Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
specifikacija

#2051 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:dobar je taj prijedlog za okupljanje u ponedeljak mada mi po programu čini mi se imamo tu večer nocnu posjetu ajfelovom tornju pa bi možda mogli poslije toga doći..

a kakav je taj Latinski kvart ? tamo smo u nedelju naveče isto po programu pa ako je dobro da ponovimo u ponedeljak ...taman ćemo se malo i ušteliti, gdje , šta , kako ... :D
To je preko puta crkve Notre Dame, te nedaleko od Louvre. Blizu ti je Panteon - grobnica velikana, i univerzitet Sorbonne (Sorbona). U latinskoj su smjesteni restorancici, uglavnom brza grcko-turska hrana. Mozes kupiti kod Grka sve sto se jede i kod nas, osim raznoraznih pita :) I nije toliko lose, ali im je kafa odlicna, ista nasa :) Zovu je grcka kafa :)

Uzgred, Francuzi imaju ocajnu kafu. Ono je uzas!

Posjeti i Saint Germain kvart, to je odmah s druge strane one fontane St Michel, koju ne mozes nikako promasiti kada budes u tom kvartu :) Mjesto je odlicno, i imas puno Irish pub-va, kao i onih klasicnih francuskih kafica - staromodni izgled :) Prelijepo, a sve je smjesteno u spletu krivudavih ulicica :D
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 11:57, edited 1 time in total.
specifikacija

#2052 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

vozač wrote:znači ipak oprez, pogotovo u manjim grupicama nije naodmet,
a kad se skupimo u "barem trocifrenom broju" onda povaditi sve rekvizite i "hajmo bosno, bosno, bosno, hajmo hercegovino" :D
Pa, mislim da je oprez prejaka rijec. Da si sam, te da se nadjes u nekom predgradju kao nas Eborg, i da sretnes grupica od 5 crnaca/Arapa, mozda, ali mozda bi ti neko nesto dobacio, pokusao ukrasti Iphone, ili bilo kakav telefon. Ali, to se ne dogadja cesto. Nisam ni ja referenca za neku snagu, niti fizickom pojavom odajem taj utisak, pa nikada nisam imao pb! :D

A to za navijanje stoji :D
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 12:16, edited 1 time in total.
mostarurscu

#2053 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:
mostarurscu wrote:dobar je taj prijedlog za okupljanje u ponedeljak mada mi po programu čini mi se imamo tu večer nocnu posjetu ajfelovom tornju pa bi možda mogli poslije toga doći..

a kakav je taj Latinski kvart ? tamo smo u nedelju naveče isto po programu pa ako je dobro da ponovimo u ponedeljak ...taman ćemo se malo i ušteliti, gdje , šta , kako ... :D
To je preko puta crkve Notre Dame, te nedaleko od Louvre. Blizu ti je Panteon - grobnica velikana, i univerzitet Sorbonne (Sorbona). U latinskoj su smjesteni restorancici, uglavnom brza grcko-turska hrana. Mozes kupiti kod Grka sve sto se jede i kod nas, osim raznoraznih pita :) I nije toliko lose, ali im je kafa odlicna, ista nasa :) Zovu je grcka kafa :)

Posjeti i Saint Germain kvart, to je odmah s druge strane one fontane St Michel, koju ne mozes nikako promasiti kada budes u tom kvartu :) Mjesto je odlicno, i imas puno Irish pub-va, kao i onih klasicnih francuskih kafica - staromodni izgled :) Prelijepo, a sve je smjesteno u spletu krivudavih ulicica :D
:thumbup: hvala na korisnim informacijama , zapisujem ovo što mi ti kažeš :thumbup:
mostarurscu

#2054 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

@specifikacija

umalo ne zaboravih , pisali smo vec o tome i koliko se sjecam ti si rekao da aparati nisu problem za unijeti na stadion medjutim sad se pojavila informacija na facebooku da će ipak biti zabranjeni ..

znaš li išta o tome i hoćeš li moći to 100% provjeriti?
specifikacija

#2055 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Za one koji zele da koriste internet u Parizu, predlazem da odu u Apple radnjice. Prva se nalazi u kompleksu muzeja Louvre, i usluge neta se mogu neograniceno koristiti. I sve je free.
Druga radnjica je smjestena u jako lijepoj zgradi izmedju robne kuce La fayette i Opere, i prepoznatljiva je po tome sto se na zgradi nalazi ona crna, gusarska zastava sa logom Apple kompanije :)
Jedini problem je tastatura, jer raspored slova nije isti kao kod nas! To moze da iznervira covjeka :)
specifikacija

#2056 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:@specifikacija

umalo ne zaboravih , pisali smo vec o tome i koliko se sjecam ti si rekao da aparati nisu problem za unijeti na stadion medjutim sad se pojavila informacija na facebooku da će ipak biti zabranjeni ..

