Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

veella

#2051 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

DonVitoN wrote:Smijesan penal.
Arivederci mafijo :lol: :izet:
veella

#2052 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Dobro dosao momce sa brojem 25, sretan povratak Lukasz :thumbup:
Mogli smo im 8 strpati :D
simonese

#2053 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

veella wrote:
DonVitoN wrote:Smijesan penal.
Arivederci mafijo :lol: :izet:
nisam ti stigao cestitat novog avatara :D

bravo BVB,treci gol je mrak
nKrkan

#2054 Re: Borussia Dortmund

Post by nKrkan »

Koje komplikacije u ovoj grupi mislim da će se završit bez remija
fatality

#2055 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

ma sad idu dortmund i arsenal nekih 80% (prije ove tekme, i pogotovo ovog treceg gola, izgledalo je dosta drugacije)
DonVitoN

#2056 Re: Borussia Dortmund

Post by DonVitoN »

Provokacija :roll:

Cestitam, bolji je pobjedio.
missko

#2057 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

Partijaner wrote:Znaci automatski i ovaj ce da sjedi na klupi, daj missko ne zajebaji, uostalom lewa je puno pokretniji od Gome i to ce se pokazati, sama cinjenica da su Boa i Dante imali prblema sa njim govori sve o kakvom se napadacu radi.
Pa znaci da je Lewa i bez prelaska u Bayern strasan napadac, to je poenta
MeanMachine

#2058 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

Ja ne znam o kakvom to većem dometu u Ligi Prvaka sanjaju u Napoliju kad ni ovako oslabljeni sastav BVB-a nisu mogli da pobijede. Zapravo, ne samo da ih nisu mogli pobijediti nego je Dortmund u ovoj utakmici potpuno zasluženo i ubjedljivo uzeo 3 boda. Ovo je veoma važno i za samu Bundesligu, jedino je šteta što S04 nije uspio pobijediti u Bukureštu večeras, ali zato i oni u zadnjem kolu pobjedom protiv Basela mogu izboriti prolazak u osminu finala. To bi, uz eventualni prolazak i Leverkusena, moglo značiti i 4 predstavnika iz Bundeslige u knock-out fazi Lige Prvaka ove sezone :thumbup:
MOSALJOZE

#2059 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

Bravo BVB :kiss:
aveos

#2060 Re: Borussia Dortmund

Post by aveos »

missko wrote:
Partijaner wrote:Znaci automatski i ovaj ce da sjedi na klupi, daj missko ne zajebaji, uostalom lewa je puno pokretniji od Gome i to ce se pokazati, sama cinjenica da su Boa i Dante imali prblema sa njim govori sve o kakvom se napadacu radi.
Pa znaci da je Lewa i bez prelaska u Bayern strasan napadac, to je poenta
Bayern slicna napadaca kao lewat ima,ne znam zasto ce im al eto
BHF_Manijak

#2061 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Hoce li se barem iko od zadnje linije vratiti do Marseillea??? :? :roll:
DonVitoN

#2062 Re: Borussia Dortmund

Post by DonVitoN »

MeanMachine wrote:Ja ne znam o kakvom to većem dometu u Ligi Prvaka sanjaju u Napoliju kad ni ovako oslabljeni sastav BVB-a nisu mogli da pobijede. Zapravo, ne samo da ih nisu mogli pobijediti nego je Dortmund u ovoj utakmici potpuno zasluženo i ubjedljivo uzeo 3 boda. Ovo je veoma važno i za samu Bundesligu, jedino je šteta što S04 nije uspio pobijediti u Bukureštu večeras, ali zato i oni u zadnjem kolu pobjedom protiv Basela mogu izboriti prolazak u osminu finala. To bi, uz eventualni prolazak i Leverkusena, moglo značiti i 4 predstavnika iz Bundeslige u knock-out fazi Lige Prvaka ove sezone :thumbup:
U Napoliju takodjer nisu igrali Zuniga i Hamsik.
Napoli je bio 4 nosioc grupe.
missko

#2063 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

Ma Borusija zna sama sebi zakomplikovat , ovdje nista jos nije gotovo , ne bi me cudilo da zapnu ovi francuzi ko Litvanija protiv nas
MeanMachine

#2064 Re: Borussia Dortmund

Post by MeanMachine »

