Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

cindrlimindrli

#2051 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

ibizza wrote:
cindrlimindrli wrote:Ne bih da ulazim u prepirke al` Kosevo je stvarno ruzan stadion, a Grbavica je blago receno za povratit`.
A sta je lijep stadion( u BiH mislim) ? :)
Pa eto, Bilino Polje nije nesta lijep, al` nije ni ruzan k`o ova dva. :D Ljepsi je stadion Kacuna iz Busovace
od Koseva.
ledeni_caj

#2052 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Iza Kacuna stoji cijela carsija.
ibizza

#2053 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ibizza »

cindrlimindrli wrote:
ibizza wrote:
cindrlimindrli wrote:Ne bih da ulazim u prepirke al` Kosevo je stvarno ruzan stadion, a Grbavica je blago receno za povratit`.
A sta je lijep stadion( u BiH mislim) ? :)
Pa eto, Bilino Polje nije nesta lijep, al` nije ni ruzan k`o ova dva. :D Ljepsi je stadion Kacuna iz Busovace
od Koseva.
Nidje veze,Bilino polje nije ni do koljena Koševu.Koševo da se natkrije,to bi bio pun pogodak.
Djubre_

#2054 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Djubre_ »

Koševo da bih se natkrilo, treba ti brdo para.. a s tim parama na bilinom mozes podici jos 2-3 tribine :)

Sto da se natkrije? UEFA ne trazi krov da se uradi, nego stadion! Kreni od one stolice, svlacionica, loza, terena itd itd.. ma daj ba.. znas li koliko novca tu treba? a ti pricas o nekakvom krov..
cindrlimindrli

#2055 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

ibizza wrote:Nidje veze,Bilino polje nije ni do koljena Koševu.Koševo da se natkrije,to bi bio pun pogodak.
Ma stavi boga oca na onu skalameriju nema teorije da uljepsas onaj staljinisticki stil gradnje. Ruzan stadion
i zdravo, k`o da ja ne bih volio da svaki put kad ga vidim ne dobijem napad na jetru.
emigrazione

#2056 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

Jebiga, kazu da je misljenje ko guzica svi ga imaju, nekome smeta staza a neko je i ne primjecuje. Ja iskreno, ne mogu zamisliti AFH bez tartan staze, al' eto neko bi i drugacije pa bujrum. Međutim, treba biti realan i priznati da je rekonstrukcija stadiona Kosevo jedino razumno rjesenje, za malo love se moze dobiti fenomenalan stadion koji ce imati sve. Nazalost, Grbavicu je nemoguce sanirati. Bez ravnanja sa zemljom i izgradnje potpuno novog stadiona nema nista, a svi znamo da se to nece desiti ni za narednih 100 godina
BHF_Manijak

#2057 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Kosevo lijepo? Pravi onaj komunisticki stadion kakvih je puna istocna Evropa...I ovo nema nikakve veze sa klubskom bojom, da me odmah ne "zaskoce"! :oops: :roll: U Grbavicu se ne isplati toliko ulagati, da bi dostigla neki respektabila nivo, jer bila skuplja pita neg' tepsija!
Bilino je sasvim OK, da se digno jos jug i sjever, to bi ko apoteka bilo! :wink:

Sto se Platinija i izjave tice, pa nije ga Osim za to pito, vec novinari. Stavise, Ivica je napo ( u svom stilu :mrgreen: ) novinara sa kretenskim pitanjima. :mrgreen:

@Emigrazione, ma druze mani se senti-menti politike, tartan staza jest dio historije Koseva, ali brate zar ne bi bilo sto puta ljepse da je pravi fudbalski stadion? :) ;-)
emigrazione

#2058 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

A sta je za tebe pravi fudbalski stadion? Ako nije u Engleskom fazonu onda nista, uostalom ako Skotska repka igra svoje utakmice na stadionu koji ima stazu ko smo to mi da nam kao smeta. Rekonstrukcija Koseva je nasa REALNOST, a sve ostalo senti-menti politika i mokri snovi pojedinih, nazalost ali je tako mi dalje dobaciti ne mozemo, trenutno
Ajatolah_

