Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Locked
Lincoln-Burrows

#2051 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Lincoln-Burrows »

Konji409 wrote:
Malo si ogranicen. Dokazano je na sudu u Haagu da je HV ubacivati vojnike u srednju bosnu sa ciljem da izazovu sukobe.

To je bilo i na HRTu pa je se vasa javnost iznenadila kada je RH osudjena za taj udruzeni zlocinacki poduhvat. Odnos snaga u kaknju je bio 100:1 u korist arbih. Da su hrvati poceli tu ispaljivati metke svi ti vojnici bi bili pobijeni.

Svugdje gdje ste bili u nekom ozbiljnom broju ucinili ste masovne zlocine. O tome su filmovi snimani. Znaci u srednjoj bosni gdje ste bili daleko slabiji a kamoli u hercegovini.
Dečko ja sam ovaj progon preživio, spavao po kojekakvim vukojebinama dok se nismo nakon godinu dana domogli Kiseljaka,
a ti provokatori su izgleda bili jako učinkoviti kada su ABiH uspjeli natjerati da protjeraju i popljačkaju tolika sela.
Armijaši su se naradili u selu Borovica itekako. O čemu ti pričaš konju moj, pričaš mi o mojoj sudbini.

U Kaknju su pred haškim sudom jedino osuđeni Enver Hadžihasanović i Amir Kubura iz ABiH,
nema optuženih Hrvata. Na žalost nije nikada do kraja rasvijetljeno stradanje Hrvata Kaknja.
Lincoln-Burrows

#2052 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Konji409 wrote:
Ti pricas o nekim ocistenim selima oko kaknja a zasto ne pricas kako je taj sukob poceo?

Britanci i Amerikanci pa i Rusi su pocinili ogromna zlocina nad Nijemcima ali zna se ko su tu bili losi momci.

Sukob je poceo kada je se u Kiseljaku jos 92. proglasila HZHB i kada nisi sa BH pasosom mogao da predjes punktove HVO a. Kada je se 1992. Pocelo dogovarati sa srbima o podjeli bih. Kada je HV pocela da salje oklopne bataljone i tenkove u rat sa arbih, kada je smijenjen stijepan Kljujic kao legalni izabrani predstavnik Hrvata, kada je ubijen Blaz Kraljevic itd.

Dakle kada je se 10 kilometara od Sarajeva pocela stvarati banovina Hrvatska.

Fa su Bosnjaci bili narod poput Srba ti se nebi skrivao po sumama bjezeci do kiseljaka vec bi gledao kako ti armija bih siluje sestru a onda bi bio natjeran da pojedes svoju cizmu. Ili bi vas zive spaljivali u kucama kao sto ste vi to radili u Ahmicama.
Pričam o selima oko Kaknja i kako je počeo sukob na tom području a počeo je čiščenjem sela Ričica u zoru,
ja i majka smo sa jednom torbom s osnovnim stvarima napustili kuću (oca nemam od 2.godine) i krenuli prema selu Poljani
ostalo sam ti već napisao.
Nikakvih akcija HVO u općini Kakanj nije bilo, zašto onda u Tuzli nije došlo do sukoba sa HVO?
Šta Kakanj ima sa Ahmićima???
Ti razglabaš nekakvu visoku politiku kojom su ti isprali mozak sa federalne TV.
Poslušaj što kažu haške presude za Kakanj i posjeti hrvatske kuće u Ričici,
ja i majka smo izgubili u jednom danu sve što smo sticali čitav život.
sanjin_1

#2053 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote:Koje moje teze i gdje ih vidiš?
A Hrvatska izborna jedinica NEĆE biti kreirana upravo iz razloga što se meni to ne sviđa. Ako želiš prilagodi se a ako ne...odpjevaj nam onu "put putuje Hantalaš sa jaHranom Ićkom"..ili tako nekako..
A meni se ne sviđa ovaj nepravedni statut grada i šta ćemo sad.
Pa ništa..ostaje ti da kmečiš
Lincoln-Burrows

#2054 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

sanjin_1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote:Koje moje teze i gdje ih vidiš?
A Hrvatska izborna jedinica NEĆE biti kreirana upravo iz razloga što se meni to ne sviđa. Ako želiš prilagodi se a ako ne...odpjevaj nam onu "put putuje Hantalaš sa jaHranom Ićkom"..ili tako nekako..
Ja nisam iz Mostara ali mi se čini da kmeče s istične obale.
sanjin_1

#2055 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Svakako da će biti formirana.
A Mostar će na izborima biti tretiran i svaki drugi grad u BiH, s tim da će ipak postojati minimalna nacionalna kvota i nacionalni klubovi kao ustupak i kao jamstvo da ne doiđe do majorizacije. Ne možeš tražiti zaštitu u Federaciji a ne nuditi istu takvu zaštitu drugima, npr. u Mostaru..
Kome se ne sviđa, ima ona stara novodijasporska: put putuje Latif-aga s jahranom Sulejmanom...ili tako nešto
Aha..ko je obećao ovaj puta? Dodik ili Putin glavom i "bradom" ..

Jesu li ti ove informacije iz pouzdanih izvora baš kao i do sada?
Ko traži kakvu zaštitu u federaciji? Očemu ti drviš živ bio?
Vego šta bi sa onom medžunarodnom potporom? Prnula u šišu..

p.s. vidiš kako si lijepo naučio bosanskohercegovačke tradiconalne pjesme...još poneku dovu, pa sunet i spreman si .. :thumbup:
sanjin_1

#2056 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ja nisam iz Mostara ali mi se čini da kmeče s istične obale.
Očigledno da nisi..to smo već skontali. Jer da jesi ne bi se ovako provaljivao
Alfons Kauders

#2057 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?

u mostar ste ulupali vecinu pomoci iz RH... iskoristili sav domaci ekonomski i demografski kapacitet... prije toga se probalo vojno, pa ni to nije islo, dzaba srusen grad, dzaba gardisti iz hrvatske, dzaba progoni i masovni zlocini

i nakon svega toga, nakon 20 godina, nakon stotina miliona maraka, demografskog inzenjeringa, izgubljenog obraza i sramote... imate pola grada, mahom komunjarske spavaone... i nekih 5,000 ljudi vise

pirova pobjeda moj dobri doktore, pirova pobjeda... ako uopste bude pobjede

a nece :D
Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu :izet: , grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih gradova nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
pa ja, lebensraum... to sam i rekao... :D

ja doduse nisam imao privilegiju da odrastem u tako idilicnoj sredini... isao sam u osnovnu skolu nazvanu po hrvatu, srednju nazvanu po bosnji, a zivim u ulici koja nosi ime srbina... imam traume... :D jer su u stanu pored naseg zivjeli hrvati, a iznad srbi... jer sam u osnovnoj sjedio sa srbinom, a u razredu je jos bio pride rom i jedan makedonac... samo nije bilo fincija... do skole sam isao i kuci sam se vracao s dvojicom nepodobnih susjeda iz mjesovitih brakova... (al eto, ako ti sta znaci mogao bi od njih sastavit jednog cistog hrvata kad bi im izvadio srpsko-turske gene) :D

nemam tu srecu da u gradu imam brojne kulturoloske institucije s nacionalnim predznakom, kao ni nekakvu nacionalnu akademiju nauka i umjetnosti, fudbalski klub nam je drugoligas... :D al et, s druge strane barem zivim u dobrom drustvu sa starim susjedima i ne moram traziti izgovore za gluposti pocinjene u moje ime... i necu djecu morati voditi u zooloski vrt da vide i cuju nekog drugacijeg... :D

ali evo nudim se da dodjes nekad turisticki, nije beg cicija, a taman mi je multivitaminska lokacija... na ulazu u grad ces proci pored kriza, spomenika braniteljima iz 115. brigade HVO... onda pored husinskog rudara... a kad parkiras, pa se raskomotis i krenes u setnju, u desetominutnoj setnji ces proci pored dvije razlicite crkve, dvije dzamije, katolickog centra, islamskog centra, kao i mjesta gdje se nalazio zidovski hram dok ga neke budale nisu srusile prije 70 godina, pozivajuci se na jako slicne argumente kao ti... ima i spomenik usput, gdje je bila zeljeznicka i odakle su ih slali u logore... ah blizu je i ono jasminovo jezero, ako se pozelis okupati i suncati... jer cujem da neretva nije bas za kupanje...

e na tu pirovu pobjedu sam mislio doktore moj dobri... pirova je ponajvise zato jer jos uvijek nisi svjestan zasto to govorim
sanjin_1

#2058 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: povoljna je, naravno da je povoljna... kakva drugo bi trebala biti?

u mostar ste ulupali vecinu pomoci iz RH... iskoristili sav domaci ekonomski i demografski kapacitet... prije toga se probalo vojno, pa ni to nije islo, dzaba srusen grad, dzaba gardisti iz hrvatske, dzaba progoni i masovni zlocini

i nakon svega toga, nakon 20 godina, nakon stotina miliona maraka, demografskog inzenjeringa, izgubljenog obraza i sramote... imate pola grada, mahom komunjarske spavaone... i nekih 5,000 ljudi vise

Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, .
Za dotične obrati se "hrvatskoj šestorci". Njima je presuđeno za etničko čišćenje upravo ovih Hrvata koje pominješ
sanjin_1

#2059 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:Samo da obavjestim svekolio forumsko pučanstvo:
Iznimno sam povisio kriterije za način obraćanja mojoj malenkosti. svaki post koji se bude na neprimjernan način nepotrebno bavio mojom osobom, smatrat ću neprimjernim, bezobraznim i shodno tomu slijedi tehnički postupak zvani ignore.
Već vas se 5-6 nakupilo, doduše samo oni malo gluplji i stvarno predosadni, koje doduše ionako nisam ni čitao.
Stoga, ovo je samo naputak talentiranijim i elokventnijim članovima, koje bi mi bilo stvarno žao precrtati :)
Uhhh..štaa sad..ignorisat će nas "doktor Rae -travar".. :lol: :lol:
A moj travaru šta ti i preostaje drugo ? Ta nisi budala da se upuštaš u diskusiju kojoj očigledno nisi dorastao
sanjin_1

#2060 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
Hafis wrote:

Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu :izet: , grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,
ima samo franjevce koji drže narod Kraljeve Kutjeske, Haljinića, Seoceta i ostalih uzdignute glave inače
ovdje narod pamti ABIH u nekom drugom svjetlu a malo se medijski to spominje.
Ovo je dobrano etnički očišćena općina, moji su još tamo a ja sam otišao za poslom u Split a hoću li se
vratiti ikada za stalno je pod velikim znakom pitanja. prije bi u mostar nego Kakanj.
Pa ko oni koji su te etnički oćistili i protjerali na toj osnovi, već su osuđeni na preko 100 godina zatvora. NE sekiraj se, Bošnjaci su se postarali da tvoje krvopije (tzv. hrvatska šestorka) budu osuđeni za sve zlo koje su ti nanijeli. Slobodno se ti vrati kući. Nema više fašista da ti prijete i progone te po etničkoj osnovi
Lincoln-Burrows

#2061 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

sanjin_1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Hafis wrote: Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu :izet: , grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,
ima samo franjevce koji drže narod Kraljeve Kutjeske, Haljinića, Seoceta i ostalih uzdignute glave inače
Ovo je dobrano etnički očišćena općina, moji su još tamo a ja sam otišao za poslom u Split a hoću li se
vratiti ikada za stalno je pod velikim znakom pitanja. prije bi u mostar nego Kakanj.
Pa ko oni koji su te etnički oćistili i protjerali na toj osnovi, već su osuđeni na preko 100 godina zatvora. NE sekiraj se, Bošnjaci su se postarali da tvoje krvopije (tzv. hrvatska šestorka) budu osuđeni za sve zlo koje su ti nanijeli. Slobodno se ti vrati kući. Nema više fašista da ti prijete i progone te po etničkoj osnovi
Batali me se.
Alfons Kauders

#2062 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Lincoln-Burrows wrote:
Konji409 wrote:
Ti pricas o nekim ocistenim selima oko kaknja a zasto ne pricas kako je taj sukob poceo?

Britanci i Amerikanci pa i Rusi su pocinili ogromna zlocina nad Nijemcima ali zna se ko su tu bili losi momci.

Sukob je poceo kada je se u Kiseljaku jos 92. proglasila HZHB i kada nisi sa BH pasosom mogao da predjes punktove HVO a. Kada je se 1992. Pocelo dogovarati sa srbima o podjeli bih. Kada je HV pocela da salje oklopne bataljone i tenkove u rat sa arbih, kada je smijenjen stijepan Kljujic kao legalni izabrani predstavnik Hrvata, kada je ubijen Blaz Kraljevic itd.

Dakle kada je se 10 kilometara od Sarajeva pocela stvarati banovina Hrvatska.

Fa su Bosnjaci bili narod poput Srba ti se nebi skrivao po sumama bjezeci do kiseljaka vec bi gledao kako ti armija bih siluje sestru a onda bi bio natjeran da pojedes svoju cizmu. Ili bi vas zive spaljivali u kucama kao sto ste vi to radili u Ahmicama.
Pričam o selima oko Kaknja i kako je počeo sukob na tom području a počeo je čiščenjem sela Ričica u zoru,
ja i majka smo sa jednom torbom s osnovnim stvarima napustili kuću (oca nemam od 2.godine) i krenuli prema selu Poljani
ostalo sam ti već napisao.
Nikakvih akcija HVO u općini Kakanj nije bilo, zašto onda u Tuzli nije došlo do sukoba sa HVO?
Šta Kakanj ima sa Ahmićima???
Ti razglabaš nekakvu visoku politiku kojom su ti isprali mozak sa federalne TV.
Poslušaj što kažu haške presude za Kakanj i posjeti hrvatske kuće u Ričici,
ja i majka smo izgubili u jednom danu sve što smo sticali čitav život.
mala ispravka... u tuzli nije bilo sukoba, ali je vojska iz tuzle isla na vares jednom prilikom, i to je srecom bio jedini slucaj da se 2. korpus sukobio s hrvatskim jedinicama...

posto si iz okoline kaknja, pretpostavljam da znas sta se neposredno prije doga desilo kraj varesa i koje su budale za to odgovorne... za ciji racun je to uradjeno i po cijem nalogu, jebi ga, ni danas nisam siguran... da li je bio nekakav plan ili samo ratno ludilo... uglavnom jedna od crnjih (i ludjih) epizoda u proteklom ratu...

al zna doktor hafis da ima neko opravdanje... da je moralo tako biti... da nema poraza, gresaka i pirovih pobjeda... da nije moglo biti kao u bihacu ili tuzli... jer eto, ispade da bolje da je hrvat iz varesa ili kaknja u mostaru i da ima svoju akedemiju, u svojoj vjeri, na svojoj zemlji... nego da je tamo gdje su njegovi stoljecima zivjeli...

i to se slavi kao pobjeda... cak ne kao pirova pobjeda, vec kao pobjeda...
sanjin_1

