Papanluk na automobilima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#2051 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

goran16v wrote:
Bakir1 wrote:individualna je stvar koliko ko ima novca i za koje prerade.
sloziti turbo motor, vr, uz koristenje kvalitetnih komponenti nije jeftino i taj motor ce uvijek vrijediti vise od pola ulozenog.
Hoce vrijediti 1/2 ulozenog samo je pitanje hoces li to dobiti.
http://mk2vr6.com/board/viewtopic.php?f=28&t=13278
@klaki svako zasto ima svoje zato pa tako i maska i farovi:
http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-2-Rallye ... 1167656228
http://www.ebay.de/itm/VW-Golf-2-Rallye ... 1172923651
goran16v

#2052 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:
goran16v wrote:
Bakir1 wrote:individualna je stvar koliko ko ima novca i za koje prerade.
sloziti turbo motor, vr, uz koristenje kvalitetnih komponenti nije jeftino i taj motor ce uvijek vrijediti vise od pola ulozenog.
Hoce vrijediti 1/2 ulozenog samo je pitanje hoces li to dobiti.
http://mk2vr6.com/board/viewtopic.php?f=28&t=13278
S malom razlikom sto je ovo Engleska i sto ne pise koliko je placen i za na kraju prodat.
Last edited by goran16v on 03/12/2013 13:24, edited 1 time in total.
Bakir1

#2053 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

pa motor je motor, slozen kovani, u engleskoj, bosni, kalesiji, tusnjicima nema to veze nikakve
esso_sa

#2054 Re: Papanluk na automobilima

Post by esso_sa »

johntra wrote:
Bakir1 wrote:tako se isto govorilo za onog golfa 1 gti po cijoj se cijeni od 9000 KM pljuvalo, koliko me sjecanje sluzi otisao je taj golf u DE za 5000 eur-a.
ne vidim cemu osudjivati cijenu, ne polazemo ni mi nikome racune a kome ce on prodati i za koliko to je njegova stvar.
ma ne osuđujem ja cijenu, cijena je realna, rekao sam to već...ja malo možda osuđujem kokošarenje, jbga, uložio si 18 milja ili više u auto, a nisi u stanju platiti oglas u nekim njemačkim ili inim tuning magazinima...nego ga kači po piku i sebi dopušta da ima onakve komentare ili dosadna pitanja...opet, možda griješim, možda je to već uradio, ali ja ga ne bi nikada stavio na pik, jer od prodaje preko njega nema ništa...
Neko je vec napisao, da je BiH u EU, ova Jetta bi davnih dana zavrsila negdje vani....
Zbog nasih "procedura", kupiti auto u BiH i izvesti ga u EU, za strance je jedna velika nocna mora i zato odustaju u startu
johntra

#2055 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

Ali nije da nema takvih slučajeva...pogotovo, jer je ovakva Jetta u nekoj od zemalja EU sigurno mnogo skuplja...
goran16v

#2056 Re: Papanluk na automobilima

Post by goran16v »

Bakir1 wrote:pa motor je motor, slozen kovani, u engleskoj, bosni, kalesiji, tusnjicima nema to veze nikakve
Niko to ne spori, motor je motor, ali je pitanje cak u u Engleskoj ako ga kupis za 2,5 hiljade i gradis u auto hoce li ga iko priznati preko hiljadu kad budes prodavao auto s tim motorom.
GaRGa

#2057 Re: Papanluk na automobilima

Post by GaRGa »

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... res=EXPORT

mk2 gold vr6 turbo 500 ps 10 milja eura
insomnia78

#2058 Re: Papanluk na automobilima

Post by insomnia78 »

johntra wrote:Možda momak nekad zna i fuliti sa kojim autom, ali je uradio mnogo više nego mnogi dežurni kritičari...doduše, ima tu i onih koji su se uvrijedili jer su skontali da zaista imaju papanski ukus za ćuniranje auta...
Uradio sta tacno?

Kme, kme il est vraiment méchant
johntra

#2059 Re: Papanluk na automobilima

Post by johntra »

Ne na ovoj temi, nego na drugoj...a i na ovoj je imao dosta dobrih prikaza papanskih dizajnerskih izričaja...
mirzet87sa

#2060 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Punta nema veze sa ovom temom, al nikakve! Totalni laik, ne zna razlikovat cuning i pravi tuning. Hajde, ako nista, nasmije te.
Image
Image
Image
http://www.youtube.com/watch?v=2PMWoFTOOR4
Ovo auto nije radjeno po EU standardima, ovo su svjetski standardi. Ovakav tuning je priznat u bilo kojem regionu svijeta, samo nije kod punta :lol:
Edit za onog djecaka sto rece bolje da je dodao para i uzeo m3, sinane, ova jetta jede m3 :wink:
punta