#2059 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Pa samo nek' nema atletske staze. A ovo "ko smo mi da se bunimo kad se Škoti ne bune" je smiješno. :-)
BHF_Manijak

#2060 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

emigrazione wrote:A sta je za tebe pravi fudbalski stadion? Ako nije u Engleskom fazonu onda nista, uostalom ako Skotska repka igra svoje utakmice na stadionu koji ima stazu ko smo to mi da nam kao smeta. Rekonstrukcija Koseva je nasa REALNOST, a sve ostalo senti-menti politika i mokri snovi pojedinih, nazalost ali je tako mi dalje dobaciti ne mozemo, trenutno
Kad kazem "fudbalski stadion" mislim na ove bez atletske staze, ili kako ih danas zovu "fudbalske arene". :mrgreen:
Moj ti, nasa je realnost (kako je krenulo) da cemo dobit mudo marjanovo svi kolektivno, jer ovim iz UEFA-e ne pada napamet da sami ulazu u stadion. DOk drzava se ne pokrene, nista! :( Eh sad, da li ce i kad nesto se desit sa rekonstrukcijom Koseva ili nastavak rekonstrukcije BP-a, to ptice na grani znaju...
Samo znam da bi se Kosevo za nekih 1-2 mil KM moglo dotjerati tip-top. Ne mislim na natkrivanje, vec ove "fine radove" tipa zamjene stolice, uredjivanje mokriv cvorova, vip loze, normalna mjesta za novinare jer je gore odron, ulazi, kamere na stadionu itd...
cindrlimindrli

#2061 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:Samo znam da bi se Kosevo za nekih 1-2 mil KM moglo dotjerati tip-top. Ne mislim na natkrivanje, vec ove "fine radove" tipa zamjene stolice, uredjivanje mokriv cvorova, vip loze, normalna mjesta za novinare jer je gore odron, ulazi, kamere na stadionu itd...
Ma jok, nema tu lijeka bez ovog,
Image
:)
emigrazione

#2062 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by emigrazione »

@EdoI...Smijesno? A nije ti smijesno da samo zbog tartan staze mi treba da pravimo novi stadion. Ta jebena staza nije problem, tj. uslovan stadion po UEFA pravilima moze imati tartan stazu
ibizza

#2063 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ibizza »

cindrlimindrli wrote:
ibizza wrote:Nidje veze,Bilino polje nije ni do koljena Koševu.Koševo da se natkrije,to bi bio pun pogodak.
Ma stavi boga oca na onu skalameriju nema teorije da uljepsas onaj staljinisticki stil gradnje. Ruzan stadion
i zdravo, k`o da ja ne bih volio da svaki put kad ga vidim ne dobijem napad na jetru.
Legendo,stadion koji ima 4 NORMALNE tribine,stadion koji ima 37 hiljada stolica,poredis sa stadionom koji ima razlicite tribine,sa stadionom koji prima 13 hiljada ,sa stadionom gdje je mreza postavljena,pa tako privih 7 redova moraju gledati kroz "kockice" :D ,sa stadionom gdje Pjana nabije loptu preko tribina itd...Uozbilji se malo ba :)
cindrlimindrli

#2064 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

ibizza wrote:Legendo,stadion koji ima 4 NORMALNE tribine,stadion koji ima 37 hiljada stolica
Je l` ovaj?
Image
I jos mi govorim da se uozbiljim, tita ti, lici li tebi ovo i na sta?
:lol:
Max Bunker

#2065 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Max Bunker »

cindrlimindrli wrote:
Nije ono staljinisticki stil gradnje, ima neke veze sa olimpijskim stadionom u Minhenu ( znao sam koje ali sam zaboravio :( ).
Logovan

#2066 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Rasprava vam je u nivou djece od 10 godina. :-)
Max Bunker

#2067 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Max Bunker »

andr0id wrote:http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... dioni.html

hahahahaha :) To je se i cekalo naravno.. samo kako je izbiti novac iz djepa uefi? Nema gradnje kosevu niti grbavici, ako zajedno se ne pocnu graditi... tj renovirati.. u ovom slucaju, ivica radi na tom planu.. da zajedno niknu 2 stadiona.. bas kao Momo i Uzeir :) Zao mi je Tuzle i Mostara sto se nadaju nekim donacijama...

