Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo meni izgleda jedino realno. Ako Miske ne uspije, zbog problema sa formom, na njegovo mjesto ubaciti Ibričića. Ako budemo trebali gol pred kraj, umjesto dede Rahimića, još jedan napadač.
A što se tiče prethodne utakmice sa ovim bijelim rusima, mislim da smo imali više sreće nego što smo dobro odigrali. Doduše ni ovi bjelorusi se ne mogu pohvaliti nekom igrom. Generalno, bili smo bolji bar za gol i odlično je da smo i mi počeli "na guzove" dobijati utakmice. Ja se fakat ne sjećam kad smo neku utakmicu dobili na ovaj način.
Ovo meni izgleda jedino realno. Ako Miske ne uspije, zbog problema sa formom, na njegovo mjesto ubaciti Ibričića. Ako budemo trebali gol pred kraj, umjesto dede Rahimića, još jedan napadač.
A što se tiče prethodne utakmice sa ovim bijelim rusima, mislim da smo imali više sreće nego što smo dobro odigrali. Doduše ni ovi bjelorusi se ne mogu pohvaliti nekom igrom. Generalno, bili smo bolji bar za gol i odlično je da smo i mi počeli "na guzove" dobijati utakmice. Ja se fakat ne sjećam kad smo neku utakmicu dobili na ovaj način.
Tako je, odigrali smo odlično, maltene fantastično ali su bijeli rusi u određenim segmentima igre bili puuno puno bolji od nas. Savjetujem im da pregledaju utakmicu što više puta da vide realne opasnosti i nedostatke reprezentacije i da odigraju što je bolje i vjerujem da rezultat neće izostati. U svakom slučaju ne smiju se opustiti, imamo i previše kvaliteta sada da ga tek tako prospemo na domaćem terenu. Naprijed naši
Tako je, odigrali smo odlično, maltene fantastično ali su bijeli rusi u određenim segmentima igre bili puuno puno bolji od nas. Savjetujem im da pregledaju utakmicu što više puta da vide realne opasnosti i nedostatke reprezentacije i da odigraju što je bolje i vjerujem da rezultat neće izostati. U svakom slučaju ne smiju se opustiti, imamo i previše kvaliteta sada da ga tek tako prospemo na domaćem terenu. Naprijed naši
koji "naši"? Bjelorusija je izgubila.
hahaha... Koja je to bolest mrziti sve što je tvoje, a rođen u ovoj državi.
Nisma za Zeca. Mada...mozda bi i mogao. Ja bi prije Lulica pomjerio umejsto Pjanica, a vratio Salihovica na lijevog beka. (jbg, opet zavaljivanje, ali sta se moze). Samo ne znam koga onda umjesto Saliha. Opet napravih isti problem. Jbg, kad nemamo pismenih krila.
Kako sad
Mujdža,Pandža,Papac,Salihović
Zahirović, Rahimić
Lulić,Misimović,Medunjanin
Džeko
jesi li tako kontao il sam te ja fulio.
Možda Medunjaninu bolje odgovara lijeva od desne strane.
Ma jbt. i žute više
Mozda bi i bilo pametnije vratiti Lulica na lijevu stranu, upravo zbog probijanja, a ako je Mujdza fit on moze odigrati i ofanzivno bas kao protiv Rumunije gdje su nam Lulic i Mujdza igrali bekove i Ubijali ih probojima u ofanzivi.
Dakle Salihovic lijevo, Mujdza desno...a Lulic, pa jbg nek' igra dva'es minuta lijevo, dva'es desno
Ako se ovo odnosilo na post jurgena nemoj tako, nema potreba čovjeku bez ikakvog razloga spočitavati da mrzi BiH.
