Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drugi_profil

#2051 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drugi_profil »

JOINT_1921 wrote:Citajuci postove @drugog_profila zakljucio sam da on za pranje ruku koristi 5l vode, za pranje zuba 3l, za umivanje 10l, za ispiranje usta 2l, za sudje 50l, za kupanje (jedne osobe) 50l tj. cijeli bojler, za pranje balkona 100 l, kad kenja prosjek je 4 vodokotlica a kad pisa onda 2, masina za ves i sudje se ukljucuju 3 puta dnevno svaki dan, pretpostavljam da u toku dana svi promijene po 20 komada odjece i pojedu 20 obroka, zatim svaki dan pere auto ispred zgrade na sto trosi oko 20 kanti vode koju iznosi liftom, pere tepihe svaki dan i to je jos 100 l po tepihu, itd. itd.

Stedi malo buraz, nema potrebe za pretjerivanjem...
Ne znam buraz, meni vodomjer tako pokaze, a da se rasipam - nije tacno. Za pranje ruku sam rekao kako ide. Ako ces ih oprati kako treba, ode dosta vode jbg. Mogu se ja i ne prati ili trljat mokrim peskirom.

Poenta je da cu platiti sto potrosim, ali da mi se posteno obracuna, a ne ovako kako su naumili.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#2052 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by JOINT_1921 »

Ma upratio sam ti i neke prosle postove, cini mi se da previse rasipas vodu... Ja uvijek kada perem ruke pritisnem onu pipu laktom dole, ili npr za malu nuzdu ne pustim cijeli vodokotlic jer nema potrebe, za kupanje jedan bojler moze biti najmanje za dvoje, ves masina se pali 1,2 sedmicno, itd.

Slazem se da novi sistem nije nikako pravedan, ali to je vec odluceno, pa ne vidim nacin da se to sada promjeni... Uskoro ce biti isto i sa plinom, toplanama, strujom, itd. Sve dok mi ne pritisnemo, ujedinimo se (a necemo nikad kao sto se i kroz istoriju pokazalo) protiv tih uhljupa u tim preduzecima, zahtijevamo smjene, popravke cijevi, instalacija, do tad ce oni nas opucavati po usima jer ako ne platis, lagano te tuzi ili ti zavrne pipu...
drugi_profil

#2053 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drugi_profil »

JOINT_1921 wrote:Ma upratio sam ti i neke prosle postove, cini mi se da previse rasipas vodu... Ja uvijek kada perem ruke pritisnem onu pipu laktom dole, ili npr za malu nuzdu ne pustim cijeli vodokotlic jer nema potrebe, za kupanje jedan bojler moze biti najmanje za dvoje, ves masina se pali 1,2 sedmicno, itd.

Slazem se da novi sistem nije nikako pravedan, ali to je vec odluceno, pa ne vidim nacin da se to sada promjeni... Uskoro ce biti isto i sa plinom, toplanama, strujom, itd. Sve dok mi ne pritisnemo, ujedinimo se (a necemo nikad kao sto se i kroz istoriju pokazalo) protiv tih uhljupa u tim preduzecima, zahtijevamo smjene, popravke cijevi, instalacija, do tad ce oni nas opucavati po usima jer ako ne platis, lagano te tuzi ili ti zavrne pipu...
Ne zatvaram pipu kad perem ruke, istina. Kad perem zube zatvorim je. Kad se brijem pustim da pomalo curi da mogu sapirati. Isfuram cijeli kotlic za svaku nuzdu, mada sam mu smanjio da se puni na 2/3.
Imam ba dvije odrasle cure plus zenu. Razlika potrosnje vode za jedno zensko celjade u odnosu na musko je ogromna. Plus sto cure ne placaju iz svog dzepa pa im dzaba govoriti da ne mora biti pun mlaz kad se umivaju i sl. Samo ispadas staro zanovjetalo. Ista stvar i za telefon dok nisam ukinuo sve nule. Stoja glat svaki mejsec. Evo sad samo 15-20.

Nije problem sto ce mi naplatiti ono sto potrosim. Znam da je moje, samo nije fer da sam kaznjen sto je vise osoba na jednom vodomjeru.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2054 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

ljudi ba
zalijeva se bašta, zalijeva se ploča, beton pranje kupanje mašina za veš sve ostalo... ovo ono i nikad nije račun prešao 22 marke

pljačkaju nas
O'zone
Globalni moderator

#2055 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by O'zone »

Novi vrhovni komadant
Dao ostavku u “Elektroprijenosu BiH”

Ramiz Mehmedagić bit će novi direktor ViK-a

Mehmedagić: Postavili ga bivši članovi SBiH

Izvršni direktor za pravne poslove “Elektroprijenosa BiH” Ramiz Mehmedagić, koji je podnio ostavku na tu funkciju, naredne sedmice bit će imenovan za novog direktora preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, saznaje “Dnevni avaz”.

Tu informaciju potvrdio nam je i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović (SDU).

