Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- EmiRem
#2051 Re: eBay - Vaša iskustva
eBay zakon, stalno narucujem, nikad nisam imao problema, nekad cekam duze nekad stigne vrlo brzo (lokacija nije toliko vazna), ali na cekanje sam uvijek spreman, stalno kupujem jer se sve moze naci jeftinije 10 puta nego kod nas, da je realno i hranu bih preko ebay-a naruciv'o...Tek kad vidis kakvih se stvari prodaje (novih) na ''e-jebu''
skontas kakve marze ovi nasi papci ''udaraju''....
-
quarterback
#2052 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam uzimao par stvari koje su bile refurbished i znatno su jeftinije od novih (npr mis logitexh mx 1100 je oko 200$, refurbished je 20$) a rade i izgledaju kao da su nove
stize li vam ista sa dealextremea u zadnje vrijeme, meni vec 2 itema nisu stigla u roku od 45 dana...
stize li vam ista sa dealextremea u zadnje vrijeme, meni vec 2 itema nisu stigla u roku od 45 dana...
-
mexicorn
#2053 Re: eBay - Vaša iskustva
Ma DX je prop'o. Ne narucuj nista sto nisi spreman cekati 2 mjeseca. Meni sve dodje, ali tek kad zaboravim da sam narucio.quarterback wrote: stize li vam ista sa dealextremea u zadnje vrijeme, meni vec 2 itema nisu stigla u roku od 45 dana...
Sent from my Desire S using Tapatalk 2
- Qler
#2054 Re: eBay - Vaša iskustva
meni ni sa ebay-a ne dolazi, nisu mi dosle bt slusalice, neke led sijalice i tripod..
- newklear
#2055 Re: eBay - Vaša iskustva
Kada nešto stigne sa ebay na kućnu adresu, treba li nešto potvrditi na ebay, osim pozitivnog feedback? ovo pitam jer i nakon što sam ostavio pozitivno mišljenje i dalje mi to stoji na spisku ''My eBay Summary''.
- skafiskafsnjak
#2056 Re: eBay - Vaša iskustva
ma "metnes" U Archive i zdraonewklear wrote:Kada nešto stigne sa ebay na kućnu adresu, treba li nešto potvrditi na ebay, osim pozitivnog feedback? ovo pitam jer i nakon što sam ostavio pozitivno mišljenje i dalje mi to stoji na spisku ''My eBay Summary''.
-
Melami
#2057 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li se moze mjenjati cijena shippinga za vrijeme trajanja aukcije?
Prvo mi pokazuje na oba predmeta po 1.99 postarinu, pa onda kad otvorim na prvom pokazuje 2.99 a na drugom 3.99, kako je krenulo do kraja aukcije ce biti postarina 8.99

Prvo mi pokazuje na oba predmeta po 1.99 postarinu, pa onda kad otvorim na prvom pokazuje 2.99 a na drugom 3.99, kako je krenulo do kraja aukcije ce biti postarina 8.99

-
motorola01
#2058 Re: eBay - Vaša iskustva
E jeste me usrecilimexicorn wrote:Ma DX je prop'o. Ne narucuj nista sto nisi spreman cekati 2 mjeseca. Meni sve dodje, ali tek kad zaboravim da sam narucio.quarterback wrote: stize li vam ista sa dealextremea u zadnje vrijeme, meni vec 2 itema nisu stigla u roku od 45 dana...
Sto se tice ovog problema, izgleda da nas neko pravo zeza u vezi isporuke. Je li moguce da nas nasi drzavni sluzbenici(carinici i postari) saltaju? Previse je problema bilo ove godine kod dosta ljudi...
-
Chuckie
#2059 Re: eBay - Vaša iskustva
Čekam iz Jbne Koree stvar ima 50 dana. Izgleda sve zaglavilo. 
