Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
ella_sa
#2051 Re: Mrsanje - nacini ?
Ne znam da li je neko spomenuo aplikaciju Lose it? Osim sto postoji aplikacija za android, moze se "skinuti" za racunar sa googl chrome.
Mozete detaljno pratiti svoju ishranu, naravno ako vam se da.
Daje dobar uvid u nutritivne vrijednosti obroka, te potrosnje cal prilikom vjezbanja. Nije sad neka velika nauka, ali za prvu pomoci je korisno... bar se meni cini
pozz
Mozete detaljno pratiti svoju ishranu, naravno ako vam se da.
Daje dobar uvid u nutritivne vrijednosti obroka, te potrosnje cal prilikom vjezbanja. Nije sad neka velika nauka, ali za prvu pomoci je korisno... bar se meni cini
pozz
-
quarterback
#2052 Re: Mrsanje - nacini ?
ja sam slicnom ishranom skinuo 27 kg, uz povremene umjerene treninge - jaja, sir, piletina, puretina, riba, gljive...zilla_ wrote:Vjeruj mi lakša je od svake druge dijete jel prije svega nikad nisi gladan a već nakon treći dan dobiješ takav nalet energije da jednostavno nestane ona popodnevna pospanost i još razne druge tegobe koje su uobičajne kod naše "zdrave" prehrane... I vrlo je jednostavna za provodit jer imaš par namirnica koje kombinuješ i veoma malo prostora za varanje....adnansax wrote:Koliko vidim mnogo je danas popularna keto dijeta.Ali...
Nekako mi se cini da ljudi olako shvacaju ovu vrstu dijete, jer ona je jedna od najtezih i najzahtjevnijih, trazi najvise odricanja, i prema rijecima boljih poznavalaca ne preporucuje se odmah, vec nakon nekih drugih dijeta tipa low carb (niski unos UH), carb cycling (rotacija UH), i sl., upravo jer stvara najveci stres na organizam, trazi dobru utreniranost i jak imunoloski sistem.
Ja jedem oko 5 obroka i otprilike ovako: ujutro: kuhana jaja + kašika lanenog ulja, užina: whey + omega 3 kapsule, ručak: obavezno 250-300 g nekog mesa + 2 kašike maslinovog ili lanenog ulja (to popijem onako) + 50g badema ili lješnjaka, užina 2: whey + omega 3 kapsule, večera 250-300 g pilećih prsa i npr karfiol, kupus, paprika i sl + 50 g badema ili lješnjaka.... šesti ili sedmi dan u sedmici jedam sve što mi dođe pod ruke a onda od ponedjeljka opet novi cikljus... Tako otprilike nekih 6 sedmica pa onda idem lagano mjesec da odmorim organizam, očistim jetru pa onda opet novi ciklus dok ne dođem do željene težine....
Ovo gore je vrlo jednostavan jelovnik i ne daje puno prostora za greške... Teško je možda prvu sedmicu al posle ide lagano... Najbitnije od svega je da topite salo a mišiće čuvate max... Sedmično se gubi od 1-2 kg u zavisnosti od aktivnosti....
Više štete ćemo sebi nanijeti trpanjem u sebe svega i svačega od pita do ćevapa i od sokova do raznih slatkiša nego ovom prehranom na ketu...
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#2053 Re: Mrsanje - nacini ?
Nisam našla temu adekvatniju od ove za moje pitanje.Ide li iko na onaj bazen u Bosmalu?Koliko košta mjesečna članarina?
- KiSSgirl
#2054 Re: Mrsanje - nacini ?
Zar tamo ima bazen? Nisam to znala.de facto. wrote:Nisam našla temu adekvatniju od ove za moje pitanje.Ide li iko na onaj bazen u Bosmalu?Koliko košta mjesečna članarina?
-
funky_baby
#2055 Re: Mrsanje - nacini ?
bila sam ja neki dan dole, isla da se raspitam, kazu nije otvoren bazen, prave gore teretanu pa ce sve zajedno otvoriti. one tete, inonezijski spa, sto su bile tu valjda otisle na godisnji i nikad se nisu vratile.de facto. wrote:Nisam našla temu adekvatniju od ove za moje pitanje.Ide li iko na onaj bazen u Bosmalu?Koliko košta mjesečna članarina?
