stroga normala wrote:Maloprije se vozim busom kad vozac stade kod GRAS-a da pokupi kolegu valjda, i ulazi neki lik, papak da ne moze biti veci, cackalica mu u ustima, ma lola lola...rijecima se opisati ne moze... a vozac ce nekom poznaniku mu sto stoji na vratima "e ovo ti je najveci gospodin u GRAS-u" A papak kad je usao psuje na sve strane zbog snijega i zime, ne osvrce se uopste na putnike....
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2051 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2052 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas im je direktor imao javljanje na Hayatu. Rekao je da nemaju zdravstveno i da zato ne smije da se igra sa njihovim zdravljem.kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
igrom slucaja sandzaklija..
i danas cijeli dan cikac sa 2 sina je oko svog autica cistio snijeg
kasnije je sa zenom otisao u nabavku u BINGO donijeli kamaru kesa namirnica..
i imaju obraza zvat raju da im cisti ..
-
lajkujMe
#2053 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
KatarinaKosaca wrote:Danas im je direktor imao javljanje na Hayatu. Rekao je da nemaju zdravstveno i da zato ne smije da se igra sa njihovim zdravljem.kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
-
udrch
#2054 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
-
smijesni_ste
#2055 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
udrch wrote:kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
i imaju obraza zvat raju da im cisti ..![]()
![]()
![]()
- Hamzinho
#2056 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Majko draga, samo izgovori...lajkujMe wrote:KatarinaKosaca wrote:Danas im je direktor imao javljanje na Hayatu. Rekao je da nemaju zdravstveno i da zato ne smije da se igra sa njihovim zdravljem.kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
![]()
![]()
![]()
![]()
Nemam ga ni ja pa sam svaki dan po 3 sata kopao snijeg u svom naselju.
P.S. U mom komšiluku dok smo čistili, izašao komšija da pomogne, a dva infarkta preživio. Jedva ga odgovorismo da ne radi. Sve je do obraza...
- Obskurni
#2057 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pa sad, hoce li raditi tramvaji sutra ili nece ?
- branimir stulic
#2058 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
...malo sutra...
- neo7
#2059 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoce, a mozda nece...pa jebo te kako da mi znamo ? Da gledamo u kasike ?Obskurni wrote:Pa sad, hoce li raditi tramvaji sutra ili nece ?
-
lajkujMe
#2060 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kroz prozor je efikasnija varijantaneo7 wrote:Hoce, a mozda nece...pa jebo te kako da mi znamo ? Da gledamo u kasike ?Obskurni wrote:Pa sad, hoce li raditi tramvaji sutra ili nece ?
-
Miro Spiro
- Grijem se na: toplotna pumpa
- Vozim: Jensen Interceptor
#2061 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
itekako wrote:Sve sto si napisao apsolutno stoji na svom mjestu. Medjutim, ovdje se namece par drugih pitanja.The Realist wrote:Meni smeta što traže pomoć, ali istovremeno bi sve naplaćivali, tjerali budžetske korisnike da moraju imati te karte, propuštaju vožnje, ne misle si smanjiti plate, traže regres, ima ih višak i samo bi ih zatjerao za to traženje pomoći.
Ali ne mogu se složiti za ovo izračunavanje. Autobusi dobro voze danas, vjerujem da neki rade na sanaciji vozila, neko mora biti na telefonima (daju stvarno fino informacije, što mi se do sada nije dešavalo), znači dio radnika mora obavljati druge poslove.
Također dosta radnika je žena, a nema smisla da one čiste, kako god da ga okrenemo.
I onda ostaje još jedan problem, a to je što oni kažu da nije problem skloniti sa pruge, nego ne znaju gdje ga skloniti i to je tačno.
Ja ih stvarno ne volim, pljačkaju nas kao malo ko, čim zapne, traže pomoć, ali će držati sami grad u blokadi do kada im treba, no ovdje se ne mogu samo oni kriviti.
Postoji li medju njih 2000 jedan inzinjer masinstva dovoljno pametan da skonta da se na tramvaj zasarafi privremena ralica koju bi jedan varilac uspio sastaviti od dvije obicne metalne ploce?
Da li firma od 2000 zaposlenih ima ikakav plan, makar i u glavi, za slucaj elementarne nepogode kakva je ova koja nas je zadesila?
Da li je normalno da se mora apelovati da bi radnici u kriznom trenutku dosli na posao u firmu koja je od vitalnog znacaja za funckionisanje grada Sarajeva, ili se to valjda podrazumijeva s obzirom da oni solidno zive od tog istog Grada i njegovih gradjana?
Da li je normalno da dio radnika sjedi kuci, dio grije muda po krugu firme, a dio s rukama u djepovima nadgleda pripadnike SFOR-a i studente kako rade njihov posao, za DZ?
Naravno, svaka cast malom broju savjesnih radnika koji svoj posao obavljaju posteno i casno!
