Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#20501 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Dead Man Walking wrote:Slozio bih se, moderna formacija poput ove ne trpi igrace tipa Cocalica.

Image
Protivnik nam začepi samo desnu stranu i mi smo gotovi. :D :lol:
Muhamed Đakmić

#20502 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ova formacija nije loša, samo ako imaš prave igrače za nju. U ovakvoj formaciji jedno se krilo ubacuje u sredinu i tu stranu drži bek, a drugo krilo daje širinu ekipi. Samo ovi igrači na papiru i nisu baš podobni da ovo igraju, neko iole ozbiljniji bi nas pojeo. Ali protiv Francuske u Parizu smo igrali ovako, Pjanić je ulazio u sredinu, Lulić igrao na lijevom krilu, a Mujdža držao sam desnu stranu i to je dobrim dijelom utakmice izgledalo ekstra.
DonVito

#20503 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Protivnik nam začepi samo desnu stranu i mi smo gotovi.

Protivnik mozda nema kvalitetnu desnu stranu da nas zacepi po desnoj strani :mrgreen: salu na stranu.

Bez klasicnog destruktivca na sredini terena nemamo sta da trazimo protiv Grcke pa makar na toj poziciji igrao Zahirovic, nemamo boljeg. Ovo gore moze upaliti protiv Litv, Latvije, Estonije i ostali slicni repki uz rotaciju.. repka smo koji ima vrlo mali broj igraca, kazu imamo klubi a Lulica i Stevu mozda i ne treba gurati od 1min skupa jer jedan treba da udje i da ujeda u 2p. a ne da ocekujemo nesto od Ibrica ili Vrancica :roll:

Lulica bi bilo dobro ostaviti malo na klupi da mu se dokaze da nije.. a ionako od one tekme protiv Francuske on se krije na terenu uostalom imao totalno losu polasezonu u Laciju.

Jeste odigrao maestralno odigrao protiv Rumunije na Bilinom Polju prosle kvalifikacije i tada su svima porasli apetiti..nazalost kao sto rekoh od Francuske se krije.
luckylaka

#20504 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Sta imamo strucnjaka majko moja :-) Nije utakmica sutra da pravimo kombinacije.Sezone pocinju u Italiji,Spaniji,Engleskoj(nije ni prestajala)valjda ce se za dva mjeseca pojaviti neko.Evo na putu smo za Hajrovica,Halilovica,Kolasinca...imacemo ljudi ekipu .Sabur.Mali Besic je polusezonu odigrao samo tako(nije ni Madzarska neki kvalitet ali je standardan i odlican)Svaki dan nice neko novo ime.Nije ni Miske za odbaciti ako pocne trenirati i igrati.Dobro mozemo nagadjati ko bi mogao poceti ali rano je jos.Jbga mozda Husejnovic pocne u Dinamu pokazivati nesto ili ce cijeli zivot ostati samo talenat.Ma volio bi i onaj,,zuti,,da ode iz Zelje bice dobar igrac ali ovdje mu nema napretka.Daj Boze da ne bude povreda do marta a ako bude sve po planu,,Grcka mora pasti,,
ultima_palabra

#20505 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ako bude bilo sreće, Zolotić bi mogao za 2-3 godine zauzeti tu DMC poziciju i držati je jedno 10 godina :D
Arteta

#20506 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Arteta »

ultima_palabra wrote:Ako bude bilo sreće, Zolotić bi mogao za 2-3 godine zauzeti tu DMC poziciju i držati je jedno 10 godina :D
Trebalo bi ga zvati u repku samo ako potpise dobar ugovor sa Zeljom, na vise godine.
Jedino tako moze otici u dobar klub koji ce ga cijeniti, a to je vrlo bitno
Ako bude glup kao i vecina nasih igraca pa gledao da sto prije ode u inostranstvo, nece biti od njeg nista.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#20507 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

zlo87 wrote:
Dead Man Walking wrote:Slozio bih se, moderna formacija poput ove ne trpi igrace tipa Cocalica.

