Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Banksy

#2051 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Black swan wrote:problem s nasim antifasizmom je u tome sto je

komunisticki
i
antihrvatski

komunizam je propao a raspadom jugoslavije antihrvatstvo je svedeno samo na one krajeve gdje su hrvati u manjini...dijelovi bosne i srbije...

petokraka je izgubila na svim referendumima u bivsoj jugoslaviji
od slovenije do kosova...

i kao takva ne moze dijeliti lekcije ne sada i ne nakon toliko jama koje su iskopane

ako su ubijali krivce zasto su to krili i bili netransparentni

zivjeli
Naš antifašizam je bio antifašistički,

antihrvatski, antisrpski i antibošnjački u mjeri u kojoj je u tim narodima bilo fašista,

ne primjećujem ''antihrvatstvo'' bilo gdje u bivšoj Jugoslaviji, sam termin je smiješan i nakaradan, a i ne vidim kakve to veze ima s ovim što pišemo,

petokraka je odslužila svoje, slava joj,

lekcije se ne dijele, nema potrebe, i nakon 50 godina znamo šta je antifašizam, šta fašizam, šta je dobro, šta loše, šta je za slavlje, a šta za osudu, povijest i tekovine borbe je nemoguće prekrojiti,

fašisti i ''krivci'' su ubijani, ali istina je i da je bilo i kolateralne štete i nevino ubijenih kojima se danas dodaju nule, pa se tako s tim nulama mlatara kao da je u pitanju bila masovna pojava, a nije.

Dalje?
ultima_palabra

#2052 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ultima_palabra »

Black swan wrote:ne mozete meni suplju ba
Kakav je to antihrvatski komunistički jezik, odmah da si to preveo na domoljubni dijalekat... i deset zdravomarija :zoka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2053 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

spreca wrote:
Black swan wrote:problem s nasim antifasizmom je u tome sto je

komunisticki
i
antihrvatski

komunizam je propao a raspadom jugoslavije antihrvatstvo je svedeno samo na one krajeve gdje su hrvati u manjini...dijelovi bosne i srbije...

petokraka je izgubila na svim referendumima u bivsoj jugoslaviji
od slovenije do kosova...

i kao takva ne moze dijeliti lekcije ne sada i ne nakon toliko jama koje su iskopane

ako su ubijali krivce zasto su to krili i bili netransparentni

zivjeli
gdje je po tvome u BiH naj izrazenije to antihrvatstvo?..........odnosno koja su to mjesta koja navodis
gdje god hrvatski vojnik nije odbranio

rs skoro pa cijela
preko odredjenih bosnjackih teritorija
do opcine centar :mrgreen:
Truba

#2054 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

citam knjigu u tramvaju
i drzac stranice mi cudan
s elementima katolicanstva i hrvatstva

ponekad ga sklonim ponekad ne

zao mi je kako je bosnjacima gdje su hrvati vecina
ne bih volio da je tako.
meni je bolje u sa nego njima tamo

ali nije ni meni u sa kao nekom bosnjaku
spreca

#2055 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Black swan wrote: gdje god hrvatski vojnik nije odbranio

rs skoro pa cijela
nebih se slozio sa tobom za bolsano...ja bih rekao da anti hrvatstvo postoji mozda u onim mjestima gdje je hvo za vrijeme rata napravio neki belaj to vazi i za mjesta pod arbih....a o rs nemamo sta reci ...tamo je sve receno92-95 a sad samo prodaju muda pod bubrege i to bas vama hrvatima preko Draganceta :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#2056 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Black swan wrote: rs skoro pa cijela
Dragan Čović se ne slaže sa tobom, on RS vidi kao saveznika. Čak je onomad izjavljivao da je RS bolji dio BiH. :roll:
Općina Centar je leglo antihrvatsva u kosmosu vascjelom. :oops:
Truba

#2057 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

spreca wrote:

rs skoro pa cijela
nebih se slozio sa tobom za bolsano...ja bih rekao da anti hrvatstvo postoji mozda u onim mjestima gdje je hvo za vrijeme rata napravio neki belaj to vazi i za mjesta pod arbih....a o rs nemamo sta reci ...tamo je sve receno92-95 a sad samo prodaju muda pod bubrege i to bas vama hrvatima preko Draganceta :mrgreen:
promasio si citavu loptu
Drvosjeca iz Dejcica