#2063 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Hafis wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Hafis wrote: Nije baš Pirova pobjeda. Usporedimo li sudbinu sarajevskih, kakanjskih, zeničkih i inih BiH Hrvata, situacija da živiš u gradu u kojem imaš osnovne i srednje škole i sveučilište koji sprovode nastavu na maternjem jeziku, imaš jedan od najjačih kliničkih centara, brojne kulturološke institucije s hrvatskim predznakom, Hrvatsku akademiju znanosti, aktualnog i trostrukog prvaka države u nogometu :izet: , grad gdje brojni Hrvati za razliku od onih gore navedenih nisu otišli i napustili svoje pragove, ne bih nazvao Pirovom pobjedom.
A jok, ti si ustaša i ti si za torove. Recimo, šta će ti Hrvatski jezik kada se ionako dobro razumijemo. A ako si baš navalio da učiš na tom...kako ono reče da se zove..Hrvatskom jezizu, eno ti KŠC-a, ha ja Ta jel' katolički ili nije :)
U suprotnom, već znaš hit: Put putuje Latifaga
PA šta hoćete? I ti KSC se finasiraju od Bošnjačkih para. Šta bi to ti ? Da ti neko finasira etnički odvojene šolske programe? Bošnjaci bi ti to i dozvolili. U suštini, prava manjina moraju biti poštovana. Ali ne dozvoljavaju nam napredne civilizacije iz EU-a. Obratite se njima za to i nema nikakvih problema..uff..zabori već jeste pa vas ljudi zahakše ko "ko škutora na mješalici"..
sanjin_1

#2064 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
Konji409 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,

To je sve lijepo i fino ali danas bar znamo koja zemlja i koja politika je oznacena kao agresorska i zlocinacka u Haagu. Armija R BiH za tako nesto nije osudjena mada sigurno ni oni nisu bili sjajni.
ABiH je etnički očistila prostor Kaknja Vareša Zenice Travnika i ostalog dijela Srednje Bosne više nego je iti jedan
prostor pod kontrolom HVO-a. I ako imate same agresore oko sebe kako ti kažeš, s kime ćete surađivati?
Valja li lagat?
Prema presudi Haškog tribunala, HVO je izvršio etničko čišćenje Hrvata sredinje Bosne. Zbog toga su njihovo vojno-političko rukovodstvo osuđeno na preko 100 godina robije. Ne vjeruje meni? Hoćeš da ti postavim presudu a onda se ti ostalim forumaššima izvini zbog laganja...meni i ne moraš, ja sam vas već dosta puta isprovaljivao na ovu tezu pa mi takvo što i ne predstavlja moralnu satisfakciju
sanjin_1

#2065 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by sanjin_1 »

Lincoln-Burrows wrote:
Konji409 wrote:]

Koji je to postojao logor nad hrvatima kaknja? HSP i HOS je u kaknju imao stab sve do ubistva Blaza Kraljevica kao i HVO. Lik prica gluposti. A franjevci srednje Bosne, pogotovo iz kaknja su uvijek jezik nazivali bosanskim.
Nije bilo logora jer nije bilo ni zarobljenih, samo nešto ubijenih sve ostalo protjerano.
Ja sam bio tada dijete iz Ričice, a samo ću te jedno pitati:
Prije početka progona Hrvata i pljačke jeli iti jedan metak ispaljen od HVO na Bošnjake u Kaknju?????
Jeli se zajebavaš ili si ozbiljan? Čovječe čitav civiliziran svijet je osudio progon Hrvata središšnje Bosne kao ogroman zločin počinjen od strane HVO-a...dakle nikakvog sukoba i nije bilo (ozbiljnijeg) već je HVO po običaju došao i protjerao nevine civile
Hafis

