Nije ti ovo trebalo... Sad sam opet dobio neku nadu da ih možemo izbaciti505sCrtom wrote:Highlights Champions League 1/2 ; FC Bayern München – FC Barcelona 4-0 Download link!! 84MB
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- HB_BHF
#20501 Re: FC Barcelona
- ascari
#20502 Re: FC Barcelona
LSD na LSD-u
Meni je najveca dilema koga prodati, Mascherana ili Songa? Obojice se rijesiti je totalno nerezonski. Song je pokazao da itekako zna kako funkcionise sistem i odlicno je igrao na DM-u. Uz godine mu je to glavni adut za ostanak.
Od novopecenih polaznika A tima, mislim da samo Gerard ostaje u timu. Rafinha i Roberto nisu pokazali nikakav napredak kod Eusebia. Sjedenje na klupi, ili ostanak u B timu bi ih podjednako sjebao. Misljenja sam da je posudba najidealnija za njih.
Prodaja Alvesa i Adriana zahtjeva kupovinu igraca na toj poziciji. Montoya nije sposoban da sam iznese sezonu. Opet dilema. Adriano vuce povrede, Alves promjenjljivu igru.
Meni je najveca dilema koga prodati, Mascherana ili Songa? Obojice se rijesiti je totalno nerezonski. Song je pokazao da itekako zna kako funkcionise sistem i odlicno je igrao na DM-u. Uz godine mu je to glavni adut za ostanak.
Od novopecenih polaznika A tima, mislim da samo Gerard ostaje u timu. Rafinha i Roberto nisu pokazali nikakav napredak kod Eusebia. Sjedenje na klupi, ili ostanak u B timu bi ih podjednako sjebao. Misljenja sam da je posudba najidealnija za njih.
Prodaja Alvesa i Adriana zahtjeva kupovinu igraca na toj poziciji. Montoya nije sposoban da sam iznese sezonu. Opet dilema. Adriano vuce povrede, Alves promjenjljivu igru.
-
5 0 5
#20503 Re: FC Barcelona
nece ih biti 5-6 nego 14-15, kao sto sam napisao prije par dana. svi posudjeni ce biti prodati + alexis, villa, abidal, mozda i adriano... da ne nabrajam. znaci bice sigurno velikih promijena.LSD wrote: Uglavnom, 5-6 igraca bi se svakako trebalo naci na transfer listi...ne znam šta kontaju sa Mascheranom, on je dobar igrac, borben, navijaci ga gotive, upotrebljiv na stoperu i DM-u...Adrianoako ce se zadovoljiti da bude utility igrac za obje strane, ako mu klupa nece teško padati i ako nece srati oko para i ugovora - onda ga ostaviti svakako...dobar, koristan i zahvalan igrac.
drugo, ono sto me nervira kod vecine cules, ovdje i na barcinom forumu, (o novinama ne zelim pricati, jer rijetko mozes naci objektivan komentar), jeste naglo nepovjerenje u vilanovu i u tim. kako je to moguce? barcelona je ove sezone izgubila samo sedam utakmica! (38W - 8D - 7L) koji je to tim izgubio manje u evropi? mozda bayern. postigli su najvise golova (142). sad ti meni objasni, je li trebao covjek pobjediti i tih 7 izgubljenih i 8 nerijesenih utakmica pa da bi svi bili sretni? ako cemo pravo, guardiola je prosle godine izgubio puno vise i osvojio puno manje. isti je tim. isti su ljudi. u cemu je onda toliki problem sa vilanovom? jasno je da se neke stvari i ljudi moraju promijeniti. ali to sigurno nije on.