#2058 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Black swan wrote:
spreca wrote:

rs skoro pa cijela
promasio si citavu loptu
Pogodio u sridu k'o alkar.
spreca

#2059 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Black swan wrote:
spreca wrote:

rs skoro pa cijela
promasio si citavu loptu
nemora se to tebi svidjati....ali tako je to.....moramo biti malo vise iskreni sto nam tesko polazi za rukom i to nam smeta svima
Truba

#2060 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

Ja jedno ti drugo

Prizno sam da je bosnjacima gore gdje su hrvati vecina
Ti mi neke zlocine i draganceka kojeg organski ni ideoloski ne podnosim

Ne moze se tako komunicirati
spreca

#2061 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Black swan wrote:Ja jedno ti drugo

Prizno sam da je bosnjacima gore gdje su hrvati vecina
Ti mi neke zlocine i draganceka kojeg organski ni ideoloski ne podnosim

Ne moze se tako komunicirati
pa priznao ti ili ne ono je tako.....pa reci jel to tesko hrvatima u TK?.......a za rs sam ti vec rekao.....lakse je reci da hrvata u rs i nema.....njih je hdz vec otpisao zaradi druzbe Cove i Milite...Cova cuti da ne uvrijedi jarana Mileta.......a sto se tice Centra opcine i uopste Sa Covke rece da su to nesposobni hrvati i koji nemaju kuda.....to sto ti nevolis/nepodnosis Covica vecina hrvata nemisli tako jer on je glavni u hrvata i nevidim zasto to smeta diskusiji.
Drvosjeca iz Dejcica

#2062 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Nego čudi me da Čović danas nije nazočio (je li se tako kaže) ovoj sjednici NSRS gdje su dodijelili priznanja i odlikovanaj ratnim zločincima, ipak je on guzni haver i partner Dodika. On bi svojim prisustvom uveličao i još jednom potvrdio borbu hrvatskog i srpskog naroda za "ravnopravnost" pod sloganom u svom entitetu i u svojoj vjeri veličaj zločinca svoga. :oops:
spreca

#2063 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nego čudi me da Čović danas nije nazočio (je li se tako kaže) ovoj sjednici NSRS gdje su dodijelili priznanja i odlikovanaj ratnim zločincima, ipak je on guzni haver i partner Dodika. On bi svojim prisustvom uveličao i još jednom potvrdio borbu hrvatskog i srpskog naroda za "ravnopravnost" pod sloganom u svom entitetu i u svojoj vjeri veličaj zločinca svoga. :oops:
sta znas...poslednja posjeta Covketa dodi je mozda bila kosultativnog karaktera :mrgreen:
Truba

#2064 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

za mentalne komuniste koji opravdavaju ubojstva ranjenika po bolnicama nakon završetka rata bez suđenja

zašto taj pravedni pokolj nad ustašama nije učen u školama kao deseta jedanaesta i 14. protuofenziva
zašto se o tom pravednom obrambenooslobodilačkom ratu zazidavanja ljudi u jamama slovenije nije proučavala u školama kao najjeftiniji vid obrane od protivnika: zazidati ga živog u rudarsku jamu

zašto se o tome šutjelo i nije gledalo na TV
partizanska produkcija je bila izuzetno cijenjana kao špageti vestern u svijetu mogli su ponuditi kakav film na tu pravednu borbu protiv ranjenika po bolnicama i zarobljenim ustašama po sloveniji
ABH017

#2065 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by ABH017 »