DonVitoN wrote:
MeanMachine wrote:Ja ne znam o kakvom to većem dometu u Ligi Prvaka sanjaju u Napoliju kad ni ovako oslabljeni sastav BVB-a nisu mogli da pobijede. Zapravo, ne samo da ih nisu mogli pobijediti nego je Dortmund u ovoj utakmici potpuno zasluženo i ubjedljivo uzeo 3 boda. Ovo je veoma važno i za samu Bundesligu, jedino je šteta što S04 nije uspio pobijediti u Bukureštu večeras, ali zato i oni u zadnjem kolu pobjedom protiv Basela mogu izboriti prolazak u osminu finala. To bi, uz eventualni prolazak i Leverkusena, moglo značiti i 4 predstavnika iz Bundeslige u knock-out fazi Lige Prvaka ove sezone :thumbup:
U Napoliju takodjer nisu igrali Zuniga i Hamsik.
Napoli je bio 4 nosioc grupe.
OK, stoji i to da Napoli večeras nije igrao u punom sastavu, međutim sa ovakvom igrom nemaju šta tražiti protiv imalo ozbiljnijih protivnika. Dvije relativno očekivane pobjede protiv Marseille-a, te jedna pobjeda protiv Dortmunda (u jako čudnoj utakmici, ali ukupno gledajući zaslužena pobjeda Napolija) na prvi pogled ostavljaju utisak ekipe koja i može nešto napraviti u ovom takmičenju, međutim u večerašnjoj utakmici su otprilike pokazali svoj max. domet u Ligi Prvaka ove godine. Čak i da prođu u osminu finala (što je sada dosta nerealo očekivati) bilo koji jači protivnik u knock-out fazi bi ih glatko i bez problema izbacio. Ipak, ostaje i u grupi F još jedno kolo da se igra pa neka u osminu finala prođu one dvije ekipe koje to najviše zaslužuju (po meni su to u ovom trenutki bez ikakve sumnje Arsenal i Dortmund).
ultima_palabra

#2065 Re: Borussia Dortmund

Post by ultima_palabra »

Da je Lewandowski u ikakvoj formi, zabili bi im 5-6 komada.
SmokingMan

#2066 Re: Borussia Dortmund

Post by SmokingMan »

Meni Lewandowski u zadnje vrijeme ne izgleda toliko zainteresiran za igru Dortmunda,očigledno je da on želi što je prije moguće promjenu sredine,nakon prošle sezone,i ne osvojene LP,želi da to dostigne u nekome mnogo jačem klubu....Za sada,sa mnogo upitnika,mada su bavarci najbozbiljniji da dovedu poljaka.
ultima_palabra

#2067 Re: Borussia Dortmund

Post by ultima_palabra »

Ja sam čuo da oni imaju predugovor sa njim, i da će procijeniti na kraju sezone da li im treba... ukoliko ne, moći će ga dovesti bilo koji klub koji Bayernu uplati 20 miliona evrića :D Kakav god bio, Uli zna posao...
SmokingMan

#2068 Re: Borussia Dortmund

Post by SmokingMan »

ultima_palabra wrote:Ja sam čuo da oni imaju predugovor sa njim, i da će procijeniti na kraju sezone da li im treba... ukoliko ne, moći će ga dovesti bilo koji klub koji Bayernu uplati 20 miliona evrića :D Kakav god bio, Uli zna posao...
Uli lopov... :D
DonVitoN

#2069 Re: Borussia Dortmund

Post by DonVitoN »

z1xter wrote:Meni Lewandowski u zadnje vrijeme ne izgleda toliko zainteresiran za igru Dortmunda,očigledno je da on želi što je prije moguće promjenu sredine,nakon prošle sezone,i ne osvojene LP,želi da to dostigne u nekome mnogo jačem klubu....Za sada,sa mnogo upitnika,mada su bavarci najbozbiljniji da dovedu poljaka.
Mah zaintresiran je on druze itekako samo eto to ti tako na prvi pogled lici kad nece.. eno vidio si sinoc da je pogodio one poklone sto su mu poklonili mogao je opet kao protiv Reala da se dize u NEBO poker golova ovo ono a ziva ubleha od napadaca i Pep ima pravo zasto ga ne zeli u Bajernu pa nije ni Pep od jucer.

Usput zelim svu srecu BVB do finala abd. 8)
missko

#2070 Re: Borussia Dortmund

Post by missko »

Dobar je Lewa nemojte tako. On nije smio opuct po golu protiv Bayerna to je bar jasno zasto a bilo bi onda ofirno da jucer zavali 3 bolje ovako asistencija i nije u oku

Gesendet von meinem GT-I9505
simonese

#2071 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

aveos

#2072 Re: Borussia Dortmund

Post by aveos »

simonese wrote:Lewat nikad nece u Byern

http://www.youtube.com/watch?v=_lHoUI03HuI
Hah a supka
Gandalf

#2073 Re: Borussia Dortmund

Post by Gandalf »

kakav gol Aubameyanga :shock:
veella

#2074 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Gandalf wrote:kakav gol Aubameyanga :shock:
Konacno da i mi nekoga pobjedimo, a da nismo bili bolji :D
Najgora igra od kako je Dr. Klopp tu podsjeca me na doba Sammera i Skibea.
Kehla poslati u penziju, Aubi smanjiti platu, Nuria kaznit 5 utakmica ne igranja, Lewandowskom zaprijetiti da mora na svakoj tekmi zabiti bar jedan :thumbup:
vicious

#2075 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Veella ne lupaj ;-)

Joj Sokratisa, povalja i svoje i protivnike :grin:
Post Reply