Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fixer

#2051 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Baltazar_khan wrote:
fixer wrote: Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.
popij lozu za nervozu :mrgreen:
Popij i ti. Nakon crvenog Pinta, valjanja i glumatanja Pedra i Bukve, lajanja Guardiole, nema vise price kako je Barcelona klub s pedigreom. :)
Kad se dodaju tu sve odluke sudija koje idu u korist Barceloni, mnogo animoziteta se stvara prema Barceloni. Svakim danom je sve vise onih koji su tu filozofiju procitali. Kome sada reci da su supci, padavicari, pederi, te miljenici sudija?
bosanska senzacija

#2052 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bosanska senzacija »

Treaba biti realan i reći da je u ovom trenutku Barca ipak jača i uigranija ekipa od Reala. To se moglo vidjeti u svim međusobnim duelima ove sezone kada su igrači Reala davali 150% svojih mogućnosti nebi li barem izvukli i neriješeno protiv Barce. Godine i godine rada i treniranja su bile potrebne Barci da bi došla do ovog nivoa. Real taj nivo svake godine želi postići dovođenjem kojekakvih zvjezdica i mjenjanjem trenera. Očigledno je da im to ne polazi za rukom jer svake godine prave istu grešku otpuštajući trenere poslije samo jedne sezone.

S druge strani ono što zamjeram Barceloni je teatralnost i glumatanje...

Image

Zbog ovakvih stvari ta ekipa nikad neće dobiti moju naklonost i pored sve silne ljepote njihove igre.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2053 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

missko wrote:Ko bi se poslije svega nadao nekom rezultatu u uzvratu kad ovi imaju zivce trljati loptu i padati ne 90 min nego hevtu i koliko imas onda efektivno igre tj sanse da zabijes gol.? Gotovo nimalo
kada se pričalo o Mourinhovom antifudbalu kontraargument je bio - svako ima pravo igrati kako misli da je najbolje.

i to je, po meni ispravan i neoboriv argument.

šta je sad problem?
LSD

#2054 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

Hajde Fixer nemoj dramiti toliko...imat ce Real priliku u revanšu, 90 minuta vremena da zabiju 3-4 komada Barceloni na Nou Campu...samo neka zamisle da igraju protiv Ajaxa ili Valencie i eto finala :lol:
fixer

#2055 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

bosanska senzacija wrote:Treaba biti realan i reći da je u ovom trenutku Barca ipak jača i uigranija ekipa od Reala. To se moglo vidjeti u svim međusobnim duelima ove sezone kada su igrači Reala davali 150% svojih mogućnosti nebi li barem izvukli i neriješeno protiv Barce. Godine i godine rada i treniranja su bile potrebne Barci da bi došla do ovog nivoa. Real taj nivo svake godine želi postići dovođenjem kojekakvih zvjezdica i mjenjanjem trenera. Očigledno je da im to ne polazi za rukom jer svake godine prave istu grešku otpuštajući trenere poslije samo jedne sezone.

S druge strani ono što zamjeram Barceloni je teatralnost i glumatanje...

Image

Zbog ovakvih stvari ta ekipa nikad neće dobiti moju naklonost i pored sve silne ljepote njihove igre.
O ovim ljudima pricamo svo vrijeme.
shillen

#2056 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

bosanska senzacija wrote: S druge strani ono što zamjeram Barceloni je teatralnost i glumatanje...

Image

de onda svegati nadji i postavi slike kad je Di Marija 2 puta glumio ...
I reci mi koja to ekipa na svijetu trenutno ne glumi ?
Cafe Camargue

#2057 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Cafe Camargue »

fixer wrote:
Baltazar_khan wrote:
fixer wrote: Ja da sam trener, ja bi povukao ekipu nakon onog crvenog. Jebem ti ligu kad ti se u dvoristu onako posere kreten u zutom. Pa jednom povuces ko Vujosevic, pa neka igraju protiv sebe.
popij lozu za nervozu :mrgreen:
Popij i ti. Nakon crvenog Pinta, valjanja i glumatanja Pedra i Bukve, lajanja Guardiole, nema vise price kako je Barcelona klub s pedigreom. :)
Kad se dodaju tu sve odluke sudija koje idu u korist Barceloni, mnogo animoziteta se stvara prema Barceloni. Svakim danom je sve vise onih koji su tu filozofiju procitali. Kome sada reci da su supci, padavicari, pederi, te miljenici sudija?
još malo nastavi i fakat ćeš nas ubjedit da onaj start pepea nije bio za crveni :lol:
Chmoljo

#2058 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

fixer wrote: Popij i ti. Nakon crvenog Pinta, valjanja i glumatanja Pedra i Bukve, lajanja Guardiole, nema vise price kako je Barcelona klub s pedigreom. :)
eki lajanje Guardiole :mrgreen:

evo onda Mourinha

missko

#2059 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

Chmoljo wrote:
missko wrote:Ko bi se poslije svega nadao nekom rezultatu u uzvratu kad ovi imaju zivce trljati loptu i padati ne 90 min nego hevtu i koliko imas onda efektivno igre tj sanse da zabijes gol.? Gotovo nimalo
kada se pričalo o Mourinhovom antifudbalu kontraargument je bio - svako ima pravo igrati kako misli da je najbolje.