Žalosno je vidjeti kako se pokušavaju odbraniti tekovine ustaštva i četništva, krijući ih iza čitavog naroda. Kako se za antiustaštvo i antičetništvo, jednom rječju antifašizam, izmišljaju novi nazivi, pa se nazivaju antihrvatstvom i antisrpstvom.
Skrivajući fašizam i šovinizam pojedinaca i grupa, iza cijelog naroda, zorno se pokazuje spremnost nipodaštavanja cijelog naroda zarad određene, bolesne ideologije.
Izjednačavanje ustaštva i hrvatstva, antiustaštva i antihrvatstva, četništva i srpstva, antičetništva i antisrpstva, najviše štete nanosi upravo normalnom dijelu tog naroda, posebno grupama koje nisu pristale da žive u toru, za koji je neko odredio da pripada njima.
To što su čitave grupe, brigade četnika, zločinaca, koljača bile spremne, vidjevši da im se bliži kraj i uništenje, da promijenu dres, uniformu i da na čelo prikače petokraku 'mjesto kokarde, dok, s druge strane, ustaše (Hrvati, katolici i muslimani većinom), isto koljači i zločinci, nevidjevši svoj poraz, nisu htjeli da se priključe NOB-u, odredilo je i kasniji slijed događaja.
Ovi prvi su, takvim slijedom, omasovili svoje snage unutar mladog pokreta, koji je na kraju odnio pobjedu, dakle postali su pobjednici, samo pod plaštom druge ideologije. Samim tim i idealnu priliku da se razračunaju i unište suparničku ideologiju. Naravno trebalo se i dokazati u novim redovima, pa se ponekad moralo razračunati i sa dotadašnjom braćom, al jbg.
Sakrivanje načina uništenja ustaških grupacija nikako se ne može nazvati antihrvatstvom.
GeeTnT

#2066 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

Black swan wrote:za mentalne komuniste koji opravdavaju ubojstva ranjenika po bolnicama nakon završetka rata bez suđenja

zašto taj pravedni pokolj nad ustašama nije učen u školama kao deseta jedanaesta i 14. protuofenziva
zašto se o tom pravednom obrambenooslobodilačkom ratu zazidavanja ljudi u jamama slovenije nije proučavala u školama kao najjeftiniji vid obrane od protivnika: zazidati ga živog u rudarsku jamu

partizanska produkcija je bila izuzetno cijenjana kao špageti vestern u svijetu mogli su ponuditi kakav film na tu pravednu borbu protiv ranjenika po bolnicama i zarobljenim ustašama po sloveniji
...ako te ta povijest istinski boli i ako zaista mislis da tu ima nesto skriveno....Preporucujem ti "Knjiga S puško" pa kaze ..v roki večplastno in objektivno opisuje tragično dogajanje na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno in ob njenem koncu. Mislim da nema potrebe nagadjati, a pogotovo osudjivati bez argumenata i to ovdje gdje se kaze da je najvise Bosnjaka, ali i znacajan broj Bosanaca pa zbog toga ne kontam koji qrac trazis od njih odgovore sta se desilo u dezeli... Postavi ovakvo pitanja na krstarici ili jednostavno pitaj pravne zastpnike Mirka i Slavka ili Prle i Tihi koji sa dva pistolja pobise pola njemacke vojske... Da bi ti povjerovao da zaista zelis da znas istorijske cinjenice oko zarobljenih ranjenika, prvo pobrisi svoj post o ismijavanju Vogoscanskih antifasista ...
Drvosjeca iz Dejcica

#2067 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Black swan wrote:za mentalne komuniste koji opravdavaju ubojstva ranjenika po bolnicama nakon završetka rata bez suđenja

Zašto partizanske zločine nije moguće izjednačiti sa ustaškim ili zločinima četnika? Partizanski zločin se desio na samoj završnici rata i bio je revanšizam i nikako planski. Za razliku od ustaša i četnika koji su planski i sa jasnim ciljem formirali sistem smrti koji je doslovno gutao sve koji se i najmanje suprostave takvom režimu, partizani nisu činili planske i sistematske zločine. Revanšizma je uvijek bilo u svakom ratu pa tako ni partizani nisu bili bezgrešni. Nije li najbolji primjer revanšizma i nepotrebne sile bombardovanje Dresdena 1945. godine kada je Wermacht u vojnom smislu skoro da nije ni postojao. U situaciji kada cijela Dinarska četnička divizija prodefiluje kroz Zagreb na putu za Austriju sa svim ostalim falangama domobrana i izdajnika meni se ipak čini da je reakcija partizana bila refleksna i da tu nije bilo nikakve planske namjere zločina. Danas kada vidim floskule tipa "križni put" Blajburg meni se lijepo povrača na takve izmišljotine i istorijske falsifikate. :(
PM72

#2068 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by PM72 »

Da su partizani odradili posao kako treba 1945 kompletan Balkan bio bi miran i ne bilo ratova 1990 - 1995.
Banksy

