SDP

Post Reply
madner

#2051 Re: SDP

Post by madner »

Ma jok, ostani po strani i palamudi. Lakse je nego nesto stvarno probati uraditi. Jer svi znamo da sa clanskom karticom postanes Borg :D
VjecitiStudent

#2052 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
stochar wrote:
madner wrote: Odlicno, ali dovodis sebe u situaciju da ispadne da protestujes protiv svake vlade :D
ne, dovodim se u situaciju da protestujem protiv svake nesposobne vlade koja ne ispunjava predizborna obecanja. to je valjda bit gradjanskog aktivizma o cemu smo trubili godinama...
Dobro, bumo vidjeli. Mislim da imas takve kriterije da ako ostanes dosljedan sebi neces nikad biti zadovljan.
Radi se o tome da se stvari poboljsaju, a ne da Kurtu Murta zamijeni, zar ne?
madner

#2053 Re: SDP

Post by madner »

Naravno, samo sta je realno ocekivati?

Evo ja hocu da budemo od sutra ko Svica, ima li politicka opcija koja to moze obezbjediti i koliko glasova mora dobiti? :D
VjecitiStudent

#2054 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Naravno, samo sta je realno ocekivati?

Evo ja hocu da budemo od sutra ko Svica, ima li politicka opcija koja to moze obezbjediti i koliko glasova mora dobiti? :D
Ako smo ravnodusni prema Kurtama i Murtama, garantovano nikada.
stochar

#2055 Re: SDP

Post by stochar »

madner wrote:Ma jok, ostani po strani i palamudi. Lakse je nego nesto stvarno probati uraditi. Jer svi znamo da sa clanskom karticom postanes Borg :D
probav'o, radio, uradio, i opet cu! ako smo sjebali Hareta Lepog, i ove cemo, nisu ni oni zlatne koke. ponavljam: kritikovao sam godinama nesposobnu vlast, i to sto je nakon 'promjena' dosla takodjer nesposobna vlast, mene kao gradjanskog aktivistu nece sprijeciti da ih kritikujem. s godinama sam se dobro izvjezbao, naspram sebe sam imao 'haretovce', sad imam 'zlayiste' koji se suprotstavljaju manje-vise istom matricom. ja u kritikovanju nesposobne vlasti imam 10-ak godina iskustva, vi u odbrani rezima imate nekih godinu, pa laganeze...
VjecitiStudent

#2056 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Izvanredni tekst naseg @uvjek dobrog gosta vrijedi i ovdje citirati
Po dolasku “Valtera” u grad očekivali smo promijenu, očekivali smo da prođe dosadašnja praksa grantova i pokrivanja gubitaša, očekivali smo da se promijeni ploča i da stvari polako krenu ka nekoj normali. O, kako smo se zajebali, kako smo popušili foru. “Valter” se poklopio ušima i lagano nastavio je sa dosadašnjom praksom. Socijal-demokratska Partija svoj program prilagodila je talovima, podobnim kadrovima i lopovluku. Prosto su nastavili praksu onih koji imaju monopol na odbranu i ratno profiterstvo. Nigdje stručnih, nigdje napretka. Još dobili smo i štrajk GRAS-a i to ne pred centralama pomenutih stranaka već došlo je do potpune obustave javnog gradskog saobraćaja, gdje ispaštaju oni koji od svojih plata daju za grant koji pokriva glupost, lopovluk i plansko uništenje.

Hvala GRAS-u, hvala dvjema strankama koje čine vlast u Kantonu Sarajevo, hvala Kantonu Sarajevo, hvala premijeru i svima onima koji su učinili sve da se praksa pranja para nastavi.

ostatak je ovdje
Max Bunker

#2057 Re: SDP

Post by Max Bunker »

stochar wrote:
madner wrote:Ma jok, ostani po strani i palamudi. Lakse je nego nesto stvarno probati uraditi. Jer svi znamo da sa clanskom karticom postanes Borg :D
probav'o, radio, uradio, i opet cu! ako smo sjebali Hareta Lepog, i ove cemo, nisu ni oni zlatne koke. ponavljam: kritikovao sam godinama nesposobnu vlast, i to sto je nakon 'promjena' dosla takodjer nesposobna vlast, mene kao gradjanskog aktivistu nece sprijeciti da ih kritikujem. s godinama sam se dobro izvjezbao, naspram sebe sam imao 'haretovce', sad imam 'zlayiste' koji se suprotstavljaju manje-vise istom matricom. ja u kritikovanju nesposobne vlasti imam 10-ak godina iskustva, vi u odbrani rezima imate nekih godinu, pa laganeze...
Jesi to ozbiljan ili se salis da je " Dosta " srusio Silajdzica i instalirao SDP na vlast ?
stochar