#2066 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

"Alfons Kauders"

ja doduse nisam imao privilegiju da odrastem u tako idilicnoj sredini... isao sam u osnovnu skolu nazvanu po hrvatu, srednju nazvanu po bosnji, a zivim u ulici koja nosi ime srbina... imam traume... :D jer su u stanu pored naseg zivjeli hrvati, a iznad srbi... jer sam u osnovnoj sjedio sa srbinom, a u razredu je jos bio pride rom i jedan makedonac... samo nije bilo fincija... do skole sam isao i kuci sam se vracao s dvojicom nepodobnih susjeda iz mjesovitih brakova... (al eto, ako ti sta znaci mogao bi od njih sastavit jednog cistog hrvata kad bi im izvadio srpsko-turske gene) :D
Ma nemoj. Ti k'o nešto poseban :) . Pa Mostar je bio Mala Moskva za cijelu bivšu Jugu, a ne za tamo nekakvu Tuzla, bez uvrijede, ali meni je to teška provincija jer me nikako put nije navodio tuda, gdje god sam polazio.

Nego, i ja sam imao tu ''nesreću'' da sam išao u školu nazvanu po Bošnjaku (Hamza Humo), stanovao u ulici nazvanoj po crnogorskom narodnom heroju, i da sam u osnovnoj sjedio u klupi s mojim drugom Arminom (čitavih 6 godina), da nam je škola bila nekako baš 33/33/33%, pa i moja čuvena opjevana mostarska ulica, da su u kući pored moje živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati, da smo se družili čitavo djetinjstvo, i mladost, zabavljali, miješali, vjenčavali na kraju krajeva, kumili jarane, kumili... i na taj sam dio svog života ponosan. I dan danas imam ta prijateljstva i jako držim do njih.
Ali druga je stvar kada polemiziram na internetu s nekavim polupismenim virtualnim likom, koji možda u životu i nije vidio ništa osim munare na horizontu ili je odgojen na nekakvim fabriciranim ''istinama'' u dijaspori, ili koji ne zna sastaviti dvije rečenice bez generaliziranja, bez Bobana, herceg-ćetnika, rahat patnje i majke Turske. A takvih je podosta ovdje. Prepuna mi je lista ignore tih likova u control panelu.
I iskreno, volio bih, ne entitetsku, već državnu granicu između mene i takvih.

Zato, razmisli ipak malo dublje kada kažeš Pirova pobjeda.
Poezija

#2067 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Poezija »

Kako lijepo sebe opisa u postu, posebno u drugom dijelu gdje možeš izvući definiciju za kontradiktornost i licemjerstvo :wink:
Alfons Kauders

#2068 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"

Ma nemoj. Ti k'o nešto poseban :) . Pa Mostar je bio Mala Moskva za cijelu bivšu Jugu, a ne za tamo nekakvu Tuzla, bez uvrijede, ali meni je to teška provincija jer me nikako put nije navodio tuda, gdje god sam polazio.

Nego, i ja sam imao tu ''nesreću'' da sam išao u školu nazvanu po Bošnjaku (Hamza Humo), stanovao u ulici nazvanoj po crnogorskom narodnom heroju, i da sam u osnovnoj sjedio u klupi s mojim drugom Arminom (čitavih 6 godina), da nam je škola bila nekako baš 33/33/33%, pa i moja čuvena opjevana mostarska ulica, da su u kući pored moje živjeli Bošnjaci, Srbi i Hrvati, da smo se družili čitavo djetinjstvo, i mladost, zabavljali, miješali, vjenčavali na kraju krajeva, kumili jarane, kumili... i na taj sam dio svog života ponosan. I dan danas imam ta prijateljstva i jako držim do njih.
Ali druga je stvar kada polemiziram na internetu s nekavim polupismenim virtualnim likom, koji možda u životu i nije vidio ništa osim munare na horizontu ili je odgojen na nekakvim fabriciranim ''istinama'' u dijaspori, ili koji ne zna sastaviti dvije rečenice bez generaliziranja, bez Bobana, herceg-ćetnika, rahat patnje i majke Turske. A takvih je podosta ovdje. Prepuna mi je lista ignore tih likova u control panelu.
I iskreno, volio bih, ne entitetsku, već državnu granicu između mene i takvih.

