IRAN
-
zonbirile
#2051 Re: IRAN
e moj tenkista i muta brak je Iran,i poziv na ubistvo Ruždija je Iran i sakačenje žena i plemenska tradicija.....Tebi samo tenjak pred očima
- potpuni stranac
#2052 Re: IRAN
šta si se ti ufatio spolnih organa, da i tebe neko nije skratio pa se osjećaš prozvanim........zonbirile wrote:[q
skojevac,pa nije tema oružane snage Irana,nego iran,nekako mi tu prije dođe tema sakaćenje ženskih polnih organa,nego tenjak
-
zonbirile
#2053 Re: IRAN
---------------------potpuni stranac wrote:šta si se ti ufatio spolnih organa, da i tebe neko nije skratio pa se osjećaš prozvanim........zonbirile wrote:[q
skojevac,pa nije tema oružane snage Irana,nego iran,nekako mi tu prije dođe tema sakaćenje ženskih polnih organa,nego tenjak
hajde što natežete gluposti i silujete logiku cijelo vrijeme.Pročitaj post,pa skontaj,zamjenu teza.
- fidoremilienko
#2054 Re: IRAN
Joj ne mogu da vjerujem, zonbirleeeeeeeeeeee
Veze ti nemaš! 
-
zonbirile
#2055 Re: IRAN
jah,kad ti kažeš,nego pozdravi @fedor-a
- poznanik
#2056 Re: IRAN
Pitanje za poznavaoce iranskog pravosuđa: Da li je istina da u iranskom zakonu postoji odredba kojom sud izriče smrtnu presudu komunistima (bez obzira na učinjena druga kaznena djela, već samo zbog ideološke opredjeljenosti), a koje zatekne na teritoriji koju kontrolira iranska vlast?
- madner
#2057 Re: IRAN
Veze nemas. Ali fakat. Crkva se u Njemackoj ne ferma 2%. Na kojem djelu Njemacke ne vazi Njemacko pravo?psydelija wrote:hajmo reci i da sam "lupio", i da sam bas "lupajuci" naveo svajcarsku, neke delove nemacke, poljsku... a ne recimo francusku, holandiju... a ti kao "ekspert" za gradjansko (rimsko) i tradicionalno (crkveno/kanonsko) pravo ni to lupanje ne znas da oboris!jeza u ledja wrote:I dalje mi nisi rekao odkud ti taj pojam "rimokatolickog prava"? Gdje je na snazi "rimokatolicko" pravo? Lupio si neke zemlje i pokrajine, ali za to dokaza nemas, "jer se to ne moze izguglati". Pa normalno da se ne moze izguglati genije kad tako nesto ne postoji.
kao sto sam ti vec napisao, crkva je u tim delovima evrope, sve i svo (iza zatvorenih vrata).
Primjer nije banalan nego glup. Kakve to veze ima sa tvojom tezom?psydelija wrote: iako sam siguran da nece zadovoljiti tvoj pir, ipak, navescu ti jedan banalan primer: partije koje u prefiksu nose "hriscanstvo" su ti na vlasti u nekim delovima evrope (CH (cvp), DE (cdu/csu)..
Najjaci sindikati su crveni, nidje veze opet.psydelija wrote: isti imaju najace sindikate u tim zemljama i poseduju svoje medije (rtv, print)... tj,., citav aparat kojim rukovode drustvo.
Crkveni porez je dobrovoljan, ko zeli da isti placa to radi. Ko ne zeli da placa to i ne mora. Ovo je puno posteniji sistem nego da drzava daje pare od svih nas za vjerske projekte.psydelija wrote: ... pa, odbijanje crkvenog poreza gradjanima na ime svake plate, putem zakona... dalje, ma sta god crkveni velikodostojnici i ljudi bliski crkvi ucinili, za iste ne postoji gradjanski sud jer ih stiti tzv. tradicionalno pravo, a cine svasta, isuvise da bi bar u "tradicionalnom" krugu bili abolirani.
Gradjanski sud postoji za sve. Lupas. Crkveni sud, isto kao i serijatski (ima i takvih u Evropi) radi na dobrovoljnoj osnovi.
Sad mi jos navedi prohriscansku stanku koja zagovara ukidanje ustava te zemlje.psydelija wrote: lako su (nekima) uocljive pro islamisticke stranke u svetu, prohriscanske niposto... jel`de?!