#2058 Re: SDP

Post by stochar »

Max Bunker wrote:
stochar wrote:
Jesi to ozbiljan ili se salis da je " Dosta " srusio Silajdzica i instalirao SDP na vlast ?
ne, to je uradila moja tetka Mukelefa...
madner

#2059 Re: SDP

Post by madner »

Ja ipak mislim da je bila uglavnom ekonomska kriza, ali nije bitno. Hare je izgubio par poena, sto nije malo.
madner

#2060 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:

Ako su svi isti, cak i kada nisu, onda nikad necemo napraviti ni prve korake.
madner

#2061 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:Izvanredni tekst naseg @uvjek dobrog gosta vrijedi i ovdje citirati
Po dolasku “Valtera” u grad očekivali smo promijenu, očekivali smo da prođe dosadašnja praksa grantova i pokrivanja gubitaša, očekivali smo da se promijeni ploča i da stvari polako krenu ka nekoj normali. O, kako smo se zajebali, kako smo popušili foru. “Valter” se poklopio ušima i lagano nastavio je sa dosadašnjom praksom. Socijal-demokratska Partija svoj program prilagodila je talovima, podobnim kadrovima i lopovluku. Prosto su nastavili praksu onih koji imaju monopol na odbranu i ratno profiterstvo. Nigdje stručnih, nigdje napretka. Još dobili smo i štrajk GRAS-a i to ne pred centralama pomenutih stranaka već došlo je do potpune obustave javnog gradskog saobraćaja, gdje ispaštaju oni koji od svojih plata daju za grant koji pokriva glupost, lopovluk i plansko uništenje.

Hvala GRAS-u, hvala dvjema strankama koje čine vlast u Kantonu Sarajevo, hvala Kantonu Sarajevo, hvala premijeru i svima onima koji su učinili sve da se praksa pranja para nastavi.

ostatak je ovdje
Izvanredno je fulio cijelu poentu strajka. Upravo ti grantovi jesu razlog za strajk, a ispastaju gradjani jer je to jedini pritisak koji GRAS moze vrsiti.

Ali evo stochar nas ubjedjuje da svi koji ne podrzavamo Gras smo zapravo tajo. Pa prenesi gostu da je Tajo :D
Max Bunker

#2062 Re: SDP

Post by Max Bunker »

stochar wrote:

...koja je izasla na izbore jer nije bila zadovoljna stanjem u drzavi a ne radi toga sto si joj ti ili neko drugi iz " Dosta " to rekao :)
I ti i drugi clanovi pokreta " Dosta " jednostavno shvatite, da ste na vrhuncu moci bili onda, kada su bile demonstracije protiv Taje i Borovceve. Nakon toga ste ucinili ( tacnije vase vodstvo ), more pogresnih poteza, sto je vidjela i raja ali i vasi finansijeri pa vam je brzo bila zatvorena i pipa.

Kakav pokret " Dosta " , kakvi bakraci...
VjecitiStudent

#2063 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:
VjecitiStudent wrote:

Ako su svi isti, cak i kada nisu, onda nikad necemo napraviti ni prve korake.
Kad je vladavina SDP-a i prethodnika u pitanju, ja jos uvijek pokusavam pronaci pet razlicitosti

Image
stochar

#2064 Re: SDP

Post by stochar »

Max Bunker wrote:
stochar wrote:

...koja je izasla na izbore jer nije bila zadovoljna stanjem u drzavi a ne radi toga sto si joj ti ili neko drugi iz " Dosta " to rekao :)
I ti i drugi clanovi pokreta " Dosta " jednostavno shvatite, da ste na vrhuncu moci bili onda, kada su bile demonstracije protiv Taje i Borovceve. Nakon toga ste ucinili ( tacnije vase vodstvo ), more pogresnih poteza, sto je vidjela i raja ali i vasi finansijeri pa vam je brzo bila zatvorena i pipa.

