Bebe - ALL ABOUT!
Moderator: anex
- Alhemicarkaa
#2051 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ijao hrče, duša slatka. Mogu zamisliti kako to izgleda kad beba hrče 
- putujucidzindas
#2052 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ni nalik na bebu, isto deda matori 
- Alhemicarkaa
#2053 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Pretpostavila sam, zato i jeste slatko. Sjećam se kad je moja mala imala par sedmica i mi spavali ona je tako jako pustila vjetar da nas je probudila i mi onoputujucidzindas wrote:ni nalik na bebu, isto deda matori
- otherside
#2054 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.Alhemicarkaa wrote:E toliko para nemam. Jeftinije bi mi bilo da privede kakvu
reko' vidi sad belaja
- putujucidzindas
#2055 Re: Bebe - ALL ABOUT!
ima li još kakva metoda otčepljivanja nosa?
luk mu stoji nad glavom već tri noći, ispiremo fiziološkom i usisavamo pumpicom, špricamo aquamarisom, stavljamo tobrex, ono svejedno škripi i slabo šta izlazi.
luk mu stoji nad glavom već tri noći, ispiremo fiziološkom i usisavamo pumpicom, špricamo aquamarisom, stavljamo tobrex, ono svejedno škripi i slabo šta izlazi.
- putujucidzindas
#2056 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jeste, sjećam seAlhemicarkaa wrote:
Pretpostavila sam, zato i jeste slatko. Sjećam se kad je moja mala imala par sedmica i mi spavali ona je tako jako pustila vjetar da nas je probudila i mi onojedno u drugu jesi ti?
Prosto ne možeš da vjeruješ da nešto od par kila može da proizvede taj zvuk.
- putujucidzindas
#2057 Re: Bebe - ALL ABOUT!
neće muž da se ženi, je li zato?otherside wrote: sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.
reko' vidi sad belajapu pu pu gluho bilo
-
suza81
#2058 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Prokuhane vode sa malo soli ukapati, nama je to najefikasnije. Poslije par minuta slinkice izlaze ko lude.putujucidzindas wrote:ima li još kakva metoda otčepljivanja nosa?
-
safran
#2059 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ola! Potajno sam se nadala ali nisam smjela naglas izgovoriti ali evo ga: IMAMO PLJUSKAVICE! Jupiiiii! Prvi dan raspusta - ko naručene.
Džindas - da probaš još sljez - namočiš par komada u malo vode - onako da pusti malo sluzi pa u nos - praviti svjež (može jedno 12 sati stajati a supstrat je pa se namnože baje).
Džindas - da probaš još sljez - namočiš par komada u malo vode - onako da pusti malo sluzi pa u nos - praviti svjež (može jedno 12 sati stajati a supstrat je pa se namnože baje).
- niko_niko_kao_ja
#2060 Re: Bebe - ALL ABOUT!
sretna nova godina mamama
puno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.
dzindas nama je pomogla dr. teiss mast od eukaliptusa. mazali smo ledja i prsa, i bebac odmah prodisao.
dzindas nama je pomogla dr. teiss mast od eukaliptusa. mazali smo ledja i prsa, i bebac odmah prodisao.
- putujucidzindas
#2061 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja sam u prvom trenu, kad je imao samo temperaturu, bez ikakvih drugih problema, pomislila da su pljuskavice - bili smo mnogo među djecom. Ni muž ni ja ih nismo bolovali, pa ne znam je li mi bilo jupisafran wrote:Ola! Potajno sam se nadala ali nisam smjela naglas izgovoriti ali evo ga: IMAMO PLJUSKAVICE! Jupiiiii! Prvi dan raspusta - ko naručene.
Probaću sutra sljez, noćas smo nešto uspjeli izvući.
- putujucidzindas
#2062 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Hvala. Kupim je u apoteci?niko_niko_kao_ja wrote:sretna nova godina mamamapuno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.