- HB_BHF
#20504 Re: FC Barcelona
Možda zato što su se navijači Barce unaprijed prepali ove dominacije Bayerna... Ipak oni su se sami nazvali tako. Postavili su pred sebe cilj koji je Barca već postigla, a pitanje je hoće li oni. Ne mora značiti da će sve funkcionisati ako se dovede Guardiola i još par igrača... Sjetite se samo Galacticosa iz 2006. godine xD (a i dan danas xD)
-
omar little
#20505 Re: FC Barcelona
zato sto, na primjer, nije naucio na guardiolinim greskama prosle sezone pa su jos gore pali u formi pred kraj.
zato sto barca nije osrednji tim pa da joj je polufinale lige prvaka plafon plafona. to je tim koji em sto posjeduje kvalitetu, nemjerljivu genijalnosti, em ima i ocekivanja.
i trenerska velicina se mjeri u tekmama s bayernom, realom, milanom a ne osasunom i celta vigom. a, on je tu pao na ispitu.
zato sto barca nije osrednji tim pa da joj je polufinale lige prvaka plafon plafona. to je tim koji em sto posjeduje kvalitetu, nemjerljivu genijalnosti, em ima i ocekivanja.
i trenerska velicina se mjeri u tekmama s bayernom, realom, milanom a ne osasunom i celta vigom. a, on je tu pao na ispitu.
- ascari
#20506 Re: FC Barcelona
Preporucujem Vilanovu za male utakmice, a nekog drugog za velikeomar little wrote:zato sto, na primjer, nije naucio na guardiolinim greskama prosle sezone pa su jos gore pali u formi pred kraj.
-
LSD
#20507 Re: FC Barcelona
Ne možemo samo kroz Primeru gledati Vilanovu.505sCrtom wrote:nece ih biti 5-6 nego 14-15, kao sto sam napisao prije par dana. svi posudjeni ce biti prodati + alexis, villa, abidal, mozda i adriano... da ne nabrajam. znaci bice sigurno velikih promijena.LSD wrote: Uglavnom, 5-6 igraca bi se svakako trebalo naci na transfer listi...ne znam šta kontaju sa Mascheranom, on je dobar igrac, borben, navijaci ga gotive, upotrebljiv na stoperu i DM-u...Adrianoako ce se zadovoljiti da bude utility igrac za obje strane, ako mu klupa nece teško padati i ako nece srati oko para i ugovora - onda ga ostaviti svakako...dobar, koristan i zahvalan igrac.
drugo, ono sto me nervira kod vecine cules, ovdje i na barcinom forumu, (o novinama ne zelim pricati, jer rijetko mozes naci objektivan komentar), jeste naglo nepovjerenje u vilanovu i u tim. kako je to moguce? barcelona je ove sezone izgubila samo sedam utakmica! (38W - 8D - 7L) koji je to tim izgubio manje u evropi? mozda bayern. postigli su najvise golova (142). sad ti meni objasni, je li trebao covjek pobjediti i tih 7 izgubljenih i 8 nerijesenih utakmica pa da bi svi bili sretni? ako cemo pravo, guardiola je prosle godine izgubio puno vise i osvojio puno manje. isti je tim. isti su ljudi. u cemu je onda toliki problem sa vilanovom? jasno je da se neke stvari i ljudi moraju promijeniti. ali to sigurno nije on.
Hajmo pošteno i cinjenicama: protiv Celtica u obje tekme patnja (drugu izgubili, a prvu pobjedili u 90 i nekoj minuti), protiv Spartaka jedva pobjeda u domacoj tekmi (Spartak vodio do 72 minute), protiv Milana blamaža u prvoj tekmi, protiv PSG patnja u obje tekme, strahovanje do zadnje sekunde... i na koncu protiv Bayern potop koji je morao doci nakon sve ove navedene patnje.
Dakle, ja nabrojah 7 tekmi iz LP - koje jasno pokazuju da Tito nije baš dorastao tim izazovima imajuci u vidu kakav tim igraca ima na raspolaganju.
Jadna ili dvije tekme mogu zavarati i pripisati se slucaju, ali 7 je vec presjek stvari i jasan znak da nešto ne valja.
Barca se provukla i nekako dovukla da polufinala gdje je brutalno pregažena od strane bavaraca....ako ne budu korijenite promjene, pitanje je hoce li se dogodine provlaciti i do četvrtfinala cak.
Za tim koji pretendira na titulu LP, to ne može biti dopustivo.
Namjerno govorim o tekmama LP....Tito i ovaj trenutni tim (sa odbranom na nivou Almerije) su dovoljno dobri da budu konkurentni (samo jednom timu) za osvajanje Primere i kupa Kralja.
