Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#2051 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

I to sam primjetio.

Ali sad mi je to manji problem u odnosu na ovo gore navedeno!
lider

#2052 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Image

Jesmo li ovo opet na bekapu?
boogy

#2053 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by boogy »

Jutros tanko pravo.
Image
mirzarb

#2054 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by mirzarb »

Šta se ovo "dešaje" ? :D
xXBl0odXx

#2055 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by xXBl0odXx »

Meni je juce citav dan bila tako katastrofalna situacija, nije moglo dobaciti do 1Mbps, a evo danas je uredu ( za sada ).

Pa brate zar je tesko stavtii neko obavjestenje na stranicu.
neo7

#2056 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

Gdje je LiP da nas prosvjetli ? Da nam kaze da njemu sve radi ?
Manager19sa

#2057 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Manager19sa »

Mene je jedno vrijeme pravo nerviralo ono stekanje slike na Arenama kad je prenos kakav. Sjecam se prije par sedmica Juventus - Lazio , cini mi se, slika svakih minutu - dvije , mozda i manje, zastajkivala, inace , cesto se to desava kad je live prenos neke utakmice. Sad je li do Logosofta, ili do nekog drugog, to ne bih znao.

A inace, mislim, da kojim slucajem, ne radi nikome ni internet ni TV, da bi se LiP javio da kaze kako kod njega sve savrseno funkcionise :D
Sakazulu

#2058 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Manager19sa wrote:Mene je jedno vrijeme pravo nerviralo ono stekanje slike na Arenama kad je prenos kakav. Sjecam se prije par sedmica Juventus - Lazio , cini mi se, slika svakih minutu - dvije , mozda i manje, zastajkivala, inace , cesto se to desava kad je live prenos neke utakmice. Sad je li do Logosofta, ili do nekog drugog, to ne bih znao.

A inace, mislim, da kojim slucajem, ne radi nikome ni internet ni TV, da bi se LiP javio da kaze kako kod njega sve savrseno funkcionise :D
LiP je neki Legalni i Pravedni lik?
@no403

#2059 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Meni u zadnje vrijeme ne radi daljinski kako treba! Pokrenuti snimljeni film sa snimalice postaje umjetnost - u pravilu svaki dodir skrolovanje gore-dole prouzrokuje prebacivanje po 2, umjesto po 1. Nevjerovatno je iritantno. Također, premotovanje sadržaja unaprijed je skoro nemoguća misija - prije je radilo da stisneš i vrijeme ide dok ne pustiš dugme, sad pritisneš i držiš dugme, a ono prebaci samo 10 sec. :x

Meni je bas tako kako si opisao od kad sam i uzeo ovo čudo (20-tak dana)...užasno iritira pritisnes a nikad ne znaš šta će se desiti...odlučio sam izmedju ostalog bas zbog toga i da uzmem HD reciver (dolazi poslije praznika) jer sve kontam da je možda do STB i njegovog daljinskog ali možda je i do ove njihove aplikacije koja vapi za novom verzijom tj. verzijom 3. Pogotovo treba da omoguće premotavanje unazad na programima bez trika sa snimanjem i ulaska u snimalicu i zadavanja reproduciraj od, kao i startanje direktno iz epg emisija iz prošlosti ako su na onim kanalima koji se keširaju 5-6 dana.
Generalno, mogućnost pustanja programa od prije 5-6 dana treba biti lako dostupna jer je to udarna mogućnost koju nijedna kablovska ne može ponuditi.
Kome god sam to pomenuo oduševio se (neki logosoftovi korisnici koji imaju super tv nisu ni znali da to mogu) te stoga smatram da logosoft treba to više reklamirati i učiniti feature dostupnijim bez ikakvih "trikova".
zilog

#2060 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ja sam zadovoljan sa ovim kako sada radi. Mislim da je sve ostalo "cackanje mecke". Mogucnosti su i sada daleko iznad svake kablovske.
@nafaka vjerovatno ima problem sa daljinskim.

