iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinao

#20501 Re: iPhone - All about

Post by dinao »

Jel zaista pitas kako da uradis update?
Koliko dugo imas taj telefon?
Ok, skini ipsw fajl tog iOS-a, shift i update u iTunesu..
Last edited by dinao on 13/12/2017 08:04, edited 1 time in total.
ado_sar

#20502 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Melisa84 wrote:Hoću da pređem sa ios 9.3.3 na ios 11.1.2, jer ga apple jos potpisuje. Sta treba da uradim?
a zasto ne bi presla na 11.2?
klixoris

#20503 Re: iPhone - All about

Post by klixoris »

sandzokan wrote:Prije neki dan uzeo sam prvi iphone u životu :mrgreen:
U pitanju je šestica, pa bih postavio apple boysima 2 pitanja:
-šta preporučujete za održavanje telefona u op stanju...želio bih da ostane ovako brz što je moguće duLje?
-ne kontam zašto mi google photos zauzima više prostora iako nemam ni jednu novu sliku, a već postojeće sam prebacio u cloud i izbrisao ih sa interne memorije?
Uglavnom ako imate još neki savjet napišite, bit će mi drago.
Nemoj raditi update na zadnji iOS, odnosno verziju 11
Meni je Iphone 6 radio super do update-a na iOS11, nakon cega je drasticno usporio... do te mjere da je postao i iritantan, dodje mi da ga razbijem od zid...
Vjerni sam "ajfonas", promijenio sve od dvice do sestice koju trenutno imam. Odprilike 3 godine od momenta predstavljanja telefona si rahat i onda, sa sljedecim verzijama OS-a, ide lagano ubijanje performansi telefona i prakticno tjeranje na novi... Naravno, to mozes izbjeci tako sto neces raditi update OS-a :thumbup:
Melisa84

#20504 Re: iPhone - All about

Post by Melisa84 »

ado_sar wrote:
Melisa84 wrote:Hoću da pređem sa ios 9.3.3 na ios 11.1.2, jer ga apple jos potpisuje. Sta treba da uradim?
a zasto ne bi presla na 11.2?
Zato što je google javno objavio da će se uskoro moći uraditi jailbreak na 11.1.2 i da se požuri sa updateom jer apple neće još dugo potpisivati 11.1.2.
Pošto imam iPhone 6+ 9.3.3. jailbreak, pitanje je da li uopće da prelazim na 11, obzirom da se korisnici koji imaju iP6+ i koji su prešli na 11+ žale na razne probleme
ado_sar

#20505 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Zar ima jos iko da koristi jailbreak
diablobih

#20506 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Pa jedino sa jailbreakom i vrijedi nesto mob.
Haris033

#20507 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

diablobih wrote:Pa jedino sa jailbreakom i vrijedi nesto mob.
Upravo tako. Samo tweak "SwipeSelection Pro" za pomjeranje kursora i selektovanje teksta vrijedi jailbreak-a :izet: , a da ne pričam o xy drugih.
Moj iPhone 6+ radi perfektno na 9.3.3. i za sada nema nikakvog razloga da idem na 11+, pogotovo što vidim da oni koji su sa šesticama prešli na iOS 11 imaju mnogo problema.
isx

#20508 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Svaki iPhone sa 3D touchom ima swipe selection bez JB. Gboard na androidu ima isto.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#20509 Re: iPhone - All about

Post by gentoo »

Joj ovih logika Windows korisnika.. samo crack,torrent, obori sistem i ostali fazoni.. Cuj Jailbreak :lol:
exampLe.

#20510 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Kad se uradi neki veliki update (tipa sa 10.3.3 na 11.x), uvijek se uradi clean install preko iTunesa u DFU modu.

Naravno da mobitel steka kad vecina instaliraju iOS 11 preko iOS-a 10 i ne vrate ga na fabricke postavke.
hp_user

#20511 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

exampLe. wrote:Kad se uradi neki veliki update (tipa sa 10.3.3 na 11.x), uvijek se uradi clean install preko iTunesa u DFU modu.

Naravno da mobitel steka kad vecina instaliraju iOS 11 preko iOS-a 10 i ne vrate ga na fabricke postavke.
Krkani prekrpe 10 sa OTA preko 11 i pitaju se sto im mob ne radi kako treba. Isto da motor od golfa ubacis u porsche.
Haris033

#20512 Re: iPhone - All about

Post by Haris033 »

isx wrote:Svaki iPhone sa 3D touchom ima swipe selection bez JB. Gboard na androidu ima isto.

iP6 nema 3D, tako da i nema swipe selection, ali sa JB imam SS, CCsettings, better WiFi, iFile, Barrel, Link Tunes, MovieBox, SlickTV, Kodi, iCleanerPro, AppCake, pa čak i interface od iOS 11.

iPhone radi perfektno, fluidan je, tako da imam sve što mi treba od mobitela i za sada ne vidim razlog zbog čega bi prešao na ušminkan ali siromašniji iOS 11.

Kada počne zapinjati i usporavati, kupit ću na iP8+, a do tada se nadam da će izaći i novi JB.
bruteforce

#20513 Re: iPhone - All about

Post by bruteforce »

https://ibb.co/cKkGZm

Iphone 6 bez jailbreak-a. Mogu se skinuti kod i moviebox od pomenutih. Možda imaju i ostale...
Phosphorus

#20514 Re: iPhone - All about

Post by Phosphorus »

poz ljudi, da li mi se isplati zamjeniti iphone 7 za 7+, polovan, dobro očuvan.
Nekako mi je na obicnoj sedmici sve presitno po defaultu (tekst, članci, itd) i zamaram oči, a kada povećam font to nije to i ružno izgleda...
Da li je takav slučaj i sa 7+?
diablobih

#20515 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Pa 7+ je koliko ja znam veci, sve zavisi koliko je ocuvan, sto da ne ako nije velika razlika u parama.
Saka

#20516 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Stigla X-ka. :)

Image
exampLe.