Ako ce se zadovoljavati time, onda OK...onda podržavam ovo trenutno stanje.
Last edited by LSD on 25/04/2013 19:07, edited 2 times in total.
-
5 0 5
#20508 Re: FC Barcelona
nije jer je covjek bio odsutan od bozica do pocetka aprila. pola sezone. ok?omar little wrote:zato sto, na primjer, nije naucio na guardiolinim greskama prosle sezone pa su jos gore pali u formi pred kraj.
cuj? i bayern i madrid i milan su bivsi visestruki sampioni evrope. nije sramota izgubiti od takvih klubova. doduse, milan vise nije kompetentan, na trecem mijestu 18 bodova iza juventusa, ali bayern itekako jeste. madrid isto. ne znam zasto uopste spominjes milan, jer je izbacen na nacin koji niko prije vilanove nije uspio dostici. sa bayernom jos uvijek nije gotova prica.
madrid je igrao sa osasunom, (koju spominjes), 0:0. sto ih oni ne pobijedise, kad su maciji kasalj?
priznajem da je vilanova/barcelona nadigrani ove sezone samo jednom. i to u ovoj zadnjoj utakmici. skidati nekome skalp zato sto je izgubio utakmicu protiv super jakog bayerna u polufinalu ls. smijesno.
nije tako davno bilo kada se barcelona nije mogla kvalifikovati ni u kup uefa. sjecas li se tog vremena?
- skenderija04
#20509 Re: FC Barcelona
@LSD @505
Da se nadovezem na ovo sto LSD kaze.
-Tito je uspio da u ligi odradi plusezonu bez greske. 0 poraza, apsolutni rekord 18-1-0
Uspio je i da spoji nespojivo X,M,I,F igraju zajedno i niko nikome ne smeta. Zahvaljujuci tome uzece titulu
-Tito je na velikim utakmicama dobio po usima i to dobro: Madrid x4, Milan,PSG,Bayern 9 utakmica 1 pobjeda
Koji je zakljucak?
1. Porazi dolaze nakon odlaska u Ameriku na lijecenje i to je objasnjenje ? Moze biti
2. Provaljen sistem nakon pola godine i nije imao odgovor? Moze biti
3. Da li je prekratnica bila revans protiv Milana? Tu se napusta X,M,I,F sistem i nikada vise se nije ponovio. Kazu da su igraci na svoju ruku odlucili da igraju 4-3.3 mimo Titine volje(bio je u N.Y). Tu je puklo, i sad kao da nema trenera. Ove neizvrsene izmjene su bile u stilu "kad hocete da igrate po svome sad se i brukajte" Moze biti ( ovu pricu posto kupio po to prod'o)
Da li je Tito trener za Barcelonu ? Ne znam
Dosao je iznenada, sezona cudna da cudnija ne moze biti, niko ne zna kakvo mu je zdravlje. Sve je klimavo.
-Tito je uspio da u ligi odradi plusezonu bez greske. 0 poraza, apsolutni rekord 18-1-0
-Tito je na velikim utakmicama dobio po usima i to dobro: Madrid x4, Milan,PSG,Bayern 9 utakmica 1 pobjeda
Koji je zakljucak?
1. Porazi dolaze nakon odlaska u Ameriku na lijecenje i to je objasnjenje ? Moze biti
3. Da li je prekratnica bila revans protiv Milana? Tu se napusta X,M,I,F sistem i nikada vise se nije ponovio. Kazu da su igraci na svoju ruku odlucili da igraju 4-3.3 mimo Titine volje(bio je u N.Y). Tu je puklo, i sad kao da nema trenera. Ove neizvrsene izmjene su bile u stilu "kad hocete da igrate po svome sad se i brukajte" Moze biti ( ovu pricu posto kupio po to prod'o)
Da li je Tito trener za Barcelonu ? Ne znam
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#20510 Re: FC Barcelona
Bartomeu (vice president): "Tito will be coach next season. There'll be small changes to the squad, but the foundations will stay the same."
