SDA-All about

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#2051 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Canton wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Da ne citiram čitav post, u mnogočemu se slažemo, naročito oko nesposobnosti upravljanja firmama - činjenica je, i to priznajem i ja, i vjerujem većina normalnih SDA simpatizera i birača: previše karijerista se kroz stranku prošetalo, ali tako je kako je. No, činjenica je također da je SDA najviše uradila na uspostavi zajedničkih državnh institucija - njih 56. Da, niko to ne vidi, a to je ono što daje snagu državi, i sigurnost bošnjačkom narodu.
Što se tiče borbe za fotelje - ne mogu vjerovati da si razočaran time što SDA neće da napusti nekoliko fotelja i ostavi ih SDP-u koji potpisuje kapitalne dokumente sa firmama osnovanim az par stotina €!? Ne mogu vjerovati da tako razmišljaš - a činiš se od grupe normalnih simpatizera drugih opcija, sa kojima se da argumentovano diskutovati...
Koji su to kapitalni dokumenti? Necemo valjda nasjedati na medijske spekulacije. Tender za izgradnju bloka 7 u TE Tuzla je raspisan javno i postoje kriteriji oko koji se svi mozemo sloziti da su dobri i puno bolji i jasniji od kretirija kojima se vodio Vahid Heco iz SBiH sa Kazahstancima.To je cinjenica. Eh sad jel tebi vazniji kojekakav protokol od javno raspisanog tendera sa jasnim kriterijima ja ne znam.
Hej ba, nemoj se pravit englez. Namjera o saradnji sa IFC-IFM firmom, osnovanom za 250€, ako se na varam. O tome ti pričam. To nije skandalozno !?
A blok za TE, kao i Ugovor potpisan za Park Podveležje je Amer Jerlagić pripremio, još davno.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2052 Re: SDA-All about

Post by dr.gog »

madner wrote:Ja podrzavam, samo kada bi bio jasniji da je iz SBB-a. Time bi istovremeno rusio rejting istog i udarao u bolnu tacku SDA. Lose je sto neko moze povjerovat da je SDPovac, ali zato sam ja tu da pokazem kako vladamo sredinom terena bolje od svih ostlalih. :D
:D ...srž und suština koalicije...Kažem ja, jednog dana će se samo ukazati neko i Zlaja će letit kroz prozor Centrale, skupa sa dignutom obrvom i pola foruma mladih SDP-a, ukoliko ih ne oduva vjetar sa 33 sprata Twist towera :D ...Majku vam Božiju, što bi rekao Komandant, koji ste vi demagozi i ublehaši, mein liebe Madneru..

Osim toga, nisam znao da se potez od Vječne vatre do Dobrinje zove Sredina Terena, ja sam istu zacrtao od Banjaluke do Mostara , u skladu sa izvornim stavovima :wink: ...Ali drugovima je zasada komotno u Fildžanu :oops:

Kako ono kažu, snujem osnivanje ekstremnog krila nekad meni milog SDP-a...dotad se zajebajite po internetu i medijima. 8-)
Last edited by dr.gog on 20/07/2012 12:24, edited 2 times in total.
Canton

#2053 Re: SDA-All about

Post by Canton »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Hej ba, nemoj se pravit englez. Namjera o saradnji sa IFC-IFM firmom, osnovanom za 250€, ako se na varam. O tome ti pričam. To nije skandalozno !?
A blok za TE, kao i Ugovor potpisan za Park Podveležje je Amer Jerlagić pripremio, još davno.
Nije poznajem materiju oko tog protokola pa ne mogu detaljnije orbazlagati ali je cinjenica da on nema nikakvu vaznost niti ikoga obavezuje da nesto da ili nesto uzme.
Ne znmam ko je pripremio blok za TE nije ni bitno u kontekstu u kojem sam govorio, a to je da je raspisan javni tender sa jasnim kretirijima koji ne daje mogucnost za manipulacije kako se to htjelo predstaviti. Dakle ako ta firma ima u prosle tri godine prihod od 1,5 milijjardi Eura, ako vec ima energetske objekte u svom vlasnistvu onda se i moze javiti na tender i mozda dobiti posao. Koliko znam IFC-IFM to nema pa prema tome taj protokol je toalet papir.
kix.ba