#2061 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

sa tim motorom to nije đeta

nema se sta pohvalit na toj đeti osim friske boje sigurno je kod dede u garazi kompresorom uradio
felge i duboke karambolke to je jedino sto ima na autu a ne znam sta se tu ima za pohvalu

sto je onoliko slika stavio u oglas taj trosak bolje daje ulozio i uradio dubinsko pranje poda

đetu je uzeo za mozda 2000km i motor za isto do 2000km nije vise sve ostalo ulaganje ne rijedi
sve je smece skupljeno po otpadima sa svim ulaganjem i autom nije ga kostalo vise od 6000km
pa onda pukne cijenu i ako kod nekom prođe dobro i jeste

prvo objavi oglas bez cijene pa kad neko pita on govori pp pp pp krije cijenu pa kad mu dosadi da pise pp onda postavi cijenu

i on je jedan od ovi
http://www.klix.ba/forum/nasi-nazovi-tr ... 13058.html
mirzet87sa wrote: Ovo auto nije radjeno po EU standardima, ovo su svjetski standardi. Ovakav tuning je priznat u bilo kojem regionu svijeta, samo nije kod punta :lol:
Edit za onog djecaka sto rece bolje da je dodao para i uzeo m3, sinane, ova jetta jede m3 :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako su to EU standardi onda smo i mi odavno u EU bar po ovim nasim autima
i bolje da je uzeo m3 ili nesto slicno a to sto kazes da jede m3 to sto jede to nije đeta
Bakir1

#2062 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

posto volim tvoju gradjansku odgovornost po pitanju nepropisno parkiranih ovo cu ti nerado reci, ne seri majke ti.
Dovuci ti meni takvu dzetu za 6000 KM odmah dobijes pare ali takvu istu.
punta

#2063 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

kad veceras pretrazi pik sigurno ces nac neku slicnu za sebe :lol: :lol: :lol: :lol:
Bakir1

#2064 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

grohotom se smijem, zalim konstataciju ali stvarno nemas pojma o cemu pricas ;-)
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2065 Re: Papanluk na automobilima

Post by mk ultra »

punta wrote:sa tim motorom to nije đeta

nema se sta pohvalit na toj đeti osim friske boje sigurno je kod dede u garazi kompresorom uradio
felge i duboke karambolke to je jedino sto ima na autu a ne znam sta se tu ima za pohvalu

sto je onoliko slika stavio u oglas taj trosak bolje daje ulozio i uradio dubinsko pranje poda

đetu je uzeo za mozda 2000km i motor za isto do 2000km nije vise sve ostalo ulaganje ne rijedi
sve je smece skupljeno po otpadima sa svim ulaganjem i autom nije ga kostalo vise od 6000km
kad vec hoces:
http://www.ebay.de/itm/Garrett-GTX3076R ... 4acb98281d
http://www.ebay.de/itm/VW-Passat-VR6-Tu ... 3a73eb2ce2
http://www.ebay.de/itm/Wossner-Schmiede ... 3a739ce056
http://www.ebay.de/itm/6x-VW-Golf-VR6-R ... 3a6e31029d
+ komplet nova elektronika
+ sva crijeva idu na novo, veći usis, intercooler
+ 1000 gluposti koje ne mogu da navodim ovdje
+ da to neko sastavi kako treba
2000 KM :lol: :lol:
insomnia78

#2066 Re: Papanluk na automobilima

Post by insomnia78 »

I auto se zove Džeta a ne đeta

Kme, kme il est vraiment méchant
punta

#2067 Re: Papanluk na automobilima

Post by punta »

ma zove se đeta ali ono iz oglasa nije đeta

nas nas hamo kareki zila :lol: :lol: :lol: :lol:
mefistofilis

#2068 Re: Papanluk na automobilima

Post by mefistofilis »

punta wrote:sa tim motorom to nije đeta

prvo objavi oglas bez cijene pa kad neko pita on govori pp pp pp krije cijenu pa kad mu dosadi da pise pp onda postavi cijenu

i on je jedan od ovi
http://www.klix.ba/forum/nasi-nazovi-tr ... 13058.html
mirzet87sa wrote: Ovo auto nije radjeno po EU standardima, ovo su svjetski standardi. Ovakav tuning je priznat u bilo kojem regionu svijeta, samo nije kod punta :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako su to EU standardi onda smo i mi odavno u EU bar po ovim nasim autima
i bolje da je uzeo m3 ili nesto slicno a to sto kazes da jede m3 to sto jede to nije đeta
niste vi neki normalni... ja ga poljubim u guzicu ako na bilo kojoj stazi pridje m-ki na manje od 2 sekunde
Bakir1

#2069 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

"vidi papka sa golfom" jel de :lol:
Industrialyzer

#2070 Re: Papanluk na automobilima

Post by Industrialyzer »

punta wrote:ma zove se đeta ali ono iz oglasa nije đeta

nas nas hamo kareki zila :lol: :lol: :lol: :lol:

I sta kazes, laze frajer, nema VR motor od 450ks :mrgreen:
citroen xm

#2071 Re: Odg: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Bakir1 wrote:
"vidi papka sa golfom" jel de :lol:
Što se tiče ovoga klipa, on ne pokazuje baš ništa. Staviš motorčinu i ajmo, a šta sa vješanjem i krivinom. Zbog toga je onu Džetu smješno porediti sa izvornim sportskim autima. Ali to svakako nije tema priče. Pošto sam predaleko od simpatisanja VW-a mogao bi sada srati, ali bez osnove. Ova Džeta je maksimalno kulturno odrađena bez kineske kozmetike i sličnih stajling sranja. Ja bi ovde promjenio tablu i stavio originalnu od MK2 i vanjsku boju bi bolje uskladio sa unutrašnjom jer mi je boja kože perfektna.
Bakir1

#2072 Re: Papanluk na automobilima

Post by Bakir1 »

klip govori sve o smislu auta kao sto je i dzeta, nije to nikada ni zamisljeno da bude svakodnevno auto a ni auto koje ce tuci rasne sportske automobile na stazi.
Tjuning kao takav moze uticati na sve karakteristike vozila sem rasporeda masa pa cak i pomaci granice za iste te rasne automobile jer ne postoji kompromis kakvom teze serijski automobili.
Opis stavi motor i gas sa tvoje strane je toliko izbanaliziran da ispada da isti mozes kupiti u bingu odmah iza floriol ulja i kada dodjes kuci promjeniti ga kao baterije u daljinskom
citroen xm

#2073 Re: Papanluk na automobilima

Post by citroen xm »

Ma ne možeš naravno, svaka čast ljudima na tome što rade. Ja sam samo rekao to u kontekstu u kome je i neki čovjek rekao da će ovo auto oduvati M3. Onda je neko rekao da im neće prići ni na 2 sekunde, a ti si zatim postavio ovaj klip jurnjave po auto putu. Ok, pile su to, trebalo je to sve uštimati i istjunirati, ali nema govora da je sposbno odvesti neki krug kao auto koje je namjenski pravljeo za sportski nastrojene vozače.
mirzet87sa

#2074 Re: Papanluk na automobilima

Post by mirzet87sa »

Nemate vi tri ciste u glavi, al tri ciste. Prestanite se brukat, tako vam Allaha jedinog. Ova ista jetta je dobila raznorazne nagrade po austriji i sirom europe, priznato auto po svjetskim standardima. Samo kod nas dodje neka lola, s brda sljego, pa krene filozofirat "znas ti nas, vw je najbolji, jebo ti nas". Educiraj se malo sine, ovakva auta vani vrijede i po 10-15k eura.
Usput da se obratim osobi koja je napisala da je smijesno ovo auto poredit sa izvornim sportskim autima, ne brukaj se. Pretrazi internet, ima milion klipova ove jette, gdje JEDE auta koja su 5klasa iznad smijesne m3.
I usput, ova auta se prave vecinom za drag-a, ne za vrtenje u krug, bruko jedna.

Btw punta, ti mi nadji OVAJ ISTI MOTOR za 2000km, ja ti dam jos 2000km za kafu :lol:
I ne brukaj se, momak uopste nije trkcac, radi takvih osoba poput tebe se okrenuo eu sceni.
saiks

#2075 Re: Papanluk na automobilima

Post by saiks »

mirzet87sa wrote:Nemate vi tri ciste u glavi, al tri ciste. Prestanite se brukat, tako vam Allaha jedinog. Ova ista jetta je dobila raznorazne nagrade po austriji i sirom europe, priznato auto po svjetskim standardima. Samo kod nas dodje neka lola, s brda sljego, pa krene filozofirat "znas ti nas, vw je najbolji, jebo ti nas". Educiraj se malo sine, ovakva auta vani vrijede i po 10-15k eura.
Usput da se obratim osobi koja je napisala da je smijesno ovo auto poredit sa izvornim sportskim autima, ne brukaj se. Pretrazi internet, ima milion klipova ove jette, gdje JEDE auta koja su 5klasa iznad smijesne m3.
I usput, ova auta se prave vecinom za drag-a, ne za vrtenje u krug, bruko jedna.

Btw punta, ti mi nadji OVAJ ISTI MOTOR za 2000km, ja ti dam jos 2000km za kafu :lol:
I ne brukaj se, momak uopste nije trkcac, radi takvih osoba poput tebe se okrenuo eu sceni.
Znas li ista drugo napisati osim bruka??
Kako mislis jede auta klasu iznas?.. Decko oce reci da se ova jetta nemoze porediti sa pravim sportskim autima,jer ova jetta ima aerodinamiku pravokutnika,ali doslovno. Sad zamisli ako mozes a8 i r8 sa istim motorom,na nekoj zavojitoj stazi,pa zakljuci ko je pobjednik,isto ti je kao i usporedba ove jette i jos nekog sportskog auta.
Post Reply