- Tačno je da je on kandidat. Procedura je još u toku, više o tome mogu reći tek za sedam dana, kada sve bude gotovo - kratko nam je kazao Petrović.

Mehmedagić je prije dva dana za naš list potvrdio da je dao ostavku na mjesto izvršnog direktora u “Elektroprijenosu BiH” zbog neimenovanja nove Uprave te kompanije. Na čelnu poziciju u ViK-u, kako nezvanično saznajemo, postavili su ga nezavisni poslanici u Skupštini KS, odnosno bivši članovi Stranke za BiH koje predvodi Besim Mehmedić, a koji su dobili ovo preduzeće u raspodjeli firmi unutar parlamentarne većine okupljene oko SDA.
drugi_profil

#2056 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drugi_profil »

Black swan wrote:ljudi ba
zalijeva se bašta, zalijeva se ploča, beton pranje kupanje mašina za veš sve ostalo... ovo ono i nikad nije račun prešao 22 marke

pljačkaju nas
Ja gledam svoje racune na viksa.ba i vecina je racuna 32,5 KM, a zatim, 30,5 KM.
nece valjda biti da potrosim skoro identicnu kolicinu svaki mjesec, jer nije isti intenzitet potrosnje ljeti, zimi, kad se kreci, kad se putuje...
Tacno cu morati poceti pratiti stanje na vodomjeru.
Grof

#2057 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Grof »

Elem, stigao račun po novom obračunu. Imam vlastiti vodomjer.

I da znate: ono što su govorili da voda neće poskupiti onima koji troše do 5 kubika je ČISTA LAŽ!!!

Za istu potrošnju kubika računi su prije bili oko 30-35% manji!
lerdi

#2058 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by lerdi »

Grof wrote:Elem, stigao račun po novom obračunu. Imam vlastiti vodomjer.

I da znate: ono što su govorili da voda neće poskupiti onima koji troše do 5 kubika je ČISTA LAŽ!!!

Lažeš ti. Dobio sam i ja račun i tačno je onako kako su rekli da će biti. Cijena do 5 m3 je ostala ista dok su uvedene nove cijene za potrošnju iznad 5 m3, tj za potrošnju od 5 do 10 m3 te za potrošnju preko 10 m3. Sve ti fino piše na računu samo ga treba znati pročitati. ;)
Red Wolf

#2059 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Red Wolf »

ja imam vlastiti vodomjer,mada sam u zgradi AP i meni je racun o.k.,tj.neznatno veci od prethodnog sad ne znam kako je komsijama al vidjecemo uskoro
Hemera

#2060 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Hemera »

drugi_profil wrote:

pljačkaju nas
Ja gledam svoje racune na viksa.ba i vecina je racuna 32,5 KM, a zatim, 30,5 KM.
nece valjda biti da potrosim skoro identicnu kolicinu svaki mjesec, jer nije isti intenzitet potrosnje ljeti, zimi, kad se kreci, kad se putuje...
koliko vas ima u domacinstvu?
iTo

#2061 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by iTo »

drugi_profil wrote:
JOINT_1921 wrote:Ma upratio sam ti i neke prosle postove, cini mi se da previse rasipas vodu... Ja uvijek kada perem ruke pritisnem onu pipu laktom dole, ili npr za malu nuzdu ne pustim cijeli vodokotlic jer nema potrebe, za kupanje jedan bojler moze biti najmanje za dvoje, ves masina se pali 1,2 sedmicno, itd.

Ne zatvaram pipu kad perem ruke, istina. Kad perem zube zatvorim je. Kad se brijem pustim da pomalo curi da mogu sapirati. Isfuram cijeli kotlic za svaku nuzdu, mada sam mu smanjio da se puni na 2/3.
Imam ba dvije odrasle cure plus zenu. Razlika potrosnje vode za jedno zensko celjade u odnosu na musko je ogromna. Plus sto cure ne placaju iz svog dzepa pa im dzaba govoriti da ne mora biti pun mlaz kad se umivaju i sl. Samo ispadas staro zanovjetalo. Ista stvar i za telefon dok nisam ukinuo sve nule. Stoja glat svaki mejsec. Evo sad samo 15-20.

Nije problem sto ce mi naplatiti ono sto potrosim. Znam da je moje, samo nije fer da sam kaznjen sto je vise osoba na jednom vodomjeru.

Haveru imas ti puno vecih problema u kuci od potrosnje vode :run:
drugi_profil

#2062 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drugi_profil »

Hemera wrote:
drugi_profil wrote:

pljačkaju nas
koliko vas ima u domacinstvu?
Cetvero. Ma nije ba problem da se plati sto se potrosi. Moj je problem stedim li ili ne i koliko puta pustam vodu i zatvaram li cesme, nego je problem sto viseclane porodice nemaju tarifiranje po osobi. Znaci samac kad potrosi 5 kubika to je OK, Kad dvoje potrosi 10 onda je to rasipanje.
drugi_profil