#2054 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Znači, to to znači? Ili, znači, ne znači?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2055 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
argyle wrote:Nepotizam u našoj zemlji odavno je postao normalna stvar. Konkursi su samo formalnost, a vlastodršci nerijetko zapošljavaju i najbliže članove porodice u institucijama kojima rukovode. Takav primjer je načelnik Općine Kalesija Rasim Omerović, koji je kao svog saradnika zaposlio svoju suprugu.
Ono što je bitno ovdje reći je sljedeće:
Naime, ne radi se o tome da je nacelnik zaposlio svoju suprugu, vec je Opcina Kalesija raspisala konkurs, ne za prijem novih radnika u Opcini, vec je konkurs raspisan radi uskladjivanja radnih mjesta sa strucnom spremom. Mersija Omerovic, nacvelnikova supruga, u Opcini radi vise od 10 godine. Dakle, daleko prije nego sto je njen muz postao nacelnik. Mustafic ne goovori istinu kad kaze da je bio prvi na rang llisti jer Agencija za zaposljavanje pravi listu svih kandidata koji ispunjavaju uslove i lista se dostavi po abecednom redu, a nacelniku se ostavlja pravo da sa te liste uposlih bilo koga ko ispunjava uvjete.

:lol: :lol: :lol:

Što će reći da je sve po zakonu 100%! :mrgreen:
Fino vas uče na toj akademiji,samo što ta priča više ne prolazi ni kod nana od 85 godina. :dance:

P.S.Sve je to lijepo ali nemojte skičati kad vas sa raznih pozicija budu šutali s noge na nogu,naravno po već
ustaljenoj demokratskoj proceduri,abedednim redom. :mrgreen:
Nevjerovatno je da neko ima "argumentiran" odgovor i na ovaj banditizam! :? :roll:
VjecitiStudent

#2056 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Kad su konkursi u pitanju, pitam se na sta li je licio konkurs na kome je Nerkin brat dobio direktorsko mjesto?

Nazalost, SDA ode iz vlasti, ali to nece biti kraj ovakvim pricama, jer su ovi sto ce ih zamijeniti otpad iste vrste.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2057 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

VjecitiStudent wrote:Kad su konkursi u pitanju, pitam se na sta li je licio konkurs na kome je Nerkin brat dobio direktorsko mjesto?

Nazalost, SDA ode iz vlasti, ali to nece biti kraj ovakvim pricama, jer su ovi sto ce ih zamijeniti otpad iste vrste.

Naravno da neće prestati,samo će sada drugi raditi isto što ne znači da se iko normalan treba slagati
sa takvim stvarima a pogotovo šupljom pričom opravdavati tako nešto.

P.S.Možda je i godpođino uhljebljenje na tu popziciju od vitalnog nacionalnog interesa. :mrgreen:
jon_jovi

#2058 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Rejsova kokodakala uputila nakvu peticiju