- fidoremilienko
#2058 Re: IRAN
Hajmo onda jednako i pravedno za sve!zonbirile wrote:jah,kad ti kažeš,nego pozdravi @fedor-a
1. Lideri svjetskih sila usvojili sankcije protiv Libije, jer se tamo krše ljudska prava, ljudi ginu....
2. Zašto se ta ista politika ne primjeni na Izrael, Sjevernu Koreju, Rusiju.....!?
3. Zašto IRAN, Afganistan, Iraq, Tunis....!?
E hajde pametni, objasni malo. Ako im je toliko stalo do ljudskih prava zašto nemaju jedinstven stav prema svima?
Ako uspiješ odgovoriti na pitanja, onda možemo ozbiljno, do tada....
- madner
#2059 Re: IRAN
Sjeverna Koreja je pod sankcijama. Rusija je bivsa supersila koja je osnovala vijece sigurnosti.fidoremilienko wrote:Hajmo onda jednako i pravedno za sve!zonbirile wrote:jah,kad ti kažeš,nego pozdravi @fedor-a
1. Lideri svjetskih sila usvojili sankcije protiv Libije, jer se tamo krše ljudska prava, ljudi ginu....![]()
2. Zašto se ta ista politika ne primjeni na Izrael, Sjevernu Koreju, Rusiju.....!?
E hajde pametni, objasni malo. Ako im je toliko stalo do ljudskih prava zašto nemaju jedinstven stav prema svima?
Ako uspiješ odgovoriti na pitanja, onda možemo ozbiljno, do tada....![]()
Izreal je daleko najbolja zemlja u moru losih, ne mozes na najboljem dzaku u losem razredu trenirat strogocu.
Irak i Afganistan nisu pod sankcijama, ni Tunis.
- fidoremilienko
#2060 Re: IRAN
Rusima se može, zato tako i rade, a to veze nema sa osnivanjem vijeća sigurnosti. Odnosno, želiš reći da ako su osnovali vijeće sigurnosti to im da je pravo da ugnjetavaju drugi narod/e!madner wrote: Sjeverna Koreja je pod sankcijama. Rusija je bivsa supersila koja je osnovala vijece sigurnosti.
A što se tiče S.Koreje, tu velike sile ne mogu da prismrde, kao ni u IRAN-u!
Izreal je daleko najbolja zemlja u moru losih, ne mozes na najboljem dzaku u losem razredu trenirat strogocu.
Po čemu to!? Zar nisu i tamo ugrožena ljudska prava, ljudi ginu....
Nisu pod sankcijama, ali IRQ i AFG su okupirani, zna se zbog čega, a tako će se uraditi i sa Tunisom!Irak i Afganistan nisu pod sankcijama, ni Tunis.
- madner
#2061 Re: IRAN
Pa vijece sigurnosti izglasava sankcije, Rusi imaju pravo veta. Saberi 1+1.fidoremilienko wrote:Rusima se može, zato tako i rade, a to veze nema sa osnivanjem vijeća sigurnosti. Odnosno, želiš reći da ako su osnovali vijeće sigurnosti to im da je pravo da ugnjetavaju drugi narod/e!madner wrote: Sjeverna Koreja je pod sankcijama. Rusija je bivsa supersila koja je osnovala vijece sigurnosti.
A što se tiče S.Koreje, tu velike sile ne mogu da prismrde, kao ni u IRAN-u!
Najrazvijenija demokratija, najveca sloboda medija, najvece uvazanje ljudskih prava i sloboda. Dakle po svim parametrima.fidoremilienko wrote:Izreal je daleko najbolja zemlja u moru losih, ne mozes na najboljem dzaku u losem razredu trenirat strogocu.
Po čemu to!? Zar nisu i tamo ugrožena ljudska prava, ljudi ginu....![]()
Ko je okupator u Iraku? Drugi Iracani?fidoremilienko wrote:Nisu pod sankcijama, ali IRQ i AFG su okupirani, zna se zbog čega, a tako će se uraditi i sa Tunisom!Irak i Afganistan nisu pod sankcijama, ni Tunis.
Sadam je bio diktator i njegovo smicanje je ovaj svijet ucinilo boljim. Afganistan da ne spominjem, poslje Talibana svaka okupacija je oslobodjenje.