-
mexicorn
#2060 Re: eBay - Vaša iskustva
Do nase je carine, garant. Mimo DX-a, kasni i sve ostalo. Iz UK-a sam cekao posiljku skoro mjesec, a inace dodje za plafon 10 dana. Nije ovo izoliran slucaj...motorola01 wrote:Sto se tice ovog problema, izgleda da nas neko pravo zeza u vezi isporuke. Je li moguce da nas nasi drzavni sluzbenici(carinici i postari) saltaju? Previse je problema bilo ove godine kod dosta ljudi...mexicorn wrote:Ma DX je prop'o. Ne narucuj nista sto nisi spreman cekati 2 mjeseca. Meni sve dodje, ali tek kad zaboravim da sam narucio.quarterback wrote: stize li vam ista sa dealextremea u zadnje vrijeme, meni vec 2 itema nisu stigla u roku od 45 dana...
-
bumboo
#2061 Re: eBay - Vaša iskustva
I ja čekam skoro mjesec dana sa ebay.co.uk da mi dođe nekakva dječija igračka, autić, već sam htjela kontaktirati sellera jer mi je do sad iz UK sve regularno dolazilo. Očito je do naše carine. Strpiću se još koji dan.
- kebaba
#2062 Re: eBay - Vaša iskustva
Naručio sam jedan proizvod iz kine, za PC, cijena je 10$ nisu to sad neke pare, al evo haman prošlo 2 mjeseca i 22 dana kako sam platio to uredno. Free shipping
, imal kakve nade da to dođe kad, iza nove godine
iza hidžretske iduće
DajBože
- toniran
#2063 Re: eBay - Vaša iskustva
pa kontaktiraj prodavaca i reci mu slucaj, mozes dobiti povrat novca ako zelis , jer su prosla 2 mjeseca a ti nisi dobio artikal.kebaba wrote:Naručio sam jedan proizvod iz kine, za PC, cijena je 10$ nisu to sad neke pare, al evo haman prošlo 2 mjeseca i 22 dana kako sam platio to uredno. Free shipping, imal kakve nade da to dođe kad, iza nove godine
iza hidžretske iduće
DajBože
-
Melami
#2064 Re: eBay - Vaša iskustva
cuj nisu neke pare, hajd i meni posaljei $10 kad ti nisu to neke pare.kebaba wrote:Naručio sam jedan proizvod iz kine, za PC, cijena je 10$ nisu to sad neke pare, al evo haman prošlo 2 mjeseca i 22 dana kako sam platio to uredno. Free shipping, imal kakve nade da to dođe kad, iza nove godine
iza hidžretske iduće
DajBože
-
quarterback
#2065 Re: eBay - Vaša iskustva
sve drugo iz usa i hk mi dolazi relativno normalno, samo sa DXa nema nista vec skoro 2 mjeseca...bumboo wrote:I ja čekam skoro mjesec dana sa ebay.co.uk da mi dođe nekakva dječija igračka, autić, već sam htjela kontaktirati sellera jer mi je do sad iz UK sve regularno dolazilo. Očito je do naše carine. Strpiću se još koji dan.
-
Dady
#2066 Re: eBay - Vaša iskustva
Nesto se sigurno desava sa nasom carinom.bumboo wrote:I ja čekam skoro mjesec dana sa ebay.co.uk da mi dođe nekakva dječija igračka, autić, već sam htjela kontaktirati sellera jer mi je do sad iz UK sve regularno dolazilo. Očito je do naše carine. Strpiću se još koji dan.
18.10.2012 Porucio neke kostime za helloween sa amazon.co.uk. Dvije posiljke poslane isti dan, jedna stigla za 6 dana, druga jos nije stigla.
Case za iPad narucen sa ebay-a prije 2 mjeseca jos nije stigao, prodavac u medjuvremenu poslao i drugi nakon 30 dana ali ni njega nema.
Porucujem cesto neke sitnice, pa se pitam da nisam u nekoj njihovoj crnoj listi, da se namjerno zadrzavaju posiljke.
- Qler
#2067 Re: eBay - Vaša iskustva
Isto i meni kasne stvari boze sacuvaj... a ubjedjen sam da je do nasih carinika/poste...Dady wrote:Nesto se sigurno desava sa nasom carinom.bumboo wrote:I ja čekam skoro mjesec dana sa ebay.co.uk da mi dođe nekakva dječija igračka, autić, već sam htjela kontaktirati sellera jer mi je do sad iz UK sve regularno dolazilo. Očito je do naše carine. Strpiću se još koji dan.