Image
Protivnik nam začepi samo desnu stranu i mi smo gotovi. :D :lol:
dobra je ovo formacija al kad bi imali 2 barem solidna defanzivna vezna....bez toga nula bodova
veljaca

#20508 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Na svečanoj FIFA ceremoniji održanoj u Cirihu, fudbaler Barcelone Lionel Messi, izabran je za najboljeg fudbalera svijeta u 2012. godini...

Messi je tako postao prvi fudbaler sa četiri Zlatne lopte, a Argentinac je osvojio 41,6 posto glasova, Ronaldo 23,6 posto, a Iniesta 10,9 posto.

Priliku za galsanje su imali i selektori i kapiteni nacionalnih timova, a selektor Zmajeva Safet Sušić je glasao za Ronalda kojem je dao pet bodova, tri je dao Messiju, a jedan Ramosu.

Spahić je, pak glasao za Messija, a zatim slijede Falcao i Xavi.

......................

Interesantno gledanja na izbor od strane selektora i kapitena.
Licno meni je ovdje Spaha bio vise u pravu .... :D a uz to ima i direktniji uvid ( na terenu ) ....
Don Zivconi

#20509 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Don Zivconi »

veljaca wrote:Na svečanoj FIFA ceremoniji održanoj u Cirihu, fudbaler Barcelone Lionel Messi, izabran je za najboljeg fudbalera svijeta u 2012. godini...

Messi je tako postao prvi fudbaler sa četiri Zlatne lopte, a Argentinac je osvojio 41,6 posto glasova, Ronaldo 23,6 posto, a Iniesta 10,9 posto.

Priliku za galsanje su imali i selektori i kapiteni nacionalnih timova, a selektor Zmajeva Safet Sušić je glasao za Ronalda kojem je dao pet bodova, tri je dao Messiju, a jedan Ramosu.

......................

Licno meni je ovdje Spaha bio vise u pravu .... :D a uz to ima i direktniji uvid ( na terenu ) ....
Pa i ja bi glasao za mesija da sam se skoro pobio sa ronaldom :lol: a to ko zna bolje zna se PAPE :thumbup:
veljaca

#20510 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Don Zivconi wrote:
veljaca wrote:Na svečanoj FIFA ceremoniji održanoj u Cirihu, fudbaler Barcelone Lionel Messi, izabran je za najboljeg fudbalera svijeta u 2012. godini...

......................

Pa i ja bi glasao za mesija da sam se skoro pobio sa ronaldom :lol: a to ko zna bolje zna se PAPE :thumbup:
Ne bih se bas slozio. Jedno je gledati na TV-u a drugo biti sa njima u duelima na zelenom tepihu .....

A ko zna bolje, u ovom slucaju, pokazalo se prema rezultatima ostalih glasaca - a tu je Spaha bio daleko uspjesniji u odnosu: Messi - Ronaldo .... :D
5 0 5

#20511 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote: Ne bih se bas slozio. Jedno je gledati na TV-u a drugo biti sa njima u duelima na zelenom tepihu .....

A ko zna bolje, u ovom slucaju, pokazalo se prema rezultatima ostalih glasaca - a tu je Spaha bio daleko uspjesniji u odnosu: Messi - Ronaldo .... :D
pa i safet je glasao po svojem duelu sa ronaldom. a morao mu se i zahvaliti...
veljaca

#20512 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

505sCrtom wrote:
veljaca wrote: Ne bih se bas slozio. Jedno je gledati na TV-u a drugo biti sa njima u duelima na zelenom tepihu .....

pa i safet je glasao po svojem duelu sa ronaldom. a morao mu se i zahvaliti...
Cijenjeni kolega - jedno je biti u duelu na zelenom terenu - a drugo gledati kada se nalazis izvan terena ...
5 0 5

#20513 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote: Cijenjeni kolega - jedno je biti u duelu na zelenom terenu - a drugo gledati kada se nalazis izvan terena ...
ma salio sam se. sjetio sam se da je susic glasao za ronalda i prije par godina (i to u onoj godini kada su messi i barcelona osvojili sve sto se moglo osvojiti. zbog toga sam to i napisao. no, sinoc su pokusali osporiti vrijednost nagrade (na bcn temi) zbog toga sto glasa "sve i svako", tako sam i ja smjestio susica u isti skup.

sto se mene tice, mogao je safet glasati i za jednog naseg igraca. recimo edina ili miralema. ne bi mu se ruka osusila.
MOSALJOZE

#20514 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

MyTao wrote:Koliko god da su Dzeko i Ibisevic dobri, mi moramo igrati samo sa jednim napadacem... najbolje bi nam bilo da igramo 4-2-3-1 kao protiv Francuske.