- dr.Gonzo
#2062 Re: IRAN
Reci to onima sto zive na Zapadnoj obali ili pojasu Gaze.
Najrazvijenija demokratija, najveca sloboda medija, najvece uvazanje ljudskih prava i sloboda. Dakle po svim parametrima.
- madner
#2063 Re: IRAN
Ako mi objasnis zasto je bolje zivjeti u izbjeglickom logoru kod brace Arapa nego tamo hocu.dr.Gonzo wrote:Reci to onima sto zive na Zapadnoj obali ili pojasu Gaze.
Najrazvijenija demokratija, najveca sloboda medija, najvece uvazanje ljudskih prava i sloboda. Dakle po svim parametrima.
- dr.Gonzo
#2064 Re: IRAN
Licemjerno je komentarisati o dobrom "unutrasnjem stanju" u zemlji koja se godinama siri na racun susjeda koji kao rezultat toga sirenja zive u nehumanim uslovima. Da puste da se protjerano stanovnistvo vrati u Izrael, onda bi mozda mogli pricati.
-
zonbirile
#2065 Re: IRAN
------------------------------------fidoremilienko wrote:Hajmo onda jednako i pravedno za sve!zonbirile wrote:jah,kad ti kažeš,nego pozdravi @fedor-a
1. Lideri svjetskih sila usvojili sankcije protiv Libije, jer se tamo krše ljudska prava, ljudi ginu....![]()
Ako uspiješ odgovoriti na pitanja, onda možemo ozbiljno, do tada....![]()
ne mislite svojom glavom,a ubijedili vas u vlastite nebuloze,elem opasni ste po sebe i okolinu.Po 1000x nije sporan interes u politici,pa ni Američki i svačiji drugi,ali to nije opravdanje za činjenje zla vlastitom narodu.
- madner
#2066 Re: IRAN
Licemjerno je ako se zaboravi da su ti isti susjedi vodili 4 (cetri) rata kako bi unistili tu drzavu. Onim susjedima sa kojima je podpisan mirovni sporazum je vracena teritorija.dr.Gonzo wrote:Licemjerno je komentarisati o dobrom "unutrasnjem stanju" u zemlji koja se godinama siri na racun susjeda koji kao rezultat toga sirenja zive u nehumanim uslovima. Da puste da se protjerano stanovnistvo vrati u Izrael, onda bi mozda mogli pricati.
Dobro i bolje nisu sinonimi. Kakvi su im susjedi oni su sigurno bolji.
- dr.Gonzo
#2067 Re: IRAN
Ma ja, inace je poznato da je osvajanje novih teritorija karakteristika odbrambenih ratova.Licemjerno je ako se zaboravi da su ti isti susjedi vodili 4 (cetri) rata kako bi unistili tu drzavu. Onim susjedima sa kojima je podpisan mirovni sporazum je vracena teritorija.
Vjerovatno bi im situacija bila jos bolja su Palestince totalno protjerali ili potamali, onda bi vjerovatno imali jos manje problema
- potpuni stranac
#2068 Re: IRAN
e i ti si našao sa kime ćeš se raspravljati.dr.Gonzo wrote:Ma ja, inace je poznato da je osvajanje novih teritorija karakteristika odbrambenih ratova.Licemjerno je ako se zaboravi da su ti isti susjedi vodili 4 (cetri) rata kako bi unistili tu drzavu. Onim susjedima sa kojima je podpisan mirovni sporazum je vracena teritorija.
Vjerovatno bi im situacija bila jos bolja su Palestince totalno protjerali ili potamali, onda bi vjerovatno imali jos manje problema
- madner
#2069 Re: IRAN
Ovom logikom zakljucujemo da je Poljska napala Njemacku u WW2 i Francuska Njemacku u WWI.dr.Gonzo wrote:Ma ja, inace je poznato da je osvajanje novih teritorija karakteristika odbrambenih ratova.Licemjerno je ako se zaboravi da su ti isti susjedi vodili 4 (cetri) rata kako bi unistili tu drzavu. Onim susjedima sa kojima je podpisan mirovni sporazum je vracena teritorija.