Dragi moji tuzlaci, mostarci, zenicani i ostali.. Sve donacije koje dolaze u BiH, idu u Sarajevo! Nemojte biti ni naivni, a niti ljubomorni.. Svaka cast mojoj opstini Zenici, pa je se podigla sama, i napravila nam ovaj skroman teren i stadion..

Sabur ljudi ;) Mozda ni taj Celik ni Sloboda, a ni Velez, ne zasluzuju bolji stadion.. Pokazuju tu svojim igrama..
A od cega je izgradjen trening kamp reprezentacije u Zenici ili stadion " Gol " u Orašju ?
HaHaHa2

#2068 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by HaHaHa2 »

BHF_Manijak wrote: Kad kazem "fudbalski stadion" mislim na ove bez atletske staze, ili kako ih danas zovu "fudbalske arene". :mrgreen:
Moj ti, nasa je realnost (kako je krenulo) da cemo dobit mudo marjanovo svi kolektivno, jer ovim iz UEFA-e ne pada napamet da sami ulazu u stadion. DOk drzava se ne pokrene, nista! :( Eh sad, da li ce i kad nesto se desit sa rekonstrukcijom Koseva ili nastavak rekonstrukcije BP-a, to ptice na grani znaju...
Samo znam da bi se Kosevo za nekih 1-2 mil KM moglo dotjerati tip-top. Ne mislim na natkrivanje, vec ove "fine radove" tipa zamjene stolice, uredjivanje mokriv cvorova, vip loze, normalna mjesta za novinare jer je gore odron, ulazi, kamere na stadionu itd...
...a strepiti kad ce tlo pod nogama da ti se izmakne
ultima_palabra

#2069 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

emigrazione wrote:Jebiga, kazu da je misljenje ko guzica svi ga imaju, nekome smeta staza a neko je i ne primjecuje. Ja iskreno, ne mogu zamisliti AFH bez tartan staze, al' eto neko bi i drugacije pa bujrum. Međutim, treba biti realan i priznati da je rekonstrukcija stadiona Kosevo jedino razumno rjesenje, za malo love se moze dobiti fenomenalan stadion koji ce imati sve. Nazalost, Grbavicu je nemoguce sanirati. Bez ravnanja sa zemljom i izgradnje potpuno novog stadiona nema nista, a svi znamo da se to nece desiti ni za narednih 100 godina
Niđe veze... šta se može postići rekonstrukcijom Koševa? Mogu se popraviti stolice, wc-i, lože i ove praktične stvari, ali opet ti ostaje nefunkcionalan i glomazan stadion težak za održavanje, koji će djelovati prazan na 99% utakmica... objektivno sa ovim nivoom fudbala, Bosni i Hercegovini ne treba stadion od 40000 mjesta.

