nekog naroda i sve se ugasi odmah iza 23h.
Ovo za ZS, jel moguce ?? Pa prosle godine sam sjedio uvijek do ponoci i nikada niko nije dosao.
Zanima me kako onda Gatto radi? Ten ? Neke dozvole ili prijavljenja druga djelatnost ?
Maj - novembar do 01h minimalno treba pustiti.

Bgm, eto sinoć bilo možda 23 i 10h, prođoše i rekoše konobarima još piće i zatvaraj. Još 10-15 min se sjedilo i fajront.
doff

#20502 Re: Zeničani

Post by doff »

To treba vidjet sa ugostiteljima, zašto ne traže. Za ramazan su dobijali jer je to neko udruženje tražilo produženje radnog vremena za vrijeme Ramazana.
Casual's

#20503 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Mogu se svi registrovati do 03:00, ali postoje neka pravila i nešto je masnije tako registrovati. Gatto više ne zatvaraju, ali ulete hajvani u pola svirke, dok na smetovima hemije ko na Breaking bad. :D
Gatto mi se nešto ogadio od bajrama, tuče, flaše lete, skakanje po stolovima, a nigdje onog osiguranja od prošle godine.
Last edited by Casual's on 02/07/2017 14:17, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#20504 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Bice da nema potrebe za tim. Sve raje sto bi iza ponoci ostalo u gradu stane u jedan podrum zvani Ten. I to samo vikendom.
Mustang1

#20505 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Nego kako jos uvijek nema pucanja na bulevaru. Zar im nije sezona? :D
N.N.

#20506 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Vala ima raje...dodjite ovamo na Usce malo, bude se duze, ne zatvara niko nista, svirke uzivo :D
kamen spoticanja

#20507 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Ja sam pravo ostario :|
Kad sjednem u Korzo na kahvu bude mi taman :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20508 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Vala ima raje...dodjite ovamo na Usce malo, bude se duze, ne zatvara niko nista, svirke uzivo :D
Usce je bilo hit tamo 2010/2011, ono kad je i Gatto bio na uscu. Ovali, pive, surduknes se a ceh 17 KM :D

Ne znam kako je sad stanje, mada vidim da se raja dosta oznacava tu. :)
Casual's

#20509 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Otvorile se dvije kvalitetnije bašte i sada dosta raje bude tu.
clio_dci120

#20510 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Fakat je debilan taj propis da objekti rade do 23h. Stvarno mi je tuzno vidjeti da grad utihne u 23h, kao kakva carsija da je u pitanju.
Btw, sinoc na uscu ni za lijeka mjesta sto bi se reklo, ko ima obaveza ili zavrsi kasno sa poslom, pa izadje oko 21h nema sanse mjesta da nadje.

Za Bajram isao na Sabana (mada ne slusam tu muziku) u Herz, ma pun parking, puna livada iz parkinga plus okolne ulice...Zato tamo kesh ubijaju. Nikad mi nije bilo jasno kako Zenica nikada nije dobila reprezentativan klub ili nesto slicno...U Tenu je tolika doza seljakluka da tamo ne zalazim...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20511 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Dobar je ba Ten. :D

Dole se sve izmjesa. I FGR i kurvestije i lopovi i posteni ljudi. Urbani je mit da je to dole seljakluk a la Denaro birvaktile.

A ti veliki turbo folk klubovi a la Tron, Herz izgleda najbolje uspjevaju u manjim gradovima i u prigradskim naseljima. Jer takvog objekata nemas ni u Sarajevu.

Bio je onaj Cavalli jedno vrijeme, tu su svaki vikend gostovale turbo folk zvijezde. Sad je ostao onaj kokosinjac Ekor i glavna mu zvijezda Mirza Sut :D
Casual's

#20512 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Dobar je ba Ten. :D

Dole se sve izmjesa. I FGR i kurvestije i lopovi i posteni ljudi. Urbani je mit da je to dole seljakluk a la Denaro birvaktile.

A ti veliki turbo folk klubovi a la Tron, Herz izgleda najbolje uspjevaju u manjim gradovima i u prigradskim naseljima. Jer takvog objekata nemas ni u Sarajevu.