- HB_BHF
#20511 Re: FC Barcelona
Jedno od rješenja je vratiti ova tri čovjeka nazad u klub:

To smo već ustanovili... Ekonomska situacija je bolja, ali sportska zakazuje

To smo već ustanovili... Ekonomska situacija je bolja, ali sportska zakazuje
-
5 0 5
#20512 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:@LSD @505
-Tito je uspio da u ligi odradi plusezonu bez greske. 0 poraza, apsolutni rekord 18-1-0Uspio je i da spoji nespojivo X,M,I,F igraju zajedno i niko nikome ne smeta. Zahvaljujuci tome uzece titulu
-Tito je na velikim utakmicama dobio po usima i to dobro: Madrid x4, Milan,PSG,Bayern 9 utakmica 1 pobjeda![]()
Koji je zakljucak?
Da li je Tito trener za Barcelonu ? Ne znamDosao je iznenada, sezona cudna da cudnija ne moze biti, niko ne zna kakvo mu je zdravlje. Sve je klimavo.
lsd skenderija
ok. covjek je dobio rak. oko bozica su mislili da ce biti odsutan 15tak dana. pa onda do kraja januara. pa onda do pocetka marta. pa se vratio krajem marta u barcelonu. mogli su donijeti odluku u januaru da ga neko zamijeni dok ne ozdravi. ili da mu daju otkaz. to nije bilo rijesenje. zasto. zato sto je covjek od 2008. clan trenerskog dijela ekipe. za to vrijeme je od 300 utakmica pobijedio vise od 200. zna tim u dusu. zbog svega toga cijela ova sezona je "vandredna" sezona. dva polufinala i liga je dobar uspjeh s obzirom na okolnosti. mozda je klub trebao dovesti neka pojacanja na vrijeme. ali ko je mogao pretpostaviti da ce puyol biti odsutan toliko vremena. pique isto. ko je mogao pretpostaviti da ce alexis imati losu sezonu. ili da ce villi trebati toliko vremena da se vrati na svojih 100%. cuenca je isto dugo bio povrijedjen koliko se sjecam.
jako bitno, roura uopste nije radio sa igracima prije vilanovine bolesti. on je sjedio u kancelariji i gledao utakmice buducih protivnika i onda izvjestavao vilanovu. sta si mogao ocekivati. vilanova je sa kemoterapije odletio u pariz da igra ls sa igracima koje je gledao na tv-u kao ti i ja 4 mijeseca. sve ja to uzimam u obzir.
neki dan sam napisao, i guardiolu je mourinho nasamario s interom. pa ipak to nije znacilo da je pepov sistem provaljen. kasnije ga je ovaj uzimao lopatom.
sad moguce je ovo sto skenderija kaze pod 3. cini mi se na poluvremenu druge utakmice sa milanom, prikazali su iniestu, xavija i cini mi se bossquetsa kako nesto dogovaraju, bez roure. ljudi su vidjeli, odnio vrag salu, onako cemo kako znamo. i isplatilo se. ne vjerujem da je dio nekog buntovnistva. isto kao sto ne vjerujem jednu rijec koju pisu o valdesu. covjek je kapiten tima. to ima veliku tezinu u klubu.
polazim od pretpostavke da ce vilanova ostati zdrav. i da ce na ljeto ojacati tim, i da ce nastaviti gdje je stao u decembru.
sad, mogu ti reci i sta mislim za celtic i milan, ali to nije toliko bitno.
-
LSD
#20513 Re: FC Barcelona
Taj X,M,I,F kvartet je jedan surogat koji je osuđen na propast od samog pocetka...pokaza se kao dobar expreiment protiv timova poput Getafea ili Osasune, za nešto ozbiljnije nema govora....drugo je Brkina varijacija u reprezentaciji Španije jer ona igra sva dva DM-a (Brko je malo namazaniji i iskusniji od Titaskenderija04 wrote:@LSD @505
-Tito je uspio da u ligi odradi plusezonu bez greske. 0 poraza, apsolutni rekord 18-1-0Uspio je i da spoji nespojivo X,M,I,F igraju zajedno i niko nikome ne smeta. Zahvaljujuci tome uzece titulu
-Tito je na velikim utakmicama dobio po usima i to dobro: Madrid x4, Milan,PSG,Bayern 9 utakmica 1 pobjeda![]()
Koji je zakljucak?