S druge strane, uz relativno malo ulaganja možeš na Grbavici napraviti još tri tribine po uzoru na sjevernu, i da imaš moderan stadion po svim evropskim standardima, 20tak hiljada mjesta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2070 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
emigrazione wrote:Jebiga, kazu da je misljenje ko guzica svi ga imaju, nekome smeta staza a neko je i ne primjecuje. Ja iskreno, ne mogu zamisliti AFH bez tartan staze, al' eto neko bi i drugacije pa bujrum. Međutim, treba biti realan i priznati da je rekonstrukcija stadiona Kosevo jedino razumno rjesenje, za malo love se moze dobiti fenomenalan stadion koji ce imati sve. Nazalost, Grbavicu je nemoguce sanirati. Bez ravnanja sa zemljom i izgradnje potpuno novog stadiona nema nista, a svi znamo da se to nece desiti ni za narednih 100 godina
Niđe veze... šta se može postići rekonstrukcijom Koševa? Mogu se popraviti stolice, wc-i, lože i ove praktične stvari, ali opet ti ostaje nefunkcionalan i glomazan stadion težak za održavanje, koji će djelovati prazan na 99% utakmica... objektivno sa ovim nivoom fudbala, Bosni i Hercegovini ne treba stadion od 40000 mjesta.

S druge strane, uz relativno malo ulaganja možeš na Grbavici napraviti još tri tribine po uzoru na sjevernu, i da imaš moderan stadion po svim evropskim standardima, 20tak hiljada mjesta.
Ultima, u pravu si za Kosevo, ali nisi u pravu za Grbavicu. Treba i tu malo vise od ''relativno malo ulaganja'' da bi ispunjavao uslove. Znas i sam u kakvom je stanju stadion.
ultima_palabra

#2071 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:

Ultima, u pravu si za Kosevo, ali nisi u pravu za Grbavicu. Treba i tu malo vise od ''relativno malo ulaganja'' da bi ispunjavao uslove. Znas i sam u kakvom je stanju stadion.
Pa dobro, pitanje je šta je relativno malo :D Ja sam mislio na nekih 10tak miliona, što je za Želju misaona imenica :D Pogotovo zapadna i istočna tribina su u lošem stanju, zato treba da se ide na ravnanje i izgradnju potpuno novih... što je često jeftinije od kojekakvih rekonstrukcija.
sumirprimus

#2072 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
phillie

#2073 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Neko je govorio da je ono sto su u Tuzli do sada uradili kostalo oko 4 miliona...ako se ne varam
shake69

#2074 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

Max Bunker wrote:
andr0id wrote:http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... dioni.html

hahahahaha :) To je se i cekalo naravno.. samo kako je izbiti novac iz djepa uefi? Nema gradnje kosevu niti grbavici, ako zajedno se ne pocnu graditi... tj renovirati.. u ovom slucaju, ivica radi na tom planu.. da zajedno niknu 2 stadiona.. bas kao Momo i Uzeir :) Zao mi je Tuzle i Mostara sto se nadaju nekim donacijama...

Dragi moji tuzlaci, mostarci, zenicani i ostali.. Sve donacije koje dolaze u BiH, idu u Sarajevo! Nemojte biti ni naivni, a niti ljubomorni.. Svaka cast mojoj opstini Zenici, pa je se podigla sama, i napravila nam ovaj skroman teren i stadion..

Sabur ljudi ;) Mozda ni taj Celik ni Sloboda, a ni Velez, ne zasluzuju bolji stadion.. Pokazuju tu svojim igrama..
A od cega je izgradjen trening kamp reprezentacije u Zenici ili stadion " Gol " u Orašju ?
Vecinski ili u potpunosti od UEFA, ali tek kada se napravio projekat, dobile sve potrebne dozvole gospoda iz Niona su zavukli ruku u dzep. Frka je sto se oko Grbavice jos uvijek sukobljava nekoliko prijedloga: izgradnja novog stadiona ili djelomicna rekonstrukcija. Kada se to rijesi, dodje s projektom, po onoj ko prvi djevojci, eto pomoci UEFA sasvim sigurno. No, nama sada ovi s Hadisona guraju klipove za Grbavicu jer eto kao Kosevo je 'nagodniji' za rekonstrukciju i slicno. :?
ultima_palabra

#2075 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:za tih nekih 10-ak mil. ne moŠ ni jednu tribinu dovest do kraja,a kamol tri...
Pa dobro, tvoji Tuzlaci ne mogu haman ni za 100 :mrgreen: Zajebavam se...
Locked