šta je sad problem?
Problem je u uzvratu . Odgovaram na tvoju tezu zasto niko ne spominje sanse u revansu. Normalno da trebaju igrati kako zele al ja to necu velicati kao jedini fudbal koji postoji.
shillen

#2060 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

Chmoljo wrote:

šta je sad problem?
sjooo chmoljo :kiss: te za ovaj komentar :-D
Bušman

#2061 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Bušman »

bosanska senzacija wrote: S druge strani ono što zamjeram Barceloni je teatralnost i glumatanje...
To iskljucivo Busquets radi :D. Ovi ostali vrlo rijetko, ali Busquets sto moze folirat... Nije cijeli tim Barce takav, eno vidi Messia kako se bori za lopte. Ubise ga igraci Reala, ali on odmah ustaje i trci ponovo.
fixer

#2062 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

LSD wrote:Hajde Fixer nemoj dramiti toliko...imat ce Real priliku u revanšu, 90 minuta vremena da zabiju 3-4 komada Barceloni na Nou Campu...samo neka zamisle da igraju protiv Ajaxa ili Valencie i eto finala :lol:
Malo ja dramim koliko vi velicate nesto sto bez "gresaka" sudija ne bi ni 10% osvojenog imalo.
Last edited by fixer on 28/04/2011 01:07, edited 1 time in total.
Chmoljo

#2063 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

DrizzT wrote:

Image

de onda svegati nadji i postavi slike kad je Di Marija 2 puta glumio ...
I reci mi koja to ekipa na svijetu trenutno ne glumi ?
onomad... Rooney je poletio, dobio penal... pa je dobio kojekakve nazive u engleskoj štampi... kad je to bilo? prošla sezona, čini mi se...
darius_maximus

#2064 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by darius_maximus »

missko wrote:Utakmica je bila prljava u granicama sve do iskljucenja a kasnije stvari koje su se desile desile su se u afektu na groznu sudijsku odluku koja ubija moral svim juznjackim ekipama, sreca da ce ih u finalu cekati ManU gdje nece biti ovakvih emotivnih ispada mada ce biti fudbalerima tesko shvatiti bit ovog valjanja i glumatanja katalonskih patuljcica. :evil:
Dakle da rezimiramo: Kartoni se ne trebaju dijeliti kada je polufinale (zbog vaznosti utakmice), ne trebaju se dijeliti nakon crvenog (jer je nakon toga sve u afektu, pa se zanese covjek) i ne trebaju se dijeliti igracima Reala opcenito (jer su oni inace htjeli da odigraju jednu smirenu utakmicu, ali ih zlocesti "padavicari" iz Barcelone iznervirali). Ok, primljeno k znanju.
Shvatit ce i Realovci da Mourinho ne prica o sudijama zato sto nema sta pametnije raditi u slobodno vrijeme, nego da bi stvorio unaprijed famu koja bi olaksala grublju igru njegovim ekipama (Jao, pa kako se to uvijek meni jadnom desi, itd...).

I ja bih volio gledati Manchester-Barcelona, jer bi Manchester sigurno pokusao igrati svoju igru, a ne bi se povukao oko sesnaesterca i mahao sudiji. :D
fixer

#2065 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Chmoljo wrote:
fixer wrote: Popij i ti. Nakon crvenog Pinta, valjanja i glumatanja Pedra i Bukve, lajanja Guardiole, nema vise price kako je Barcelona klub s pedigreom. :)
eki lajanje Guardiole :mrgreen:

evo onda Mourinha

Nije lajao. Rodjen na Vratniku pa slengirao ;)
shillen

#2066 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by shillen »

:mrgreen:
kurty

#2067 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by kurty »

@fixer-u...

Jesil ti gledao utakmicu???
Jel mozes porediti dvojicu padavicara se bar petoricom mesara???