Da je situacija u toj firmi drugacija, garantujem da ne bi morali gradjane moliti za pomoc nego bi se gradjani sami organizovali i priskocili u pomoc bez ikakvog poziva.
I na kraju, ako se vec vozite vozilima gradskog saobracaja, KUPUJTE KARTU! Kakav god da je, GRAS je nas!
Imaju oni grtalicu tesku nekoliko tona koju gura tramvaj a automatski se sa ralicom upravlja iz tramvaja.Sve bi bilo u redu da u 11-12 u petak nisu stali sa voznjama .Da nisu stali nego 2-4 tramvaja nastavila voziti cijelu noc -prazni odrzali bi prugu cistu pa bi trebali da ciste samo stajalista ali jok. Njihovo radno vrijeme je gotovo
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2062 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Reci da se zezas....KatarinaKosaca wrote:Danas im je direktor imao javljanje na Hayatu. Rekao je da nemaju zdravstveno i da zato ne smije da se igra sa njihovim zdravljem.kokuz_sa wrote:a sto bi oni radili..kod mene u zgradi zivi radnik grasa..reva..
- Cyrax
#2063 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nijedna mrcina iz GRAS-a nije onom stvari maknula da osposobe tramvaje, propali dabogda marvo 
- cyprus
#2064 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas prolazim ulicom Srđana Aleksića i tamo na ulazu u remizu stoji 10-tak GRAS-ovaca, samo JEDAN od njih ima lopatu (i to je naslonjen na nju), i vidim neka zajebancija, priča i tako to...
a par desetina metara dalje na pruzi lopataju vojnici (nisam skonto jel naši ili euforci)
Uh

Uh
- sheilak
#2065 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ljudi, šta vozi sutra, tj. za 3 sata?
moram put Koševa 
-
pjegica
#2066 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
I mene isto ovo zanima, samo u obrnutom smjeru... Radi li trola koja vozi za/od Jezera???sheilak wrote:ljudi, šta vozi sutra, tj. za 3 sata?moram put Koševa
- NEOPLAN
#2067 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne radi trola, radi minibur park-jezero
- madnessa
#2068 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Proradili su i tramvaji od Č.Vile ka gradu.
- cappy_tempo
#2069 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ako hocete tramvajem spremite se da stojite u 2m snijega jer sosonima nije palo na pamet da makar metar sa metar ocistemadnessa wrote:Proradili su i tramvaji od Č.Vile ka gradu.
-
maximilijana
#2070 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja sad dosla tramvajem...umjesno na stanicu (koja se ne vidi od snijega) stane gdje moze..na mali je na raskrsnici stao 
evo ko 1994.god..ako prorade tramvaji stat ce rat / snijeg
evo ko 1994.god..ako prorade tramvaji stat ce rat / snijeg
- madnessa
#2071 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Najgore je što se svi natrpaju u prvi dio tramvaja, a drugi dio prazan. Nekoliko sam ih propustila, jer nisam mogla ući u tramvaj. 
-
cunga lunga
#2072 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros istovare ljude iz buseva na Cengic Vili pa kazu da se predje na tramvaj. Ljudi cekaju tramvaj i kad se nakon 15 min nije pojavio svi krenuli pjeske. I prvi tramvaj me stigao na Marin Dvoru.
Toliko o tramvajima i GRAS-u i njihovoj organizaciji.
Imaju 2000 zaposlenih, nekih 1000 prekobrojnih a gradjani, studenti i vojska EUFOR-a im ciste prugu i opet nisu u stanju da puste normalne tramvaje.
STOKA!
Imaju 2000 zaposlenih, nekih 1000 prekobrojnih a gradjani, studenti i vojska EUFOR-a im ciste prugu i opet nisu u stanju da puste normalne tramvaje.
STOKA!
- cappy_tempo
#2073 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
samo cekajte kad revizori udju i pocnu silu prosipati,a pametnije im je da stanice ociste. Ljudi se cude kad kazem da gras mrzim zbog sosona.potrose milione svake godine,kradu javno,prijete i jos imaju obraza zvati pomoc
- nosara
#2074 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
gras ima gazdu, znas one nekompetentne neradnike, zovu se kurton, karton, tako nekako...cunga lunga wrote:Jutros istovare ljude iz buseva na Cengic Vili pa kazu da se predje na tramvaj. Ljudi cekaju tramvaj i kad se nakon 15 min nije pojavio svi krenuli pjeske. I prvi tramvaj me stigao na Marin Dvoru.
STOKA!
-
cunga lunga
#2075 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bas tako..nosara wrote:gras ima gazdu, znas one nekompetentne neradnike, zovu se kurton, karton, tako nekako...cunga lunga wrote:Jutros istovare ljude iz buseva na Cengic Vili pa kazu da se predje na tramvaj. Ljudi cekaju tramvaj i kad se nakon 15 min nije pojavio svi krenuli pjeske. I prvi tramvaj me stigao na Marin Dvoru.
STOKA!
u svakom normalnom gradu ti direktori i mendazment bi bili bivsi do podne..