Novogradnja u Sarajevu?
-
dabarizmabra
#2051 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Zato sto kupe svoje zemljiste i grade na svom zemljistu (ne "ugaze" u tudje placeve) pa nema problema kod knjizenja.
To im je pravilo kojeg se drze.
Kod dosta novogradnji, investitor krene graditi vece gabarite nego sto mu je zemljiste pa ugazi nekom u parcelu ili gradi gdje nije cista imovinska situacija oko zemljista (a takvih placeva je puno), pa onda retroaktivno ganjaju da uknjize, slicno kao i ovi sto grade kuce kao bespravnu gradnju, pa pokusavaju kasnije rijesiti.
To im je pravilo kojeg se drze.
Kod dosta novogradnji, investitor krene graditi vece gabarite nego sto mu je zemljiste pa ugazi nekom u parcelu ili gradi gdje nije cista imovinska situacija oko zemljista (a takvih placeva je puno), pa onda retroaktivno ganjaju da uknjize, slicno kao i ovi sto grade kuce kao bespravnu gradnju, pa pokusavaju kasnije rijesiti.
- Pozitivna_geografija
#2052 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jos ne jenjava mrznja prema Tibri 
Sent from my Lumia 520 using Tapatalk
- OldMayor
#2053 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kakva mrznja? Eto jest, toliko je bitna jedna zgrada.Pozitivna_geografija wrote:Jos ne jenjava mrznja prema Tibri
Pa ni vi tibrasi mi niste jasni, al nikako. Ja kad pricam o Tibri, pricam o zgradama koje su nakaradne. I corav covjek ce ti rec da je nakaradno. I ono je urbicid.
Ja shvatam da dole ljudi zive i da im je lijepo i ja nemam nista protiv toga. Samo imam pravo da kazem svoje misljenje da je ono previse zgrada na jednom mjestu i da su zgrade NEPOTREBNO napravljene jedna do druge (odnosno 'potrebno' jer zasto bi tibra pravio 2 zgrade kad moze 8, potplatis malo opstinu i sve sredjeno).
Najjaci su mi oni koji kazu pa i u gradu su tako blizu, pa jest u gradu koji se razvija od 1900 i gdje vise nema gdje muha da sleti. Ali dole je bila cista livada, bez icega. Znaci moglo se prelijepo naseljen napravit, ali nije. I meni je krivo zbog toga i krivo mi je sto je Tibra unistila onakav potencija.
- corsa
#2054 Re: Novogradnja u Sarajevu?
OldMayor wrote:Kakva mrznja? Eto jest, toliko je bitna jedna zgrada.Pozitivna_geografija wrote:Jos ne jenjava mrznja prema Tibri
Pa ni vi tibrasi mi niste jasni, al nikako. Ja kad pricam o Tibri, pricam o zgradama koje su nakaradne. I corav covjek ce ti rec da je nakaradno. I ono je urbicid.
Ja shvatam da dole ljudi zive i da im je lijepo i ja nemam nista protiv toga. Samo imam pravo da kazem svoje misljenje da je ono previse zgrada na jednom mjestu i da su zgrade NEPOTREBNO napravljene jedna do druge (odnosno 'potrebno' jer zasto bi tibra pravio 2 zgrade kad moze 8, potplatis malo opstinu i sve sredjeno).
Najjaci su mi oni koji kazu pa i u gradu su tako blizu, pa jest u gradu koji se razvija od 1900 i gdje vise nema gdje muha da sleti. Ali dole je bila cista livada, bez icega. Znaci moglo se prelijepo naseljen napravit, ali nije. I meni je krivo zbog toga i krivo mi je sto je Tibra unistila onakav potencija.
Ja zivim u Tibri i lijepo mi je sto se tice konkretno stana, ali realno je prenatrpano. Sto neko na forumu rece, napravili su pravi geto.
- mayab
#2055 Re: Novogradnja u Sarajevu?
+1OldMayor wrote:Kakva mrznja? Eto jest, toliko je bitna jedna zgrada.Pozitivna_geografija wrote:Jos ne jenjava mrznja prema Tibri
- JThomas
#2056 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa normalno da je ljepše nego kod njenih roditelja, taj dio niko nije ni osporio 
-
dragonz
-
StupskaBitanga
#2058 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud
-
duboka_misao
-
emmir1
#2060 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Nadam se da će na Otoci kod džamije na onom prostoru da naprave neko lijepo naselje .
Prostora ima a još je lijepa lokacija.
Zanimljivo mi je da je Turska banka kupila kompletnu zgradu koje se grade kod Bristola.
Treća zgrada koja se napravi imat će 14 spratova i kompletna će da bude u vlasništvu Turske banke gdje će oni da smjeste svoju direkciju za Balkan
Prostora ima a još je lijepa lokacija.
Zanimljivo mi je da je Turska banka kupila kompletnu zgradu koje se grade kod Bristola.
