Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Alhemicarkaa

#2051 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Ijao hrče, duša slatka. Mogu zamisliti kako to izgleda kad beba hrče :lol:
putujucidzindas

#2052 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

ni nalik na bebu, isto deda matori :lol:
Alhemicarkaa

#2053 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:ni nalik na bebu, isto deda matori :lol:
Pretpostavila sam, zato i jeste slatko. Sjećam se kad je moja mala imala par sedmica i mi spavali ona je tako jako pustila vjetar da nas je probudila i mi ono :shock: jedno u drugu jesi ti? :lol: Prosto ne možeš da vjeruješ da nešto od par kila može da proizvede taj zvuk. :oops:
otherside

#2054 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:E toliko para nemam. Jeftinije bi mi bilo da privede kakvu :D
sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.
reko' vidi sad belaja :D pu pu pu gluho bilo :D
putujucidzindas

#2055 Re: Bebe - ALL ABOUT!

ima li još kakva metoda otčepljivanja nosa?

luk mu stoji nad glavom već tri noći, ispiremo fiziološkom i usisavamo pumpicom, špricamo aquamarisom, stavljamo tobrex, ono svejedno škripi i slabo šta izlazi.
putujucidzindas

#2056 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:
Pretpostavila sam, zato i jeste slatko. Sjećam se kad je moja mala imala par sedmica i mi spavali ona je tako jako pustila vjetar da nas je probudila i mi ono :shock: jedno u drugu jesi ti? :lol: Prosto ne možeš da vjeruješ da nešto od par kila može da proizvede taj zvuk. :oops:
jeste, sjećam se :lol: :lol:
putujucidzindas

#2057 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote: sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.
neće muž da se ženi, je li zato? :lol:
suza81

#2058 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by suza81 »

putujucidzindas wrote:ima li još kakva metoda otčepljivanja nosa?

luk mu stoji nad glavom već tri noći, ispiremo fiziološkom i usisavamo pumpicom, špricamo aquamarisom, stavljamo tobrex, ono svejedno škripi i slabo šta izlazi.
Prokuhane vode sa malo soli ukapati, nama je to najefikasnije. Poslije par minuta slinkice izlaze ko lude.
safran

#2059 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

Ola! Potajno sam se nadala ali nisam smjela naglas izgovoriti ali evo ga: IMAMO PLJUSKAVICE! Jupiiiii! Prvi dan raspusta - ko naručene.

Džindas - da probaš još sljez - namočiš par komada u malo vode - onako da pusti malo sluzi pa u nos - praviti svjež (može jedno 12 sati stajati a supstrat je pa se namnože baje).
niko_niko_kao_ja

#2060 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

sretna nova godina mamama :-D puno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.

dzindas nama je pomogla dr. teiss mast od eukaliptusa. mazali smo ledja i prsa, i bebac odmah prodisao.
putujucidzindas

#2061 Re: Bebe - ALL ABOUT!

safran wrote:Ola! Potajno sam se nadala ali nisam smjela naglas izgovoriti ali evo ga: IMAMO PLJUSKAVICE! Jupiiiii! Prvi dan raspusta - ko naručene.

Džindas - da probaš još sljez - namočiš par komada u malo vode - onako da pusti malo sluzi pa u nos - praviti svjež (može jedno 12 sati stajati a supstrat je pa se namnože baje).
Ja sam u prvom trenu, kad je imao samo temperaturu, bez ikakvih drugih problema, pomislila da su pljuskavice - bili smo mnogo među djecom. Ni muž ni ja ih nismo bolovali, pa ne znam je li mi bilo jupi :lol:

Probaću sutra sljez, noćas smo nešto uspjeli izvući.
putujucidzindas

#2062 Re: Bebe - ALL ABOUT!

niko_niko_kao_ja wrote:sretna nova godina mamama :-D puno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.

dzindas nama je pomogla dr. teiss mast od eukaliptusa. mazali smo ledja i prsa, i bebac odmah prodisao.
Hvala. Kupim je u apoteci?
niko_niko_kao_ja

#2063 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

putujucidzindas wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:sretna nova godina mamama :-D puno srece, zdravlja i ljubavi vam zelim.

Hvala. Kupim je u apoteci?
jeste u apoteci, nama je pomogla, nadam se da ce i vama. :)
Alhemicarkaa

#2064 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:
Alhemicarkaa wrote:E toliko para nemam. Jeftinije bi mi bilo da privede kakvu :D
sjooo sto se trznuh sad...naka alhemicarka otvorila temu o razvodu na LjiS.
Vidjela sam i ja, reko wtf, otkad se to razvodim :shock: , ali vidim onda nema djece i priča joj skroz drugačija od moje.
Nego javite mi ako se javi kakav na forumu sa pričom ne zna šta da radi, žena ga moli da dovede još jednu, a on neće. Čisto da ga posavjetujem :D
putujucidzindas

#2065 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Nešto kontam, da vi rastjerate te nane oko sebe? :lol: :lol:
Mi bez nane i bez bake, ja ujutro kad ustanem ne znam kud udaram. Njih dvojica se evo uredno cijeli dan smiju, igraju, zezaju, a ja ne znam oko kojeg imam više posla :lol: Ijopet ne bih još jednu :) Doduše, kad su nam nana ili baka tu, pobjegla bih od sviju.