Da li je Tito trener za Barcelonu ? Ne znamDosao je iznenada, sezona cudna da cudnija ne moze biti, niko ne zna kakvo mu je zdravlje. Sve je klimavo.
Nije problem u onoj barcinoj klasicnoj 4-3-3 , nije nikad ni bio...problem postaje u implementaciji iste, jer igraci stare, motorika i pokretljivost slabe i nema presinga od kojeg žive.
Dakle.... Puyol 35 godina, izgubio brzinu totalno, nacet ozljedama, svaka kontra je opasnost po gol (pošto zadnja linija izlazi na centar)...Falcao najbolji primjer kad ga je ostavio ko Bolt.
Alves 30 godina, opada (ili barem nenormalno oscilira) mu forma, možda najbolji ofanzivni bek svijeta ali defanzivno prilicno loš igrac.
Xavi 33 godina , nacete tetive, pad u kondiciji i motorici, sve manje key pasova i direktnog proigravanja Messia. Ne može više diktirati tempo igre kao prije.
Villa 31 godina, teška povreda ga unazadila i od njega napravimo samo sjenu od nekadašnjeg igraca koji je bio strah i trepet, a ni godine mu nisu saveznik.
Alexis je teški promašaj, flopina koja igra golgeterski posti po pola godine (a zato definitivno nije doveden u Barcu).
Pa eto, ja nabrojah 5 prvotimaca
Za neke vec imaju - Fabregas ili Thiago umjesto Xavia, Montoya ili Adriano umjesto Alvesa, Tello umjesto Ville.
Sad koliko su te zamjena kvalitetne i dostojne nekadašnje forme ovih navedenih igraca, oko toga se može raspravljati.
Samo znam da ako se nastavi forsirati sa ovim igracima, nece na dobro izaci.
Nekad je Barca vješto prikrivala svoje mane u odbrani, kad su igrali presing, brže izlazili i bili bolje izbalansirani (desna-lijeva strana) to jest kad je Abidal igrao lijevog beka, koji defanzivno odlican i koji ne ide puno naprijed , vec pomaže i zatvara pozadi.
Danas su tu Alba i Alves, igraci koji vole pićiti naprijed i glumiti krila više nego išta na svijetu.
Kad imaš tako orijentisane igrace , odbrana cesto ostaje na dva stopera (eventualno Busquetsu na DM-U) i naravno da je podložna raznim kontrama i polukontrama - što smo najbolje i vidjeli ove sezone.
Jest se zabijalo po Titom, odlicna efikasnost,, obarali se rekordi, tacno je sve to....ali se i primalo nemilice, svaku tekmu su primali barem po gol, npr. od davljenika Deportiva su primili 4 komada ne jednoj tekmi.
Ako cemo govoriti samo o rekordima i postignutim golovima, hajmo biti iskreni do kraja pa reci da je odbrana karina živa, na nivou Almerije.
Uostalom, Bayern je neku noc najbolje pokazao o kakvoj smijuriji od odbrane se radi.
Moraju se naci prave zamjene za Alvesa i Puyola.
Last edited by LSD on 25/04/2013 20:15, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#20514 Re: FC Barcelona
Ukratko,Barci treba napadac,golman i vrhunski stoper,Pique mi je nekako oslabio cini mi se da ga je Shakira oslabila

-
omar little
#20515 Re: FC Barcelona
kao prvo, gdje ja skidam ikome skalp?! ti kazes ljudi se zale sad na tita, ja kazem zbog kojih razloga se mogu zaliti na tita.505sCrtom wrote:nije jer je covjek bio odsutan od bozica do pocetka aprila. pola sezone. ok?omar little wrote:zato sto, na primjer, nije naucio na guardiolinim greskama prosle sezone pa su jos gore pali u formi pred kraj.
cuj? i bayern i madrid i milan su bivsi visestruki sampioni evrope. nije sramota izgubiti od takvih klubova. doduse, milan vise nije kompetentan, na trecem mijestu 18 bodova iza juventusa, ali bayern itekako jeste. madrid isto. ne znam zasto uopste spominjes milan, jer je izbacen na nacin koji niko prije vilanove nije uspio dostici. sa bayernom jos uvijek nije gotova prica.
