Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#20501 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

podaci od:29.10.2019. - 15h
mjerna stanica AQI

Bjelave 73
Ivan Sedlo 47
Vijećnica 75
Otoka 133
Ilijaš 178
Tetovo 106
Centar 96
Radakovo 195
Vranduk 107
Jajce 26
Goražde 159
Skver 6
BKC 18
Bukinje 8
Živinice 19
Lukavac 164

Radio Sarajevo wrote:Rđavom kurcu i dlake smetaju...
neobrezanom :mrgreen: :lol:
512MB

#20502 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Danas je u Rajvosa jedan od boljih dana...

150 - 190 Everyone may experience health effects. Members of sensitive groups will experience serious health effects.

Image
Hajvan

#20503 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

netacne informacije

nemoj da lagis.

nije fino
512MB

#20504 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Pa eto pogledaj sam, sad je cak i gore:

Image
espn

#20505 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

NEMAJU NAMIRNICA: Narodna kuhinja u Tuzli pred zatvaranjem, Vlada tvrdi da su nenamjenski trošili novac

https://www.klix.ba/vijesti/bih/narodna ... /191029115
Bluemore

#20506 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

Ja ba

Disanje je precjenjeno
muha_sa

#20507 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Bluemore wrote:
Ja ba

Disanje je precjenjeno
:kiss:

Image
stakasa

#20508 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Italiju u 2018-oj napustilo 160K mladih, ovoliko ih je zvanicno emigriralo u druge zemlje EU. A njihovi demografski problemi su gori od bosanskohercegovackih - opada im broj stanovnistva uprkos velikoj emigraciji, manje ih se rada danas nego 1860-e otkad se vodi statistika, stotinu zaposlenih opskrbljuje 68 penzionera dok je ta cifra prije 50 godina bila 14 i tako dalje i tako blize, katastrofalni podaci. Tako da je ovde vjerovatno rijec o paradoxu gdje ljudi napustaju najbolje komade zemlje u Evropi da bi nastavili zivjeti u podrucjima koje je Rimsko carstvo okarakterisalo nedostojnim zivota
Seyfo

#20509 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Seyfo »

Ovo za Italiju je tačno, i tamo omladina seli u gradove ili vani, a državni dug je preko 200% BNP-a (kod nas je još uvijek ispod 50% BNP-a). Jaka im je industrija na sjeveru,ali jug je užasan, imaju samo turizam. Osim toga, imali su i cirkus sa vlašću, potpuno besmislene koalicije, ... Pa i sa ovih prostora se slabo iseljava u smjeru Italije, Francuske, Španije, Portugala.
Alles-Tamam

#20510 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Alles-Tamam »

Oko 200 termina se dnevno izda u Njemačkoj ambasadi a termin 16 do 18 mjeseci se čeka.
Rekao bih pokret i to dobar :)
stakasa

#20511 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Seyfo wrote:Ovo za Italiju je tačno, i tamo omladina seli u gradove ili vani, a državni dug je preko 200% BNP-a (kod nas je još uvijek ispod 50% BNP-a). Jaka im je industrija na sjeveru,ali jug je užasan, imaju samo turizam. Osim toga, imali su i cirkus sa vlašću, potpuno besmislene koalicije, ... Pa i sa ovih prostora se slabo iseljava u smjeru Italije, Francuske, Španije, Portugala.
135 posto ali je i to preko mjere jer im ECB nece dozvoliti nikakve pronatalitet mjere taman i kada bi htjeli. A nece. Ne pokazuju zelju da ista naprave. Tamo se ide niz dlaku penzionerima jer su zahvalno glasacko tijelo. Plus mammoni
https://www.thelocal.it/20180619/italy- ... ng-at-home
Oni su i bez Dejtona uspjeli napravit od gotovine veresiju. Preskupa je cjena javasluka na danasnji vakat kad ljudi imaju mogucnost izbora
stakasa

#20512 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Alles-Tamam wrote:Oko 200 termina se dnevno izda u Njemačkoj ambasadi a termin 16 do 18 mjeseci se čeka.
Od januara se i to cekanje viza ukida, je li to ta promjena?
elcaliente