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#2056 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja čula da imaju bazen
A eto vidiš,nije otvoren.Mah to oni prezentiraju javnosti,reče mi momak što živi u Bosmalu da ima bazen,ali ograničenog pristupa,valjda samo ti bosmalci.
A ni to za Bristol nije loše.Samo ti se kupaš,oni pored tebe treniraju na sparavama,jel?To mi kvari ćeif
A ni to za Bristol nije loše.Samo ti se kupaš,oni pored tebe treniraju na sparavama,jel?To mi kvari ćeif
- de facto.
#2057 Re: Mrsanje - nacini ?
@Jessie B Kakav 5.u mjesecu?Čim vide novce,pada u vodu njihova navodna politika.Ubijeđena sam 
-
pakica_
#2058 Re: Mrsanje - nacini ?
ja kontam da odem na otoku da se raspitam kad ima najmanje raje, da ne upadnem kad ima metar ljudi
i da, 4 kile su arivederci.. za mjesec dana i nula fizicke aktivnosti sam vise nego zadovoljna

- skafiskafsnjak
#2059 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja kreno u teretanu nakon dugo vremena... Valjda koje skilo padne i utegnem se malo.
Malo trenazer, malo bajk, malo trbusnjaci, konopac, malo tegovi ...
Malo trenazer, malo bajk, malo trbusnjaci, konopac, malo tegovi ...
- pirmin
#2060 Re: Mrsanje - nacini ?
Pa fino, jednostavno probas i vidis da ti ne treba ako koliko-toliko gledas na ishranu i tjelesnu aktivnost.adnansax wrote:Ako moze pojasnjenje ili bilo sta slicno, sta je to lose u tableticama, kako ih ti nazivas??? Kako si ti to naucio na sebi??? I kako npr tableta od 100 mg C vitamina (u kojoj je sastav 100% c vitamin) je stetna za organizam jednog covjeka???
Kako u familiji imam dilerke tog otpada koje rade u apotekama sve te gluposti su mi bile na dohvat ruke.
Probao ih, vidio da mi ama bas nista ne pomazu, po nalazima cak i odmazu i bacio za sva vremena.
A onda presao na "prirodu" sto ovi indijanci koji navodno ne mogu bez tabletica, ismijavaju.
- adnansax
#2061 Re: Mrsanje - nacini ?
OK postujem, tvoja stvar.pirmin wrote:Pa fino, jednostavno probas i vidis da ti ne treba ako koliko-toliko gledas na ishranu i tjelesnu aktivnost.adnansax wrote:Ako moze pojasnjenje ili bilo sta slicno, sta je to lose u tableticama, kako ih ti nazivas??? Kako si ti to naucio na sebi??? I kako npr tableta od 100 mg C vitamina (u kojoj je sastav 100% c vitamin) je stetna za organizam jednog covjeka???
Kako u familiji imam dilerke tog otpada koje rade u apotekama sve te gluposti su mi bile na dohvat ruke.
Probao ih, vidio da mi ama bas nista ne pomazu, po nalazima cak i odmazu i bacio za sva vremena.
A onda presao na "prirodu" sto ovi indijanci koji navodno ne mogu bez tabletica, ismijavaju.
Ja isto tako imam priliku vidjeti da te, kako ti rece dilerke iz apoteke
Hvala Bogu na internetu, bar su sada dostupne informacije, kako licna iskustva mnogo vjezbaca, obicnih ljudi (ne freakova kojima je to zanimanje), tako i naucna istrazivanja svjetskih strucnjaka iz ovih oblasti. Ali opet to je sve dzaba onome ko ne zeli da vidi i cuje, procita i nauci, i sl...
- de facto.
#2062 Re: Mrsanje - nacini ?
@Jessie B ma naravno da je političenje.Ja volim vodu,volim plivati,to me baš opusti,pa mi i nije žao.Ako ništa,ono samo zbog toga 
@pakica_ Ono što sam ja vidjela na Otoci nekoliko puta nikako mi se ne sviđa(virila kroz prozor 5-10 minuta
)
Vazda puno kad provirim,pa kad navale one škole plivanja,dječica,instruktori,plivači,roditelji sjede u kafiću i posmatraju bazen.Ja bi se u toj frci još i nasekirala dodatno.Neophodno mi je zdravstveno da se pokrenem,ali brate i da dušu odmorim usput.