...i koja nece vise izaci na izbore jer ju je stranka kojoj je vjerovala izdala...
stochar

#2065 Re: SDP

Post by stochar »

'"Navuceni na polozaje, povlastice, odbore
Setite se dobro sta ste kenjali pred izbore..."
stochar

#2066 Re: SDP

Post by stochar »

radnikh

#2067 Re: SDP

Post by radnikh »

stochar wrote:'"Navuceni na polozaje, povlastice, odbore
Kako bi ti rijesio situaciju u GRASu?
stochar

#2068 Re: SDP

Post by stochar »

radnikh wrote:
placamo ih da to rijese, to im je pos'o...
radnikh

#2069 Re: SDP

Post by radnikh »

stochar wrote:
radnikh wrote:
placamo ih da to rijese, to im je pos'o...

Nemojte ih vise placat i rijeseno ...
stochar

#2070 Re: SDP

Post by stochar »

inSighT
Vozim: na guranje

#2071 Re: SDP

Post by inSighT »

Zasto protiv SDP-a kada su ljudi lijepo jos prije izbora, tokom njihove kampanje naveli:

Image

:lol:
Ricken

#2072 Re: SDP

Post by Ricken »

Najbolje rješenje ove situcije oko GRASA je da se Centrotransu da licenca da voze. Jer ovako svako misli da može ucjenjivati. Čujem i taksisti će na raskrsnice.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2073 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

stochar wrote:
Max Bunker wrote:
stochar wrote:

...i koja nece vise izaci na izbore jer ju je stranka kojoj je vjerovala izdala...

Što će za posljedicu imati stravičnu promjenu političke projekcije na narednim izborima! :D
Bosnolog

#2074 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Ricken wrote:Najbolje rješenje ove situcije oko GRASA je da se Centrotransu da licenca da voze. Jer ovako svako misli da može ucjenjivati. Čujem i taksisti će na raskrsnice.
Upravo tako jer bez konkurencije usluga gradani su primorani da trpa teror i bahatost jedne i jedine monopol grasove mafije.Gradske prevozne kompanije bi trebale biti u vlasnistu kantonalne vlade ili da usluge gradskog prevoza obavljaju privatne firme uz striktnu regulaciju pravila saobracaja i rutnih pravaca od strane KS,koja bi planirala te potpisivala poslovne ugovore.

Cak i podjelom grada po zonama pokrivenosti usluga i odgovornosti gradskog prevoza konkurentnih usluznim kompanijama je takode jedan od rijesenja.Bez zdrave konkurencije nema kvalitetne usluge i konkurentno prihvatljivijih cijena.Monopol nevalja ni u cemu pa ni u gradskom prevozu gradana.Ovo vazi i za taksiste,nema ogranicenja broja taksi firmi i taksista,vise taksista i taksi kompanija bolja ponuda,jetinije usluge manje monopola i mafijaske korumpiranosti kroz spregu vlasti i interesno kriminalnih struktura a na stetu gradana.
popajic

#2075 Re: SDP

Post by popajic »

@stochar
Lagumdzija jucer hladno kaze kako nam Vijece ministara protiv kojeg se borio, funkcionise. pa to je dno dna! znam da svaki protesti protiv aktuelne vlasti pomazu opoziciji, i to sto su 'sile zla' trenutno opozicija je jedini razlog sto vec jucer nisam bio na ulici s megafonom, kao sto sam bio 2006. ali, polako, toliko losih poteza prave, da ce me jednostavno primorati, i ljude koji slicno razmisljamo, da izadjemo na ulicu i dignemo glas protiv onoga protiv cega smo dizali glas u periodu 2006--2010.!

Postujuci tvoj tadasnji otpor prema smecu od vlasti , jedno ipak ne shvatam.
Prvi put se taj otpor pojavio nakon 10 god. torture, danas si spreman za isto ni nakon nepune godine.
Ne vidim logiku u odabiru momenta ni u prvom ni u drugom slucaju.
Post Reply