madrid je igrao sa osasunom, (koju spominjes), 0:0. sto ih oni ne pobijedise, kad su maciji kasalj?
priznajem da je vilanova/barcelona nadigrani ove sezone samo jednom. i to u ovoj zadnjoj utakmici. skidati nekome skalp zato sto je izgubio utakmicu protiv super jakog bayerna u polufinalu ls. smijesno.
nije tako davno bilo kada se barcelona nije mogla kvalifikovati ni u kup uefa. sjecas li se tog vremena?
covjek nema kontrole nad timom, vec mjesecima. sigurno odavna stoji moj post u kojem govorim da nije do uprave da ga otpusta vec do njega da kaze ne moze se fc barcelona voditi iz new yorka i pod kemoterapijom. tito je sam trebao otici. ako ozdravi, izvoli nazad, iskombinirace se nesto ali da se igra zavrsnica lige prvaka i tekme sa najvecim rivalom a trenera nema, to samo u barci moze.
nadigrao ga je milan, i nadigrao ga je real. samo sto su se poslije iskupili, u slucaju milana, ali im onakva tekma nije trebala. sa psgom uzasno izgledali, smijesno, a nije ni neki betonski tim. to je pattern. (ne znam na nasem kako se kaze)
barcelona koja je ispadala u grupnoj fazi nije imala iniestu, messija, busquetsa i stareceg, okej, xavija ali je to svejedno vise nego solidna kicma jednog tima. samo sta trebaju uraditi je pametno reagirati a to niti su uradili ove sezone niti izgleda da ce naljeto. vidjece se.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#20516 Re: FC Barcelona
Najveci problem ove Barcelone pod Titom je kondicija. Ili su igraci preumorni ili forma nije tempirana. Sve greske pod Titom (ili pod Rourom).
Meni je npr smijesno bilo gledati kako kod treceg gola Bayerna,Ribery sa loptom ide kao simplon,vuce kontru (nakon bacanja Messija na guzicu),a za njim trci Alves (koji je vjerovatno najbrzi i najspremniji igrac Barce) dahce,puse,dusa u nosu,kida se i cijepa na atome,ali jednostavno ne moze da ga stigne. A imaju isto godina.
To je problem.
Kad nemas snage,nemas ni kontrole nad loptom,pasovi pogresni,ne mozes nikoga pretrcati,nema presinga,noge teske,umoran si,ljudi se sprdaju sa tobom,sto se i desilo na kraju.
Meni je npr smijesno bilo gledati kako kod treceg gola Bayerna,Ribery sa loptom ide kao simplon,vuce kontru (nakon bacanja Messija na guzicu),a za njim trci Alves (koji je vjerovatno najbrzi i najspremniji igrac Barce) dahce,puse,dusa u nosu,kida se i cijepa na atome,ali jednostavno ne moze da ga stigne. A imaju isto godina.
To je problem.
Kad nemas snage,nemas ni kontrole nad loptom,pasovi pogresni,ne mozes nikoga pretrcati,nema presinga,noge teske,umoran si,ljudi se sprdaju sa tobom,sto se i desilo na kraju.
-
LSD
#20517 Re: FC Barcelona
mali_milojica wrote:Najveci problem ove Barcelone pod Titom je kondicija. Ili su igraci preumorni ili forma nije tempirana. Sve greske pod Titom (ili pod Rourom).
Meni je npr smijesno bilo gledati kako kod treceg gola Bayerna,Ribery sa loptom ide kao simplon,vuce kontru (nakon bacanja Messija na guzicu),a za njim trci Alves (koji je vjerovatno najbrzi i najspremniji igrac Barce) i ne moze da ga stigne,dahce,puse,dusa u nosu,ali jednostavno ne moze da ga stigne.
To je problem.
- MOSALJOZE
#20518 Re: FC Barcelona
Da vas pitam kako će izgledati odbrana Barce u revanšu.Alba neće igrati,vraćaju li se Pujol,Maskerano i Adriano?
- skenderija04
#20519 Re: FC Barcelona
Adriano,Pique,Bartra, AlvesMOSALJOZE wrote:Da vas pitam kako će izgledati odbrana Barce u revanšu.Alba neće igrati,vraćaju li se Pujol,Maskerano i Adriano?