Čovjek je kritičan i ima pravo na to a nije baš da je sve bilo toliko fenomenalno kao što smo mi svi pa i ja sam od radosti vidjeli. Malo nas opet puca euforija. Po mom mišljenju igra bi bila puno bolja da nije bilo onakvog terena ali je također istina da ima još dosta mjesta napretku pogotovo ako u Parizu želimo da Francuzima pravimo probleme onda se moramo dobrano poboljšati. Te treba se čuvati ne daj Bože reprize dvomeča sa Rumunijom.
Ako se ovo odnosilo na post jurgena nemoj tako, nema potreba čovjeku bez ikakvog razloga spočitavati da mrzi BiH.
Čovjek je kritičan i ima pravo na to a nije baš da je sve bilo toliko fenomenalno kao što smo mi svi pa i ja sam od radosti vidjeli. Malo nas opet puca euforija. Po mom mišljenju igra bi bila puno bolja da nije bilo onakvog terena ali je također istina da ima još dosta mjesta napretku pogotovo ako u Parizu želimo da Francuzima pravimo probleme onda se moramo dobrano poboljšati. Te treba se čuvati ne daj Bože reprize dvomeča sa Rumunijom.
Kako će izgledati fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak na Bilinom polju, bilo je pitanje koje su postavili svi navijači našeg državnog tima u trenutku kada je Viktor Kassai, mađarski sudija našem kapitenu pokazao žuti karton, što je značilo da će propustiti „revanš“ sa Bjelorusima u Zenici.
“Možda je bilo malo prestrogo, ali šta se sada može. Morao sam tako intervenisati, jer je bila situacija dva na jedan i jednostavno, morao sam prekinuti akciju“, opisao je Spahić situaciju nakon koje je dobio karton.
Iako neće biti na terenu, Spahić će biti uz svoje saigrače na zeničkom Bilinom polju.
“Uvijek sam bio i uvijek ću biti uz njih! Nije odbrana samo Emir Spahić i Miralem Pjanić, nego svih 11 igrača koji izađu na teren. Imamo prave igrače koji uvijek mogu odgovoriti zadatku i niko nije slučajno ovdje gdje je sada. Svi to zaslužuju!“, istakao je Spahić.
Što se tiče večerašnje pobjede u Minsku, kapiten Zmajeva prezadovoljan je konačnim ishodom utakmice.
„Najbitniji je rezultat, a on kaže 0:2. Igra i sve ostalo zaboravit će se već sutra, a bodovi ostaju. Ekipi koja je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija primila samo dva gola, mi smo postigli isto toliko. Naravno, imali smo i malo sreće, a bilo je i vrijeme da nas sreća posluži. Postigli smo golove u ranoj fazi utakmice i to je promijenilo sve. Bilo je greškica, počevši od mene, a koje su nas mogle koštati bodova, sve ostalo je dobro“, kazao je Spahić.
Tokom razgovora sa kapitenom našeg državnog tima u njegovom glasu moglo se osjetiti da ga nešto tišti… Za SCSport.ba otvorio je dušu:
“Malo je zbog kartona, zbog činjenice što neću igrati u Zenici, ali i zbog svega što se danas dešavalo. Pročitao sam na forumu mnogo ružnih stvari o meni i Kenanu Hasagiću. Sve me to duboko potreslo! Zašto meni koji bi za ovaj dres dao sve!? Razmišljao sam o svemu… Moram prespavati, naspavati se i pokušati to zaboraviti. Mada je zaista teško, jer ne dešava se ovo prvi put. Možda to više nije ljubomora. Možda pojedinci zaista misle tako“, govorio je Spahić, a na našu konstataciju da je veća satisfakcija kada cijeli stadion, bez obzira koliko on prima gledalaca, skandira njegovo ime, uz duboki naklon, odgovorio je:
“Sreća pa postoje iskreni navijači. Sreća pa imam dečke (reprezentativci, op.a) koji su uz mene. Sreća je što imam porodicu koja me također podržava i u najtežim trenucim. Sreća da su tu moji iskreni prijatelji. Jer da nije njih…“.
(VisokoIN.com/SCsport)
Pazite sta pisete, kapiten cita!
