Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
-
PM72
#2051 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nema među "mambama" čaršijanera nego su to sve haustorčad sa Alipašinog polja.Do rata sitni klošari a među njima je bilo 80% uživaoca "lahkih" droga dok su sad na onim ozbiljnijim.Ja nisam čuo da su išta pametno napravili,sem navlačenja u stanove bijele tehnike i ostale robe.Srećom pa su imali samo žutog golfa a da su imali kamione
Zaboravili ste pomenuti i Kerimove omiljene specijalce MGV.To su bili dobri momci,znam ih skoro sve i za razliku od mambi ipak su ratovali.I nisu puno nosili. 
-
obelix1
#2052 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Evo svjedočanstva iz ulice Srajevskih ilegalaca,grupa ratnika iz "mambi" otvaraju garažu i u njoj nov golf, vlasnik ga neda, galami psuje u smislu koste vi da mi uzmete golfa. Ratnik mu iz pika odgovori " mi te branimo".
Na to se svode sve grupe sem Specijane policije koje su nam 92. dolazile u pomoć, bar što se tiče Aerodromskog naselja.
Ako ništa od nazovi branilaca smo hajrovali MTS jer su ga baš imali.
Na to se svode sve grupe sem Specijane policije koje su nam 92. dolazile u pomoć, bar što se tiče Aerodromskog naselja.
Ako ništa od nazovi branilaca smo hajrovali MTS jer su ga baš imali.
-
PM72
#2053 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Taj golf u garaži je vjerovatno zapikan od strane "domaćih" branilaca pa vam je bilo krivo što ga oteše alpašinci.
I nešto se ne sjećam da su dovukli kakvog novog golfa iz Dobrinje.Što se tiče MTS-a,ne znam da su nešto spektakularno imali.Bar što se tiče mambi ili MGV-a.Imam osjećaj da su vam postali teret nakon što su linije stabilizovane.
-
obelix1
#2054 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Vjeruj mi da nisam znao za tog golfa dok ga oslobodioci ne uzeše, a vjerovatno ga je neko možda i zapikao,neznam.Istina je da su nam već drugi dan mambe bile teret,mi smo bili obićni ljudi koje je rat primorao da se branimo i da budemo vojnici - kakvi takvi. Poslje početne euforije skontaš da je to u suštini polu nadrogirana grupa koja kad nije na liniji trkelja stanove i garaže.PM72 wrote:Taj golf u garaži je vjerovatno zapikan od strane "domaćih" branilaca pa vam je bilo krivo što ga oteše alpašinci.I nešto se ne sjećam da su dovukli kakvog novog golfa iz Dobrinje.Što se tiče MTS-a,ne znam da su nešto spektakularno imali.Bar što se tiče mambi ili MGV-a.Imam osjećaj da su vam postali teret nakon što su linije stabilizovane.
U svakom slučaju imaju doprinos u odbrani Dobrinje i to im niko nemože osporiti (i netreba).
Što se tiče MTS koliko god misliš da nešto spektakularno nisu imali, imali su više od nas.Vjeruj mi bio sam na straži sa 14 metaka i to je živa istina.
I znam da kad su se vraćali da je jednu grupu na barikadi prema Mojmilu izrešatao sijač.
- Nekako s proljeća
#2055 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Zbog pojave takvih stvari i pokušaja da se ukradeno iznese iz Dobrinje (ali i dezerterstva ), u garaži na Dobrinji 5 smo postavili punkt . Niko nije mogao ući u Dobrinju a ni izaći iz nje sa motornim vozilom a da nije predhodno bio tretiran na punktu. Vjerujem da su se iz tih pretresa stvorile određene netrpeljivosti... 
- Repetitor
#2056 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Jeste,jeste postavili ste punkt.
Zali Boze cestitih boraca sto nisu imali vremena da se izorganizuju pa da vas sve pobiju.
Svojim sam ocima gledao koliko je taj punkt bio supalj,i sta ste sve iznosili kroz njega.
A da ne pricam koliko se unosilo.
Pa jedna osoba hrvatske nacionalnosti,koja je cijeli rat svercovala(ispocetka robom sa Stupa) kada ste pokusali da ga zaustavite na punktu,bacio vam je dvije bombe a vi se razbjezali kuda koji...
Evo dok pisem ovo podsjeti me na jednu scenu sa Igamana,kad su se tako Sklapovci poceli udarati nogama u guzicu.Zbog cega? Zbog jednog pijanog cetnika koji je zalutao i u po frke bahnuo iz sume ...
@PM
kao sto rekoh,niko od navedenih(koje si naveo) nije doprinio(po mom misljenju) da se njihovim zalaganjem stabilizuju linije u Dobrinji.
Ja koliko znam,samo su krali,pljackali i vazda bili nadrogirani.
Svidjalo se to nekome ili ne,ali to je tako
Zali Boze cestitih boraca sto nisu imali vremena da se izorganizuju pa da vas sve pobiju.
