madner wrote:skojotovski wrote:jel se ti lud pravis ili ti je IQ bas toliko nizak? mislim, sorry, ali ne kontam???
sve ti pise, jasno ko dan, a ti opet bulaznis....
Oho snaga argumenta se drasticno povecava kada se pocne vrijedjat
Postavio sam ti clan koji jasno kaze da direktor i UO vrse sistematizaciju.
Pravilnik o unutarnjoj organizaciji;
Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta;
I tacno je da se tako neko moze odpustiti.
sreco draga, da ti jos jednom prostrem ARGUMENTE koje ne vidis ili ne zelis da vidis:
(1) RTVFBiH ima Statut kojim se utvrđuje njena unutrašnja organizacija, ovlaštenja i način odlučivanja pojedinih organa, te uređuju druga pitanja od značaja za obavljanje djelatnosti i poslovanje RTVFBiH.
(2) Statut RTVFBiH donosi Upravni odbor, a potvrđuje ga Parlament Federacije.
(3) Statut RTVFBiH objavljuje se u "Službenim novinama Federacije BiH".
(4) RTVFBiH ima i druge opće akte u skladu sa zakonom i Statutom.
„
Također, 27. decembra ste usvojili izmjene Statuta i novi Pravilnik o unutarnjoj organizacionoj strukturi, te je na taj način ukinuto radno mjesto urednika Informativnog programa Federalne televizije, mada ste bili svjesni da je Općinski sud u Sarajevu 15. decembra donio rješenje o privremenoj mjeri osiguranja, a 8. novembra prvostepenu presudu kojom se nalaže moj povratak na radno mjesto urednika Informativnog programa FTV-a“, navodi Jurišić.
jel ti sada jasno ko ima zadnju rijec nakon svih izmjena u Statutu?! da bi se mijenjao Pravilnik, mora se mijenjati i Statut! a kad se mijenja Statut, izmjene aminuje Parlament, a ne srednjoskolac i sitni lopovcic iz Breze Dzemal Sabic direktor ili UO!