18.10.2012 Porucio neke kostime za helloween sa amazon.co.uk. Dvije posiljke poslane isti dan, jedna stigla za 6 dana, druga jos nije stigla.
Case za iPad narucen sa ebay-a prije 2 mjeseca jos nije stigao, prodavac u medjuvremenu poslao i drugi nakon 30 dana ali ni njega nema.
Porucujem cesto neke sitnice, pa se pitam da nisam u nekoj njihovoj crnoj listi, da se namjerno zadrzavaju posiljke.
- Edinz
#2068 Re: eBay - Vaša iskustva
I meni dobro kasne dvije posiljke iz USA, prosli put sa iste stranice doslo za 15-ak dana , sad cekam vec duploQler wrote:Isto i meni kasne stvari boze sacuvaj... a ubjedjen sam da je do nasih carinika/poste...Dady wrote:Nesto se sigurno desava sa nasom carinom.bumboo wrote:I ja čekam skoro mjesec dana sa ebay.co.uk da mi dođe nekakva dječija igračka, autić, već sam htjela kontaktirati sellera jer mi je do sad iz UK sve regularno dolazilo. Očito je do naše carine. Strpiću se još koji dan.
-
Melami
#2069 Re: eBay - Vaša iskustva
Def je do bosanske poste. To je normalno kod nas.
-
motorola01
#2070 Re: eBay - Vaša iskustva
Da nije carinicima u planu da nam prodavci iz svih zemalja zabrane dostavu u nasu zemlju??? Ovako imaju puno posla, a kad se zakomplikuje sa dostavom i kad krenemo svi traziti full refund, prodavci vise nece htjeti isporucivati za BIH-a i onda se mozemo svi kolektivno pusiti
. Ili nam klepaju stvari jer znaju da cemo pokrenuti slucaj i dobiti nazad svoje pare, a sto ce onda ti isti prodavci uvesti zabranu za prodaju ljudim u BIH-a, to njih zaboli neka stvar...
-
Melami
#2071 Re: eBay - Vaša iskustva
a oni ionako na drzavnom budjetu i u cilju im da imaju sto manje posla.motorola01 wrote:Da nije carinicima u planu da nam prodavci iz svih zemalja zabrane dostavu u nasu zemlju??? Ovako imaju puno posla, a kad se zakomplikuje sa dostavom i kad krenemo svi traziti full refund, prodavci vise nece htjeti isporucivati za BIH-a i onda se mozemo svi kolektivno pusiti. Ili nam klepaju stvari jer znaju da cemo pokrenuti slucaj i dobiti nazad svoje pare, a sto ce onda ti isti prodavci uvesti zabranu za prodaju ljudim u BIH-a, to njih zaboli neka stvar...
-
motorola01
#2072 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne znam, samo kazem da postoji i ova mogucnost...Melami wrote:a oni ionako na drzavnom budjetu i u cilju im da imaju sto manje posla.motorola01 wrote:Da nije carinicima u planu da nam prodavci iz svih zemalja zabrane dostavu u nasu zemlju??? Ovako imaju puno posla, a kad se zakomplikuje sa dostavom i kad krenemo svi traziti full refund, prodavci vise nece htjeti isporucivati za BIH-a i onda se mozemo svi kolektivno pusiti. Ili nam klepaju stvari jer znaju da cemo pokrenuti slucaj i dobiti nazad svoje pare, a sto ce onda ti isti prodavci uvesti zabranu za prodaju ljudim u BIH-a, to njih zaboli neka stvar...
-
motorola01
#2073 Re: eBay - Vaša iskustva
Imam pitanje u vezi jednog case-a. Kupio sam nesto pocetkom septembra i nije stiglo na vrijeme. Nakon 44-45 dana otvaram case i trazim refund. Javljam mi se prodavac i kaze da nisam trebao otvoriti slucaj bla bla bla(kao to njemu nanosti stetu kao prodavcu).