Ganjala ja neko gubljenje kg dijetom,evo zadnje 2 godine vratila izgubljeno i još više.
Ima li kakav bazen da nema frke,trke?Da si ti i eventualno još 2 čovjeka na bazenu(osim privatnog
) ?
@pakica_ Ono što sam ja vidjela na Otoci nekoliko puta nikako mi se ne sviđa(virila kroz prozor 5-10 minuta
Vazda puno kad provirim,pa kad navale one škole plivanja,dječica,instruktori,plivači,roditelji sjede u kafiću i posmatraju bazen.Ja bi se u toj frci još i nasekirala dodatno.Neophodno mi je zdravstveno da se pokrenem,ali brate i da dušu odmorim usput.
Ganjala ja neko gubljenje kg dijetom,evo zadnje 2 godine vratila izgubljeno i još više.
Ima li kakav bazen da nema frke,trke?Da si ti i eventualno još 2 čovjeka na bazenu(osim privatnog
- de facto.
#2063 Re: Mrsanje - nacini ?
Dijelim mišljenje da ljudi koji rade u apotekama ne znaju šta prodaju.Farmaceuti su upućeni,ali ne rade samo oni.U mojoj mahali se otvorila apoteka i vlasnici zaposlili djevojčicu koja im je komšinica ,jer je tako fina zaboga.Iako krše zakon o apotekarstvu FBiH našli su načina da se pokriju.adnansax wrote: OK postujem, tvoja stvar.
Ja isto tako imam priliku vidjeti da te, kako ti rece dilerke iz apoteketoliko malo znaju o onome sta prodaju i sto bi trebalo da znaju, tako da se ne uzdam u to sto cujem tamo.
Hvala Bogu na internetu, bar su sada dostupne informacije, kako licna iskustva mnogo vjezbaca, obicnih ljudi (ne freakova kojima je to zanimanje), tako i naucna istrazivanja svjetskih strucnjaka iz ovih oblasti. Ali opet to je sve dzaba onome ko ne zeli da vidi i cuje, procita i nauci, i sl...
Ti bi trebao da gledaš,slušaš,čitaš i naučiš na pravim mjestima,jer kao što svi znamo internet ne mora biti pouzdan izvor informacija.Evo da ti ja kažem nešto iza čega stojim 100%. C vitamin u tabletnom i kapsulnom obliku poželjno je izbjegavati osobama koje su u mogućnosti da ga uzimaju iz voća i povrća,a to su zdrave osobe iliti organizmi.U tabletama i kapsulama je sintetisana askorbinska kiselina,koja se nikada ne može porediti sa C vitaminom u prirodnom obliku.To jednostavno nije to.Znaš kome su namjenjene tablete i kapsule?Bolesnim ljudima.C vitamin je sintetisan da bi ga mogle uzimati osobe koje ga ne mogu unijeti oralno zbog spektra smetnji kao što su oštećenje sluznice ,oštećenje crijeva,problemi sa želucem nakon unosa.
Inače uopće ne bih pisala,ali mi je zasmetala tvoja posljednja rečenica,pa odlučih da te ispravim kad si već od onih koji žele da vide,čuju,pročitaju i nauče
-
pakica_
#2064 Re: Mrsanje - nacini ?
joj vas dvoje
koji hoce, nek' guta tablete, koji nece, ne mora..
ja, licno, sta god mogu dobiti iz hrane (vitamine, minerale i ostala kina) uzimam iz hrane, tablete su mi zadnja opcija, ali isto tako, ako neko smatra da se ne moze bez njih, sto je meni van svake zdrave pameti, brate dragi, nek' ih guta k'o tic tac sto se mene tice..
i jessie b, bas ti hvala sto me ohladi od bazena.. a ti nemoj vise u nijedan javni wc, jer klamidiju mozes pokupit sad pa sad, obzirom da su to bakterije koje zive u zraku i 'ladno se popnu s daske u zrak i cekaju kad ce im doc sljedeca zrtva! eto ti sad! ti meni pokvari cejf, e sad cu i ja tebi
idi kuci u wc

ja, licno, sta god mogu dobiti iz hrane (vitamine, minerale i ostala kina) uzimam iz hrane, tablete su mi zadnja opcija, ali isto tako, ako neko smatra da se ne moze bez njih, sto je meni van svake zdrave pameti, brate dragi, nek' ih guta k'o tic tac sto se mene tice..