Koje odluke sudija??? Te odluke da svaki 10ti grubi start kazni kartonom???
Evo ova tri uztakmice ove dvije ekipe... Svaku tekmu je Real poceo sa udaranjem..Samo grubo i to je to... Pa se onda zaliti na kartone... Gotovo svaki start realovaca je isao "u kost"... Ma na zemlji jos nagazi ili sutni ako moze... I onda pricas o sudijama... Mojne toga...

p.s. a vidjeli smo "mirotvorca" Pepe-a mnogo puta do sada
Chmoljo

#2068 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

missko wrote: Problem je u uzvratu . Odgovaram na tvoju tezu zasto niko ne spominje sanse u revansu. Normalno da trebaju igrati kako zele al ja to necu velicati kao jedini fudbal koji postoji.
zaboli me briga šta ćeš ti veličati, ali me jednostavno iritiraju priče o masoneriji i jednakijim među jednakima... a nijedan argument na tu tvrdnju ne vidjeh. ni od tebe, ni od bilo koga...

mislim, odgovaramo jedni drugima nako u grupama :mrgreen: ko će više pamtiti ko je šta napiso :D
5 0 5

#2069 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

Xavi: "Mourinho? I don't want to talk about him, but about football. One team wanted to play. I think football has won tonight."
"After what happened in the cup, I think justice has been done."
"I think we were superior, in Madrid's own stadium. But we need to respect them going into the second game."

Image

Sergio Ramos, Pepe and Pinto join suspension lists as Clasico absentee list grows and grows

Pepe red sealed their fate, but Real Madrid and Jose Mourinho went too far with their negativity and ill-discipline

Real Madrid's Jorge Valdano: Pepe's sending off influenced the game more than Lionel Messi's role
lester burnham

#2070 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by lester burnham »

darius_maximus wrote:
I ja bih volio gledati Manchester-Barcelona, jer bi Manchester sigurno pokusao igrati svoju igru, a ne bi se povukao oko sesnaesterca i mahao sudiji. :D
to je vec izvjesna stvar,
i ne sumnjam da ce biti mnogo bolja utakmica za gledat`...!
fixer

#2071 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

kurty wrote:
@fixer-u...

Jesil ti gledao utakmicu???
Jel mozes porediti dvojicu padavicara se bar petoricom mesara???

Koje odluke sudija??? Te odluke da svaki 10ti grubi start kazni kartonom???
Evo ova tri uztakmice ove dvije ekipe... Svaku tekmu je Real poceo sa udaranjem..Samo grubo i to je to... Pa se onda zaliti na kartone... Gotovo svaki start realovaca je isao "u kost"... Ma na zemlji jos nagazi ili sutni ako moze... I onda pricas o sudijama... Mojne toga...

p.s. a vidjeli smo "mirotvorca" Pepe-a mnogo puta do sada
Kakvo mesarenje? Daj pusti price. Pa nije svaki faul mesarenje. Pa napravite faula ko i Real, a 4 puta vise lopte u nogama imate. Maskota udari Pepe-a, i to je zutic, a Pepe udari Alvesa i direktni crveni. :roll: Kao ovaj prvi kasnio, pa punim po nogama. :roll: Malo je igraca tad obletilo sudiju. :-)
Chmoljo

#2072 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Chmoljo »

mlijeko je bijelo :roll:
LSD

#2073 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by LSD »

fixer wrote:
LSD wrote:Hajde Fixer nemoj dramiti toliko...imat ce Real priliku u revanšu, 90 minuta vremena da zabiju 3-4 komada Barceloni na Nou Campu...samo neka zamisle da igraju protiv Ajaxa ili Valencie i eto finala :lol:
Malo ja dramim koliko vi velicate nesto sto bez "gresaka" sudija ne bi ni 10% osvojenog imalo.
Znam da si žestoki fan Reala, znam da ti je teško i krivo ,znam i šta znaci izgubiti od Barce.
Ali ono je bilo za CRNOG kartona, a ne za crvenog...inace tog Pepea treba odstraniti iz fudbala, dok nekog nije ozbiljno udesio :!: ...ovo najozbiljnije govorim....frajer nije dobar psihicki definitivno....neko ce jednog dana gadno nayebati od te budale.
A što se tice tekme...imati Benzemu i Kaku na klupi ,a igrati sa 3 defanzivna vezna i dva odbrambena reda, Ronalda placati tolike pare da bi igrao defanzivu je GREHOTA...i moralo se to vratiti.
Toliko napadacki potentna i talentovana ekipa (što u prvih 11, što na klupi), a tako pickasta taktika i postavka - se morala kazniti kad tad.
missko

