Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
B6Redhell

#20501 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

https://www.ross-tech.com/
Ko se voli zajebavati programiranjem vag auta ovo je “babo” te tehnologije, ima dosta laznjaka i pik ih je pun ali za 20-30km + laptop software mogu i laznjaci dosta toga. Vag-com i adaptiranje i podesavanje svega sto ide preko ECU i CCM pa i te zadnje kocnice... orginali su 200KM+. Ni ovlasteni servisni vcds ne rade puno vise stvari....
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#20502 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

B6Redhell wrote:https://www.ross-tech.com/
Ko se voli zajebavati programiranjem vag auta ovo je “babo” te tehnologije, ima dosta laznjaka i pik ih je pun ali za 20-30km + laptop software mogu i laznjaci dosta toga. Vag-com i adaptiranje i podesavanje svega sto ide preko ECU i CCM pa i te zadnje kocnice... orginali su 200KM+. Ni ovlasteni servisni vcds ne rade puno vise stvari....
Malo si polupao loncice ali eto.

Imam i original VCDS i dobru kinesku kopiju.Istina je da radi posao ako znas koristiti sve opcije koje nudi. Ali nije ni blizu dijagnostikama koje ovlasteni servis nudi odnosno koje i kakve mogucnosti ima. Tako da...

Ovaj gore sto je pitao za parking kocnicu kod Passata cini mi se,neka skine motorice i pregleda gumice koje dodju izmedju motorica i klijesta.Moguce da je vlaga usla unutra i zaribalo "malo". Moze se spasiti ako nije bas zahrdjalo i ako remen nije pukao.Potopiti u naftu nakon toga sprejem za elektroniku naspricati unutra.

I vezano za adaptaciju ili servis upravo el.parking kocnice,AutoCom dosta bolje radi konkretno taj posao nego VCDS :)
RagibUzoriti

#20503 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

http://uploadslika.eu/image/fb-img-1554133703167.RgrYM

Nego ima li kakva dijagnostika da ocita sta je ovde greska? :lol:
ado81

#20504 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by ado81 »

Pozdravljam.Moze li mi iko reci valjal seat Ibiza 1.4TDI, 2009?Mislim kakva je za održavanje i tako to?
basicm

#20505 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

RagibUzoriti wrote:http://uploadslika.eu/image/fb-img-1554133703167.RgrYM

Nego ima li kakva dijagnostika da ocita sta je ovde greska? :lol:
Ima extra klip, sad je petak!
B6Redhell

#20506 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

RagibUzoriti wrote: Malo si polupao loncice ali eto.

Imam i original VCDS i dobru kinesku kopiju.Istina je da radi posao ako znas koristiti sve opcije koje nudi. Ali nije ni blizu dijagnostikama koje ovlasteni servis nudi odnosno koje i kakve mogucnosti ima. Tako da...

Ovaj gore sto je pitao za parking kocnicu kod Passata cini mi se,neka skine motorice i pregleda gumice koje dodju izmedju motorica i klijesta.Moguce da je vlaga usla unutra i zaribalo "malo". Moze se spasiti ako nije bas zahrdjalo i ako remen nije pukao.Potopiti u naftu nakon toga sprejem za elektroniku naspricati unutra.

I vezano za adaptaciju ili servis upravo el.parking kocnice,AutoCom dosta bolje radi konkretno taj posao nego VCDS :)
Dobro u pravu si ragibe. Ovi iz ovlastenih servisa vcds se vozaju okolo na kolicima. Onako izgledaju močno. Vidi mene koliko sam profesionalan. I kostaju 5-10 milja ali da li 50X bolje koliko su skuplji rade dijagnostiku. Ne znam.
Uglavnom za amaterskog pa i profesijonalnog koristenja vag com je špicoka.. na to se odnosio moj post..
RagibUzoriti

#20507 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

Samo jedan konkretan primjer.
Kodiranje nove(polovne) instrument table.

VCDS ne moze. Ovlasteni servis moze.
B6Redhell

#20508 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

RagibUzoriti wrote:Samo jedan konkretan primjer.

Sumnjam moze li polovnu i ovlasteni servis kodirati. Koja vec ima kilometrazu.. ??? Bar u novijih modela..
RagibUzoriti

#20509 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

B6Redhell wrote:
RagibUzoriti wrote:Samo jedan konkretan primjer.

