Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
veljaca

#2051 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

glade wrote:Haj mi ISKRENO odgovorite.

Dali bi na isti nacin gledali na ovu odluku da se derbi igra na Kosevu i da Ivica Osim nije u komitetu?

Dobro razmislite o ovome.
ISKRENO - gledao bih je isto ..... i ja bih je licno ispostovao .... i nema se tu sta dobro razmisljati, kada je jednostavno tako .....

A sada pitanje za tebe ( vas bordo ):

Haj mi ISKRENO odgovorite.

Dali bi na isti nacin gledali na ovu odluku da se derbi igra na Kosevu i da Ivica Osim nije u komitetu ?

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
glade

#2052 Re: Komitet za normalizaciju

Post by glade »

veljaca wrote:

Dali bi na isti nacin gledali na ovu odluku da se derbi igra na Kosevu i da Ivica Osim nije u komitetu?

ISKRENO - gledao bih je isto ..... i ja bih je licno ispostovao .... i nema se tu sta dobro razmisljati, kada je jednostavno tako .....

Dali bi na isti nacin gledali na ovu odluku da se derbi igra na Kosevu i da Ivica Osim nije u komitetu ?

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
Bi. Kada ste vi tu onda osjetim posebnu draz i ne mogu da spavam nocima prije derbija. Kada niste imam osjecaj kao da igramo protiv Olimpika.

A zasto to mora biti jednostavno tako? Zasto se ne moze dici protiv te odluke? Mislite da je ne bi promijenili kada bi se digla oba tabora navijaca? Problem je u tome sto vi ne mozete ni da zamislite da se ne slozite sa komitetom. Zasto je to tako, sami skontajte.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2053 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

veljaca wrote:

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
Nebi se oglasavali javno i ispred udruzenja(predpostavljam ovo),ali bi vecina pravih i iskrenih navijaca (da ne kazem ultrasa da ne bude furanje na fensi termine :D ),a i ja licno,bio za varijantu da se zbog vas ukine,na bilo koji nacin preskoci preko te zabrane.

Jer sta je utakmica bez navijaca,sta je derbi bez obje navijacke skupine.

Znamo sta je,imali smo priliku,na zalost u zadnje vrijeme dosta cesto,da dozivimo i te derbije sa samo jednim navijacima na tribinama...to je za mene skrnavljenje tradicije,institucije derbija,a ako hoces i skrnavljenje necega sto cini grad Sarajevo,jer gradski derbi je nesto sto je brend grada ..i to je jednostavno tako.
Last edited by -LIBERO- on 31/10/2011 20:43, edited 1 time in total.
veljaca

#2054 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

glade wrote:
veljaca wrote:

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
Bi. Kada ste vi tu onda osjetim posebnu draz i ne mogu da spavam nocima prije derbija. Kada niste imam osjecaj kao da igramo protiv Olimpika.

A zasto to mora biti jednostavno tako? Zasto se ne moze dici protiv te odluke? Mislite da je ne bi promijenili kada bi se digla oba tabora navijaca? Problem je u tome sto vi ne mozete ni da zamislite da se ne slozite sa komitetom. Zasto je to tako, sami skontajte.
Bogami grijesis ...... Evo ja se prvi ne slazem sa odukom Komiteta o zabrani organizovanog dolaska gostujucih navijaca ... Protiv nje sam ..... to govorim od samog pocetka, a vi ste poceli tek od ovog derbija ....
Ali posto je vecina u BiH za nju - onda je moram postovati - to je demokratija ....
upaljac01

#2055 Re: Komitet za normalizaciju

Post by upaljac01 »

-LIBERO- wrote:
veljaca wrote:

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
Nebi se oglasavali javno i ispred udruzenja,ali bi vecina pravih i iskrenih navijaca (da ne kazem ultrasa da ne bude furanje na fensi termine :D ),a i ja licno,bio za varijantu da se zbog vas ukine,na bilo koji nacin preskoci preko te zabrane.