Svojim sam ocima gledao koliko je taj punkt bio supalj,i sta ste sve iznosili kroz njega.
A da ne pricam koliko se unosilo.
Pa jedna osoba hrvatske nacionalnosti,koja je cijeli rat svercovala(ispocetka robom sa Stupa) kada ste pokusali da ga zaustavite na punktu,bacio vam je dvije bombe a vi se razbjezali kuda koji...
Evo dok pisem ovo podsjeti me na jednu scenu sa Igamana,kad su se tako Sklapovci poceli udarati nogama u guzicu.Zbog cega? Zbog jednog pijanog cetnika koji je zalutao i u po frke bahnuo iz sume ...
@PM
kao sto rekoh,niko od navedenih(koje si naveo) nije doprinio(po mom misljenju) da se njihovim zalaganjem stabilizuju linije u Dobrinji.
Ja koliko znam,samo su krali,pljackali i vazda bili nadrogirani.
Svidjalo se to nekome ili ne,ali to je tako
- Nekako s proljeća
-
PM72
#2058 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Repetitor,
Slažem se s tobom nego sam ovo napisao radi Obeliksa.Sve garaže u aerodromskom naselju i na C5 nisu odradile ni mambe ( nisu tamo ni dolazili) niti četnici nego domaći indijanci.Također,sve stanove je opuhao domaći kadar tako da kokošarsko zvono nije samo na onima iz grada nego i na domaćim patriotama.U aerodromsko naselje i C5 nisu dolazili oni "preko brda" jer je bilo opasno pa su radije operisali po sredini Dobrinje i na Dobrinji V.
Slažem se s tobom nego sam ovo napisao radi Obeliksa.Sve garaže u aerodromskom naselju i na C5 nisu odradile ni mambe ( nisu tamo ni dolazili) niti četnici nego domaći indijanci.Također,sve stanove je opuhao domaći kadar tako da kokošarsko zvono nije samo na onima iz grada nego i na domaćim patriotama.U aerodromsko naselje i C5 nisu dolazili oni "preko brda" jer je bilo opasno pa su radije operisali po sredini Dobrinje i na Dobrinji V.
-
momče
#2059 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Zasto nikad niko ne spominje pokojnog Eldina, mislim da je poginuo na pocetku u naselju, u TO?! Sjecam ga se
kao mirnog i ok decka. Drag mi je bio, zao mi je sto je poginuo.
kao mirnog i ok decka. Drag mi je bio, zao mi je sto je poginuo.
- Nekako s proljeća
#2060 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
U roku od nekoliko dana po ulasku o Dobrinju se formirala dobrinjska bolnica, sa svim neophodnim uređajima za njen rad. Evo da ne pominjem ni čijom zaslugom, ni odakle je to stiglo, ni hrabre vozače koji su to dovezli u Dobrinju. I halal bilo.
- svjezi_ustipak
#2061 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Mambe su bile stacionirane u C5. Nalazili se jednoj od ulica blizu Aerodromskog naselja.PM72 wrote:Repetitor,
-
PM72
#2062 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Može biti ali sumnjam da su ulazili u aerodromsko naselje radi kakve (vojničke) akcije ili pucnjave.
- svjezi_ustipak
#2063 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Nije moze nego jesu. Nalazili se u ulici Koste Abrasevica (tadasnji naziv). U Aerodromsko nikad otisli nisu. Uglavnom pretresali stanove, nasli su po njima minimalno 200 radio stanica koje su bile zamaskirane u televizije, videorekordere, muzicke linije...Govna je tada trebalo pred zid i postreljati a snimak poslati majkama koje su ih takve naopake rodile.PM72 wrote:Može biti ali sumnjam da su ulazili u aerodromsko naselje radi kakve (vojničke) akcije ili pucnjave.
-
obelix1
#2064 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Da istina je mismo opuhali sve stanove, izložili sve parkete i lamperiju pokrali vedeorekordere ali nismo nikad nikom ništa oteli.Ti ljudi koji su puhali stanove imaju ime i prezime i ako već tako puno znaš, znaš i kako se zovu.PM72 wrote:Repetitor,
u aerodromskom smo imali pristup u 28 garaža sa prednje strane i 32 garaže iz podruma i ni iz jedne nije nestalo ni jedno auto, sem koja smo izgurali na barikadu.
-
PM72
#2065 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Znam i kad ste razvaljivali blindirana vrata pa vam kompletan zid pao...
Poštujem Vas i Vašu žrtvu za opstanak.
Pozdrav domovini.
Pozdrav domovini.
-
trocadero
#2066 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ех кад се сјетим како су само ови наши фасцинантном брзином опухали гараже и станове по Аеродромском.
Разноразне групице лафо долазиле на положаје, а скоро сваки одлазио са крцатим аутом.
Остали само пословни простори низ Титоградску и нека мјеста гдје је било зајебано прићи, па те мрвице после моја екипа "одрадила"!