- MOSALJOZE
#20520 Re: FC Barcelona
Nema Pujola,tako da ćete ponovno biti uskraćeni za skok u prekidima.skenderija04 wrote:Adriano,Pique,Bartra, AlvesMOSALJOZE wrote:Da vas pitam kako će izgledati odbrana Barce u revanšu.Alba neće igrati,vraćaju li se Pujol,Maskerano i Adriano?
- skenderija04
#20521 Re: FC Barcelona
Nije do stopera problem skoka. Citavu godinu isti problem na prekidima sa desne strane, lopta ide na drugu stativu gdje se upari visi igrac sa Alvesom i ide povratna lopta. Prvi i drugi gol su tako pali. A u Ligi i da ne govorim.....MOSALJOZE wrote:Nema Pujola,tako da ćete ponovno biti uskraćeni za skok u prekidima.skenderija04 wrote:Adriano,Pique,Bartra, AlvesMOSALJOZE wrote:Da vas pitam kako će izgledati odbrana Barce u revanšu.Alba neće igrati,vraćaju li se Pujol,Maskerano i Adriano?
- MOSALJOZE
#20522 Re: FC Barcelona
A vjerujem da je i Jupp to "pročitao".Mogao bi Adriano da ispadne protiv Riberija biće mu teško.Moraće mu Pedro ili ko bude igrao dosta pomagati,jer nekako stičem dojam da je nesiguran.Nema Pujola,tako da ćete ponovno biti uskraćeni za skok u prekidima.
Nije do stopera problem skoka. Citavu godinu isti problem na prekidima sa desne strane, lopta ide na drugu stativu gdje se upari visi igrac sa Alvesom i ide povratna lopta. Prvi i drugi gol su tako pali. A u Ligi i da ne govorim.....
- don vito
#20523 Re: FC Barcelona
Samo uporedite velike utakmice u prethodne tri Pepove sezone sa ovom sezonom. Te "velike" utakmice su derbiji sa Realom u svim takmicenjima + nokaut-faza Lige prvaka kad se pokazuje "jesi ili nisi", ima jedna ili nijedna sansa za popravni.
Tri Pepove godine: 4 poraza, svaki nesretan da ne moze biti nesretniji.
1. Dvomec sa Interom zbog sudijskih gresaka u prvoj utakmici, nesrece u revansu
2. Finale kupa sa Realom (Barca dominirala veci dio utakmice), 6 dana kasnije Real razvaljen u Madridu u polufinalu Lige prvaka
3. Celzi: Sta reci, koju posluku porati poslije 10-12 promasenih zicera i primljena 3 gola iz 4 udarca protivnika po golu
4. Real u Primeri 1:2 na Nou Campu (jeste da je uoci ove utakmice bilo -4, ali mislim da bi Real uzeo titulu bez obzira na ishod)
Znaci, kolekciji Pepovih trofeja uz mrvu srece i drugacijih okolnosti moglo se pridodati jos barem 2 trofeja, da ne spominjem igracku superiornost u svakoj utakmici, redovno deranje Reala, i to sve uz nevjerovatnu neefikasnost
Ova sezona
Utakmice sa Realom: Poraz u dvomecu Superkupa, poraz u dvomecu Kupa, poraz u dvomecu Primere
1/8 finala Lige prvaka: Raspadnuti Milan (u jacem sastavu redovna Pepova musterija) ne dozvoli Barci da stvori sansu u prvoj utakmici; da se ne lazemo isto je bilo i u prvom poluvremenu revansa (znaci nijedne izradjene sanse) a 2:0 na poluvremenu je rezultat Messijeve genijalnosti i nesrece Milana koji nije iskoristio katastrofalnu gresku Maskerana.
1/4 PSG: Ekipa sa dobrim individualcima i odlicnim trenerom, ali ekipa koja se jos gradi, ove godine su u LP otisli i dalje nego su planirali, prave uspjehe ocekuju tek u buducnosti. I takav PSG koji se jos sastavlja drzi Barcu u sahu na nacin na koji je ranijih sezona Barca drzala Arsenal ili Man Utd, da ne kazem Real. Prolaz dalje osiguran je zahvaljujuci genijalnosti Messija, jednom sjajnom dodavanju Alvesa i neefikasnosti PSG-a
1/2 Bayern: Sta reci...
