Radio Sarajevo wrote:
Jebo te suvi vrat...
Poenta je da je većina stvari u Lidlu smeće. Ja tamo odem po tariguz, kuhinjske rolne i sir jer je to jeftinije, a nije loše.
Razlika je da li kupuješ na sjeveru ili jugu, kod nas ovdje na sjeveru većina povrća nema nikakav okus, koliko god da platiš, dok na jugu Švabije to vjerovatno nije tako.
Sve i jesu neke stvari jeftinije nego kod nas, jeftinije je samo ono što kurcu ne valja, a ono što valja je itekako skuplje. Eh sad, kriteriji su možda nekome drugačiji, pa mu je i paradajz bez okusa i mirisa okej. Meni nije.
O drugim troškovima da ne pričam, na stanarinu ti ode ogromna cifra. A gdje su usluge, šišanje, popravke, kozmetički saloni, pizde materine... Daj ba...
Ovako: Kao prvo naveo sam Aldi a ne Lidl, a pored njih jos koliko trgovinskih lanaca gdje imas ogroman izbor namirnica i potrepstina, osim ako nisi neki vegan ili hipster pa kupujes specijalne bio natur glutenfrei bljutave hljebove i slično od 4-5 eura u takvim radnjama.
L'oreal, Garnier, Schwarzkopf, Nivea i Palmolive kozmetiku i sredstva za higijenu ssm kupovao bar duplo jeftinije nego u BL. Antiperspirant L'oreal Men u Erlangenu 1,20 eur u BL isti oko 6,5 KM

Ako ti koristis takodje neke bio natur fensi gelove za tusiranje i paste za zube od 15 eura (ima i takvih) onda nista. Jedino su parfemi skuplji nego u BL gotovo duplo, al to je luksuzna roba.
Adidas Terrex patike i trenerku sam na snizenju uzeo za 120 eura, u BL ISTE patike kostaju 270 KM, a Climacool trenerka 199 KM - na snizenju

U C&A nakupovao donjeg vesa i carapa da ne znam vise gdje cu s njim, paket carapa 10 pari 2,99 eura, a bokserice 99 centi po komadu. U BL bokserice da icemu valjaju komad 6 KM, a carape da imaju imalo pamuka i ne ispadnu prsti poslije dva nosenja 4 KM par....Sestrinoj maloj kupio tri haljinice u C&A za 1,99 eura, peri-deri evo skoro godinu dana niti se isprale ni ofucale, e sad ako ti patis od marki tipa Boss, CK, Lacoste i sl pa ti je sve ovo smece, jbg....
Cigarete su skupe, ali ne duvanim pa me ne zanimaju
Jedino su skuplji kafana (ne bas svuda), stanarina (zavisi od vise faktora), usluge i luksuzna roba, ali za neke usluge bi se iznenadio koliko se mogu naci jeftinije, frizer npr, gdje ima dosta nasih ljudi pa ti dodju kuci i osisaju te za 10 eura
Mada treba uzeti u obzir i da su neke cijene prilagodjene standardu, tako da...