- niko_niko_kao_ja
#2063 Re: Bebe - ALL ABOUT!
jeste u apoteci, nama je pomogla, nadam se da ce i vama.putujucidzindas wrote:Hvala. Kupim je u apoteci?niko_niko_kao_ja wrote:sretna nova godina mamamapuno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.
- Alhemicarkaa
#2064 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Vidjela sam i ja, reko wtf, otkad se to razvodimotherside wrote:sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.Alhemicarkaa wrote:E toliko para nemam. Jeftinije bi mi bilo da privede kakvu
reko' vidi sad belajapu pu pu gluho bilo
Nego javite mi ako se javi kakav na forumu sa pričom ne zna šta da radi, žena ga moli da dovede još jednu, a on neće. Čisto da ga posavjetujem
- putujucidzindas
#2065 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Nešto kontam, da vi rastjerate te nane oko sebe?
Mi bez nane i bez bake, ja ujutro kad ustanem ne znam kud udaram. Njih dvojica se evo uredno cijeli dan smiju, igraju, zezaju, a ja ne znam oko kojeg imam više posla
Ijopet ne bih još jednu
Doduše, kad su nam nana ili baka tu, pobjegla bih od sviju.
Nego sad nešto kontam, toliko petljanja s mrsom, a ja se još nisam pameti naučila. Što ne tražih da nam dr uradi bris grla i nosa?
Ja sve hoću da mislim da smo završili s mrsom, da ne budem paranoična, i sve svaljujem na zubem - kontam, normalno da mu je mao oslabio imunitet kad mu 4 komada odjednom rastu. A još mi fino Alhemičarka napomenu...
Mi bez nane i bez bake, ja ujutro kad ustanem ne znam kud udaram. Njih dvojica se evo uredno cijeli dan smiju, igraju, zezaju, a ja ne znam oko kojeg imam više posla
Nego sad nešto kontam, toliko petljanja s mrsom, a ja se još nisam pameti naučila. Što ne tražih da nam dr uradi bris grla i nosa?
- putujucidzindas
#2066 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ja podijelih većinu ovog što smo dobili, ostalo nam još malo za ne daj bože. Rado bih ti dala, ali ga evo ima mrva još. Muž ide u četvrtak na posao, pa će pitati ovu kolegicu koja mu je donijela, gdje se može naći. Ako ja zaboravim, priupitaj ti ponovo, molim te.Lady Amalthea wrote:
Opet imam pitanje vezano za origano, da li ga je iko nasao, muz trazio u par biljnih apoteka-nema![]()
- Alhemicarkaa
#2067 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Jednu sam u startu ostavila 120 km daleko. Ovu drugu nisam morala tjerati, spakovala se sama i otišla 3 sedmice na more. Ne kontam šta joj biputujucidzindas wrote:Nešto kontam, da vi rastjerate te nane oko sebe?![]()
![]()
Mi bez nane i bez bake, ja ujutro kad ustanem ne znam kud udaram. Njih dvojica se evo uredno cijeli dan smiju, igraju, zezaju, a ja ne znam oko kojeg imam više poslaIjopet ne bih još jednu
Doduše, kad su nam nana ili baka tu, pobjegla bih od sviju.
Danas mi snaha ispriča da je ona japanska jabuka - kaki odlična za imunitet. Dovoljno je pojesti jednu dnevno da zadovolji dnevnu potrebu za unosom voća i povrča. Meni ima ukus nektarine. U Mercatoru su 4 KM, e sad, nemaju prirodnih neprijatelja, tako da nema nikakve potrebe za prskanjem, i samim tim su u startu organic. Ja sam u dilemi da li da dajem bebi.
- putujucidzindas
#2068 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Što joj ne bi davala?
Mi sutra spremamo luk. Za ručak: crveni i bijeli luk sa pilećim fileom, malo celera, čisto da zamiriše
Sad sam pročitala, od 8-9 mjeseci može ići luk, pa kontam, ako već mogu antibiotici, može i luk.