Nego sad nešto kontam, toliko petljanja s mrsom, a ja se još nisam pameti naučila. Što ne tražih da nam dr uradi bris grla i nosa? :angry: :x Ja sve hoću da mislim da smo završili s mrsom, da ne budem paranoična, i sve svaljujem na zubem - kontam, normalno da mu je mao oslabio imunitet kad mu 4 komada odjednom rastu. A još mi fino Alhemičarka napomenu...
putujucidzindas

#2066 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Lady Amalthea wrote:
Opet imam pitanje vezano za origano, da li ga je iko nasao, muz trazio u par biljnih apoteka-nema :-)
Ja podijelih većinu ovog što smo dobili, ostalo nam još malo za ne daj bože. Rado bih ti dala, ali ga evo ima mrva još. Muž ide u četvrtak na posao, pa će pitati ovu kolegicu koja mu je donijela, gdje se može naći. Ako ja zaboravim, priupitaj ti ponovo, molim te.
Alhemicarkaa

#2067 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

putujucidzindas wrote:Nešto kontam, da vi rastjerate te nane oko sebe? :lol: :lol:
Mi bez nane i bez bake, ja ujutro kad ustanem ne znam kud udaram. Njih dvojica se evo uredno cijeli dan smiju, igraju, zezaju, a ja ne znam oko kojeg imam više posla :lol: Ijopet ne bih još jednu :) Doduše, kad su nam nana ili baka tu, pobjegla bih od sviju.
Jednu sam u startu ostavila 120 km daleko. Ovu drugu nisam morala tjerati, spakovala se sama i otišla 3 sedmice na more. Ne kontam šta joj bi :roll:

Danas mi snaha ispriča da je ona japanska jabuka - kaki odlična za imunitet. Dovoljno je pojesti jednu dnevno da zadovolji dnevnu potrebu za unosom voća i povrča. Meni ima ukus nektarine. U Mercatoru su 4 KM, e sad, nemaju prirodnih neprijatelja, tako da nema nikakve potrebe za prskanjem, i samim tim su u startu organic. Ja sam u dilemi da li da dajem bebi.
putujucidzindas

#2068 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Što joj ne bi davala?

Mi sutra spremamo luk. Za ručak: crveni i bijeli luk sa pilećim fileom, malo celera, čisto da zamiriše :lol: :lol: Sad sam pročitala, od 8-9 mjeseci može ići luk, pa kontam, ako već mogu antibiotici, može i luk.
Alhemicarkaa

#2069 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Šta ja znam, rekla Aida da dajemo hranu našeg podneblja.

Hoš to na roštilju peči :lol: Razočarala si me :razz: Ja još uvijek osjećam krivicu zbog bestilja, ali uredno ga dajem, i gospoica uredno papa i bestilj je naučio da se oblizuje, mahne jezikom oko usta, sve do vrh nosa.
putujucidzindas

#2070 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Alhemicarkaa wrote:Šta ja znam, rekla Aida da dajemo hranu našeg podneblja.

Hoš to na roštilju peči :lol: Razočarala si me :razz: Ja još uvijek osjećam krivicu zbog bestilja, ali uredno ga dajem, i gospoica uredno papa i bestilj je naučio da se oblizuje, mahne jezikom oko usta, sve do vrh nosa.
U pravu si za to podneblje, doduše. Kud ćeš bolje od bestilja s našeg podneblja :lol:

A ja ozbiljno kontam da mu sutra u ručak ubacim malo luka, i jednog i drugog, pa ću ga izvaditi kad se skuha. Ono, kao čaj od luka za grlo.

Toliko me muka hvata što je već morao fasovati antibiotik, a opet mislim, samo neka ostane na tome. Zato hoću da mu dam nešto što bi ga moglo malo podići. Kakve više tikvice :D

Aida se prilično iznenadila što smo došli, jer je ona generalno oduševljena tim kako je on super i napredan, a opet nije debeo, rumen i zdrav, a onda još i veseo i pričljiv svaki put kad odemo.
Alhemicarkaa

#2071 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Treba joj sad ići, izgleda da je dobro raspoložena :D . I nama je čestitala na bebi, rekla da se vidi da jako vodim računa, kilaža joj taman, i opet imate predivnu bebu. Mene uvijek fascinira kako joj se Kikica obraduje, i kako je mirna dok je pregleda i kako se fino igraju, ona baš zna sa djecom.
Ma neću joj davati kaki, šljive su super, hrana mojih pradjedova, i ja stvarno mislim da su one ekstra zdrave, inače ne bih dala bestilj ni pod razno.
putujucidzindas

#2072 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Gdje je sad duboka misao, evo njene teme :)
Htjela sam te još pitati - je li joj bude normalna kaka poslije ječma? Ja ovom jednom dala, baš mu onako zelenkasta bila. Kontam, i ječam mi je nekakav zelenkast :-)
Alhemicarkaa

#2073 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

E, jeste, tačno, bila joj je par dana zelenkasta, ali nešto kontam prije ječma. Ječam sam dala samo jedan dan, i kasnije našla one baje, pa su guge pojele, jedino da zraknem prozorsku dasku kakva je njihova :lol: . Ma njoj je stolica čudo, ja uzmem tutu i proučavam i ne mogu se načuditi :lol: U jednom potezu ima čvrstu kaku i onda preko toga proliv skroz druge boje. To je bilo poslije ječma.
putujucidzindas

#2074 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ma i ovom je sad tako šarena.
Muž me počeo zezati - daj oglas da ogledaš tute. Ono, Azira i kašike, ja i tute :lol:

Sram te bilo, gugane hraniš užižanim ječmom :lol:
Alhemicarkaa

#2075 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

Možemo zajedno razviti biznis. :lol:
Post Reply