i jessie b, bas ti hvala sto me ohladi od bazena.. a ti nemoj vise u nijedan javni wc, jer klamidiju mozes pokupit sad pa sad, obzirom da su to bakterije koje zive u zraku i 'ladno se popnu s daske u zrak i cekaju kad ce im doc sljedeca zrtva! eto ti sad! ti meni pokvari cejf, e sad cu i ja tebi
-
pakica_
#2065 Re: Mrsanje - nacini ?
ma znam da je uvijek spica, al' gdje drugo ic.. ja prije dok sam isla zaduzim jednu traku i cao.. svakako se ne brckam, nego kapica, ćale i opleti.. dok mi u teretani pritisak skoci na 220 kad moram cekat godinu i po' na pisljivu spravu ili tegde facto. wrote:
@pakica_ Ono što sam ja vidjela na Otoci nekoliko puta nikako mi se ne sviđa(virila kroz prozor 5-10 minuta)
i da, 'bem ti olimpijski grad sa jednim jedinim olmpijskim bazenom
-
pakica_
#2066 Re: Mrsanje - nacini ?
citala sam, ali hvala, nije na odmet podsjetiti seJessie B wrote:@pakica
Izvini stvarno što sam dopisala dozu odvratne stvarnosti u tvoje snove. Ako ti nešto znači, dok sam plivala na Olimpijskom išla sam u periodu 21:30-22:30 i tada ne bi bila neka naročita gužva.
Ako imaš vremena za jedno simpa štivo (možda si već i čitala) nije loše za pročitati:
http://body.ba/fitness/mrsanje/najbolji ... mrsanje/75
i ja sve znam za te baje po bazenima i to, al' sve kontam ma nece na me
je ne znam kako drugacije da se skanim na aktivnost.. insanity me slomi, za trcanje mi zima, a u teretani guzva
skinut cu ja sebi hip hop abs i lagano
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2067 Re: Mrsanje - nacini ?
Odgovorno tvrdim da je to ljepota od treninga.Jessie B wrote:Iako redovno vježbam svaki dan već par mjeseci, na insanity ni ne pomišljam.
Ali shvatam da nije za svakoga i da nece svako da nakon 45 minuta izgleda ko da je pretucen.
- ladyblue18
#2068 Re: Mrsanje - nacini ?
Da, pola godine bi bilo dovoljno.
Samo trebas imati dobre tenisice i prije nego sto krenes prouciti kako se radi koja vjezba. I paziti na doskoke i sl.
To sto ces imati osjecaj da ces povratiti sve iz sebe vec tokom warm-up-a nista ne brini, to je normalno.

Samo trebas imati dobre tenisice i prije nego sto krenes prouciti kako se radi koja vjezba. I paziti na doskoke i sl.
To sto ces imati osjecaj da ces povratiti sve iz sebe vec tokom warm-up-a nista ne brini, to je normalno.
-
rudy81
#2069 Re: Mrsanje - nacini ?
sta vam je ovaj insanity?
btw, koja teretana s raznolikim programima (body ovo body ono, tae bo, aerobik itd) na potezu marin dvor-malta?
pitala sam i na temi Teretana al niko "ni mukajet"
oni se bave onim proteinskim raspravama... 
btw, koja teretana s raznolikim programima (body ovo body ono, tae bo, aerobik itd) na potezu marin dvor-malta?
pitala sam i na temi Teretana al niko "ni mukajet"
- ladyblue18
#2070 Re: Mrsanje - nacini ?
http://www.klix.ba/forum/shaun-t-insani ... 84138.htmlrudy81 wrote:sta vam je ovaj insanity?
gugl, youtube...
-
rudy81
#2071 Re: Mrsanje - nacini ?
ladyblue18 wrote:http://www.klix.ba/forum/shaun-t-insani ... 84138.htmlrudy81 wrote:sta vam je ovaj insanity?
gugl, youtube...
pa lako je naguglat, zanimale su me lokalne informacije gdje u SA ici i to...
fala za link
- adnansax
#2072 Re: Mrsanje - nacini ?