#20513 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

stakasa wrote:
Alles-Tamam wrote:Oko 200 termina se dnevno izda u Njemačkoj ambasadi a termin 16 do 18 mjeseci se čeka.
Od januara se i to cekanje viza ukida, je li to ta promjena?
Jeste od januara ti ne treba nista samo odes u Njemacku i uzimas kes na veliko. :izet:

Vodimo i ovih 3000 Pakstanaca i Afgnaistanca iz Bihaca sa sobom, ne treba vise nikome nista.
Last edited by elcaliente on 30/10/2019 12:55, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#20514 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Radio Sarajevo wrote:
Jebo te suvi vrat... :roll:

Poenta je da je većina stvari u Lidlu smeće. Ja tamo odem po tariguz, kuhinjske rolne i sir jer je to jeftinije, a nije loše.

Razlika je da li kupuješ na sjeveru ili jugu, kod nas ovdje na sjeveru većina povrća nema nikakav okus, koliko god da platiš, dok na jugu Švabije to vjerovatno nije tako.

Sve i jesu neke stvari jeftinije nego kod nas, jeftinije je samo ono što kurcu ne valja, a ono što valja je itekako skuplje. Eh sad, kriteriji su možda nekome drugačiji, pa mu je i paradajz bez okusa i mirisa okej. Meni nije.

O drugim troškovima da ne pričam, na stanarinu ti ode ogromna cifra. A gdje su usluge, šišanje, popravke, kozmetički saloni, pizde materine... Daj ba...
Ovako: Kao prvo naveo sam Aldi a ne Lidl, a pored njih jos koliko trgovinskih lanaca gdje imas ogroman izbor namirnica i potrepstina, osim ako nisi neki vegan ili hipster pa kupujes specijalne bio natur glutenfrei bljutave hljebove i slično od 4-5 eura u takvim radnjama.
L'oreal, Garnier, Schwarzkopf, Nivea i Palmolive kozmetiku i sredstva za higijenu ssm kupovao bar duplo jeftinije nego u BL. Antiperspirant L'oreal Men u Erlangenu 1,20 eur u BL isti oko 6,5 KM :shock: Ako ti koristis takodje neke bio natur fensi gelove za tusiranje i paste za zube od 15 eura (ima i takvih) onda nista. Jedino su parfemi skuplji nego u BL gotovo duplo, al to je luksuzna roba.
Adidas Terrex patike i trenerku sam na snizenju uzeo za 120 eura, u BL ISTE patike kostaju 270 KM, a Climacool trenerka 199 KM - na snizenju :D U C&A nakupovao donjeg vesa i carapa da ne znam vise gdje cu s njim, paket carapa 10 pari 2,99 eura, a bokserice 99 centi po komadu. U BL bokserice da icemu valjaju komad 6 KM, a carape da imaju imalo pamuka i ne ispadnu prsti poslije dva nosenja 4 KM par....Sestrinoj maloj kupio tri haljinice u C&A za 1,99 eura, peri-deri evo skoro godinu dana niti se isprale ni ofucale, e sad ako ti patis od marki tipa Boss, CK, Lacoste i sl pa ti je sve ovo smece, jbg....
Cigarete su skupe, ali ne duvanim pa me ne zanimaju 8-)
Jedino su skuplji kafana (ne bas svuda), stanarina (zavisi od vise faktora), usluge i luksuzna roba, ali za neke usluge bi se iznenadio koliko se mogu naci jeftinije, frizer npr, gdje ima dosta nasih ljudi pa ti dodju kuci i osisaju te za 10 eura :wink:
Mada treba uzeti u obzir i da su neke cijene prilagodjene standardu, tako da... :wink:
elcaliente

#20515 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Lajavikrelac wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Jebo te suvi vrat... :roll:

Poenta je da je većina stvari u Lidlu smeće. Ja tamo odem po tariguz, kuhinjske rolne i sir jer je to jeftinije, a nije loše.

Razlika je da li kupuješ na sjeveru ili jugu, kod nas ovdje na sjeveru većina povrća nema nikakav okus, koliko god da platiš, dok na jugu Švabije to vjerovatno nije tako.