Разноразне групице лафо долазиле на положаје, а скоро сваки одлазио са крцатим аутом.
Остали само пословни простори низ Титоградску и нека мјеста гдје је било зајебано прићи, па те мрвице после моја екипа "одрадила"!
- Dozer
#2067 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Pitanje je - sta to nije opuhano fascinantnom brzinom na svim stranama? 
-
trocadero
#2068 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Јест вала свјетски рекордери у томе ко ће прије јамити и споткупити "ратни плијен"
50 гланц нових рено 4 са аеродромског паркинга неста брзином свјетлости
Само ови у Тасу су се мало копрцали са пар хиљада голфова.... јебало их што није одмах било пута за Пале и Србију а средише лоле и то експресно
50 гланц нових рено 4 са аеродромског паркинга неста брзином свјетлости
Само ови у Тасу су се мало копрцали са пар хиљада голфова.... јебало их што није одмах било пута за Пале и Србију а средише лоле и то експресно
-
PM72
#2069 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Trocadero,
ja sam mislio da si ti napaćeni srpski vojnik a i ti kokošario i raznosio tuđe.Razočarao si me.Nema nafake u tuđem-zapamti.Jebo te tuđi ćilim,tv ili video rekorder.Ja znam tvoje saborce koji su meni opljačkali kuću,nisu ostavili ni kablove pa opet nemaju za cigara.Ja imam,hvala Bogu,a nisam nosio tuđe niti krao.
ja sam mislio da si ti napaćeni srpski vojnik a i ti kokošario i raznosio tuđe.Razočarao si me.Nema nafake u tuđem-zapamti.Jebo te tuđi ćilim,tv ili video rekorder.Ja znam tvoje saborce koji su meni opljačkali kuću,nisu ostavili ni kablove pa opet nemaju za cigara.Ja imam,hvala Bogu,a nisam nosio tuđe niti krao.
-
obelix1
#2070 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
PM72 wrote:Znam i kad ste razvaljivali blindirana vrata pa vam kompletan zid pao...Poštujem Vas i Vašu žrtvu za opstanak.
Pozdrav domovini.
istina,ali to je bilo iz znatiželje šta je iza.Bili smo fascinirani blinda vratima, mislim jedinim na Dobrinji a i na kraju taj stan je imao sjajan položaj za osmatranje.
Ja ti kažežem kakvi smo takvi smo, obični ljudi koje je rat natjerao da budemo vojnici i nemoj mi reći da bi danas nebi bilo isto ako ne i gore.
jbg. ni u grad četnici ne uđoše a on ostade opljačkan.
i na kraju, šta se moglo pljačkati po aerodromskom naselju tv i slični aparati koji u ratu nemaju baš neku vrijednost i koji su kraj rata ionako dočekali na smeću.
Jesam, ja sam nosio svako drvo koje sam našao od parketa, lamperije, štokova vrata, sve što se moglo ložiti nosio sam pancerice, peraje apsolutno sve.
-
PM72
#2071 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Ti si se borio za opstanak a neki su sa svojim ekipama odrađivali poslovne prostore i garaže.Takvi su uzeli pušku samo radi toga a ti si je uzeo što ti je taj isti "domoljub" došao do ulaza sa tenkom,naoružan do zuba.Seljačina sa Sokoca dovela svoje iz romanijske brigade da pljačkaju i oslaobađaju "srpsku" Dobrinju.Zato je i fasovao metak u čelo.
-
trocadero
-
trocadero
#2073 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Паша мој добри и препоштениPM72 wrote:Trocadero,
Финим изразима ти мене почасти, онако право разервно-дротовски ,благодарим! Ти као да ниси одрастао на Алипашину
Ионако би то после опухали викенд четници или ови ваши! Па кад видиш кад сељо сјекиром цјепа уникатни клавир за дрва мука ти дође!
-
trocadero
#2074 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Сарајмен,
Хвала на слици

Хвала на слици
-
PM72
#2075 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA
Trocadero,Финим изразима ти мене почасти, онако право разервно-дротовски ,благодарим! Ти као да ниси одрастао на АлипашинуВаљало се снаћи и преживјети у тешки ратни вакат! Слава Богу па сам ја имао и ћилим и тв а и видео!Па иако сам из тих пословних простора споткупио покоји покер апарат или се сажалио на неку плочу од Дорса и Цепелина ништа страшно миша му његовог!
Ионако би то после опухали викенд четници или ови ваши! Па кад видиш кад сељо сјекиром цјепа уникатни клавир за дрва мука ти дође!
Poker aparat se ne nosi onaj koji nema za klopu.Ako je neko i iscjepao klavir da naloži djecu vatru ili ispeče hljeb-to mogu prihvatiti.Ja sam na Stupskom brdu u januaru 1993 na - 18 u bubnjari ložio noge od stola stilske garniture Đorđević.Nikom od toga nije muka bila.