................Begovic...................
Mujdza...Vranjes..Spahic..Zukanovic
..........Pjanic......Salihovic..........
Stevanovic........Miske?.........Lulic
...............Dzeko.....................

a moze i 4-3-3

................Begovic.....................
Mujdza....Vranjes...Spahic...Zukanovic
................Salihovic....................
........Pjanic............Medunjanin.....
Stevanovic.....Dzeko............Lulic...
sve taktike koje vi navodite imaju jako puno prednosti ali i MANA.Ove 2 taktike su PRE OFANZIVNE.U slučaju da ovako igraju svi skoro svi osim dzeke bi se morali vracati iza centra (ovde bih dodao ibiševića jednostavno čovjek je bolji u ovom trenutku od edina tu se nema šta golovi to govore)
ja71

#20515 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ja71 »

505sCrtom wrote: ... a morao mu se i zahvaliti...
moramo trenirati postavljanje zida.
nelogicno je da lopta onako preskoci zid i da onako nisko padne.
zasto niko nije skocio u zidu ?
Don Zivconi

#20516 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Don Zivconi »

veljaca wrote:
Don Zivconi wrote:

......................

Ne bih se bas slozio. Jedno je gledati na TV-u a drugo biti sa njima u duelima na zelenom tepihu .....

Da je tako kako si rekao onda bi nam selektor u isto vrijeme bio igrac, a ko bolje poznaje nogomet i njegove carolije od PAPETA ipak je spaha samo jedan prosjecan igrac ;) kad ga uporedimo sa selekorom ;)

P.S glasao je za mesija jer ga je lakse cuvati vjeruj mi , spahu kad iznervira to jedino moze neko ko mu stvara probleme na terenu :mrgreen:
buzzer

#20517 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by buzzer »

obzirom da je selektor sklon isprobavanju alternativa na deficitarnim pozicijama :D , mogao bi se zajebati, pa se iznenada probuditi hrabar u koparskom hoteelu i reci "sto da se mi prilagodjavamo njima, neka se oni prilagodjavaju nama" (mudre rjeci jednog ratnog profitera s breke) i izvesti 4-3-3 formaciju sa postojecim kadrom, pa da se grci ukake kad vide kako meljemo zmajceke (koji gaje sllican antifudbal kao i oni).

begovic
vranjes-zukanovic-spahic-lulic
mujdza-pjanic-salihovic
stevanovic-ibisevic-dzeko
Muhamed Đakmić

#20518 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Nema tu veznog reda buzzeru.
zlajapravaraja

#20519 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

Moze li 'vako (za jedno 10-ak godina)? :D

Begovic
Bicakcic--Hajrovic--Kolasinac--Kvesic
Besic
Stevanovic--Pjanic---Halilovic
Seferovic--Djuric
MOSALJOZE

#20520 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

zlajapravaraja wrote:Moze li 'vako (za jedno 10-ak godina)? :D

Begovic
Besic
Seferovic--Djuric
:thumbup: a sad ne znas mozda (nedo bog) neka povreda nešto bude.. nikad ne znas samo ja jesam zeljovac ali bi svi trebali priznati da Nermin Zolotic stvarno dobar igrač tako da bi i on mogao igrati (nek se ne uvrijede komšije)
luckylaka

#20521 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:
zlajapravaraja wrote:Moze li 'vako (za jedno 10-ak godina)? :D

Begovic
Besic
Seferovic--Djuric
:thumbup: a sad ne znas mozda (nedo bog) neka povreda nešto bude.. nikad ne znas samo ja jesam zeljovac ali bi svi trebali priznati da Nermin Zolotic stvarno dobar igrač tako da bi i on mogao igrati (nek se ne uvrijede komšije)
Jedan od najbolji u Premier ligi ali nema mu napretka u Zelji.Sto prije vani
luckylaka