Sumnjam moze li polovnu i ovlasteni servis kodirati. Koja vec ima kilometrazu.. ??? Bar u novijih modela..
Moze 100%

Provjereno :thumbup:
drug_profi

#20510 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by drug_profi »

Pa nije ni u ovlastonem servis milion maraka, jbt. Neke se stvari odu zavrsiti tamo i platis koliko treba.
RagibUzoriti

#20511 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by RagibUzoriti »

30 maruna kodiranje u ovlastenom

Ne bih se zayebavao za te pare
LikeLike

#20513 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LikeLike »

Hajde majstori pisite :D Jesu ovi senzori sve isto s*anje ili se neki izdvaja :D
LikeLike

#20515 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LikeLike »

Pa to sam i uradio. Svi ovi senzori mi odgovaraju. Samo me zanima da li se ijedan izdvaja po kvaliteti ili je svejedno koji narucim.
lavic

#20516 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by lavic »

LikeLike wrote:
Pa to sam i uradio. Svi ovi senzori mi odgovaraju. Samo me zanima da li se ijedan izdvaja po kvaliteti ili je svejedno koji narucim.
Ja koliko vidim ovo je sve NO name China, nema ni Valeo ni Bosch tako da ti je svejedno, uzmi naj jeftiniji i sa dobrom ocjenom o prodavcu.
Titanium009

#20517 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Titanium009 »

Pozdrav,

Kroz zadnjih 10ak dana čuje mi se brujanje kad se auto zaustavlja. Kako sam skontao tek kad se malo više zagrije auto i kad je toplije vrijeme vani, onda pri kocenju kad hocu da auto stane čuje se taj zvuk brujanja. Diskovi i pločice su uredu i nije do njih. Napomena, pri većim brzinama kad kočim i kad se auto ne zaustavlja skroz, ne čuje se taj zvuk.
Da li može biti do guma, s obzirom da su ovih dana velike temperature, a zimski je set na autu?
avijon

#20518 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by avijon »

Moze li takodjer neko preporuciti majstora koji bi se potrudio dijagnosticirat kvar oko mehanike je nesta. Moze po Sarajevu i da radi eto njemacka auta ako je bitno to.
Maraschino

#20519 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Maraschino »

Titanium009 wrote:Pozdrav,

Kroz zadnjih 10ak dana čuje mi se brujanje kad se auto zaustavlja. Kako sam skontao tek kad se malo više zagrije auto i kad je toplije vrijeme vani, onda pri kocenju kad hocu da auto stane čuje se taj zvuk brujanja. Diskovi i pločice su uredu i nije do njih. Napomena, pri većim brzinama kad kočim i kad se auto ne zaustavlja skroz, ne čuje se taj zvuk.
Da li može biti do guma, s obzirom da su ovih dana velike temperature, a zimski je set na autu?
vjerovatno zimske gume
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#20520 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by heat »

Dobri ljudi,
Mozda sam fulio temu, a ako jesam onda oprostite.

Gdje i ko radi kvalitetno servis Peugeot vozila u SA ?
Gdje kupiti dijelove za Peugeot vozila ?

Hvala i lijep pozdrav
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#20521 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

heat wrote:Dobri ljudi,
Mozda sam fulio temu, a ako jesam onda oprostite.

Gdje i ko radi kvalitetno servis Peugeot vozila u SA ?
Gdje kupiti dijelove za Peugeot vozila ?

Hvala i lijep pozdrav
Dedovic, Servis 206, i svi ostali loko majstori :mrgreen: svi oni rade peugeot, eh, sad da li uvijek kvalitetno, tu ide jedan veliki ? :mrgreen:

Dijelove mozes kupiti u svim ozbiljnijim prodavnicama, školjić, imaš onaj renault-peugeot-citroen shop na grbavici, zgodić, hondas, simimpex, motorex, euromotorio....
Kataklinger

#20522 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Kataklinger »

Iz licnog iskustva, AS Dedovic je vrh.
Salah ad-Din

#20523 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Salah ad-Din »

Evo jedno pitanje za mehaničare i poznavaoce automobila :D

Jesu svi TSI motori sranje? Gledam jednu škodicu 2014 godina 1.2 TSI motor, ima lanac. Znam da je nejak ali to mi odgovara, potrošnja nije problem. Samo me brine to pucanje lanca i potrošnja ulja. Jesu išta radili po tom pitanju jesu ih unapređivali, s obzirom da je motor izbačen 2009. godine i odmah su se pokazali problemi. Nadam se da su do 2014. bar stavljali one ojačane lance.

I da ako neko ima iskustva s tim motorima, jel se stvarno toliko kvare i je li moguće sa njima nabrati bar 200.000 km?

Pozdrav.
UmaX

#20524 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by UmaX »

Ako ces TSI ganjaj novije verzije, prve imaju previse problema i nisu samo lanci u pitanju.
Noviji TSI su sa zupcastim i naravno imaju kamaru drugih poboljsanja.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#20525 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

ono kad kupis auto a prodavac ti kaze:mijenjali smo mi skoro zuBiĆasti ne brini se ...

jeste al 1996...

Image
Post Reply