Treća zgrada koja se napravi imat će 14 spratova i kompletna će da bude u vlasništvu Turske banke gdje će oni da smjeste svoju direkciju za Balkan
- bach
#2061 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Arhitektonska banda Seada Gološa ponovo napada panoramu Sarajeva

Na lokaciji Marijin Dvor u Sarajevu, počela je izgradnja još jednog objekta. U pitanju je stambeno-poslovni objekat čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo.
Projektant je arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem.
Budući objekat će se nalaziti na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments.
Budući objekat će imati površinu od 6.300m2. Spratnost objekta je prizemlje + 6 etaža. Bau-Herc stambeno-poslovni objekat će imati i tri podzemne etaže u kojima će se nalaziti parking i servisni prostori.
Radove na izgradnji objekta izvodi firma FAMUS GRADNJA 3 d.o.o., dok će nadzor vršiti ZARKA d.o.o.
Radovi su počeli u martu ove godine, dok je kraj radova predviđen za kraj 2016. godine.

- Hajvan
#2062 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ok?
elaboriraj taj "još jedan napad na sarajvo"
poduci nas da i mi laici i neznalice nesto naucimo.
meni se ćini da ovaj objekat na renderu ima visoko sofisticiranu estetsku vrijednost.
ubijedi me da sam u krivu.
ne trolam te i nisam ironican.
fakat, hajd me ubijedi da ovo nije pozitivan arhitektonski događaj. ali argumentovano, bez uplitanja politike, golobalizacije, prljavih para, kapitalizma, komunizma, napada ad hominem i stalih stranputica i gluposti…
samo cisti fakti - elaborat…
meni se ćini da ovaj objekat na renderu ima visoko sofisticiranu estetsku vrijednost.
fakat, hajd me ubijedi da ovo nije pozitivan arhitektonski događaj. ali argumentovano, bez uplitanja politike, golobalizacije, prljavih para, kapitalizma, komunizma, napada ad hominem i stalih stranputica i gluposti…
-
respo s onog svijeta
#2063 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Uporedi render dvora i stvarni objekat
Ovi ako naprave upola kao na renderu svaka im cast
Ovi ako naprave upola kao na renderu svaka im cast
- DaffyDuck
#2064 Re: Novogradnja u Sarajevu?
@hajvan sta je to visoko sofisticirana estetska vrijednost, ko je odreduje i koje su joj karakteristike 
- Di Canio
#2065 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamuStupskaBitanga wrote:Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud
-
mefistofilis
#2066 Re: Novogradnja u Sarajevu?
dode ti drug i kaze: joj jarane ja jucer bio u svemiru u nasinoj letjelici.Di Canio wrote:Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamuStupskaBitanga wrote:Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud![]()
sta mu ti kazes na to?
-
StupskaBitanga
#2067 Re: Novogradnja u Sarajevu?
koliko je kompenzirano za radove?Di Canio wrote:Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamuStupskaBitanga wrote:Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud![]()
-
emmir1
#2068 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Hajvan wrote:ok?
Meni je objekat kao objekat lijep , ali nekako mi se čini da ne pripada Marin Dvoru , izgledat će kao bačen tamo.
E sad budemo vidjeli kako ostala gradnja tu bude išla
-
utrend
#2069 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ako stanovi budu na kraju kao sto su na www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Di Canio
#2070 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ja bi ga pitao, na cemu si ti?atorniji putnik wrote:dode ti drug i kaze: joj jarane ja jucer bio u svemiru u nasinoj letjelici.Di Canio wrote:Buraz Tibra je skoro sve svoje stanove prodala pa ti nastavi mlatiti praznu slamuStupskaBitanga wrote:Ko će u Tibri kupiti stan pa nije niko lud![]()
sta mu ti kazes na to?
- DaffyDuck
#2071 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Joj ovih proletera sto ulijecu reklamirat stanove izvor 
- macmoodan
#2072 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Prijatelju ostavi se reklamiranja i reci nam kad pocinjete graditi?utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺
- Hajvan
#2073 Re: Novogradnja u Sarajevu?
macmoodan wrote:Prijatelju ostavi se reklamiranja i reci nam kad pocinjete graditi?utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺
gradi se to vec. izlaze na nulu meni se cini- zavrsavaju 2 ili 3 sprata ispod zemlje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2074 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jedan dio je već 0
a drugi se neš radi
uglavnom čini mi se da idu dobro...
a drugi se neš radi
uglavnom čini mi se da idu dobro...
-
Boxon_123
#2075 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko sam vidio, vec se uveliko radi.Hajvan wrote:macmoodan wrote:Prijatelju ostavi se reklamiranja i reci nam kad pocinjete graditi?utrend wrote:Ako stanovi budu na kraju kao sto su na http://www.stanoviizvor.com, bice beton. ☺
gradi se to vec. izlaze na nulu meni se cini- zavrsavaju 2 ili 3 sprata ispod zemlje