#2074 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by missko »

darius_maximus wrote:
missko wrote:Utakmica je bila prljava u granicama sve do iskljucenja a kasnije stvari koje su se desile desile su se u afektu na groznu sudijsku odluku koja ubija moral svim juznjackim ekipama, sreca da ce ih u finalu cekati ManU gdje nece biti ovakvih emotivnih ispada mada ce biti fudbalerima tesko shvatiti bit ovog valjanja i glumatanja katalonskih patuljcica. :evil:
Dakle da rezimiramo: Kartoni se ne trebaju dijeliti kada je polufinale (zbog vaznosti utakmice), ne trebaju se dijeliti nakon crvenog (jer je nakon toga sve u afektu, pa se zanese covjek) i ne trebaju se dijeliti igracima Reala opcenito (jer su oni inace htjeli da odigraju jednu smirenu utakmicu, ali ih zlocesti "padavicari" iz Barcelone iznervirali). Ok, primljeno k znanju.
Shvatit ce i Realovci da Mourinho ne prica o sudijama zato sto nema sta pametnije raditi u slobodno vrijeme, nego da bi stvorio unaprijed famu koja bi olaksala grublju igru njegovim ekipama (Jao, pa kako se to uvijek meni jadnom desi, itd...).

Normalno da sudija mora da ima uvid u tok utakmice jer da se sudi samo po striktnim pravilima igra ne bi imala nikakvu draz uveo bi se snimak kao dokaz istine i ne bi ni bilo sudija na terenu. Znaci sudija ima glavu i mora misliti s njom a ne ovo je bilo po pravilima i boli me k za tekmu ili hocu li uticati na konacni rezultat. Imaju nepisana fudbalska pravila kojih se pametne sudije pridzavaju. O grubosti opet kazem fauli su sastavni dio ove igre a Barcelona ih je napravila vise i to uz posjed lopte od vise od 70 % i naklonog sudiju .
Svabo je to svako zna da je lakse odsuditi kad se tekma rijesi nego suditi kad je napeto i nerijeseno.
nemam_ideje

#2075 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by nemam_ideje »

bingov buraz wrote:
don vito wrote:
anthraxQ wrote:ajd recite jel bilo ok da van Persie dobija crveni karton za ono?

ono je 100% moglo proći bez kartona.
Nije dobio direktni crveni
nego je imao zuti karton i onda napucao loptu poslije sudijinog zvizduka. To je zuti... striktno postovanje pravila.
Ali, hajde i da je prestrogo,

ja bih shvatio da su Arsenal i veceras Real usli u tekmu sa Barcom da se nadigravaju, do 60. minuta napravili 4-5 mrtvih sansi, pa im se koncepcija raspala poslije crvenog kartona. Jok, iskljucenje je "promijenilo tok utakmice" tako sto je Arsenal ostao sa 9 umjesto 10 igraca u vlastitom 16-tercu.
Poredjenje Arsenala i Reala je nigdje veze jer je Arsenal na svom terenu pobijedio Barcu i bunker u Kataloniji nije smrtni grijeh i funkcionisao je do iskljucenja.
Sa druge strane ovi nisu ni probali prismrditi Barcinom golu na svom Bernabeu a imaju 3x jacu ekipu od Arsenala.
Izmjereno je vrijeme od sudijskog zvižduka do udarca Van Persija po golu. 1.2 sekunde ; Isključenje smiješno, realno. Koje je prelomilo utakmicu i prolaz dalje.

Činjenica je da Barselona ima pomoć sudija u veoma bitnim utakmicama LŠ (Čelzi, Inter, Arsenal). Zanimljivo je da su sve tri utakmice koje sam nabrojao revanši :skoljka: Zanimljivo.

Navijač Reala nisam. Igra u večerašnjoj utakmici im je bila 0 ; Pepe ima reputaciju ubice(što i jeste). To je vjerovatno presudilo.
Opet, start Maskerana je bio "sličan" pa čovjek dobi "samo žuti" karton. Višestruka simuliranja Pedra, Busketsa i Vilje su za žuti karton. Ukupno, par isključenja. Isto tako Di Marija i simuliranje. Još je neki igrač Reala isto radio. Marselo je nagazio Pedra, isključenje.Realno. Adebajor je išao u lice igraču Barselone. Čisti crveni karton.

Ali, ovo je el clasico, tenzije su visoke a utakmice su oduvijek bile i biće na granici incidenta. Po pravilima, trebalo je biti masa crvenih kartona. U stvarnosti samo Pepe dobi crveni karton. A nije trebao da bude usamljen. Trebalo je da bude masa isključenih igrača(ne računam Pinta).
Realno, sudije su pogurale Barselonu. Opet.

Jel Real zaslužio bolji rezultat. Nije.

Krajnji ishod:

Krkani/Nabijači lopte - Padavičari/sudijski mezimci 0:2

Sve u svemu, FUJ
Locked