Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
seoBIH

#2051 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Digao pare upravo na tom bankomatu juce, kucao sam iznos. Te poruke budu kada ima malo novca, ili nema novcanica da ti da recimo 60KM.
tnt-tunja

#2052 Re: Raiffeisen banka

Post by tnt-tunja »

Da li se mora nešto od dokumentacije predati, ili to oni odobre odmah. Mislim, koja je razlika između ugovora o djelu koji se svaki mjesec obnavlja i ugovora o zaposlenju za banku?
holowey

#2053 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

drndalo wrote:Da nije bankomat preopterecen? Ako nema dovoljno para, nece te isplatiti. Ako ima samo apoene po 20, ne moze ti isplatiti 70, itd... Ako su ga ispraznili prije vas, za vas nejma para...
uredno isplatio ukupan trazeni iznos...a izbacio poruku da me ne moze usluziti... lud zbunjenog...
drndalo

#2054 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

tnt-tunja wrote:Da li se mora nešto od dokumentacije predati, ili to oni odobre odmah. Mislim, koja je razlika između ugovora o djelu koji se svaki mjesec obnavlja i ugovora o zaposlenju za banku?
Plata zvuci trajnije...
Rene Higuita

#2055 Re: Raiffeisen banka

Post by Rene Higuita »

Finansijski div u problemima: Raiffeisen banku u BiH za godinu dana napustilo 40.000 klijenata

Raiffeisen Bank International objavila je izvještaj o finansijskom poslovanju svojih podružnica širom Evrope uključujući i u Bosni i Hercegovini.

Podaci poslovanja Raiffeisen banke u našoj zemlji ukazuju na dramatičan pad broja klijenata. Ova banka je 2016. završila sa 454.454 klijenata, što predstavlja pad od 7,9 posto odnosno 38.738 klijenata u odnosu na 2015. godinu kada je Raiffeisen imao 493.192 klijenata.

Problemima tu nije kraj. Banka bilježi i pad profita od 9,4 posto. U 2015. Raiffeisen je ostvario profit od 32 miliona eura, dok je već naredne 2016. profit opao na 29 miliona eura.

Broj zaposlenih u 2016. smanjen je na 1.268, dok je banka u 2015. imala 1.311 zaposlenih, navodi se u finansijskom izvještaju.

Operativni prihod je povećan za 2,4 posto na 106 miliona eura u 2016. godini. Također, procenat loših kredita opao je na 8,6 posto u odnosu na 10,5 posto iz 2015. godine.

Prema podacima Agencije za bankarstvo FBiH iz decembra 2016. godine, Raiffeisen Bank dd BiH je druga najveća banka koja drži 18,7 posto plasiranih kredita ukupne vrijednosti 2,26 milijardi KM sa aktivom od 3,83 milijarde KM. Vrijednost depozita fizičkih i pravnih lica u ovoj banci iznosi 3,09 milijardi KM.
http://www.rbinternational.com/eBusines ... 1-2-EN.pdf
smrdim/vijest/finansijski-div ... ata-240356
probook

#2056 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

Ne cudi me...najvece kamate imaju, najgore neke usluge (tipa sms usluga), skupi paketi sa net uslugama itd.
Rene Higuita

#2057 Re: Raiffeisen banka

Post by Rene Higuita »

probook wrote:Ne cudi me...najvece kamate imaju, najgore neke usluge (tipa sms usluga), skupi paketi sa net uslugama itd.
Bas tako. A odnos prema radnicima je katastrofa (mobing, tuzbe...).
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2058 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

ne mora značiti da ih je baš napustilo 40 000
nego da je većina zatvorila neaktivne račune
tojest nisu ni bili
jbg od najpoželjnije banke 2003 za ostaviti depozit
postali su najgora

kako je to moguće
pitajte menadzere
bach

#2059 Re: Raiffeisen banka

Post by bach »

Black swan wrote:ne mora značiti da ih je baš napustilo 40 000
nego da je većina zatvorila neaktivne račune
tojest nisu ni bili
jbg od najpoželjnije banke 2003 za ostaviti depozit
postali su najgora

kako je to moguće
pitajte menadzere
Ja sam bio njihov klijent 11 godina...Trpio neprofesionalnost, neljubaznost, njihovu sporost i ponašanje njhovih radnika kao da su na livadi ili njivi...Onda rekao: Odjebaus i prešao na Unicredit. Razlika drastična.