Mi sutra spremamo luk. Za ručak: crveni i bijeli luk sa pilećim fileom, malo celera, čisto da zamiriše
- Alhemicarkaa
#2069 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Šta ja znam, rekla Aida da dajemo hranu našeg podneblja.
Hoš to na roštilju peči
Razočarala si me
Ja još uvijek osjećam krivicu zbog bestilja, ali uredno ga dajem, i gospoica uredno papa i bestilj je naučio da se oblizuje, mahne jezikom oko usta, sve do vrh nosa.
Hoš to na roštilju peči
- putujucidzindas
#2070 Re: Bebe - ALL ABOUT!
U pravu si za to podneblje, doduše. Kud ćeš bolje od bestilja s našeg podnebljaAlhemicarkaa wrote:Šta ja znam, rekla Aida da dajemo hranu našeg podneblja.
Hoš to na roštilju pečiRazočarala si me
Ja još uvijek osjećam krivicu zbog bestilja, ali uredno ga dajem, i gospoica uredno papa i bestilj je naučio da se oblizuje, mahne jezikom oko usta, sve do vrh nosa.
A ja ozbiljno kontam da mu sutra u ručak ubacim malo luka, i jednog i drugog, pa ću ga izvaditi kad se skuha. Ono, kao čaj od luka za grlo.
Toliko me muka hvata što je već morao fasovati antibiotik, a opet mislim, samo neka ostane na tome. Zato hoću da mu dam nešto što bi ga moglo malo podići. Kakve više tikvice
Aida se prilično iznenadila što smo došli, jer je ona generalno oduševljena tim kako je on super i napredan, a opet nije debeo, rumen i zdrav, a onda još i veseo i pričljiv svaki put kad odemo.
- Alhemicarkaa
#2071 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Treba joj sad ići, izgleda da je dobro raspoložena
. I nama je čestitala na bebi, rekla da se vidi da jako vodim računa, kilaža joj taman, i opet imate predivnu bebu. Mene uvijek fascinira kako joj se Kikica obraduje, i kako je mirna dok je pregleda i kako se fino igraju, ona baš zna sa djecom.
Ma neću joj davati kaki, šljive su super, hrana mojih pradjedova, i ja stvarno mislim da su one ekstra zdrave, inače ne bih dala bestilj ni pod razno.
Ma neću joj davati kaki, šljive su super, hrana mojih pradjedova, i ja stvarno mislim da su one ekstra zdrave, inače ne bih dala bestilj ni pod razno.
- putujucidzindas
#2072 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Gdje je sad duboka misao, evo njene teme
Htjela sam te još pitati - je li joj bude normalna kaka poslije ječma? Ja ovom jednom dala, baš mu onako zelenkasta bila. Kontam, i ječam mi je nekakav zelenkast
Htjela sam te još pitati - je li joj bude normalna kaka poslije ječma? Ja ovom jednom dala, baš mu onako zelenkasta bila. Kontam, i ječam mi je nekakav zelenkast
- Alhemicarkaa
#2073 Re: Bebe - ALL ABOUT!
E, jeste, tačno, bila joj je par dana zelenkasta, ali nešto kontam prije ječma. Ječam sam dala samo jedan dan, i kasnije našla one baje, pa su guge pojele, jedino da zraknem prozorsku dasku kakva je njihova
. Ma njoj je stolica čudo, ja uzmem tutu i proučavam i ne mogu se načuditi
U jednom potezu ima čvrstu kaku i onda preko toga proliv skroz druge boje. To je bilo poslije ječma.
- putujucidzindas
#2074 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Ma i ovom je sad tako šarena.
Muž me počeo zezati - daj oglas da ogledaš tute. Ono, Azira i kašike, ja i tute
Sram te bilo, gugane hraniš užižanim ječmom
Muž me počeo zezati - daj oglas da ogledaš tute. Ono, Azira i kašike, ja i tute
Sram te bilo, gugane hraniš užižanim ječmom
- Alhemicarkaa
#2075 Re: Bebe - ALL ABOUT!
Možemo zajedno razviti biznis.