Bošnjacima prijete režirani sukobi

Velikosrpski agenti, od posljednjih izbora do danas, pripremali su teren za unutarbošnjacke sukobe, kao što su tokom agresije na našu zemlju od 1992. do 1995. g. pripremili bratoubilacki rat medu Bošnjacima Cazinske krajine! Komunisticki tužilac Sulejman Tihic, otkad je doveden na celo SDA, više puta je izdao državne i nacionalne interese, te on i njegovo rukovodstvo SDA ne zaslužuju nikakvo sažaljenje, ali nacin na koji je u kantonima sa bošnjackom vecinom SDA izbacena iz vlasti od strane SDP-a i SBB-a nije ništa drugo do politicki teror sa nesagledivim, dramaticnim posljedicama po naš narod i državu!
Taj teror ima za cilj da izrežira hronicnu nestabilnost na teritoriji sa bošnjackom vecinom, kako bi se pokazalo da Bosna i Hercegovina i Bošnjaci u njoj nemaju buducnosti i kako bi se otvorio novi manevarski prostor velikosrpsko-velikohrvatskoj koaliciji da nesmetano razara našu državu i nastavlja genocid nad našim narodom. Insistiranje novoformirane velikosrpske i komunisticke koalicije na izmišljenoj tezi da SDA „radikalizira Bošnjake“ u suštini upucuje na cilj cijele operacije: da se u ime navodne borbe protiv bošnjackog radikalizma ovdje uspostavi teror policijske države. Krajnji cilj je da se Bošnjaci istjeraju iz svoje vjere, a da veci dio naše zemlje postane velikosrpska, a manji dio velikohrvatska kolonija! Pri tome je jasno da Tihiceva SDA nema nikakve veze ni sa Bošnjacima, a kamoli sa nekakvim radikalizmom, jer su Tihic i njegovi najbliži saradnici prije 11 godina najprije izmislili tezu o „radikalnom (islamskom) krilu u SDA“, a zatim organizirali i podržavali policijske napade na muslimane, a da nikad nisu digli svoj glas protiv terorizma nad bošnjackim povratnicima i obnovljenim džamijama. Ta poturena teza o radikalizmu u SDA podsjeca na tezu o izmišljenom nuklearnom oružju kod Sadama Huseina, a posljedice te teze su svima poznate: teroru nad ljudima prethodi teror nad istinom!

U ovom dramaticnom i neizvjesnom momentu apeliramo na budnost bošnjackog naroda, na svijest da nas nijedna politicka stranka ili koalicija ne smije zavaditi, da se moramo izdici iznad novonastalih iskušenja i provokacija. Na udaru smo opasnih srbistickih agenata medu Bošnjacima, ciji je konacni cilj da se dokraja sruši nekadašnja – i svaka! - muslimanska i bošnjacka politicka organizacija i politicki obezglavi muslimanski bošnjacki narod. Poznato je da je upravo Sulejman Tihic, uništavajuci SDA, napravio koaliciju sa SDP-om i iz SDA uklonio sve politicke aktiviste koji su se suprotstavili ovoj avanturi, cije posljedice gledamo ovih dana.
Zbog toga mi, koji smo godinama upozoravali da je u SDA 2001. g. izvršen srbokomunisticki udar, pozivamo patriotsko i muslimansko jezgro SDA i muslimansko-bošnjacku javnost da otjera Sulejmana Tihica sa cela SDA; pozivamo clanstvo SBB-a da ne podrži slijepu politiku kojom je ovu stranku poveo njezin lider; pozivamo demokratski dio SDP-a da zaustavi antibosanski radikalizam svoga vode i odrekne se komunistickog naslijeda. Time bi se stvorile pretpostavke za novo i stabilno koaliranje probosanskih antifašistickih i antikomunistickih politickih snaga koje bi spasile zemlju od komadanja, a naš narod od deislamiziranja i postepenog nestajanja.

Sarajevo/Tuzla, 7.juni 2012.

Džemaludin Latic
Fatmir Alispahic
VjecitiStudent

#2059 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Koliko znam, Fatmir jos uvijek nije rezervisao sobu u podrumu tuzlanske opstine.
Cim rezervise, sukobi su neminovni :D
VjecitiStudent