Zato, razmisli ipak malo dublje kada kažeš Pirova pobjeda.
provincija nego sta, ne mozemo svi biti gospoda ko sarajlije i mostarci, mora neko i raditi... :D ali vidim da sam potrefio zivac doktore :D

nego znas sta je jedina razlika izmedju evropskog mostara i zaostale tuzle... to sto ti pises u proslom vremenu

a u podvucenom se bas i ne prepoznajem, ne osjecam potrebu da odgovaram - na stranu sto pominjes nekakvo generaliziranje, a onda napises ovakvu splachinu o meni... :lol: zivac potrefio nego sta :lol:
Itakoto

#2069 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Itakoto »

Jao sta uradise od teme!? Na neku stvar mi se je popelo spominjanje smeca u "istocnom" Mostaru (sa obaveznim slikama iz svih dijelova grada dok su komunalna preduzeca strajkovala), ugrozenosti Bosnjaka radi krsta/kriza na Humu i zvonika franjevacke crkve, cucanju "onih tamo", naglasku "dosla" i "Svedjanja" kod "ovih 'vamo", etnickom ciscenju na "istoku", Bulevara kao imaginarne granice o(d)brane protiv zlih ustasa ili islamista... idite u... uhhhh... svi zajedno! Kao da ce (nam) vase prepiranje nesto pomoci. :roll:
Hafis

#2070 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: a u podvucenom se bas i ne prepoznajem, ne osjecam potrebu da odgovaram - na stranu sto pominjes nekakvo generaliziranje, a onda napises ovakvu splachinu o meni... :lol: zivac potrefio nego sta :lol:
Eh, hebem ti logiku tu bosansku. Stvarno su hercegovci Tesle za vas gore. Čuj živac.

Bola, ne odnosi se ono na tebe.Govorio sam o likovima koje sam natrpao u ignore.
Alfons Kauders

#2071 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: a u podvucenom se bas i ne prepoznajem, ne osjecam potrebu da odgovaram - na stranu sto pominjes nekakvo generaliziranje, a onda napises ovakvu splachinu o meni... :lol: zivac potrefio nego sta :lol:
Eh, hebem ti logiku tu bosansku. Stvarno su hercegovci Tesle za vas gore. Čuj živac.

Bola, ne odnosi se ono na tebe.Govorio sam o likovima koje sam natrpao u ignore.
hehehe logika doktore, logika... i generaliziranje nego sta, kao podvuceno... i netrpeljivost, ne znam kako drugo da to opisem... :D a da bude jos zabavnije, ni sam ne primjecujes na sta ti ukazujem paznju... tesla nash... :D

nemoj doktore ziv bio, za tvoje dobro, ne gubi bezveze obraz... vrlo dobro znas na sta sam mislio, zato i pizdis... :wink:
seln

#2072 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Lincoln-Burrows wrote:
sanjin_1 wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Imaš potpuno pravo, ja sam od Kaknja i tamo nema KŠC nema nikakve institucije Hrvata,
Batali me se.
A za koji q, vec si i sam obataljen.
seln

#2073 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Hafis wrote: I iskreno, volio bih, ne entitetsku, već državnu granicu između mene i takvih.
No prob, iseli u Hrvatsku. :D
seln

#2074 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by seln »

Hafis wrote:

Da nisi kojim slucajem mislio mene? :D
Doduse, koliko puta si ispusio u diskusiji, kontam da sam ti crnji od vraga.
Alfons Kauders

#2075 Re: Mostar - propao eksperiment, mrtav grad, građani spavaju

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
Hafis wrote:

Da nisi kojim slucajem mislio mene? :D
Doduse, koliko puta si ispusio u diskusiji, kontam da sam ti crnji od vraga.
et sad ti, bosnjo, untermensch, mozes prejebati ubermensch teslu iz hercegovine? :D pa bolan oni doguraju do pukovnika prije no sto zavrse osnovnu... :D
Locked