#2069 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
U situaciji kada cijela Dinarska četnička divizija prodefiluje kroz Zagreb na putu za Austriju sa svim ostalim falangama domobrana i izdajnika meni se ipak čini da je reakcija partizana bila refleksna i da tu nije bilo nikakve planske namjere zločina. Danas kada vidim floskule tipa "križni put" Blajburg meni se lijepo povrača na takve izmišljotine i istorijske falsifikate. :(
Similis simili gaudet, isti su se prepoznavali i gladili, kako tada, tako i danas.
Truba

#2070 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

GeeTnT wrote:

...ako te ta povijest istinski boli i ako zaista mislis da tu ima nesto skriveno....Preporucujem ti "Knjiga S puško" pa kaze ..v roki večplastno in objektivno opisuje tragično dogajanje na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno in ob njenem koncu. Mislim da nema potrebe nagadjati, a pogotovo osudjivati bez argumenata i to ovdje gdje se kaze da je najvise Bosnjaka, ali i znacajan broj Bosanaca pa zbog toga ne kontam koji qrac trazis od njih odgovore sta se desilo u dezeli... Postavi ovakvo pitanja na krstarici ili jednostavno pitaj pravne zastpnike Mirka i Slavka ili Prle i Tihi koji sa dva pistolja pobise pola njemacke vojske... Da bi ti povjerovao da zaista zelis da znas istorijske cinjenice oko zarobljenih ranjenika, prvo pobrisi svoj post o ismijavanju Vogoscanskih antifasista ...

paša meni ne trebaju slovenačke knjige
dovoljno mi je bilo neki dan što sam u travniku čuo o 70 ubijenih ranjenika u bolnici te okolo bolnice kojima nije dopušteno ukapanje 7 dana u ljetnim danima...
ubijeni bez suđenja, nije dozvoljeno ukapanje, ne zanima me ko su koje su nacije jesu li hrvati bošnjaci ili marsovci

također oni koji brane ubijanje zarobljenika i ranjenika poslije završetka rata "dospođa ruke im se pozlatile" uopće nemaju pravo dijeliti moralne lekcije
GeeTnT

#2071 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by GeeTnT »

..e jbg...ti sad kao onomad sarajevski djilkosi kada vide nobelovca Andrica podviknu: "aloo pisac, napisel se sta"... Nudim ti knjigu, a ti meni velis, sta ce mi kad sam hodo po mostu....i po Travniku.
Banksy

#2072 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Banksy »

Black swan wrote: također oni koji brane ubijanje zarobljenika i ranjenika poslije završetka rata "dospođa ruke im se pozlatile" uopće nemaju pravo dijeliti moralne lekcije
Banksy wrote:
antifašisti, ruke im se pozlatile, ubijali fašiste
A ko gubi i ko je fašista, ima pravo da se ljuti. :)
Truba

#2073 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Truba »

zaista sam šokiran
a nije ti prvi put
Drvosjeca iz Dejcica

#2074 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Black swan wrote:zaista sam šokiran
a nije ti prvi put
:lol:
Zgoljo

#2075 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Zgoljo »

Kolega crni je apsolutno upravu u dijelu da je komunizam imao prilicno razlicit odnos prema ustasama i cetnicima a isto tako i prema Hrvatima i Srbima u cjelini.

Moj konacni zakljucak je taj da su jugoslovenski komunizam tada a njegovi ideoloski nasljednici danas koketirali sa velikosrpskom politikom i bili naslonjeni na nju.
Otuda su mete komunizma i velikosprstva bile iste,kako tada,tako i danas.

Da budem do kraja konkretan,jugoslovenski kominizam je kompatibilan sa osnovnim ciljevima velikosrpske politike,samo im se nacini provodjenja razlikuju.

Ko su bili najveci neprijatelji?Ustaska emigracija,domaci ustaski elementi i muslimanski fundamentalisti.Jal se pet muslimana skupilo na Bajram namazu to je odmah budjenje fundamentalizma,planiranje Zelene Transferzale,provodjenje Islamske Deklaracije....

Slicno? Da,da,jaaaako slicno.
Danas? Da,da,I danas.
Last edited by Zgoljo on 26/10/2016 14:36, edited 2 times in total.
Post Reply