#2060 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Da ne citiram čitav post, u mnogočemu se slažemo, naročito oko nesposobnosti upravljanja firmama - činjenica je, i to priznajem i ja, i vjerujem većina normalnih SDA simpatizera i birača: previše karijerista se kroz stranku prošetalo, ali tako je kako je. No, činjenica je također da je SDA najviše uradila na uspostavi zajedničkih državnh institucija - njih 56. Da, niko to ne vidi, a to je ono što daje snagu državi, i sigurnost bošnjačkom narodu.
Što se tiče borbe za fotelje - ne mogu vjerovati da si razočaran time što SDA neće da napusti nekoliko fotelja i ostavi ih SDP-u koji potpisuje kapitalne dokumente sa firmama osnovanim az par stotina €!? Ne mogu vjerovati da tako razmišljaš - a činiš se od grupe normalnih simpatizera drugih opcija, sa kojima se da argumentovano diskutovati...
Previse???? Ima li IKO tamo da nije zbog para u stranci?
Sve moguce moralne vrijednosti drustva ste uspjeli da srusite za ovih 20 godina.
A sto se tice zajednickih institucija i njihovog osnivanja, to je isto ko kad je Bicakcic svojevremeno otvarao trafo stanice za povratnicka naselja, dan nakon sto ih otvori USAID, ciji su ih timovi i finansirali i pravili.

Da ne bi OHR-a, jedva bi jos nesto bilo zajednicko osim Daytonskog minimuma.
madner

#2061 Re: SDA-All about

Post by madner »

dr.gog wrote:
madner wrote:Ja podrzavam, samo kada bi bio jasniji da je iz SBB-a. Time bi istovremeno rusio rejting istog i udarao u bolnu tacku SDA. Lose je sto neko moze povjerovat da je SDPovac, ali zato sam ja tu da pokazem kako vladamo sredinom terena bolje od svih ostlalih. :D
:D ...srž und suština koalicije...Kažem ja, jednog dana će se samo ukazati neko i Zlaja će letit kroz prozor Centrale, skupa sa dignutom obrvom i pola foruma mladih SDP-a, ukoliko ih ne oduva vjetar sa 33 sprata Twist towera :D ...Majku vam Božiju, što bi rekao Komandant, koji ste vi demagozi i ublehaši, mein liebe Madneru..

Osim toga, nisam znao da se potez od Vječne vatre do Dobrinje zove Sredina Terena, ja sam istu zacrtao od Banjaluke do Mostara , u skladu sa izvornim stavovima :wink: ...Ali drugovima je zasada komotno u Fildžanu :oops:

Kako ono kažu, snujem osnivanje ekstremnog krila nekad meni milog SDP-a...dotad se zajebajite po internetu i medijima. 8-)
lieber ne liebe :D , mojne mi pederluka.

Taj neko ce oduseviti narodne mase i one ce odusevljeno podrzati SDP te dovesti do promjena u drustvu. Naravno, stranka ce ideoloski stati do Pol Pota te ce odbiti da pragmaticno bilo sta poduzme, osim ako ne dobije apsolutnu vecinu. I onda ce razocarani bivsi SDPovi opet moci mirne duse da glasaju za stranku, koja vise nece kreirat politiku. Ali bar ce ruzno gledat iz opozicije.

Ekstremnih krila SDP imas koliko hoces, da razmislis da mozda te ekstremne pozicije nemaju prolaz?
Banksy

#2062 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

madner wrote:
dr.gog wrote:

Ekstremnih krila SDP imas koliko hoces, da razmislis da mozda te ekstremne pozicije nemaju prolaz?
Tačno, zato su i promijenili taktiku i ciljnu grupu. To ''ekstremno'' krilo je bivši, pravi SDP.
madner

#2063 Re: SDA-All about

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
dr.gog wrote:

Tačno, zato su i promijenili taktiku i ciljnu grupu. To ''ekstremno'' krilo je bivši, pravi SDP.
To je odlika ekstremnih krila, sebe smatraju nosiocom prave ideje a maticni ogranak izdajnikom.
kix.ba

#2064 Re: SDA-All about

Post by kix.ba »