Sve i jesu neke stvari jeftinije nego kod nas, jeftinije je samo ono što kurcu ne valja, a ono što valja je itekako skuplje. Eh sad, kriteriji su možda nekome drugačiji, pa mu je i paradajz bez okusa i mirisa okej. Meni nije.

O drugim troškovima da ne pričam, na stanarinu ti ode ogromna cifra. A gdje su usluge, šišanje, popravke, kozmetički saloni, pizde materine... Daj ba...
Ovako: Kao prvo naveo sam Aldi a ne Lidl, a pored njih jos koliko trgovinskih lanaca gdje imas ogroman izbor namirnica i potrepstina, osim ako nisi neki vegan ili hipster pa kupujes specijalne bio natur glutenfrei bljutave hljebove i slično od 4-5 eura u takvim radnjama.
L'oreal, Garnier, Schwarzkopf, Nivea i Palmolive kozmetiku i sredstva za higijenu ssm kupovao bar duplo jeftinije nego u BL. Antiperspirant L'oreal Men u Erlangenu 1,20 eur u BL isti oko 6,5 KM :shock: Ako ti koristis takodje neke bio natur fensi gelove za tusiranje i paste za zube od 15 eura (ima i takvih) onda nista. Jedino su parfemi skuplji nego u BL gotovo duplo, al to je luksuzna roba.
Adidas Terrex patike i trenerku sam na snizenju uzeo za 120 eura, u BL ISTE patike kostaju 270 KM, a Climacool trenerka 199 KM - na snizenju :D U C&A nakupovao donjeg vesa i carapa da ne znam vise gdje cu s njim, paket carapa 10 pari 2,99 eura, a bokserice 99 centi po komadu. U BL bokserice da icemu valjaju komad 6 KM, a carape da imaju imalo pamuka i ne ispadnu prsti poslije dva nosenja 4 KM par....Sestrinoj maloj kupio tri haljinice u C&A za 1,99 eura, peri-deri evo skoro godinu dana niti se isprale ni ofucale, e sad ako ti patis od marki tipa Boss, CK, Lacoste i sl pa ti je sve ovo smece, jbg....
Cigarete su skupe, ali ne duvanim pa me ne zanimaju 8-)
Jedino su skuplji kafana (ne bas svuda), stanarina (zavisi od vise faktora), usluge i luksuzna roba, ali za neke usluge bi se iznenadio koliko se mogu naci jeftinije, frizer npr, gdje ima dosta nasih ljudi pa ti dodju kuci i osisaju te za 10 eura :wink:
Mada treba uzeti u obzir i da su neke cijene prilagodjene standardu, tako da... :wink:

Ovo za frizera ti je legendarno :D :D :D :D :D
Domaci izdajnik

#20516 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

I ja sam se kosio na to, cuj frizer kuci dolazi :? , a kad sam vidio da je musko sisanje sa makazama i masinicom bez pranja kose od 25 eura pa navise :run: Reko ima logike...
Aj sto je 25 eura, nego sto moras dogovoriti termin u salonu tipa dodjes sad, a frizer ti kaze ok dodji u petak u 16.00h :shock: :-)
elcaliente

#20517 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Lajavikrelac wrote:I ja sam se kosio na to cuj frizer kuci dolazi, a kad sam vidio da je musko sisanje sa makazama i masinicom bez pranja kose od 25 eura pa navise :run: Reko ima logike...

Znaci buraz, nema frizera da zna imalo uredno osisati ispod 25 eur bez pranja.
Mozes otici kod Kurda ili Arapa koji su ustvari automehanicari ili totalno neskolovani i oni sisaju za 16 eur ali ti njemu sta god da kazes on ce reci ja,ja i osisati te po svom. Zato uglavnom i imaju svi iste frizure a zene idu svake prestupne frizeuru ili dolaze u Bosnu jer su npr pramenovi 200 eur.

Eh sada de mi objasni koja osoba ce doci nekome kuci na noge i osisati ga za 10 eur. Recimo da joj za jedno sisanje treba 30minuta, o svom trosku treba doci tebi kuci ( benzin/karta ) i vratiti se. Znaci ta osoba tebe sisa fakticki za 3-4 eur, nemoj me zajebavati.
Satnica joj 4 eur, kako zivi od toga, kako plati poreze i osiguranja??