Sto se interneta tice, jucer je radilo sasvim normalno, a danas sam se konektovao nakon 11 i bilo je sve OK. Ako je i bio "backup" nije dugo trajao. Problematicno je kada se to desava u vecernjem terminu. Ko ima problema, sasvim sigurno treba nazvati podrsku da mu se to rijesi, znam da rjesavaju te probleme.

Nove kanale sam pogledao i nisam odusevljen, mada su neki kukali za njima. To je najbolji primjer kakvih sve prijedloga moze biti ovdje. O ukusima ne vrijedi raspravljati, ali imajte na umu da se za svaku zelju ljudi potrude, nekada uzalud.
1921

#2061 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by 1921 »

radi li vama snimalica na RTS1?

u zadnje vrijeme sta god da snimim s ovog programa pise mi da snimak nije moguce reproducirati.
novi.dan.nova.nafaka

#2062 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

zilog wrote:@nafaka vjerovatno ima problem sa daljinskim.

Sto se interneta tice, jucer je radilo sasvim normalno, a danas sam se konektovao nakon 11 i bilo je sve OK. Ako je i bio "backup" nije dugo trajao. Problematicno je kada se to desava u vecernjem terminu. Ko ima problema, sasvim sigurno treba nazvati podrsku da mu se to rijesi, znam da rjesavaju te probleme.
Nisam evo jedini koji ima taj problem sa daljinskim ba. Sve ostale tipke rade bez problema, premotavanje snimljenog sadržaja nije da ne radi, već radi od svakog 5,6 ili 9. tog puta.
Za internet, telefon i TV se slažem: sve radi hB bez ikakvijeh problema. :-D
Xarfaxus

#2063 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Xarfaxus »

zilog wrote:Ja sam zadovoljan sa ovim kako sada radi. Mislim da je sve ostalo "cackanje mecke". Mogucnosti su i sada daleko iznad svake kablovske.
@nafaka vjerovatno ima problem sa daljinskim.

Nove kanale sam pogledao i nisam odusevljen, mada su neki kukali za njima. To je najbolji primjer kakvih sve prijedloga moze biti ovdje. O ukusima ne vrijedi raspravljati, ali imajte na umu da se za svaku zelju ljudi potrude, nekada uzalud.
De nemoj sr*t!
U zadnjem broju časopisa BUG, u rubrici Dvoboj „sukobili“ su se IPTV i DVB-C (digitalna kabelska televizija – točnije, B.net). Od pet kategorija DVB-C je bolja u njih tri ( stabilnost i brzina usluge, kvaliteta slike i cijena), a IPTV samo u jednoj ( dodatni sadržaji), dok smo ostali neriješeno u kategoriji TV kanali. Navedeno govori u prilog kabelske digitalne televizije, što ju čini nadmoćnijom u odnosu na internetsku digitalnu televiziju
zilog

#2064 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Kako se ono zove, kada nekome nesto objasnis i kazes, a on ni mukajet?

PRVO: Napisao sam MOGUCNOSTI. Ono o cemu smo govorili (snimalica) niti ne postoji kao dio DVB-a.

DRUGO: Ako ti je BUG referenca za nesto, onda makar znaj da je to list koji izlazi u Hrvatskoj, gdje porede tamosnje provajdere i usluge. MaxTV niposto nije isto sto i SuperTV, mada je oboje IPTV. Ako blesani iz BUG-a porede stvari koje su potpuno lokalne (cijena, stabilnost, pa cak i kvaliteta slike), ne moras ti to isto.