Pravi SDP odavno nije u SDP-u, kakva krila, bataci i folovi.
Banksy

#2065 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
madner wrote: Ekstremnih krila SDP imas koliko hoces, da razmislis da mozda te ekstremne pozicije nemaju prolaz?
To je odlika ekstremnih krila, sebe smatraju nosiocom prave ideje a maticni ogranak izdajnikom.
Ne znam ko je pravi nositelj prave ideje, ali matični ogranak je izdajnik, to je jedino sigurno, 100% :mrgreen:
VjecitiStudent

#2066 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:

Taj neko ce oduseviti narodne mase i one ce odusevljeno podrzati SDP te dovesti do promjena u drustvu. Naravno, stranka ce ideoloski stati do Pol Pota te ce odbiti da pragmaticno bilo sta poduzme, osim ako ne dobije apsolutnu vecinu. I onda ce razocarani bivsi SDPovi opet moci mirne duse da glasaju za stranku, koja vise nece kreirat politiku. Ali bar ce ruzno gledat iz opozicije.

Pragmaticnosti, tj. zaposljavanja rodbine i prijatelja, definitivno ne nedostaje.
Jel' to taj otklon od Pol Pota?
madner

#2067 Re: SDA-All about

Post by madner »

Kome cipela pase, ta je.

Sta rec, nije da nije opste poznato.
madner

#2068 Re: SDA-All about

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:

Pragmaticnosti, tj. zaposljavanja rodbine i prijatelja, definitivno ne nedostaje.
Jel' to taj otklon od Pol Pota?
Odjel za retoricka pitanja je dva sprata nize.
PapakizSarajeva

#2069 Re: SDA-All about

Post by PapakizSarajeva »

addem wrote:Haha. Omerovic je pravo lice SDA. E sad da je SDA normalna stranka, oni bi ovog Omerovica sami izbacili. Cuj nacelnik opcine izabrao svoju zenu da mu bude savjetnik. Sramota. :x :x
Ne znam sta je ovdje cudno ? I onako k'o supruga vodi glavnu rijec na opcini, samo sto je to do sada bilo bez plate. A steta je da svoj trud ne naplati ...
kiky

#2070 Re: SDA-All about

Post by kiky »

ramazan kao političko sredstvo ...
za ne povjerovat ...
sda je daleko najbljutavija i najodvratnija politička pojava u dejtonskoj bosni ...
pored toga što su glavni krivac što je bosna od republike postala dejtonska ...
sve u interesu bošnjaka ...
narod zna ...
vrlo dobro pamti i još bolje zna ...
:D
zuxxon

#2071 Re: SDA-All about

Post by zuxxon »

kiky wrote:ramazan kao političko sredstvo ...
za ne povjerovat ...
sda je daleko najbljutavija i najodvratnija politička pojava u dejtonskoj bosni ...
pored toga što su glavni krivac što je bosna od republike postala dejtonska ...
sve u interesu bošnjaka ...
narod zna ...
vrlo dobro pamti i još bolje zna ...
Kiky pratis li ti ista sta se desava ili onako pises? SDA iskoristila ramazan kao politicko sredstvo? Mozda da jos par puta procitas.
Predsjedavajuća delegatskog kluba srpskog naroda Mira Ljubijankić je obrazložila da je inicijativa za odgodu sjednice uslijedila zbog kolega iz Kluba Bošnjaka, kako se njima ne bi remetile vjerske dužnosti ovog prvog dana mjeseca posta, ramazana.

Jasenko Tufekdžić iz Kluba Bošnjaka, pak, tvrdi da se iza toga krije mnogo prozaičniji razlog - spoznaja nove parlamentarne većine Federacije da danas nije mogla potrebnom dvotrećinskom većinom izglasati pokretanje namjeravane procedure za smjenu Živka Budimira, jer sjednici nisu prisustvovale sve pristalice te smjene.
.
.
.
Prekid je, naime, uslijedio nakon više pauza, traženih iz sva tri kluba konstitutivnih naroda.