Znamo sta je,imali smo priliku,na zalost u zadnje vrijeme dosta cesto,da dozivimo i te derbije sa samo jednim navijacima na tribinama...to je za mene skrnavljenje tradicije,institucije derbija,a ako hoces i skrnavljenje necega sto cini grad Sarajevo,jer gradski derbi je nesto sto je brend grada ..i to je jednostavno tako.
davno je to izgubilo sjaj bas zbog tih fensi naziva,sad su u modi fensi nazivi plice, flase i suzavci
BHF_Manijak

#2056 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

Ja se licno ne slazem sa odlukom Komiteta, jel to ok?! Jeste. Sto? Mislim da njom nisu nista puno postigli, jer ako realno pogledamo, sve i jedan belaj su napravili DOMACINI, a to da su gosti izazivali, provocirali, je nidje veze, pa valjda domacin organizuje utakmicu, tako taman da su se gosti goli skinuli i cune pokazivali domacinima, nema niko pravo na ulijetanje i napadanje gostiju, tako da odluka o zabrani dolaska gostujucih navijaca je meni licno bezveze!
A sad ono sto meni recimo smeta kod vas pitara jeste to sto vi ovu odluku tako karakterisete kao da je ona samo Bogom dana da vas sjebe, maksuz donesena da vama nasteti, kao vi ste najvise njom pogodjeni itd...Kako bolan?! To TM ne ide na gostovanja?! Pa evo konkretno u Istocnom bi nas garant 700-800 bilo, mozda i milja, pa?! JEl se iko zalio? Nije...
Dakle konkretno mi smeta ta neka vasa zavjera da je direktno odluka na vas uperan, protiv vas da se radi i slicno, sto nije tacno! A da se odluka mogla promjeniti, iz nase perspektive, jeste, ali sta bi rekli ostali klubovi, npr Velez i Zrinjski koji takodjer imaju gradski derbi?! Mene i vas licno zaboli neka stvar i za Velez i za Zrinjski, kao i za ostale klubove, ali treba i to shvatiti da Komitet ne stiti samo interese Zeljeznicara i Sarajeva i ne moze donositi odluke u njihovu korist i praviti izuzetke iz pravila, u ovom slucaju ponistavanje odluke, jer zastupaju i predstavljaju ipak vrhovno tijelo svih klubova...
veljaca

#2057 Re: Komitet za normalizaciju

Post by veljaca »

-LIBERO- wrote:
veljaca wrote:

Ocekujem odgovor ....
Hvala .....
Nebi se oglasavali javno i ispred udruzenja(predpostavljam ovo),ali bi vecina pravih i iskrenih navijaca (da ne kazem ultrasa da ne bude furanje na fensi termine :D ),a i ja licno,bio za varijantu da se zbog vas ukine,na bilo koji nacin preskoci preko te zabrane.

Gledaj pred ovaj derbi Uprava FK Zeljeznicar je bila za vas dolazak ( €€€€€€€€€€ = ZUJO ..... :D ). Koliko se sjecam vasa Uprava kod onih cijena karta ( kada je bio Gracic ) nije bila za dolazak.. A niste se ni vi bas tada pretrgli da ubijedite vasu Upravu u drugacije .... Ako ce mo realno govoriti o ova dva slucaja ... A znam i dosta navijaca Plavih koji bi voljeli da dodjete .... neki iz ovih a neki iz onih razloga .....
lijek-za-sve

#2058 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lijek-za-sve »

ultima_palabra wrote:Eki presumpcija krivice :lol: Nelegalna, nelegitimna i neustavna - ko da HDZ slušam :-)

Iako bih volio da obje grupe budu na derbiju, zakoni i odluke nadležnih organa se trebaju poštovati i kad ne idu nama u prilog. A komitet je fudbalska vlast i ima pravo uraditi bilo šta u interesu bezbjednosti... zatvoriti čitav stadion, tribinu, izmjestiti utakmicu 100 km od određenog mjesta, ne dozvoliti dolazak gostima, isprazniti neku od tribina, ne dozvoliti uopšte igranje neke utakmice... sve je to u njihovoj nadležnosti, jer se liga igra pod organizacijom N/FSBiH.