Od 2003. mnogo toga se promijenilo, I RF banka se promijenila, ali na gore...Ta banka danas živi od stare slave i ne piše joj se dobro na ovom tržištu...
Raigor Stonehoof

#2060 Re: Raiffeisen banka

Post by Raigor Stonehoof »

i dodao bih najvise peglaju sa papirologijom. za istu stvar u unicreditu treba mnogo manje vremena.
merkato

#2061 Re: Raiffeisen banka

Post by merkato »

Kad sam otvarala racun u banci nisam imala ugovor zastalno..Sada nakon nekoliko plata sam dobila? Kako ide dozvoljeni minus? Kad odem u banku nakon koliko cu ga dobit? Ne treba mi odmah,ali eto neka ga
I koliko mi love uzmu ako sam 100-200 km u minusu?
phillie

#2062 Re: Raiffeisen banka

Post by phillie »

Limit je obicno u visini dvije-tri plate. Kad ces ga dobiti to ne znam, mislim limit :D Ako udjes u minus, kamata na dug je 1% mjesecno (bude prikazano na izvjestaju) (ali opet provjeri u banci).
Last edited by phillie on 17/04/2017 03:06, edited 1 time in total.
Truba

#2063 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

kamata je 12% godisnje
1% mjesecno
ali ako si 30 dana u minusu 100 marqka

ako si samo nekoliko dana to je 10 pf npr

ali buduci da se rijerko ko izvuce iz minusa...

to je vrzino kolo
promjenjivoblacno

#2064 Re: Raiffeisen banka

Post by promjenjivoblacno »

Koliko dugo ste čekali na odobrenje Shopping kartice? Meni je rečeno da se čeka 3-7 dana i da klijenti banke mogu odmah dobiti 3000 limita. Međutim, evo i 10-i dan prolazi nema poziva za podizanje kartice..
seoBIH

#2065 Re: Raiffeisen banka

Post by seoBIH »

Sedmcica dvije, limit mi je bio do dvije plate. Toliko sam ga i ostavio.
iceman ze

#2066 Re: Raiffeisen banka

Post by iceman ze »

Uzeo sam Master Shopping karticu. S obzirom da nisam klijent, imao sam vise dokumentacije. Medjutim nije to problem. Problem je sto sluzbenica na prvom sastanku trebala dati spisak svih potrebnih dokumenata koje sam duzan dostaviti. Tako da sam dolazio barem 10 puta. Svaki put nesto novo, novo itd.

Na kraju sam svih peripetija, dobio karticu. Prolazim jednom prilikom pored poslovnice. Izadje sluzbenica iz banke. Kaze meni, mozes li uci do nas, zaboravili smo na jedan primjerak koji niste potpisali... :izet:
Truba

#2067 Re: Raiffeisen banka

Post by Truba »

ma to je psihologija da te ne odbije na pocetku toliko paoirologije

a kasnije ajde kad sam zapoceo...da dovrsim
phillie

#2068 Re: Raiffeisen banka

Post by phillie »

Da li je neko prebacivao putem neta vlastita sredstva sa jednog racuna na drugi? U mom slucaju sa deviznog avista racuna na karticu. Napisali su mi da je transakcija prosla, skinuli mi iznos sa deviznog, ali ga nisu prikazali na karticnom racunu. Vjerovatno treba proci neko vrijeme, al opet da upitam :D :D hvala
victom

#2069 Re: Raiffeisen banka

Post by victom »

Po meni, Raiffeisen Banka je najjača banka, odmah poslije Unicredit, NLB, Sber, Vakufske, Razvojne banke, Sparkasse, Union banke, Zirat banke, Pro Kredit, BBI, Intesa SanPaolo, Bor Banke, Asa banke i Addiko banke.
Last edited by victom on 01/03/2021 06:02, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2070 Re: Raiffeisen banka

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:kamata je 12% godisnje
1% mjesecno
ali ako si 30 dana u minusu 100 marqka

ako si samo nekoliko dana to je 10 pf npr

ali buduci da se rijerko ko izvuce iz minusa...

to je vrzino kolo
Zivjela pozitivna nula :mrgreen:
bumerangss

#2071 Re: Raiffeisen banka

Post by bumerangss »

victom wrote:Po meni, Raiffeisen Banka je najjača banka, odmah poslije Unicredit, NLB, Sber, Vakufske, Razvojne banke, Sparkasse, Union banke, Zirat banke, Pro Kredit, BBI, Intesa SanPaolo, Bor Banke, Asa banke i Addiko banke.
Najjaca u otimanju para od svojih klijenata! :!:
victom

#2072 Re: Raiffeisen banka

Post by victom »

bumerangss wrote:
victom wrote:Po meni, Raiffeisen Banka je najjača banka, odmah poslije Unicredit, NLB, Sber, Vakufske, Razvojne banke, Sparkasse, Union banke, Zirat banke, Pro Kredit, BBI, Intesa SanPaolo, Bor Banke, Asa banke i Addiko banke.
Najjaca u otimanju para od svojih klijenata! :!:
procitaj do kraja recenicu :D
Last edited by victom on 01/03/2021 06:02, edited 2 times in total.
Saka