Kad je slucaj otvoren, tamo je pisalo da se slucaj zatvara automatski 24.11. i na osnovu toga javim prodavcu da cu cekati do 20.11. i ako do tada ne stigne, da mi onda izvrsi refund. Zahvaljuje mi se bla bla bla i dodje 20.11. , a narucene stvari nema. Posljem mail da nije nista stiglo i da je vrijeme za refund. Sutradan(21.11.) dobijam odgovor kao eto on bi mi sad poslao ponovo isti item. Naravno ne pristajem jer ko mi moze garantovati da c emi poslati, a case se zatvara za dva dana. Saljem poruku preko resolution centra gdje je otvoren case i idem direktno kroz case i tako saljem poruku da ne zelim da mi ponovo salje i da zelim da mi vrati novac (napisao sam da je proslo 80 dana od narudzbe). Sada u case-u pise da se ceka odgovor sellera, ali seller evo vec dva dana ne odgovara,a veceras se automatski zatvara case. Sta sad da radim?
Da li treba da idem na escalate case ili ce to vec ebay sam rijesiti(ako seller ne odgovori do 24.11.) jer se sad ceka na prodavcev odgovor?
Ili postoji mogucnost da seller ne odgovori i da se tako pozdravim sa parama ili seller mora odgovoriti?
Kad je slucaj otvoren, tamo je pisalo da se slucaj zatvara automatski 24.11. i na osnovu toga javim prodavcu da cu cekati do 20.11. i ako do tada ne stigne, da mi onda izvrsi refund. Zahvaljuje mi se bla bla bla i dodje 20.11. , a narucene stvari nema. Posljem mail da nije nista stiglo i da je vrijeme za refund. Sutradan(21.11.) dobijam odgovor kao eto on bi mi sad poslao ponovo isti item. Naravno ne pristajem jer ko mi moze garantovati da c emi poslati, a case se zatvara za dva dana. Saljem poruku preko resolution centra gdje je otvoren case i idem direktno kroz case i tako saljem poruku da ne zelim da mi ponovo salje i da zelim da mi vrati novac (napisao sam da je proslo 80 dana od narudzbe). Sada u case-u pise da se ceka odgovor sellera, ali seller evo vec dva dana ne odgovara,a veceras se automatski zatvara case. Sta sad da radim?
Da li treba da idem na escalate case ili ce to vec ebay sam rijesiti(ako seller ne odgovori do 24.11.) jer se sad ceka na prodavcev odgovor?
Ili postoji mogucnost da seller ne odgovori i da se tako pozdravim sa parama ili seller mora odgovoriti?
-
motorola01
#2074 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovo je sitno,5-6 dolara. Tacno me pokusava napraviti budalom.Dvadesetog mu saljem poruku i odgovara mi 21.. Ja mu na to odgovorim 21. i sad se vec dva dana ne javlja. ZAto pitam da li trebam ici na escalate case ili on MORA odgovoriti do veceras jer u case-u pise da se sad ceka odgovor sellera.R_v_P20 wrote:Zar prodavac ako je malo vrijednij paket /vise od 20$/ ili ako se ponavlja situacija da korisnik prijavi da nije stiglo, isti taj slucaj ne istrazi pa provjeri gdje je zavrsio paket !?
Pa ja bih se na glavu nabio da saznam gdje je paket koji sam poslao recimo u UK, za koji kupac tvrdi da nije dosao i moram mu refundirati 20$ (gubim 20+20).
Ako on ne mora odgovoriti preko vec otvorenog slucaja(ne direktno meni, vec preko case-a), onda da idem na escalate case dok se case nije sam automatski zatvorio 24.11.?!
- toniran
#2075 Re: eBay - Vaša iskustva
ja sam imao jedan slucaj ovakav,narucio sam neke 3 dukesrice , i platio uredno i ceko 3 dana da mi poplavi ona koveta kao da ej posalno, i ona nikad da poplavi proslo 5 dana , ja ulazim na e bay acc. tamo kad prodavac izbrisao acc. ja odmah otvorim spor, i posaljem sa maila kopiju uplatnica i svega toga i nako 2 dana sam dobio povrat novca FULL. Posle toga mi ovaj kinez slao neke masilove na kineskom nisat nisam skontaomotorola01 wrote:Imam pitanje u vezi jednog case-a. Kupio sam nesto pocetkom septembra i nije stiglo na vrijeme. Nakon 44-45 dana otvaram case i trazim refund. Javljam mi se prodavac i kaze da nisam trebao otvoriti slucaj bla bla bla(kao to njemu nanosti stetu kao prodavcu).