Toliko bi i pravnik brucoš mogao reći.
Da li bi ovo rekao da je obrnuta situacija........aha kako da nebi.....mos mislit......i ovo je dobro sta bi tada rekao ili rekli......i onda meni LSD kaze ja cu tebi vratiti pare ako vas izbace......nema tih para koje bi on ili bilo ko drugo meni nadognadio gledanje FCS u "normalnim" uslovima a to ovaj derbi nije niti ce da bude sta god da bilo i koji god rezultat bio.....
lijek-za-sve

#2059 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lijek-za-sve »

BHF_Manijak wrote:Ja se licno ne slazem sa odlukom Komiteta, jel to ok?! Jeste. Sto? Mislim da njom nisu nista puno postigli, jer ako realno pogledamo, sve i jedan belaj su napravili DOMACINI, a to da su gosti izazivali, provocirali, je nidje veze, pa valjda domacin organizuje utakmicu, tako taman da su se gosti goli skinuli i cune pokazivali domacinima, nema niko pravo na ulijetanje i napadanje gostiju, tako da odluka o zabrani dolaska gostujucih navijaca je meni licno bezveze!
A sad ono sto meni recimo smeta kod vas pitara jeste to sto vi ovu odluku tako karakterisete kao da je ona samo Bogom dana da vas sjebe, maksuz donesena da vama nasteti, kao vi ste najvise njom pogodjeni itd...Kako bolan?! To TM ne ide na gostovanja?! Pa evo konkretno u Istocnom bi nas garant 700-800 bilo, mozda i milja, pa?! JEl se iko zalio? Nije...
Dakle konkretno mi smeta ta neka vasa zavjera da je direktno odluka na vas uperan, protiv vas da se radi i slicno, sto nije tacno! A da se odluka mogla promjeniti, iz nase perspektive, jeste, ali sta bi rekli ostali klubovi, npr Velez i Zrinjski koji takodjer imaju gradski derbi?! Mene i vas licno zaboli neka stvar i za Velez i za Zrinjski, kao i za ostale klubove, ali treba i to shvatiti da Komitet ne stiti samo interese Zeljeznicara i Sarajeva i ne moze donositi odluke u njihovu korist i praviti izuzetke iz pravila, u ovom slucaju ponistavanje odluke, jer zastupaju i predstavljaju ipak vrhovno tijelo svih klubova...
Ti i ostali vrlo dobro znate da ostale gostujuce vase i nase tekme nemozes porediti sa derbijem,u tom je poenta,sve ostalo sto si rekao stoji......kazni nas sa 10000000 tekmi al ne diraj mi derbi.....
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2060 Re: Komitet za normalizaciju

Post by -LIBERO- »

veljaca wrote: Gledaj pred ovaj derbi Uprava FK Zeljeznicar je bila za vas dolazak ( €€€€€€€€€€ = ZUJO ..... :D ). Koliko se sjecam vasa Uprava kod onih cijena karta ( kada je bio Gracic ) nije bila za dolazak.. A niste se ni vi bas tada pretrgli da ubijedite vasu Upravu u drugacije .... Ako ce mo realno govoriti o ova dva slucaja ... A znam i dosta navijaca Plavih koji bi voljeli da dodjete .... neki iz ovih a neki iz onih razloga .....
Pa to prepiranje oko cijena karata ili prostora za goste (Grbavica) je nesto sto je u tim periodima bilo na nivou prepiranja i kontra odgovora ,i tada ,kao i sada ..mislim da su te prepirke i insistiranja na iskljucivostima glupost nevidjena.
I nije ista situacija. Sada je ZABRANJENO da se dodje,a onda je bilo nadmudrivanje i prepirka,principi ,zahtjevi i slicna prica ali niko nikome nije ZABRANJIVAO,ni vi nama ni mi vama,druga stvar sto se nekima nije svidilo mjesto koje dobiju na tribini,velicina tog prostora ili cijena karata..o tome se moze pricati i diskutovati,ali to nije isto sa trenutnim slucajem.