TRECE: Kvaliteta slike na SuperTV je IZVORNA (onakva kakva dodje sa satelita) i LOL je ne transkodira. Prema tome jedino sto moze biti je da neko ima slabiju, ili jednaku kvalitetu slike, nikako bolju.
Sakazulu

#2065 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Sakazulu wrote:Pozdrav,

Da li neko ima iste simptome u paketu Trio u ovom obliku:

1. Ton na tv nestane, pojača se, lagano se stišava.
2. Slika se pretvara u kockice dok je internet u pogonu (u pogonu je bez startanih MSN i sličnim IM programa, browser nije upaljen, torrent itd... dakle samo konekcija radi i povremeno AV uradi update)
3. Telefon prekida dok razgovaram ako je internet u pogonu
4. Sam internet svako malo zaglavi, padne brzina itd.

OVo traje već godinu dana. Dolazili su! Nešto proučavali, mijenjali modem i STB ali svako malo se desi isti problem. I više nemam volje da zovem i pitam šta ćemo. Plaćam uredno do 5 u mjesecu. Dakle, prije računa preko emaila ili poštom.

Skidam kapu LOL uslugama i voljom šta da urade i doprinesu napretku ali mislim da me jednostavno kao pojedinca ne vide u masi i ne žele da poprave kvar. A plaćam za punu uslugu.

Nadam se nekom savjetu.

lp
Evo copy ovaj post još jedno samo da je u očima... Vjerujem da sam postavio pitanje u momentu kad većina forumaša fura po prazničnim trasama.

Ali nadam se nekom konkretnom odgovoru, savjetu...
zilog

#2066 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Ako ti nije problem, posalji speedtest sa Frankfurta.
Sakazulu

#2067 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Image

a onda ugasim pa upalim ruter i dobijem ovo

Image
Sakazulu

#2068 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma mora biti nešto naravno... Samo što ni LOL podrška još nije skontala šta...

Čak su mi govorili da je virus. I uštekaju svoj komp i opet isto :)
zilog

#2069 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zilog »

Sakazulu wrote:Ma mora biti nešto naravno... Samo što ni LOL podrška još nije skontala šta...

Pomoglo bi da kazes u kojem si dijelu grada i koliko si daleko od ostrva? Imao sam jarana kojima se ovo desavalo kada su jako blizu ostrvu. Mada nikada ovako ozbiljno.

Imas li wireless?
phoenix7

#2070 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by phoenix7 »

interesuju me postavke modema tacnije VPI / VCI parametri za xDSL.. ako je neko podesavao ZyXEL p600 i kako mapirati za portove LAN/WLAN .. moze i pp.. hvala unaprijed

p.s. pokusao sam wizardom ali ne prepoznaje lol mrezu.. potreban mi je WLAN koji ima na ZyXEL-u.. ukloniti trebam silne kablove..
Sakazulu

#2071 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

zilog wrote:
Sakazulu wrote:Ma mora biti nešto naravno... Samo što ni LOL podrška još nije skontala šta...

Pomoglo bi da kazes u kojem si dijelu grada i koliko si daleko od ostrva? Imao sam jarana kojima se ovo desavalo kada su jako blizu ostrvu. Mada nikada ovako ozbiljno.

Imas li wireless?
Kod šumarskog faxa... a daleko ili blizu - ne znam.
HuLYGaN

#2072 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by HuLYGaN »

Da li jos neko ima problema s brzinom posljednja dva dana ?

Paket Duo+

Image
TRANCE

#2073 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by TRANCE »

phoenix7 wrote:interesuju me postavke modema tacnije VPI / VCI parametri za xDSL.. ako je neko podesavao ZyXEL p600 i kako mapirati za portove LAN/WLAN .. moze i pp.. hvala unaprijed

p.s. pokusao sam wizardom ali ne prepoznaje lol mrezu.. potreban mi je WLAN koji ima na ZyXEL-u.. ukloniti trebam silne kablove..
VPI 1, VCI 64, encapsulation PPPoE LLC. Za ostalo ne znam :mrgreen:
lider

#2074 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Osjetite sve čari dial up interneta na našem bekap linku, uvedite xDSL još danas
Vaš Logosoft :thumbup:

Image

Fuj.
spacek

#2075 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 23/04/2016 13:10, edited 1 time in total.
Post Reply