#2073 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

phillie wrote:Da li je neko prebacivao putem neta vlastita sredstva sa jednog racuna na drugi? U mom slucaju sa deviznog avista racuna na karticu. Napisali su mi da je transakcija prosla, skinuli mi iznos sa deviznog, ali ga nisu prikazali na karticnom racunu. Vjerovatno treba proci neko vrijeme, al opet da upitam :D :D hvala
Ja jednom povukao preko elektronskog bankarstva sa štednog na tekući račun u petak oko 12 sati. U 15 sati nema još para na računu, ne mogu da podignem. Odem na šalter banke, kažem tako i tako, poslao sam nalog prije 3 sata, kaže ona na pultu: "Eto mi samo sjedimo i čekamo vaš nalog!". Tim riječima. Ja kažem, "ali oba su moja računa, u istoj banci, to treba da ide automatski". Kaže "Ne može to automatski". Eto ti banke i govana. Podigoh onda ručno na pultu a onaj nalog je prošao tek u ponedjeljak. Znači trebalo im je 3 dana za nešto što treba da ide iste sekunde i na zapadu je automatski jer sam živio vani i znam, za razliku od glupače na pultu koja tvrdi da "ne može automatski".

Ukratko smeće od banke, i po uslugama i odnosu s klijentima. I naravno da sam zatvorio sve račune kod njih nedugo poslije toga.

Da se ne lažemo, sve banke kod nas su u biti loše, usluge su daleko ispod nivoa vani, ne slušaju klijente i njihove potrebe, deru maksimalno uz mizernu uslugu, ali Raiffeisen daleko prednjači u bezobrazluku zbog povlaštenog statusa koji je dosad imala u ovom dijelu države.
phillie

#2074 Re: Raiffeisen banka

Post by phillie »

Saka wrote:
phillie wrote:Da li je neko prebacivao putem neta vlastita sredstva sa jednog racuna na drugi? U mom slucaju sa deviznog avista racuna na karticu. Napisali su mi da je transakcija prosla, skinuli mi iznos sa deviznog, ali ga nisu prikazali na karticnom racunu. Vjerovatno treba proci neko vrijeme, al opet da upitam :D :D hvala
Ja jednom povukao preko elektronskog bankarstva sa štednog na tekući račun u petak oko 12 sati. U 15 sati nema još para na računu, ne mogu da podignem. Odem na šalter banke, kažem tako i tako, poslao sam nalog prije 3 sata, kaže ona na pultu: "Eto mi samo sjedimo i čekamo vaš nalog!". Tim riječima. Ja kažem, "ali oba su moja računa, u istoj banci, to treba da ide automatski". Kaže "Ne može to automatski". Eto ti banke i govana. Podigoh onda ručno na pultu a onaj nalog je prošao tek u ponedjeljak. Znači trebalo im je 3 dana za nešto što treba da ide iste sekunde i na zapadu je automatski jer sam živio vani i znam, za razliku od glupače na pultu koja tvrdi da "ne može automatski".

Ukratko smeće od banke, i po uslugama i odnosu s klijentima. I naravno da sam zatvorio sve račune kod njih nedugo poslije toga.

Da se ne lažemo, sve banke kod nas su u biti loše, usluge su daleko ispod nivoa vani, ne slušaju klijente i njihove potrebe, deru maksimalno uz mizernu uslugu, ali Raiffeisen daleko prednjači u bezobrazluku zbog povlaštenog statusa koji je dosad imala u ovom dijelu države.
Izgleda da je moja "greska" sto sam povlacio pare kad neradi banka :roll: Povukao pare sinoc (nedelja), danas vidim na racunu, datum obrade 08.05 09:11:32
Ocito je da ovo njima stvarno ne ide automatski, sto je nonsens...al eto, kod nas je uspjeh i bankomat na kojem se moze i uplatiti, a automatizacija moze da ceka.
Saka

#2075 Re: Raiffeisen banka

Post by Saka »

phillie wrote:
Saka wrote:

Izgleda da je moja "greska" sto sam povlacio pare kad neradi banka :roll: Povukao pare sinoc (nedelja), danas vidim na racunu, datum obrade 08.05 09:11:32
Ocito je da ovo njima stvarno ne ide automatski, sto je nonsens...al eto, kod nas je uspjeh i bankomat na kojem se moze i uplatiti, a automatizacija moze da ceka.
Ne, nego neka baba tamo sjedi, primi nalog i proknjiži kao da si odnio na šalter. A debelo im plaćaš internet bankarstvo. Eto kažem ti u petak poslao oko podne, prošlo mi u ponedjeljak. Baba se ispalila u petak ranije, šta li. :-D
Post Reply