Primijetio sam davno da i selektor cita jer sam nesto u njegovoj izjavi nasao svoje sto sam pisao ali nisam vjerovao i mislio sam da se samo poklopilo jer sam radio neku opsirnu analizu koja je nadam se bila od koristi...
Volio bih kada bi se mi ovdje uozboljili i bili od neke koristi timu sa informacijama koje bi neko iz repke pratio i ako ima nesto korisno da repka koristi a mi da ne blatimo ljude nego sa ozbiljnom kritikom doprinesemo nesto dobro.
Iskren da budem pisao sam ja o prijateljstvu izmedju Hasagica i Spahica te da Spaha gura jarana Hasagica i lobira kod selektora...ako nisam bio u pravu iskreno se isvinjavam Spahi
Ako su nam reprezentativci tako osjetljivi na forumska piskaranja onda im toplo preporučujem da izbjegavaju temu Rumunija - BiH. Stvarno ne vidim razlog drame oko toga što Spahić čita forum. Njegovo je da sluša selektora i da daje svoj maksimum na terenu, a (ne)zadovoljnih analitičara po forumima će uvijek biti.
zalizani wrote:Ovaj njihov selektor mnogo smijesan lik.
Nisu napravili smislenu akciju, a o sansama da ne pricam. Estonci su primili sedam, a opet su prikazali vise i ozbiljnije djelovali nego ovi sinoc.
Uzdam se u 'hladnocu' nasih zvijezda, te istu zar i htjenje strucnog staba na celu sa selektorom Papetom.
Bjelorusi tanka ekipa . Budi bog s tobom. Jesi ti siguran da si gledao tekmu? Bjelorusija je itekako zajebana ekipa. Ko god zna nesto o nogometu mogao je to vidjeti i u Minsku. Tehnicki potkovana ekipa sa par odlicnih pojedinaca. Imaju stabilan kolektiv i zeljeznu disciplinu. Nisu odustajali ni kad su gubili ni sa 0-2 na onako teskom terenu.
Na kraju krajeva sto mi ovdje hvalimo najvise defanzivce Zahirovica i Medunjanina kojima je bio zadatak da presjecaju njihove kontre u zacetku? I zasto hvalimo Papca i Spahu ako nisu imali posla?
U Zenici bi logikom stvari trebalo biti vise prostora za kvalitetne kontre po krilu i tu bi Pape trebao po meni pokusati pored Dzeke u napadu sa Zecom. Njihova zasnja linija je cini mi se nesto sporija a mali je brzac i zna zabiti.
tehnicki potkovana? pricamo o Brazilu?
par pojedinaca s foruma je na osnovu licnih simpatija predstavlja kao velesilu, a ustvari prosjecna ekipa sa dobrim trenerom, te velikom kolicinom nafake. ovo za odlicne pojedince, zaista nema potrebe da komentarisem.
odjava.
Hodidid wrote:
U Zenici bi logikom stvari trebalo biti vise prostora za kvalitetne kontre po krilu i tu bi Pape trebao po meni pokusati pored Dzeke u napadu sa Zecom. Njihova zasnja linija je cini mi se nesto sporija a mali je brzac i zna zabiti.
Logikom stvari da, definitivno, ali nije ono protivnik koji će tako igrati. Oni ne znaju igrati nego onako mrtvački i to je to. Mi možemo očekivati istu utakmicu kao i gore, teško da će Bjelorusija srljati od prve minute. Tačno je da su im tri boda imperativ ali džaba kad je to inertna ekipa koja ne zna napadati i kontrolisati igru.
zalizani wrote:tehnicki potkovana? pricamo o Brazilu?
par pojedinaca s foruma je na osnovu licnih simpatija predstavlja kao velesilu, a ustvari prosjecna ekipa sa dobrim trenerom, te velikom kolicinom nafake. ovo za odlicne pojedince, zaista nema potrebe da komentarisem.
odjava.
Ma pusti ih Zalizani, šta oni znaju..