Bio je onaj Cavalli jedno vrijeme, tu su svaki vikend gostovale turbo folk zvijezde. Sad je ostao onaj kokosinjac Ekor i glavna mu zvijezda Mirza Sut :D
Ten nije siguran ni za provesti 10 minuta u njemu.
Kad skontaš ko je vlasnik, i kakva bagra služi za čuvanje reda dovoljno je da nikada ne uđeš dole.
Vala, i previše kurveštija. :D

Gatto, Stari sat i Passage se još uvijek drže.
Btw, vlasnik Passagea uložio 100.000 KM u renoviranje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20513 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: Ten nije siguran ni za provesti 10 minuta u njemu.
Kad skontaš ko je vlasnik, i kakva bagra služi za čuvanje reda dovoljno je da nikada ne uđeš dole.
Vala, i previše kurveštija. :D

Gatto, Stari sat i Passage se još uvijek drže.
Btw, vlasnik Passagea uložio 100.000 KM u renoviranje.
Ma vidi drug, proveo sam dobar dio momackih dana dole i popio sigurno bazen alkohola uTenu. Odgovorno tvrdim- sto se tice sigurnosti unutra je bez premca. Ispred, eh to je vec druga prica. Ispred je znalo biti svega. A unutra, jok, Kad je to u Tenu bila pucnjava? Osim kad se Tola propucao u nogu?

Inace Stari sat i Pasaz su ljeti zakon, to se slazem. Cuo sam da se Pasaz bas zategao. Dobar je i Gatto zimi. Od ovih novijih Henesi i CD isto sasvim solidni.
N.N.

#20514 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma problem je i sto je dosta objekata u zgradama i onda imas belaj sa remecenjem javnog reda i mira :D
Fino je bilo zalomiti u Satu i Pasazu, ali kako je ljudima do 7 sprata gore, to nas ne zanima jel, vazno je da dole ubi Boban Danku :serbo:

Pasaz je ekstra sada uradjen...napravio je fino, sredio bastu, a i nastimao da u zimu moze ustakliti veci dio baste, pa eto jos mjesta za sjediti. :)

A Usce je @bato opet ekstra ;-) Napravili su dvije baste momci iz carsije (onaj Benjo sto je drzao Henesi i sada Ultru drzi, a ex Hemingvej sada drze jel konobar iz Sata i oni iz Gatta dole, ne znam...ali je dobro, ekstra) :izet:

Meni je zao sto onaj Libertas propade, ako je propao :D Strasno je fino uradjen bio, ali cijene i sta sve ide, sjebase ga...
Osim Gatta i nemas neku pivnicu...
kamen spoticanja

#20515 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Zar nije dole semir rokno sabru?
Ja sam dole bio menscini zadnji put kad su robert i sinisa stojali na vratima i prebili nekog narkomana jer je bas bio navalio da udje u sorcu
Doduse tad je jos bio šen i karta kostala 2KM :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20516 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

N.N. wrote:Ma problem je i sto je dosta objekata u zgradama i onda imas belaj sa remecenjem javnog reda i mira :D
Fino je bilo zalomiti u Satu i Pasazu, ali kako je ljudima do 7 sprata gore, to nas ne zanima jel, vazno je da dole ubi Boban Danku :serbo:

Pasaz je ekstra sada uradjen...napravio je fino, sredio bastu, a i nastimao da u zimu moze ustakliti veci dio baste, pa eto jos mjesta za sjediti. :)

A Usce je @bato opet ekstra ;-) Napravili su dvije baste momci iz carsije (onaj Benjo sto je drzao Henesi i sada Ultru drzi, a ex Hemingvej sada drze jel konobar iz Sata i oni iz Gatta dole, ne znam...ali je dobro, ekstra) :izet:

Meni je zao sto onaj Libertas propade, ako je propao :D Strasno je fino uradjen bio, ali cijene i sta sve ide, sjebase ga...
Osim Gatta i nemas neku pivnicu...
Stari sat i Pasaz su nocna mora ljudima u stanovima iznad, to se slazem. Jedne prilike doleti flasa vode sa nekog od balkona, a gazda Sata, onako u elementu-pijan ko cuskija jedva da je i registrovao :lol:

Morat cu to usce pohodit, ono je stvarno ogroman potencijal i nadam se da ga nece poseljaciti kao one baste na Bulevaru :-) One jedne godine je Nemoguce vruce sviralo za Bajram, jesmo se tad i surduknuli :janpi:

A Libertas i roke koke, ne znam da je propao :-?

Bude dobre ponude :evil: Sad se to preselilo u Da Vinci, valjda sto je ljeto :hm:
Casual's

#20517 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote: Ma vidi drug, proveo sam dobar dio momackih dana dole i popio sigurno bazen alkohola uTenu. Odgovorno tvrdim- sto se tice sigurnosti unutra je bez premca. Ispred, eh to je vec druga prica. Ispred je znalo biti svega. A unutra, jok, Kad je to u Tenu bila pucnjava? Osim kad se Tola propucao u nogu?

Inace Stari sat i Pasaz su ljeti zakon, to se slazem. Cuo sam da se Pasaz bas zategao. Dobar je i Gatto zimi. Od ovih novijih Henesi i CD isto sasvim solidni.
To je tačno, zadnjih godina nikakva frka unutra, ali jebi ga kad ti je frajer vlasnik koji izlazi vikendima iz tvorza, a sin mu puca djecu u usta po gradu, lično bježim otale. :D

Dosta se popravila noćna ponuda zadnjih dvije godine. Drago mi je da je Ušće opet postalo IN. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20518 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: To je tačno, zadnjih godina nikakva frka unutra, ali jebi ga kad ti je frajer vlasnik koji izlazi vikendima iz tvorza, a sin mu puca djecu u usta po gradu, lično bježim otale. :D

Dosta se popravila noćna ponuda zadnjih dvije godine. Drago mi je da je Ušće opet postalo IN. :D
Cuj? Za sta to Meho robija? Nisam u toku :-?
Casual's

#20519 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:
Casual's wrote: To je tačno, zadnjih godina nikakva frka unutra, ali jebi ga kad ti je frajer vlasnik koji izlazi vikendima iz tvorza, a sin mu puca djecu u usta po gradu, lično bježim otale. :D

Cuj? Za sta to Meho robija? Nisam u toku :-?
Meho pred'o Ibri sve te poslove, pa i Ten. Sad samo nadgleda rad i kupi lovu. :D
Kralj Tvrtko I.

#20520 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Radi li onaj "ITD" u skloništu kod bazena? :mrgreen:
Njanjavi

#20521 Re: Zeničani

Post by Njanjavi »

Kralj Tvrtko I. wrote:Radi li onaj "ITD" u skloništu kod bazena? :mrgreen:
Joj alahu odmah me smjeh spopade kad se sjetim scene u toj kafancici birvaktile.
Sjedimo mi unutra, a neko od raje poslo celu idrizija sto zakla oca prije par godina da nesta kupi gore u novo naselje, i silazi celo, onako se razbaco i zado, prolazi kraj bilijarskog stola i sad treba samo otvorit staklena vrata i uc gore dje se sjedi, kad krhnu direkt lobanjom u vrata, trese se sve jebote, mislili smo izvalice sve zivo iz lezista.
Gleda nino, gleda jacin buraz damir, radio tad ko konobar, vice sta je ovo titavam :lol: :lol: :lol:
Umrli od smjeha :lol:
Casual's

#20522 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Balašević na jesen u Husi. :)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#20523 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Balašević na jesen u Husi. :)
:tooo:

P.S.

Jako zanimljivi kadrovi. Titova, pa onda Borisa Kidrica, Socijalno i zgrade oko Gatta i Papirne, pa trg ispred Zeljeznicke u izgradnji... Intera i stadiona ni u snovima, sve cerpicare i sljivici :)
Last edited by _BataZiv_0809 on 02/07/2017 20:07, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#20524 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

ExNihilo wrote:@prilagodjena se prevrće u forumskom grobu.
:thumbup:
ExNihilo

#20525 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Casual's wrote:Balašević na jesen u Husi. :)

Izvor?
Post Reply