Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dabarizmabra

#2051 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dabarizmabra »

Zato sto kupe svoje zemljiste i grade na svom zemljistu (ne "ugaze" u tudje placeve) pa nema problema kod knjizenja.
To im je pravilo kojeg se drze.

Kod dosta novogradnji, investitor krene graditi vece gabarite nego sto mu je zemljiste pa ugazi nekom u parcelu ili gradi gdje nije cista imovinska situacija oko zemljista (a takvih placeva je puno), pa onda retroaktivno ganjaju da uknjize, slicno kao i ovi sto grade kuce kao bespravnu gradnju, pa pokusavaju kasnije rijesiti.
Pozitivna_geografija

#2052 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Pozitivna_geografija »

Jos ne jenjava mrznja prema Tibri :)

Sent from my Lumia 520 using Tapatalk
OldMayor

#2053 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by OldMayor »

Pozitivna_geografija wrote:Jos ne jenjava mrznja prema Tibri :)

Kakva mrznja? Eto jest, toliko je bitna jedna zgrada.

Pa ni vi tibrasi mi niste jasni, al nikako. Ja kad pricam o Tibri, pricam o zgradama koje su nakaradne. I corav covjek ce ti rec da je nakaradno. I ono je urbicid.

Ja shvatam da dole ljudi zive i da im je lijepo i ja nemam nista protiv toga. Samo imam pravo da kazem svoje misljenje da je ono previse zgrada na jednom mjestu i da su zgrade NEPOTREBNO napravljene jedna do druge (odnosno 'potrebno' jer zasto bi tibra pravio 2 zgrade kad moze 8, potplatis malo opstinu i sve sredjeno).

Najjaci su mi oni koji kazu pa i u gradu su tako blizu, pa jest u gradu koji se razvija od 1900 i gdje vise nema gdje muha da sleti. Ali dole je bila cista livada, bez icega. Znaci moglo se prelijepo naseljen napravit, ali nije. I meni je krivo zbog toga i krivo mi je sto je Tibra unistila onakav potencija.
corsa

#2054 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by corsa »

OldMayor wrote:

Pa ni vi tibrasi mi niste jasni, al nikako. Ja kad pricam o Tibri, pricam o zgradama koje su nakaradne. I corav covjek ce ti rec da je nakaradno. I ono je urbicid.

Ja shvatam da dole ljudi zive i da im je lijepo i ja nemam nista protiv toga. Samo imam pravo da kazem svoje misljenje da je ono previse zgrada na jednom mjestu i da su zgrade NEPOTREBNO napravljene jedna do druge (odnosno 'potrebno' jer zasto bi tibra pravio 2 zgrade kad moze 8, potplatis malo opstinu i sve sredjeno).

Najjaci su mi oni koji kazu pa i u gradu su tako blizu, pa jest u gradu koji se razvija od 1900 i gdje vise nema gdje muha da sleti. Ali dole je bila cista livada, bez icega. Znaci moglo se prelijepo naseljen napravit, ali nije. I meni je krivo zbog toga i krivo mi je sto je Tibra unistila onakav potencija.

Ja zivim u Tibri i lijepo mi je sto se tice konkretno stana, ali realno je prenatrpano. Sto neko na forumu rece, napravili su pravi geto. :evil:
mayab

#2055 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mayab »

OldMayor wrote:

+1 :thumbup:
JThomas

#2056 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by JThomas »

pa normalno da je ljepše nego kod njenih roditelja, taj dio niko nije ni osporio :D
dragonz

#2057 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by dragonz »

Image

Platiš članak da reklamiraš ono što niko neće, a najsmiješnije je kada kaže da su stanovi na dolac malti "luksuzni". :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#2058 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud
duboka_misao

#2059 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by duboka_misao »

dragonz wrote:Image

Platiš članak da reklamiraš ono što niko neće, a najsmiješnije je kada kaže da su stanovi na dolac malti "luksuzni". :lol: :lol: :lol:
Ono sto niko nece je stvarno rasprodano,kvalitetno je gradjeno ali nije vala luksuzno.
emmir1

#2060 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

Nadam se da će na Otoci kod džamije na onom prostoru da naprave neko lijepo naselje .

Prostora ima a još je lijepa lokacija.

Zanimljivo mi je da je Turska banka kupila kompletnu zgradu koje se grade kod Bristola.