Nego de ti meni reci imaš li kakav miks golova naše reprezentacije, ali u tvojoj izvedbi, pa da nam postaviš ovdje da malo uživamo..
odjava.
Ma pusti ih Zalizani, šta oni znaju..tn xqq
nyNego de ti meni reci imaš li kakav miks golova naše reprezentacije, ali u tvojoj izvedbi, pa da nam postaviš ovdje da malo uživamo..
trenutno nista, ali postoji mogucnost do utakmice sa Francuskom da se iskombinuje nesto po tom pitanju.
iskreno govoreci veca euforija je postojala pod Cirinom palicom... sto nam govori o ozbiljnosti sadasnjeg selektora i svega oko reprezentativnih desavanja.
odjava.
A to je biva samo Brazil tehnicki potkovana ekipa ili ce biti da imaju monopol na taj epitet? To sto svaka ekipa i svojim redovima nema jednog Sokratesa, Zika, Roberta Carlosa, Dungu ili Ronalda ne znaci da je bihaber s loptom.
Sa nafakom ne dolazi do 12 bodova u skupini niti se drzi drugo mjesto u skupini niti se dobija francuze u Parizu.
Tako smo omalovazavali i rumune ta´ ce rumuni pa su nas oderali ko s poslom 3-0 u Bukurestu i jos nas je spasio tezeg poraza Hasagic. A sve tako vodjeni logikom ta´ce oni mi ih dobili 2-1 u Zenici i ima da ih poderemo i tamo.
Nek si se bas odjavio da se ne ibretim dalje.
@Ridjobrki: To da ne znaju voditi igru stoji ali da su inertna ekipa to ne znam odakle ti. Da si rekao za Albance da su inertni kao ekipa pa bi se i slozio ali za bjeloruse ne mogu.
Hodidid wrote:
@Ridjobrki: To da ne znaju voditi igru stoji ali da su inertna ekipa to ne znam odakle ti. Da si rekao za Albance da su inertni kao ekipa pa bi se i slozio ali za bjeloruse ne mogu.
Ma ekipa spore tranzicije koja neće loptu i ne zna šta će s njom. Daj im loptu i imaš bod.
Evo malo i o sudiji:
Martin Atkinson (born 31 March 1971) is an English professional football referee who officiates primarily in the Premier League and for FIFA. He was born in Bradford, West Yorkshire, but is now based in nearby Leeds.
Atkinson's highest domestic honour came on 14 May 2011, when he refereed the 2011 FA Cup Final at Wembley Stadium. He issued two yellow cards in the match, in which Manchester City defeated Stoke City 1-0.
U sezoni 2010/2011 podijelio jeu prosjeku 3,49 zutih kartona po utakmici i 0.32 crvena kartona po utakmici.Znaci najznacajnija utakmica u karijeri koju je sudio bilo je proslogodisnje finale FA Cupa(dakle sudio je nasem Dzeki).Takodjer je u sezoni2006/2007 sudio i FA Community Shield izmedju Chelsea i Liverpoola(1-2).
Zakljucak:
Sudija je iz Engleske sto znaci da se drzi pravilnika i kod njega nema valjanja po terenu,prigovaranja i drugih stvari slicnih ovima koje rade nasi reprezentativci.
Bjelorusija je opasna i tvrda ekipa. Svako ko tvrdi drugačije nema pojma od fudbala. Pa nisu oni na lijepe oči bili na drugom mjestu u grupi, sve do petka.
Ako englezi sude, onda ce biti i malo grublje igre. Trebao bi Edin malo uputiti ekipu dokle se smije ici, sta se tolerise, a sta ne. Da ne fasujemo gol jer se neko valja dok akcija traje. Sto se tice kartona, nek ne bude crvenih, a drugi zuti nije los za Papca i ostale koje bi trebali da pospreme dosje, radi Pariza i vjerovatnog baraza.
Treba imati na umu da je UEFA odlucila sankcionisati namjerna ciscenja kartona: