X FACTOR Adria

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ćiribiribela

#2051 Re: X FACTOR Adria

Post by ćiribiribela »

jastuk1 wrote:
ćiribiribela wrote:Ilmin engleski je kritican, neka se drzi domacih pjesama. :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Komentar niđe veze. :!:

Izvini objektivni. ;-)
LEDA

#2052 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

ćiribiribela wrote:Ilmin engleski je kritican, neka se drzi domacih pjesama. :roll:
Jeste. Engleski joj je loš.Ali ja bih preporučila : ubrzani kurs. Njoj je samo 13, brzo će to ona savladati :)
Lunetina

#2053 Re: X FACTOR Adria

Post by Lunetina »

LEDA wrote:
Jeste. Engleski joj je loš.Ali ja bih preporučila : ubrzani kurs. Njoj je samo 13, brzo će to ona savladati :)
Engleski joj nije super, ali da je toliko loš, vala nije... ni bolji, ni gori u odnosu na ostale kandidate... (I have a certain background to make this kind of statement. :D )

Nevezano za ovo gore (u određenoj mjeri), ali vidim da se uveliko komentariše njen izgled ('brkovi', debljina, garderoba...), ljudi moji, ja to ništa ne primjećujem dok ona pjeva. Što se mene tiče, ako neko dobro pjeva, može komotno i vreću da nosi na sebi, a Ilma ne da ima glas, nego glaščinu.
Maystor

#2054 Re: X FACTOR Adria

Post by Maystor »

Nije ovo lingvističko takmičenje, ne zajebajite. Aleksa ne zna beknut ni španski ni portugalski, a opet pjeva ko Enrike :D
Partizzanka

#2055 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

jeste vala. svi su se svezali ilminog engleskog kao da aleksa parla portugalski kao rodjen tamo pa niko nije rekao nista
a sto se mene tice ja sam je sve razumjela, a ono sto bih joj zamjerila moze se pripisati tremi sto je sasvim normala i minimala

za brcice ... ja ih vidim a pogotovo nju snimaju u gro planu nekako kao da to namjerno rade :oops:
sto se tice tezine, za njeno dobro to kazem ... kasnije ce joj biti teze skinuti te kile a i ne trebaju joj jaffe i munchmallow vala, kada udje u zesci pubertet pa dobije komplekse.
a meni je ona u licu PRESLATKA najsladja od svih ucesnika, njene su mi oci ljepse od tamarinih (koje su mi btw bolesne) i kosa joj je fina i sve

i btw
poznate licnosti se izlazu komentarima, ne samo za pjevanje nego i za izgled i sve ostalo tako da je bolje da se naviknu kada su vec odlucili biti poznati
LEDA

#2056 Re: X FACTOR Adria

Post by LEDA »

Ne znam je li se ijedna od vas depilirala s 13 godina - ja nisam :) tako da mi je ova priča o brčićima smiješna -tek dijete ušlo u pubertet...... Ja se samo brinem kako će tako mladi ( Ilma i Haris) podnijeti surovost ovog takmičenja.
Sve se može naučiti kada se hoće ,pa tako i strani jezik.

Ono što se meni ne dopada je kako Ilmu obuku i ( ponekad ) našminkaju.
Što se tiče kilograma - pa ona će tek rasti i razvijati se.A da pjeva -pjeva pa rastura.
Industrialyzer

#2057 Re: X FACTOR Adria

Post by Industrialyzer »

Meni nikako nije jasno kako neko moze negativno komentarisati Tamarin izgled :o Hajde pjevanje, moze da ti se ne svidja jer je specificna.

Image

Zlocudni tumor na ukusu ima onaj ko kaze da djevojka nije prelijepa 8-)
Partizzanka

#2058 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

sve je stvar ukusa

btw zar ti nisi onaj sto je jedini govorio da je neka cura lijepa, i to neka je bila kombinacija ... nigdje veze
i svi smo joj zavidjeli osim tebe
Industrialyzer

#2059 Re: X FACTOR Adria

Post by Industrialyzer »

Partizzanka wrote:sve je stvar ukusa

btw zar ti nisi onaj sto je jedini govorio da je neka cura lijepa, i to neka je bila kombinacija ... nigdje veze
i svi smo joj zavidjeli osim tebe
nisam
kingofsnake

#2060 Re: X FACTOR Adria

Post by kingofsnake »

JanuaryJones wrote:Može li mi neko stručno objasniti čemu služe slušalice u ušima pjevača i zašto ih neki vade, stavljaju, vade...? Merci.

Sent from my iPad using Tapatalk
To ti se zove monitoring. S obzirom da su zvučnici uglavnom okrenuti prema publici, dakle suprotno od izvođača, izvođač ne čuje zvuk kako treba(ni sebe kako pjeva a ni muziku tj. bend, ako ga prati). E za to se koriste monitori, u vidu slušalica ili posebnih zvučnika koji se koriste za monitoring. Slušalice su loše rješenje, obično idu u jedno uho, tako da imaš neku vrstu mono zvuka. E onda te taj mono zvuk počne zbunjivat, posebno kad je neki glasniji dio pjesme, pa onda vade slušalicu iz uha, ganjaju zvuk.
Nisrin

#2061 Re: X FACTOR Adria

Post by Nisrin »

Industrialyzer wrote:Meni nikako nije jasno kako neko moze negativno komentarisati Tamarin izgled :o Hajde pjevanje, moze da ti se ne svidja jer je specificna.

Image

Zlocudni tumor na ukusu ima onaj ko kaze da djevojka nije prelijepa 8-)

Ovdje i nije ruzna, moram priznati, ali dok je kamera snima, dok prica i pjeva, kad pocne zavrtati ocima, izgleda isto vampir, ili ni sama ne znam sta je...:S
Partizzanka

#2062 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

garant ce se javiti neko ko se toga sjeca
ako nije bila na farmi stanija 90% sam sigurna
da si ti jedini tvrdio da je ona ultra riba
i da smo mi svi gabori :) pa joj zavidimo
Industrialyzer

#2063 Re: X FACTOR Adria

Post by Industrialyzer »

Partizzanka wrote:garant ce se javiti neko ko se toga sjeca
ako nije bila na farmi stanija 90% sam sigurna
da si ti jedini tvrdio da je ona ultra riba
i da smo mi svi gabori :) pa joj zavidimo

farma, stanija :lol: :lol: :lol: nisam sreco to ja bio, ovo je prvi rijaliti koji pratim :)
Partizzanka

#2064 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

e izvini onda molim te
prenos :)
Industrialyzer

#2065 Re: X FACTOR Adria

Post by Industrialyzer »

Partizzanka wrote:e izvini onda molim te
prenos :)
Da izvinjenje bude potpuno, hocu da kazes da je Tamara najljepsa djevojka i da ima najljepse oci :mrgreen:
Partizzanka

#2066 Re: X FACTOR Adria

Post by Partizzanka »

hahahaha

slatko :)
cyprus

#2067 Re: X FACTOR Adria

Post by cyprus »

Afanasi_94 wrote:
cyprus wrote:
cyprus wrote:Moja prognoza za konačni poredak :mrgreen: :

1. Kajmakoski
2. Ilma
3. Lukijan
4. Maid
5. Tamara
6. Aleksa
7. Doktori
8. Ćato
9. Sekulićka
10. ona plava
11. 4U
Malo sam obrno redosljed, al mislim da sam na dobrom tragu... U sljedeće dvije epizode ispadaju Brkovićka i Ćato 99%... Sinoć pogodih ko ispada... 4U generalno nisu bile loše (pogotovo ona crvena), al su nekako dosadne, nepamtljive... Zato je bilo malo onih koji su glasali za njih...
Mislim da će Doktori dalje dogurat od Lukijana al živi bili pa vidjeli. Nešto mi nema logike da do finala ne bude po jedan takmičar od svakog iz žirija, ipak je ovo šou :D
Doduše i ja sad kontam da sam potcijenio Doktore... Valjda iz moje želje da što prije ispadnu :-D Al upravu si, vrlo je moguće da ih budemo gledali i u finalu...
piupiu

#2068 Re: X FACTOR Adria

Post by piupiu »

Meni su Doktori odlicni, vjerovatno zato sto volim viseglasno pjevanje i harmoniziranje, i uvijek mi je zanimljivije gledati kad pet ljudi na sceni rade zajedno, nego jedno … svaki su put drugaciji, i svaki put nesto novo donesu na scenu - bez obzira na to ko vise pjeva ...
Afanasi_94

#2069 Re: X FACTOR Adria

Post by Afanasi_94 »

cyprus wrote:Doduše i ja sad kontam da sam potcijenio Doktore... Valjda iz moje želje da što prije ispadnu :-D Al upravu si, vrlo je moguće da ih budemo gledali i u finalu...
Nekako su mi bolji kako vrijeme prolazi :D vidi se da se dosta trude.
Afanasi_94

#2070 Re: X FACTOR Adria

Post by Afanasi_94 »

Image
ćiribiribela

#2071 Re: X FACTOR Adria

Post by ćiribiribela »

Jesu profesionalni :lol:
Clover

#2072 Re: X FACTOR Adria

Post by Clover »

"Usled epidemije gripa među takmičarima i dobrim delom ekipe koja realizuje ovaj popularni šou program, produkcija je odlučila da u utorak, umesto emisije uživo bude prikazana, inače planirana, specijalna emisija posvećena finalistima najpopularnijeg šou programa u celom regionu!"
DaffyDuck

#2073 Re: X FACTOR Adria

Post by DaffyDuck »

e svasta
cenecimoveocino

#2074 Re: X FACTOR Adria

Post by cenecimoveocino »

lolz

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
raskopusa

#2075 Re: X FACTOR Adria

Post by raskopusa »