Tri Pepove godine: 4 poraza, svaki nesretan da ne moze biti nesretniji.
1. Dvomec sa Interom zbog sudijskih gresaka u prvoj utakmici, nesrece u revansu
2. Finale kupa sa Realom (Barca dominirala veci dio utakmice), 6 dana kasnije Real razvaljen u Madridu u polufinalu Lige prvaka
3. Celzi: Sta reci, koju posluku porati poslije 10-12 promasenih zicera i primljena 3 gola iz 4 udarca protivnika po golu
4. Real u Primeri 1:2 na Nou Campu (jeste da je uoci ove utakmice bilo -4, ali mislim da bi Real uzeo titulu bez obzira na ishod)
Znaci, kolekciji Pepovih trofeja uz mrvu srece i drugacijih okolnosti moglo se pridodati jos barem 2 trofeja, da ne spominjem igracku superiornost u svakoj utakmici, redovno deranje Reala, i to sve uz nevjerovatnu neefikasnost
Ova sezona
Utakmice sa Realom: Poraz u dvomecu Superkupa, poraz u dvomecu Kupa, poraz u dvomecu Primere
1/8 finala Lige prvaka: Raspadnuti Milan (u jacem sastavu redovna Pepova musterija) ne dozvoli Barci da stvori sansu u prvoj utakmici; da se ne lazemo isto je bilo i u prvom poluvremenu revansa (znaci nijedne izradjene sanse) a 2:0 na poluvremenu je rezultat Messijeve genijalnosti i nesrece Milana koji nije iskoristio katastrofalnu gresku Maskerana.
1/4 PSG: Ekipa sa dobrim individualcima i odlicnim trenerom, ali ekipa koja se jos gradi, ove godine su u LP otisli i dalje nego su planirali, prave uspjehe ocekuju tek u buducnosti. I takav PSG koji se jos sastavlja drzi Barcu u sahu na nacin na koji je ranijih sezona Barca drzala Arsenal ili Man Utd, da ne kazem Real. Prolaz dalje osiguran je zahvaljujuci genijalnosti Messija, jednom sjajnom dodavanju Alvesa i neefikasnosti PSG-a
1/2 Bayern: Sta reci...
- skenderija04
#20524 Re: FC Barcelona
Zavisi sta Barcelona ocekuje od ove utakmice. Ja ocekujem prvih pola sata 3-4-3 i ako se nesto povoljno desi u tom periodu nastavice tako. Ako ne, salonski privesti utakmicu kraju. Barca za utisak a Bayern da dodje cist od kartona.MOSALJOZE wrote:A vjerujem da je i Jupp to "pročitao".Mogao bi Adriano da ispadne protiv Riberija biće mu teško.Moraće mu Pedro ili ko bude igrao dosta pomagati,jer nekako stičem dojam da je nesiguran.Nema Pujola,tako da ćete ponovno biti uskraćeni za skok u prekidima.
Nije do stopera problem skoka. Citavu godinu isti problem na prekidima sa desne strane, lopta ide na drugu stativu gdje se upari visi igrac sa Alvesom i ide povratna lopta. Prvi i drugi gol su tako pali. A u Ligi i da ne govorim.....
- p206
#20525 Re: FC Barcelona
Već sam pisao da ovi igrači koji igraju za Španiju praktično nisu imali godišnjeg odmora 5 godina, to nebi izdržali ni igrači NBA lige. Messi igra svaku utakmicu, i normalno da će se potrošiti, još ono glupo ganjanje Mullerovog rekorda.mali_milojica wrote:Najveci problem ove Barcelone pod Titom je kondicija. Ili su igraci preumorni ili forma nije tempirana. Sve greske pod Titom (ili pod Rourom).
To je problem.
Jedino Alves izgleda svježe jer je Brazil talašika u zadnje vrijeme i jedva grupu prođu na prvenstvima. I ove rezerve Tello, Thiago..