#2063 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by drugi_profil »

iTo wrote:
Haveru imas ti puno vecih problema u kuci od potrosnje vode :run:
Nemam buraz, da su to bitni problemi, rjesili bi se. Nije mi ni potrosnja vode problem, nego je problem sto je planiran nefer obracun. Kad bismo trosili i 4 kubika po glavi, ja bih opet placao mnogo skuplji kubik nego samac koji isto trosi. Ako to niko ovdje ne vidi, onda ja dzaba pricam i necu se vise javljati.
ambienta

#2064 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by ambienta »

A što bi ViK plačala struju ? Imamo i onako viška struje a oba su javna preduzeća , samo da se banke bogate zbog velikih naloga ! Kada se već voda nesmije nikom iiskljućiti zbog ne plačanja (u mom ulazu 5 stanova od 12 ne plača) Sad zbog skupe struje i gubitaka na vodovodnoj mreži i zbog građanja koji ne plačaju vodu , recimo ja koji redovno plačam vodu iste nemam poslije ponoci do pola 6 ! Neka se kazne krivci koji krdau vodovod , ali elektroprivreda bi morala svim pumpama i svim vodovodima u BiH davati bezplatnu struju (osim direkcijama) jer je to viralni interes građana ! A ćije su hidroelektrane, voda u jezerima i rudnici ako nisu od svih stanovnika BiH ? !
Grof

#2065 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Grof »

lerdi wrote:
Grof wrote:Elem, stigao račun po novom obračunu. Imam vlastiti vodomjer.

Lažeš ti. Dobio sam i ja račun i tačno je onako kako su rekli da će biti. Cijena do 5 m3 je ostala ista dok su uvedene nove cijene za potrošnju iznad 5 m3, tj za potrošnju od 5 do 10 m3 te za potrošnju preko 10 m3. Sve ti fino piše na računu samo ga treba znati pročitati. ;)
Nemam potrebu da lažem. Ako su tebi obračunali tako, ne znači da su svima. Jest neka mudrost pročitati na računu da za obračun imam 4 m3. Ista potrošnja vode mi je za prethodni mjesec i za npr. za 6. mjesec, ali je iznos za uplatu oko 3 KM veći. Ne radi se o te 3 KM, nego treba reći istinu. :bih:
Zovem se Zelena

#2066 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

Zemlja toliko bogata vodom da bi pola planeta mogla snabdijevati istom!
Mame im se sjetim svima, od juče je nema! Ni skuhat šta, ni umit se... :@
Cholina_Lokica

#2067 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Cholina_Lokica »

Zovem se Zelena wrote:Zemlja toliko bogata vodom da bi pola planeta mogla snabdijevati istom!
Roknuli nam cijev oni sto buse :-)
neki

#2068 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by neki »

ambienta wrote:A što bi ViK plačala struju ? Imamo i onako viška struje a oba su javna preduzeća , samo da se banke bogate zbog velikih naloga ! Kada se već voda nesmije nikom iiskljućiti zbog ne plačanja (u mom ulazu 5 stanova od 12 ne plača) Sad zbog skupe struje i gubitaka na vodovodnoj mreži i zbog građanja koji ne plačaju vodu , recimo ja koji redovno plačam vodu iste nemam poslije ponoci do pola 6 ! Neka se kazne krivci koji krdau vodovod , ali elektroprivreda bi morala svim pumpama i svim vodovodima u BiH davati bezplatnu struju (osim direkcijama) jer je to viralni interes građana ! A ćije su hidroelektrane, voda u jezerima i rudnici ako nisu od svih stanovnika BiH ? !
tebi to č i ć baš ne ide
amko761

#2069 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by amko761 »

:lol: :lol: :lol:

Pa bar slučajno da negdje potrefi kako treba, al' jok :lol:
Zovem se Zelena

#2070 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Zovem se Zelena »

Cholina_Lokica wrote:
Zovem se Zelena wrote:Zemlja toliko bogata vodom da bi pola planeta mogla snabdijevati istom!
Roknuli nam cijev oni sto buse :-)
Crk'o više i telekom!
Elem, ja krenula u proceduru ugradnje vodomjera. Loša vijest je samo to što su u zgradi 2 vertikale...
Truba

#2071 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

bome dođe manji račun :lol: :lol: :lol: :lol:
a svašta :lol: :lol: :lol:

26 dana 77 stanara 417 kubika :? :? :?
Innovation

#2072 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Innovation »

Black swan wrote:me dođe manji račun :lol: :lol: :lol: :lol:
a svašta :lol: :lol: :lol:

26 dana 77 stanara 417 kubika :? :? :?
PostPostao/la Black swan dana 20/08/2013 15:43

pljačkaju nas
Truba

#2073 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by Truba »

Godisnji odmori... I 1/7 dana manje...i sace se paziti na broj stanara vise no prije...
karanana

#2074 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by karanana »

Zar nisu rekli da je cijena ista do 5 kubika po osobi?
anonimnaosoba

#2075 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu

Post by anonimnaosoba »

amko761 wrote::lol: :lol: :lol:

Pa bar slučajno da negdje potrefi kako treba, al' jok :lol:
Nemoj tako, napisao je već ispravno :oops:
Post Reply