-
zonbirile
#2070 Re: IRAN
------------------------------dr.Gonzo wrote:Ma ja, inace je poznato da je osvajanje novih teritorija karakteristika odbrambenih ratova.Licemjerno je ako se zaboravi da su ti isti susjedi vodili 4 (cetri) rata kako bi unistili tu drzavu. Onim susjedima sa kojima je podpisan mirovni sporazum je vracena teritorija.
možda ti želi reći da ničija nije za s maslom pojesti,samo se sada čurak okrenuo.Šteta ljudi,mogli su živjeti kao ljudi,jedni s drugima,učiti jedni od drugih.Uostalom i danas imaš Palestinaca u Izraelu,najbolji restorani u Jafi su njihovi.Nisu svi u Gazi i Z.Obali.U prvom ratu protjeran je podjednak broj izbjeglica,samo što se 800 000 jevrejskih slilo u Izrael,a Palestinke povjerovale braći i postali im moneta.
- dr.Gonzo
#2071 Re: IRAN
Ovo mora da je u pitanju neka posebna logika koju kontas samo tiOvom logikom zakljucujemo da je Poljska napala Njemacku u WW2 i Francuska Njemacku u WWI.
Predvidjam da ce nam u nastavku madner nece objasniti kako je i ovo primjer odbrambenog rata
http://en.wikipedia.org/wiki/6_day_war
- madner
#2072 Re: IRAN
Pa da li je granica Njemacke pomjerena poslje odbrabenih ratova njenih susjeda ili ne? Samo sam primjenio pokusaj tvoje logike, tj. da nema okupacije nakon odbrabenih ratova *ali malo sutra*.dr.Gonzo wrote:Ovo mora da je u pitanju neka posebna logika koju kontas samo tiOvom logikom zakljucujemo da je Poljska napala Njemacku u WW2 i Francuska Njemacku u WWI.![]()
Predvidjam da ce nam u nastavku madner objasniti kako je i ovo primjer odbrambenog rata
http://en.wikipedia.org/wiki/6_day_war
Egipat je zatrazio povlacenje UN-ovaca, postavio vojsku na granicu zajedno sa ostalim Arapskim zemljama i kurcio se kako ce Cifute baciti u Mediteran. Rat niskog intenziteta je trajao od 1964.
Ali da vidimo sta je rekao sam Nasser:
http://www.mideastweb.org/nasser29may67.htm
- dr.Gonzo
#2073 Re: IRAN
Jest, samo sto izgleda previdio da u odbrambenim ratovima drzava koja se brani ne napada prva.Pa da li je granica Njemacke pomjerena poslje odbrabenih ratova njenih susjeda ili ne? Samo sam primjenio pokusaj tvoje logike, tj. da nema okupacije nakon odbrabenih ratova *ali malo sutra*.
- madner
#2074 Re: IRAN
Odkud ti ta ideja?dr.Gonzo wrote:Jest, samo sto izgleda previdio da u odbrambenim ratovima drzava koja se brani ne napada prva.Pa da li je granica Njemacke pomjerena poslje odbrabenih ratova njenih susjeda ili ne? Samo sam primjenio pokusaj tvoje logike, tj. da nema okupacije nakon odbrabenih ratova *ali malo sutra*.
Postaje malo suhoparno osnove objasnjavat.
Rat 1967 je primjer dozvoljenog preventivnog rata, dakle odbrabenog rata.
- dr.Gonzo
#2075 Re: IRAN
Do te ideje sam dosao primjenom najosnovnijih pravila logike i zdravog razuma. To je ono - obrana je kad se branis od tudjeg napada.Odkud ti ta ideja?
Postaje malo suhoparno osnove objasnjavat.
Rat 1967 je primjer dozvoljenog preventivnog rata, dakle odbrabenog rata.
Al mozda bi nam ti mogao objasniti te osnovne preventivnog ratovanja.
Recimo kako je moguce da je Izrael vodio odbrambeni rat kad je napao Egipat. Po toj logici je i Egipat imao savrseno opravdanje da jos ranije napadne Izrael - na kraju krajeva se ispostavilo da je Izrael napao njih. Zar moze postojat bolji dokaz potrebne za preventivnim ratovanje od toga
Preventivno ratovanje je sarena laza kojom se moze opravdati, i kojom se opravdava vecina ratovanja iz interesa.
P.S.
Dosta od mene za danas, vec sam se smorio