Treća zgrada koja se napravi imat će 14 spratova i kompletna će da bude u vlasništvu Turske banke gdje će oni da smjeste svoju direkciju za Balkan
bach

#2061 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bach »

Arhitektonska banda Seada Gološa ponovo napada panoramu Sarajeva
Na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu, počela je izgradnja još jednog objekta. U pitanju je stambeno-poslovni objekat čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo.

Projektant je arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem.

Budući objekat će se nalaziti na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments.

Budući objekat će imati površinu od 6.300m2. Spratnost objekta je prizemlje + 6 etaža. Bau-Herc stambeno-poslovni objekat će imati i tri podzemne etaže u kojima će se nalaziti parking i servisni prostori.

Radove na izgradnji objekta izvodi firma FAMUS GRADNJA 3 d.o.o., dok će nadzor vršiti ZARKA d.o.o.

Radovi su počeli u martu ove godine, dok je kraj radova predviđen za kraj 2016. godine.

Image

Image
Hajvan

#2062 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

ok?
elaboriraj taj "još jedan napad na sarajvo"

poduci nas da i mi laici i neznalice nesto naucimo.
meni se ćini da ovaj objekat na renderu ima visoko sofisticiranu estetsku vrijednost.
ubijedi me da sam u krivu.

ne trolam te i nisam ironican.
fakat, hajd me ubijedi da ovo nije pozitivan arhitektonski događaj. ali argumentovano, bez uplitanja politike, golobalizacije, prljavih para, kapitalizma, komunizma, napada ad hominem i stalih stranputica i gluposti…

samo cisti fakti - elaborat…
respo s onog svijeta

#2063 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by respo s onog svijeta »

Uporedi render dvora i stvarni objekat
Ovi ako naprave upola kao na renderu svaka im cast
DaffyDuck

#2064 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

@hajvan sta je to visoko sofisticirana estetska vrijednost, ko je odreduje i koje su joj karakteristike :?
Di Canio

#2065 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Di Canio »

StupskaBitanga wrote:Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud
Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamu :zzzz: :wink:
mefistofilis

#2066 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by mefistofilis »

Di Canio wrote:
Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamu :zzzz: :wink:
dode ti drug i kaze: joj jarane ja jucer bio u svemiru u nasinoj letjelici.
sta mu ti kazes na to?
StupskaBitanga

#2067 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by StupskaBitanga »

Di Canio wrote:
koliko je kompenzirano za radove?
emmir1

#2068 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by emmir1 »

Hajvan wrote:ok?
elaboriraj taj "još jedan napad na sarajvo"

poduci nas da i mi laici i neznalice nesto naucimo.
meni se ćini da ovaj objekat na renderu ima visoko sofisticiranu estetsku vrijednost.
ubijedi me da sam u krivu.

ne trolam te i nisam ironican.
fakat, hajd me ubijedi da ovo nije pozitivan arhitektonski događaj. ali argumentovano, bez uplitanja politike, golobalizacije, prljavih para, kapitalizma, komunizma, napada ad hominem i stalih stranputica i gluposti…

samo cisti fakti - elaborat…

Meni je objekat kao objekat lijep , ali nekako mi se čini da ne pripada Marin Dvoru , izgledat će kao bačen tamo.

E sad budemo vidjeli kako ostala gradnja tu bude išla
utrend

#2069 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by utrend »

Ako stanovi budu na kraju kao sto su na www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Di Canio

#2070 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Di Canio »

atorniji putnik wrote:
Di Canio wrote:
dode ti drug i kaze: joj jarane ja jucer bio u svemiru u nasinoj letjelici.
sta mu ti kazes na to?
Ja bi ga pitao, na cemu si ti? :mrgreen:
DaffyDuck

#2071 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by DaffyDuck »

Joj ovih proletera sto ulijecu reklamirat stanove izvor :-)
macmoodan

#2072 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by macmoodan »

utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺

Prijatelju ostavi se reklamiranja i reci nam kad pocinjete graditi?
Hajvan

#2073 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Hajvan »

macmoodan wrote:
utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺

gradi se to vec. izlaze na nulu meni se cini- zavrsavaju 2 ili 3 sprata ispod zemlje
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2074 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Truba »

jedan dio je već 0
a drugi se neš radi

uglavnom čini mi se da idu dobro...
Boxon_123

#2075 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Boxon_123 »

Hajvan wrote:
macmoodan wrote:

gradi se to vec. izlaze na nulu meni se cini- zavrsavaju 2 ili 3 sprata ispod zemlje
Koliko sam vidio, vec se uveliko radi.
Post Reply