#20522 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

Sušić: Halilović nije pozvan, niti ću ga ubrzo zvati
Piše: A. Haznadarević Danas, 16:11
Nakon što je objavljeno da će na okupljanje fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prijateljski duel sa Slovenijom biti između ostalih pozvan i mladi Alen Halilović, podigla se velika prašina u susjednoj Hrvatskoj.
Preporuči

Share on Facebook
Odštampaj Printaj

Iako je predsjednik N/FS BiH Elvedin Begić izjavio da će igrači biti pozvani samo na upoznavanje, Hrvati su to shvatili kao alarmantnu situaciju sa kojom bi i definitivno mogli izgubiti jednog od najvećih talenata evropskog fudbala. Stoga su novinari Nove TV kontaktirali bh. selektora Safeta Sušića, koji je poručio:

"Ne znam o kojem se pozivu radi. Ni na koga neću vršiti pritisak da igra za BiH. Halilović je taj koji mora odlučiti šta želi, uz pomoć roditelja i okoline".

Nada se da će biti profesionalac kao otac Sead

"Znam da je ogromni talent, jedan od najvećih koji se u posljednje vrijeme pojavio na našim prostorima. Ipak, na osnovu nekoliko minuta što sam ga gledao protiv PSG-a ne mogu tačno reći o kakvom se igraču radi. Hoće li postati veliki fudbaler ovisi isključivo o njemu, a ja se nadam kako hoće. Znam mu oca, koji je bio pravi profesionalac, a nadam se da je i 'mali' takav."

Ne može biti pozvan

"On i ne može biti pozvan. Čak i kad bih ga pozvao, ne može se odazvati jer je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske. Ako i ima BiH putovnicu, mora promijeniti i državljanstvo. Oni koji su pisali senzacionalističke naslove nisu dovoljno informisani. Nije sve tako jednostavno, recimo Mensur Mujdža imao je dosta problema da bi stekao pravo nastupa za BiH. I on je igrao za mladu nacionalnu selekciju Hrvatske, pa mu je trebala posebna potvrda HNS-a i cijela procedura trajala je pet-šest mjeseci."

Nije na spisku selektora

"Selektor je taj koji zove igrače, a ne neko iz Saveza. Spisak za Sloveniju objavit ćemo oko 20. januara, a na njemu neće biti Halilovića. Ako ćemo ga zvati, bit će to eventualno za sljedeće kvalifikacije, poslije SP-a u Brazilu 2014. Čak bi i to možda bilo prerano. Pa on ima 16 i pol godina, teško da može biti u bilokakvim kombinacijama."

Prošlo je vrijeme kada smo molili igrače

"Svi oni koji žele igrati za BiH najprije se moraju jasno deklarisati i napraviti sve sa svoje strane da imaju uredne papire. Savez i ja smo tu da im pomognemo, ali nikoga nećemo moliti i pritiskati. Nekada smo igrače molili, ali danas je drugačija situacija. Zahvaljujući sve boljim rezultatima postali smo cijenjeni i svakome treba biti zadovoljstvo nositi dres BiH i igrati s Džekom, Pjanićem, Begovićem...", zaključio je selektor Safet Sušić. :thumbup: :thumbup:
MOSALJOZE

#20523 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

ma neka ga ne zove nek čovjek sam odluči,da mi izlobiramo hajrovica,kolasinca ...
phillie

#20524 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

Ma da, od tog vremena kad smo molili igrace, postali smo stalni ucesnici velikih takmicenja, u prvoj smo jakosnoj skupini, a protivnicima klecaju koljena kad im se spomenu Medjunjanin, Ibricic, Zahirovic, Vranjes, pa i Misimovic....