Ja mislim ,kao sto je u obavjesti iz mog kluba receno,da se krsi moje ljudsko pravo za slobodu kretanja i slobodu prisustva javnim manifestacijama i slobodu iskazivanja ,na verbalni nacin ,ljubavi i podrske svome klubu. I cvrsto vjerujejm u to da su individualna prava i slobode uskracene ovom zabranom.
Last edited by -LIBERO- on 31/10/2011 21:06, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#2061 Re: Komitet za normalizaciju

Post by BHF_Manijak »

lijek-za-sve wrote:
BHF_Manijak wrote:Ja se licno ne slazem sa odlukom Komiteta, jel to ok?! Jeste. Sto? Mislim da njom nisu nista puno postigli, jer ako realno pogledamo, sve i jedan belaj su napravili DOMACINI, a to da su gosti izazivali, provocirali, je nidje veze, pa valjda domacin organizuje utakmicu, tako taman da su se gosti goli skinuli i cune pokazivali domacinima, nema niko pravo na ulijetanje i napadanje gostiju, tako da odluka o zabrani dolaska gostujucih navijaca je meni licno bezveze!
Ti i ostali vrlo dobro znate da ostale gostujuce vase i nase tekme nemozes porediti sa derbijem,u tom je poenta,sve ostalo sto si rekao stoji......kazni nas sa 10000000 tekmi al ne diraj mi derbi.....
Tu se slazem, jer je to jedina tekma, i nama i vama, koja je ostala da se igra sa nekim smekom i pozitivnim nabojem, ostale sve budu i prodju...
lijek-za-sve

#2062 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lijek-za-sve »

Tu se slazem, jer je to jedina tekma, i nama i vama, koja je ostala da se igra sa nekim smekom i pozitivnim nabojem, ostale sve budu i prodju...[/quote]
Ma vala iskreno vec par tekmi kako na tribinama tako i na terenu nema bas nesto pozitivnog....sto i kako znamo svi mi......al je pitanje kako to sve ponovo vratiti.....
GTR R34

#2063 Re: Komitet za normalizaciju

Post by GTR R34 »

Slazem se.Jedini pravi derbi u drzavi je ovaj nas.Kakav crni Velez - zrinjski.To je vise vjerski tj nacionalni derbi.

Komitet se zajebao ovom odlukom.smatram da ce biti bezveze belaja.A posebno kad npr Sarajevo da goo.I opet ce navijaci ispasti najveci problem ove drzave.
lijek-za-sve

#2064 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lijek-za-sve »

Ma ja na to sve gledamo ovako
Sarajevo popilo 1 pivu zeljo 3 zrinjski 4 a borac 5 i kad je dosao racun za naplatu sarajevo plati 5 zrisnjki 4 zeljo 3 a borac jednu i pogadjajte ko je donji?
jeza u ledja

#2065 Re: Komitet za normalizaciju

Post by jeza u ledja »

lijek-za-sve wrote:Ma ja na to sve gledamo ovako
Sarajevo popilo 1 pivu zeljo 3 zrinjski 4 a borac 5 i kad je dosao racun za naplatu sarajevo plati 5 zrisnjki 4 zeljo 3 a borac jednu i pogadjajte ko je donji?
Borac nakon 5 pive.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2066 Re: Komitet za normalizaciju

Post by bordo gandalf »

jeza u ledja wrote:
lijek-za-sve wrote:Ma ja na to sve gledamo ovako
Borac nakon 5 pive.
:lol: :lol: :lol:
lijek-za-sve

#2067 Re: Komitet za normalizaciju

Post by lijek-za-sve »

Samo nekom je jedna piva dovoljna da bude donji a nekom ni gajba nemoze dohakati :wink:
LSD

#2068 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

lijek-za-sve wrote:
ultima_palabra wrote:Eki presumpcija krivice :lol: Nelegalna, nelegitimna i neustavna - ko da HDZ slušam :-)

Iako bih volio da obje grupe budu na derbiju, zakoni i odluke nadležnih organa se trebaju poštovati i kad ne idu nama u prilog. A komitet je fudbalska vlast i ima pravo uraditi bilo šta u interesu bezbjednosti... zatvoriti čitav stadion, tribinu, izmjestiti utakmicu 100 km od određenog mjesta, ne dozvoliti dolazak gostima, isprazniti neku od tribina, ne dozvoliti uopšte igranje neke utakmice... sve je to u njihovoj nadležnosti, jer se liga igra pod organizacijom N/FSBiH.