Pitao poznanika koji cesto odlazi na stadione, i on mi je potvrdio da nije zabranjeno.

Evo i dokaza:

Nama su Irci referenca za sve :)
"Zuje kamere i skljocaju fotoaparati sa svih strana :)"

Zaista sam pitao nekoliko ljudi, i svi su me cudno gledali kada sam postavio to pitanje. Provjeravao sam i na fr. forumu. Predlazem svim zainteresovanim da posjete neki forum na eng. jeziku, jer su sigurno i Irci postavljali isto pitanje!
Uzgred, to su nasi napisali na FB zato sto su na karti u PDF formatu vidjeli prekrizen fotoaparatic, pored "gomile" drugih stvari koje su, isto tako prekrizene!

Provjericu jos jednom! A siguran sam da ce to isto i drugi uraditi! :D
specifikacija

#2057 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote:

:thumbup: hvala na korisnim informacijama , zapisujem ovo što mi ti kažeš :thumbup:
Za ona " bezobrazna mjesta" i samo za musku raju, saljem ti PP :D
--usnee--

#2058 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by --usnee-- »

a imal u hotelima wireles ili bar da se plaća net ? Pitam ovak općenito jer još nezz u kojem sam hotelu smješten.
specifikacija

#2059 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

--usnee-- wrote:a imal u hotelima wireles ili bar da se plaća net ? Pitam ovak općenito jer još nezz u kojem sam hotelu smješten.
Negdje se placa, a negdje ne!
--usnee--

#2060 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by --usnee-- »

ok bitno mi je da ima nmz biti skupo kako god okrenes za nekih 20 30 min koliko mi je potrebno
thx na info
mostarurscu

#2061 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:

Pitao poznanika koji cesto odlazi na stadione, i on mi je potvrdio da nije zabranjeno.

Evo i dokaza:

Zaista sam pitao nekoliko ljudi, i svi su me cudno gledali kada sam postavio to pitanje. Provjeravao sam i na fr. forumu. Predlazem svim zainteresovanim da posjete neki forum na eng. jeziku, jer su sigurno i Irci postavljali isto pitanje!
Uzgred, to su nasi napisali na FB zato sto su na karti u PDF formatu vidjeli prekrizen fotoaparatic, pored "gomile" drugih stvari koje su, isto tako prekrizene!

da , upravo zbog toga se pojavila ta informacija tj. dezinformcija nadam se ...

a ti ipak provjeri još jednom :thumbup:
Plumbum1977

#2062 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Plumbum1977 »

Da i ja nešto dodam. Kupljeno 9 karata na C9. Pozdrav od ekipe iz Sa.
mostarurscu

#2063 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

specifikacija wrote:
neka bolan, provalila mi je žena ovaj forum ..ako šta nezgodno pročita ima da me nema .. :lol:
specifikacija

#2064 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote:
neka bolan, provalila mi je žena ovaj forum ..ako šta nezgodno pročita ima da me nema .. :lol:
Sve negiraj :D
Provjerim za fotoaparate :D
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 12:36, edited 1 time in total.
Plumbum1977

#2065 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Plumbum1977 »

Još nešto. Valjda nam neće ukinut bezvizni režim. Imam i jedno pitanje, a neznam jeli ko pisao o tome već: Trebaju li vize za prolazak kroz Švicu?
http://www.sarajevo-x.com/bih/euintegra ... /110926028
specifikacija

#2066 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Plumbum1977 wrote:Da i ja nešto dodam. Kupljeno 9 karata na C9. Pozdrav od ekipe iz Sa.
:thumbup:
A za prolazak kroz Svicu, predlazem da ih nazoves i pitas, jer sam siguran da ce ovdje biti svakojakih odgovora (s najboljom namjerom)!