Salu na stranu, TRENUTNO imamo bolju reprezentaciju nego sto smo je od sticanja nezavisnosti imali, ali ova reprezentacija je za jedan ciklus. Zar je moguce da niko u Savezu pa ni sam Susic ne moze gledati malo u buducnost, pa da svom nasljedniku ostavi podmladjenu a jednako kvalitetnu ekipu, koja bi imala i glavu i rep. Rahimic ne odigra jednu utakmicu i odmah se vide sve slabosti Zahirovica. Misimovica zatvore na sredini i fakticki igramo sa igracem manje (zbog njegove trkacke "lijenosti"), Ne daj Boze Spahic se povrijedi, Besic bi igrao stopera (karikiram). Nikako ne mogu da shvatim kako Susicu nije u cilju da na raspolaganju ima vise kvalitetnijih igraca nego sto ih sad ima. Ili eto ako su vec upitne kvalitete ovih "novih" igraca, Kolasinca, Bicakcica, Halilovica, zar je to preveliki zor i ponizenje zvati ih i provjeriti, pa ako ne zadovolje jednu dvije utakmice, "hvala lijepo dovidjenja ne lupajte vratima kad budete izlazili" a ako se pokazu, to je valjda onda jedan plus za nasu reprezentaciju. Naravno, treba postojati i volja igraca, ali ni Savez se ne moze ponasati kao uvrijedjena mlada: "oni koji hoce, moraju se bas potruditi da bi mogli igrati, a mi cemo cekati da vidimo koji ce se igraci najvise potruditi oko papira" Niko ne gleda neki visi interes, a to je kvalitetnija reprezentacija Bosne i Hercegovine.....
MOSALJOZE

#20525 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

phillie wrote:
Ma da, od tog vremena kad smo molili igrace, postali smo stalni ucesnici velikih takmicenja, u prvoj smo jakosnoj skupini, a protivnicima klecaju koljena kad im se spomenu Medjunjanin, Ibricic, Zahirovic, Vranjes, pa i Misimovic....

Salu na stranu, TRENUTNO imamo bolju reprezentaciju nego sto smo je od sticanja nezavisnosti imali, ali ova reprezentacija je za jedan ciklus. Zar je moguce da niko u Savezu pa ni sam Susic ne moze gledati malo u buducnost, pa da svom nasljedniku ostavi podmladjenu a jednako kvalitetnu ekipu, koja bi imala i glavu i rep. Rahimic ne odigra jednu utakmicu i odmah se vide sve slabosti Zahirovica. Misimovica zatvore na sredini i fakticki igramo sa igracem manje (zbog njegove trkacke "lijenosti"), Ne daj Boze Spahic se povrijedi, Besic bi igrao stopera (karikiram). Nikako ne mogu da shvatim kako Susicu nije u cilju da na raspolaganju ima vise kvalitetnijih igraca nego sto ih sad ima. Ili eto ako su vec upitne kvalitete ovih "novih" igraca, Kolasinca, Bicakcica, Halilovica, zar je to preveliki zor i ponizenje zvati ih i provjeriti, pa ako ne zadovolje jednu dvije utakmice, "hvala lijepo dovidjenja ne lupajte vratima kad budete izlazili" a ako se pokazu, to je valjda onda jedan plus za nasu reprezentaciju. Naravno, treba postojati i volja igraca, ali ni Savez se ne moze ponasati kao uvrijedjena mlada: "oni koji hoce, moraju se bas potruditi da bi mogli igrati, a mi cemo cekati da vidimo koji ce se igraci najvise potruditi oko papira" Niko ne gleda neki visi interes, a to je kvalitetnija reprezentacija Bosne i Hercegovine.....
Djelomično se slazem sa tobom.Da imamo penzionera imamo,da imamo dosta mladih to ne mozes osporit.Pjanic-22,Steva-20(nisam siguran toliko otprilike),nije ni Begovic star 26 god(moze branit bar 10 god),Mujdza jos 5-6 godina moze igrati,sejo jos 4,Medunjanin moze igrati jos 10 godina najmanje,dzeko 26 godina igrace on jos 10.U pravu si da treba naci zamjenu za spahica.Vidi Kolašinac je klasa za Vranješa(ali trenutno Kolašinac je na klupi a Vranješ igra).U tom je fazon.Ne kazem ja da kolasinca ne treba zvati.I ja bih volio(poslje odlaska spahica da vidim ovakavu odbranu)
Mujdza Kolašinac Bičakčić Salihovic.Odbrana nam je uvijek bila problem. :bih: :bih: :bih: :bih:
Locked