A ovo za carape iz C&A se rekao ispravno i mogu se naci takve akcije ali isto tako je kvaliteta qurceva, bolje nadodaj 2 eur i kupi 3 para Pierre Cardin u istoj radnji i imati ces ich duze.

Isto tako ovaj forumas iznad tebe je u pravu, ako se citav zivot budes hranio namirnicama iz Adlija i Lidla nemoj se cuditi iako pored ustedzene love obolis od alergija, diabetesa, raka itd.
Ali koliko para toliko muzike.
Hebiga ako non stop jedes bjeli hljeb ne treba se cuditi ako te opali srce ili dobijes secer u starosti. Nema to nikakve veze sa hipstertvom to ima veze sa stanjem uma.
Last edited by elcaliente on 30/10/2019 13:15, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#20518 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Nisi skontao, to ti je uglavnom dodatni vid zarade na crnjaka medju nasima, a govorim o muskom sisanju gdje ima 10 minuta posla (bar moja glavusa :-) ), a drugo kad sam ja bio troje u kuci se sisalo ;-) pa vidi isplati li se. Naravno pramenovi, farbanje i sl usluge su skuplji....

Bio, vidio, vjerovao ti meni ili ne
dobar osjecaj

#20519 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dobar osjecaj »

elcaliente wrote:Satnica joj 4 eur, kako zivi od toga, kako plati poreze i osiguranja??
Kakvi sivi porezi. To je sve rad na crno.
Domaci izdajnik

#20520 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Upravo. E ako se ne isplati uzeti za sat posla 30-40 eura, jbg onda....
elcaliente

#20521 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

dobar osjecaj wrote:
elcaliente wrote:Satnica joj 4 eur, kako zivi od toga, kako plati poreze i osiguranja??
Kakvi sivi porezi. To je sve rad na crno.
A od cega zivi i preko cega je osigurana ta osoba?

A ako radi u toku sedmice u salonu, eto bas ce uzeti sebi sat vremena od vikenda da ode nekome na noge za 4 eur.
Domaci izdajnik

#20522 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Meni je najvece iznenadjenje u DE bilo kako me odmah provale da sam sa prostora ex-YU, a govorim engleski gotovo bez akcenta, i to ne samo Svabe nego i Turci i Rumuni :o Kako jbt :? Po oblacenju :lol:
elcaliente

#20523 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Lajavikrelac wrote:Nisi skontao, to ti je uglavnom dodatni vid zarade na crnjaka medju nasima, a govorim o muskom sisanju gdje ima 10 minuta posla (bar moja glavusa :-) ), a drugo kad sam ja bio troje u kuci se sisalo ;-) pa vidi isplati li se. Naravno pramenovi, farbanje i sl usluge su skuplji....

Bio, vidio, vjerovao ti meni ili ne
Moj frizer treba kod mene 40 minuta, da ja imam nekoga za 10 eur da mi dolazi na noge, sisao bi se svaki dan.

Fakticki znaci se ljudi nisu promjenili, dosli za Njemacku da zive ali i dalje rade na crno i podkradaju sistem, sto ti je Balkanac, voli vise zajebati drzavu neko hljeba se najesti a ljudi ga fino primili i da li mu buducnost.:-) A dole su kukali protiv tih stavri.
Nazif_Gljiva

#20524 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Nauplia Street Frisöre
Am Hollerbusch 20, 81547 München
089 69937699
https://maps.app.goo.gl/PFn4Rg9cpVtRnZJ79

Od prije par mjeseci je poskupio, 13€.
elcaliente

#20525 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by elcaliente »

Lajavikrelac wrote:Meni je najvece iznenadjenje u DE bilo kako me odmah provale da sam sa prostora ex-YU, a govorim engleski gotovo bez akcenta, i to ne samo Svabe nego i Turci i Rumuni :o Kako jbt :? Po oblacenju :lol:
Po glavi, frizu od 10 eur i jeftinoj odjeci iz C&A :)
Odmah se vidi sve, moze se prepoznati kada je nego 20 ili 5 godina u Njamackoj.
Post Reply