Ambasade u Bosni i Hercegovini
ŠVAJCARSKA - Predstavnistvo u BiH

Adresa:
Josipa Štadlera 15
Postanski broj
71000
Sarajevo

Kontakt
Telefon 1: +387 33 275 850
E-mail: [email protected]
cipiripi1302

#2067 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by cipiripi1302 »

Ne treba ti viza kroz Svicu, provjerena info.
brckozuco

#2068 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by brckozuco »

Neko je gore pitao o sigurnosti ..nemojte se odvajati, i hodati sami po kvartovima navece, posto ima dosta bandi po Parizu.
star(i)mo

#2069 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by star(i)mo »

Viza za Svicarsku ne treba jer je i Svica u Schengenu. Zaustavice vas na granici samo da kupite vinjetu za autoput(CHF 40 za godinu dana. Drugih vinjeta nema).
Plumbum1977

#2070 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Plumbum1977 »

Zvao Švicarsku ambasadu. Ne trebaju vize sa važečim biometrijskim pasošem BiH. Hvala.
specifikacija

#2071 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Zvao sam "Stade de France" i potvrdili su mi da se fotoaparati ne nalaze na listi zabranjenih predmeta! Dakle, isti se bez problema mogu unijeti na stadion!

Ukoliko neka sumnje u istinitost mog iskaza, neka nazove sljedeci broj i sam/a se uvjeri : 00 33 1 55 93 00 00
Molim da se informacija prosiri i na FB! - nemam profil, tako da nista ne mogu tamo pisati :D

Volio/zelio bih da jos neko provjeri ovu informaciju putem telefona/email-a!

U nastavku email: [email protected]
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 13:54, edited 4 times in total.
Edin H.

#2072 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Edin H. »

mostarurscu wrote:
specifikacija wrote:

Evo i dokaza:

da , upravo zbog toga se pojavila ta informacija tj. dezinformcija nadam se ...

a ti ipak provjeri još jednom :thumbup:

Stvarno ne kontam koji ce vam djavo fotoaparati i kamere na utakmici kao da ste fotoreporteri, Da pitate mogu li se i koji transovi unijeti, kako ih zakaciti jer to kadkada moze biti problem, neke ideje oko koreografije, to bih razumio.
Bez obzira za kamere tesko cete saznati do samoga dana utakmice, jer to ovisi i koliko ce nas Savez nahajcati Francuze protiv nas kao sto su recimo uradili u Estoniji i Portugalu, pa su recimo i bezvezne transove koji nisu bili protiv Saveza uzimali.
Taj znak pocesto stoji na ulaznicama na raznim stadionama, ali da li ce oni to isforsirati ili ne ko zna.
U Portugalu nisu pustali da se bilo sta unese osim mobitela, sjecam se raje koja su vracena, jer su stipse :D , pa nisu htjeli da poklone kamere portugalskom obezbjedjenju.

Ali evo sada tek vidjeh da je specifikacija provjerio, pa valjda je to to.
vozač

#2073 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

ma ne vjerujem da će praviti probleme oko aparata, pa ko onoliko blica na utakmicama, to je smiješno, osim toga kakve fajde od zabrane kad na mobitelu svi imaju nekakvu kameru, ne vidim ikakvog smisla da se to zabranjuje

e sad problem bi mogao biti, tako su mi pričala raja koja su bila u portugalu, ako dođe neki entuzijasta sa nekom profesionalnom kamerom, u prevodu ona velika skalamerija koja ide na rame, to je recimo bio problem u portugalu i oko toga je izbila i frka jer su neki od bh navijača htjeli s tim na stadion, što im normalno nisu dopustili i onda su portugalci po priči naših šupci i tako dalje,mislim da malo realnosti u svemu nije naodmet

također ne vjerujem da će i tumbati navijače, neko priča kao sabiće sve naše navijače u jedan dio, mislim da se i tu pretjeruje, pa šta sad treba, neko plati kartu od 80 eura i ulazi na stadion gdje su sva mjesta numerisana, gdje dolaziš 5 minuta pred utakmicu i na vratima ti neko kaže "haj ti momak na jug, tamo su vaši" :-)
vozač

#2074 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by vozač »

moguće je recimo da neće dati da uneseš kovanice na stadion, to me ne bi iznenadilo
and

#2075 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by and »

evo pravila
http://accueil.stadefrance.com/reglemen ... uage=en_GB

Photographing, filming and audio recordings are prohibited in the Stade de France without express authorization delivered by the Stade de France Consortium or persons duly empowered to do so by the Consortium.
Similarly, no installs or technical facilities may be photographed, filmed or recorded without such an authorization. Tolerance is granted to amateurs using neither a stand nor a flash when taking their pictures, although the Stade de France Consortium reserves the right to prohibit any and all types of photographing, filming and recordings in certain areas or during certain events which shall be specially identified as such.
piše u pravilima da neće moći ući ovi koji se osjete na alkohol :mrgreen:
Locked