Znaci tablete c vitamina su namijenjene iskljucivo bolesnim ljudima ?? Ok.de facto. wrote:Dijelim mišljenje da ljudi koji rade u apotekama ne znaju šta prodaju.Farmaceuti su upućeni,ali ne rade samo oni.U mojoj mahali se otvorila apoteka i vlasnici zaposlili djevojčicu koja im je komšinica ,jer je tako fina zaboga.Iako krše zakon o apotekarstvu FBiH našli su načina da se pokriju.adnansax wrote: OK postujem, tvoja stvar.
Ja isto tako imam priliku vidjeti da te, kako ti rece dilerke iz apoteketoliko malo znaju o onome sta prodaju i sto bi trebalo da znaju, tako da se ne uzdam u to sto cujem tamo.
Hvala Bogu na internetu, bar su sada dostupne informacije, kako licna iskustva mnogo vjezbaca, obicnih ljudi (ne freakova kojima je to zanimanje), tako i naucna istrazivanja svjetskih strucnjaka iz ovih oblasti. Ali opet to je sve dzaba onome ko ne zeli da vidi i cuje, procita i nauci, i sl...![]()
Ti bi trebao da gledaš,slušaš,čitaš i naučiš na pravim mjestima,jer kao što svi znamo internet ne mora biti pouzdan izvor informacija.Evo da ti ja kažem nešto iza čega stojim 100%. C vitamin u tabletnom i kapsulnom obliku poželjno je izbjegavati osobama koje su u mogućnosti da ga uzimaju iz voća i povrća,a to su zdrave osobe iliti organizmi.U tabletama i kapsulama je sintetisana askorbinska kiselina,koja se nikada ne može porediti sa C vitaminom u prirodnom obliku.To jednostavno nije to.Znaš kome su namjenjene tablete i kapsule?Bolesnim ljudima.C vitamin je sintetisan da bi ga mogle uzimati osobe koje ga ne mogu unijeti oralno zbog spektra smetnji kao što su oštećenje sluznice ,oštećenje crijeva,problemi sa želucem nakon unosa.
Inače uopće ne bih pisala,ali mi je zasmetala tvoja posljednja rečenica,pa odlučih da te ispravim kad si već od onih koji žele da vide,čuju,pročitaju i naučeI ne,nisam "freak" kojemu je ovo zanimanje.
Jeli znas da je taj isti c vitamin iz voca i povrca razgradljiv pod razlicitim uticajem vode, toplote pa negdje pise i zraka
A da ne govorimo o vrsti, kvaliteti i drugim osobinama danasnjeg voca i povrca koji se mogu kupiti kod nas (uzgaja se po plastenicima i "prska" ko zna cime, da bi po cijelu godinu imali sve vrste voca i povrca, a sve ukusom i mirisom lice jedno na drugo). Tako da i sam kvalitet ovog voca i povrca danas nije ni blizu onog prije 50 tak godina,recimo..
Stvar je u tome da ja nisam protiv voca i povrca, a za tablete i sl, nego za uzimanje i jednog i drugog u kolicinama dovoljnim za normalno funkcionisanje organizma. To znaci da mi je logicno, sada recimo zimi, pojacati unos voca i povrca, ali isto tako dodati i neki kompleks vitamina, sve u cilju zastite i jacanja imunoloskog sistema.
Ne znam zasto jedno mora iskljucivati ono drugo?!
- ladyblue18
#2073 Re: Mrsanje - nacini ?
Insanity je trening koji se radi kuci. Ne ide se nigdje nit to ko drzi.
-
rudy81
#2074 Re: Mrsanje - nacini ?
Jessie B wrote:Ja već par mjeseci idem u FU u Importanne centru. Imaju grupne termine pon-čet ujutro u 11 i onda razne poslijepodne od pola šest do devet naveče. Ja sam prezadovoljna jednom od instruktorica čije vježbe mi se izuzetno sviđaju. Već sam negdje pisala kako uvijek osmišljava neke nove koreografije i koliko sama po sebi djeluje inspirativno. Ali opet, svako mora za sebe naći šta mu prija. A u istoj teretani četvrkom naveče rade sat insanity-a, dakle samo jedanput sedmično.rudy81 wrote:sta vam je ovaj insanity?
pitala sam i na temi Teretana al niko "ni mukajet"oni se bave onim proteinskim raspravama...
Bavim se mišlju da probam časove pilatesa koje u Trećoj gimnaziju na Vilsonovom naveče u 19:45 drže neke Suada i Amra.