#20517 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Saka wrote:Stigla X-ka. :)

Image
I, kakvi su utisKi? :D
Saka

#20518 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

exampLe. wrote:I, kakvi su utisKi? :D
Uglavnom pozitivni. Naspram ovog novog bezelless dizajna ovi standardni telefoni stvarno djeluju prahistorijski. Malo se treba navići na nedostatak home dugmeta koje mi više fali nego sam čitač otiska prsta. To bi se moglo malo i softverom popraviti. Novi OLED ekran je dobar, boje su stvarno moćne ali ima blue-shift kad se gleda sa strane i to već pod manjim uglovima, što je inače slabost OLED tehnologije u odnosu na LCD, pa tek sad shvatam zašto Apple nije ranije usvojio OLED. Face ID radi OK, doduše baš moraš gledati pravo, ako stoji na stolu moraš se nadnijeti iznad da otključa što je mana u odnosu na Touch ID. Ali opet ni Touch ID nije radio u svim uslovima, ako su ti malo mokre ruke, znojave, masne - ništa od otključavanja. Tako da to dođe na isto.

A inače sve ostalo je ko pišta: brzina, kamera, zvučnici, konzumiranje sadržaja je uživancija na većem ekranu a veličina skoro ista ko sedmica. Očekujem neka unapređenja u software-u, al inače sam zadovoljan. Ah, i da ne zaboravim - ne vrijedi te pare al jbg. :)
isx

#20519 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Saka wrote:Stigla X-ka. :)

Image
A ja mu ružnih rogova.
Saka

#20520 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

isx wrote:A ja mu ružnih rogova.
:D Bježi ba, do juče si se kleo u Apple, sad uzeo Šljamsung pa odjednom iPhone ružan. :lol:
isx

#20521 Re: iPhone - All about

Post by isx »

:D Imam ja Ajfon i sada. Samo malo drndam handroid. :izet:

Ali fakat mi ružan taj rogonja. :lol:
Saka

#20522 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Šta ja znam, ne primjetiš nakon nekog vremena. Naravno da bi bilo bolje da nema tog crnog zareza gdje je slušalica i senzori i da je sve ekran, ali kad bih birao između punog čela cijelom širinom i ovog pristupa svakako sam više za "rogove". :)
amunike

#20523 Re: iPhone - All about

Post by amunike »

jedno pitanje za iphone eksperte :D da li je moguće iskljuciti tzv. Callkit za viber na iosu 11, tj. da se viberovi pozivi ne pojavljuju na standardnoj listi poziva... guglao sam rjesenje, ali bezuspjesno... cini se za skypeove pozive to moze iskljuciti u aplikaciji, ali za viber i whatsapp jos ne... Uzasno je iritirajuce i nepregledno kad se nakupi puno poziva za jedan dan...
ado-šampion

#20524 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

amunike wrote:jedno pitanje za iphone eksperte :D da li je moguće iskljuciti tzv. Callkit za viber na iosu 11, tj. da se viberovi pozivi ne pojavljuju na standardnoj listi poziva... guglao sam rjesenje, ali bezuspjesno... cini se za skypeove pozive to moze iskljuciti u aplikaciji, ali za viber i whatsapp jos ne... Uzasno je iritirajuce i nepregledno kad se nakupi puno poziva za jedan dan...
Nije moguce.

Skype moze jer ima u aplikaciji, Viber bi isto to trebao imati implementirano ali nema. Oni su se cak hvalili tim u nekoj verziji. :-)

Meni isto ide na zivce, jer obicno su mi ljudi koji zovem na vrhu liste poziva i onda se tu pojavi pun klinac viber poziva koji me ne interesuju. Apple bi trebao imati vise sluha za korisnike van USA kod kojih se bas ne podrazumijeva da u svakom trenutku imaju neogranicene kolicine mobilnog interneta.

Taj integrated calling je jedna od najgorih stvarih u Appleu u zadnjih par godina.
amunike

#20525 Re: iPhone - All about

Post by amunike »

ado-šampion wrote:
amunike wrote:jedno pitanje za iphone eksperte :D da li je moguće iskljuciti tzv. Callkit za viber na iosu 11, tj. da se viberovi pozivi ne pojavljuju na standardnoj listi poziva... guglao sam rjesenje, ali bezuspjesno... cini se za skypeove pozive to moze iskljuciti u aplikaciji, ali za viber i whatsapp jos ne... Uzasno je iritirajuce i nepregledno kad se nakupi puno poziva za jedan dan...
Nije moguce.

Skype moze jer ima u aplikaciji, Viber bi isto to trebao imati implementirano ali nema. Oni su se cak hvalili tim u nekoj verziji. :-)

Meni isto ide na zivce, jer obicno su mi ljudi koji zovem na vrhu liste poziva i onda se tu pojavi pun klinac viber poziva koji me ne interesuju. Apple bi trebao imati vise sluha za korisnike van USA kod kojih se bas ne podrazumijeva da u svakom trenutku imaju neogranicene kolicine mobilnog interneta.

Taj integrated calling je jedna od najgorih stvarih u Appleu u zadnjih par godina.
hvala na odgovoru, za nadati se je da ce u skorije vrijeme dodati opciju u aplikaciji da se ova glupost ukine...uzas
Post Reply