Toliko bi i pravnik brucoš mogao reći.
Da li bi ovo rekao da je obrnuta situacija........aha kako da nebi.....mos mislit......i ovo je dobro sta bi tada rekao ili rekli......i onda meni LSD kaze ja cu tebi vratiti pare ako vas izbace......nema tih para koje bi on ili bilo ko drugo meni nadognadio gledanje FCS u "normalnim" uslovima a to ovaj derbi nije niti ce da bude sta god da bilo i koji god rezultat bio.....
A šta bi ti meni dao zauzvrat, ako vas ne izbace (kojim slucajem) :? :?: ;-) ne možeš se kladiti u win-win poziciji...ako pregledaš tekmu dobro i jest, ako te kojim slucajem izbace LSD ti vraca pare...ma nemoj mi reci :lol: ...a s cime se ti kladiš??
Šta ako ostaneš na stadionu uprkos navijanju?? ti meni duplo platiš ;-) jel pošteno :?:
Charuga
Globalni moderator

#2069 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Charuga »

leškarenje wrote:Sad ispade vi svi protiv ove odluke,a ne vidim nesto da se protivite istoj osim ovdje na forumu.
A kako da se protive? Da postavljaju transparente na balkonima u kojima se ne slazu sa odlukom Komiteta? Da pisu clanke u novinama? Koji je nacin borbe? Kako ti to radis osim sto, eventualno, stojis blizu transparenta na sjeveru stadiona AFH?
ganjeta

#2070 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

A , šta ? Mi moramo da radimo iste stvari kao vi, ono pisaćemo parole, tražiti glave na panj? Ono samo ste vi Bogom dani,i samo što vi radite je ispravno?

Je l' se još bilo kaja navijačka grupa u BiH oglasila osim vas, da se žali na odluku? Znam da je većina ovdje protiv odluke, ali šta je tu je, meni lilčno nije ništa uskratila ova odluka komiteta, koju hoću tekmu odem pogledam, to možete i vi, ali jok. Bolje je koristiti priliku kad već imate i dobro kenjati na račun Ivice, pa onda se dotaći i Amara onako usput, pa možda i ostalih u zavisnosti je li jedan gol poništen ili dva :-).

Kad vi sjebete nama derby kad se borimo za titulu nakon 4-5 godina , i uskratite nam to zadovoljstvo da proslavimo istu protiv vas, i to da nam bod odgovra. To je ok, niste tad pisali parole ni tražili glave, u mišijim rupama bili.

Za derby prošle godine, snosite dio krivice koliko i naša uprava, vi uvrijeđene mlade, naši tvrdoglavi.Ove godine fašisti nam uskartili da gledamo neke tekma, jbg tu se našao derby. Ali količina bljuvotina koje ste izgovrili na račun Osima, prešla je sve granice :-) .

Mogu samo zamisliti šta će biti poslije subote kada vas poderemo ako Bog da.

Biće bar, karneval :oops: :dance:
necu

#2071 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necu »

Vi ne možete kačit' parole,jer vas i nema više,ko pojedinci možete.
LSD

#2072 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

necu wrote:Vi ne možete kačit' parole,jer vas i nema više,ko pojedinci možete.
:shock: :lol: opet zbijaš šale, ha
Corola

#2073 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Corola »

Da se ekipa podere potreban je kvalitet koju ocito domaci nemaju.Ni crveni tu ne pomazu. :mrgreen:
Sto se tice komiteta za normalizaciju,definitivno ce dobiti sinonim za zayebanciju ako u proljetnoj sezoni ukinu zabranu odlaska gostujucih ekipa.Ima da bude svima isto ili ova kazna gubi smisao.
Iako su ''nevini''vec na gubitku.
Rezanjem masnih novcanih kazni ovim fasistima to bi bila bolja solucija,medjutim sustina i poenta je da su vecina clanova komiteta bas iz tih klubova.Slucajno ili ne,to trebate upitati gos.Skuly.
ganjeta

#2074 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ganjeta »

necu wrote:Vi ne možete kačit' parole,jer vas i nema više,ko pojedinci možete.
Strašan si :lol: .

Da nisi možda bio večeras u akciji, šaranja grafita? :-)
necu

#2075 Re: Komitet za normalizaciju

Post by necu »

Jok,šarao sam ih u photoscape-u k'o ti i visio na sa-x. :D
Locked