Prvo je, i to odmah na početku sjednice tražio Klub Bošnjaka uz obrazloženje predsjedavajućeg Amira Zukića da su bez njihovog znanja te mimo ranije oficijelne najave, za današnji dnevni red kandidirane i dodatne tačke.

Hrvatski klub delegata je po isteku sljedeće, "njegove" pauze, obrazložio da se slaže s predloženim dnevnim redom (s dodatnim tačkama), dok su delegati srpskog naroda po isteku naredne, "njihove" pauze, zatražili odgodu sjednice, što se na kraju i desilo.
kiky

#2072 Re: SDA-All about

Post by kiky »

prvo je tražio amir zukić ...
jel on sda ...
:shock:
zuxxon

#2073 Re: SDA-All about

Post by zuxxon »

kiky wrote:prvo je tražio amir zukić ...
jel on sda ...
:shock:
Ti ili se pravis budala ili... je posrijedi ono drugo :mrgreen:
Sta je Amir kiky trazio? Pauza i odgoda nije ni slicno. Hajde ti opet procitaj onaj tekst pa da nastavimo diskusiju.

edit: Samo da dopunim, a da bi ti bilo jasnije, sta covjek koji je bio tamo kaze:
Pedja Kojovic wrote:Bosnjacki klub je danasnju sjednicu prvo pokusao "minirati" zamjerkom da je sazvana na prvi dan Ramazana.Trazili su pauzu. U medjuvremenu su, vjerovatno od nekoga ko je bio na sjednici Kluba Srba, saznali da moje odbijanje da ucestvujem u krsenju Ustava znaci da umjesto 39 postoji samo 38 glasova. Nakon pauze su trazili da se sjednica nastavi i da idemo na tu tacku dnevnog reda. Potom je Klub Srba, koji kontrolise SDP, trazio pauzu i shvativsi da ja necu promjeniti stav, zatrazio prekid sjednice zbog "prvog dana Ramazana". Da danasnja, abortirana, sjednica Doma naroda nije kostala poreske obveznike stotinjak hiljada maraka i da se ne radi o zemlji koja se gusi u ekonomskoj krizi bilo bi smijesno.
kiky

#2074 Re: SDA-All about

Post by kiky »

pa eto ...
zašto nisi podebljao onu prvu rečenicu ...
" bošnjački klub je pokušao minirati sjednicu kritikom da je sazvana na prvi dan ramazana ...
i to je bilo na početku ...
šta je dalje bilo je stvar prejebavanja ...
jesam li u pravu ...
ko je prvi pokušao minirat sjednicu navodeći ramazan kao razlog ...
zuxxon

#2075 Re: SDA-All about

Post by zuxxon »

kiky wrote:pa eto ...
zašto nisi podebljao onu prvu rečenicu ...
" bošnjački klub je pokušao minirati sjednicu kritikom da je sazvana na prvi dan ramazana ...
i to je bilo na početku ...
šta je dalje bilo je stvar prejebavanja ...
jesam li u pravu ...
ko je prvi pokušao minirat sjednicu navodeći ramazan kao razlog ...
Zato sto je to subjektivno vidjenje covjeka ciji sam tekst kopirao ovdje da tebi bude jasnije, ustvari onima koji hoce da razumiju, dok ti svakako ostajes pri svome iskrivljenom misljenju, ko je i zasto koristio "ramazan kao politicko sredstvo", pa je cak i on sam rijec minirati stavio pod navodnike.

Sustina je da nije SDA trazila odgodu sjednice, kao sto ti to hoces da predstavis, nego je SDP to trazio navodeci da je razlog tome prvi dan Ramazana, a sve zbog toga sto nisu imali dovoljno ruku (citiram: "umjesto 39 postoji samo 38 glasova") da podnesu prijavu protiv Predsjednika Budimira i upute je Ustavnom sudu BiH. Stvar je vrlo jasna.
Post Reply