BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
_sonic_

#2051 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by _sonic_ »

kone wrote:
_sonic_ wrote:
kone wrote: Kratko i jasno,procitaj ponovo sta sam ja napisao,pa onda sta si ti meni napisao....
Drugi bold....Cini se da spadas u ovu kategoriju......
bez paketa momcino pametna.. odo da gledam arena sport 3 .. mozda i ti nekad na bht ili obn naletis na utakmicu... :wink:
Nemoj zaboraviti resetovati STB i zipa da ne padne gol prilikom reseta :lol: ...Telekabel,arena1,2,3,4...Nema samo moja tv arene ;-) ...Pogresno si sve skontao ;-) ...Govorim o nemogucnosti stabilnosti veze(nisam neki strucnjak),jer vidim da se dosta ljudi zali na stalno resetovanje STB-a..Eh sad platiti nesto sto ce ti stopati i sto ces morati malo-malo resetovati itd :-) ...Dok se sve to neustabili,nema prelaska na MTV....
jesi koristio moja tv.. to mi odgovori.. ? nisam rekao da nema...al nema u osnovnoj ponudi na telekablu..a ti plati dodatnih 10 KM...
stb (ako znas uopste sta je to ) do sad nisam resetovao nikad i nece se propustiti gol na tvoju zalost.. nit sam gasio adsl ruter.. 24 Mbps je dovoljno za IPTV, VoIP i internet pristup preko adsl2+ tehnologije.. parica mi je duga 200m do "cvorista" ..

bhtelecom ima preko 20 000 korisnika mojatv sa tendencijom rasta.. a raja prijavljuje ko da je djabe (telecom inside informacija).. a ti se pravis pametan i prosipas koje kakve lazi da ne valja mojatv da je nestabilno sve to a nisi ni koristio navedenu uslugu makar jedan dan a kamoli na duze vrijeme ..
Mustang1

#2052 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Nisam siguran da se placa dodatno na Telekabelu arene ... znam da ko ima tv sa digitalnim prijemnikom moze gledat digitalne kanale telekabela bez ikakve naknade .. a ako se uzme njihov stb onda se placa 2 KM cini mi se jos ...
casper_

#2053 Re: MojaTv BH telecom

Post by casper_ »

BH Telecom je u programsku šemu Moja TV Basic paketa uveo četiri nova sportska kanala- Arena Sport 1, Arena Sport 2, Arena Sport 3 i Arena Sport 4.

Ovi sportski kanali svim ljubiteljima sporta pružaju mogućnost praćenja aktuelnih sportskih dešavanja, kao i rezultata utakmica iz različitih sportskih disciplina.

BH Telecom će i u narednom periodu nastaviti sa uvođenjem novih domaćih i stranih TV kanala.

Moja tv – mjesto najzanimljivih programskih sadržaja!

Dajemo više.... BH Telecom
lelooo

#2054 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

Ostani li arene u osnovnom paketu, ja prezadovoljan :D

Samo mala zamjerka na kvalitet slike, trebali bi malo povećati bitrate, malo mi je pikseliziran fudbal, al' hajd nadoći će, polako. A nije da MojaTV ne moze to podnijeti, eurosport2 fantazija slika...
Mustafapasa

#2055 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Trebas za prenos slike koristiti HDMI kabal sa STB do TV, a nakon toga, na STB postaviti max rezoluciju i onda ces tek da vidis sta je slika...ko da si kupio novi tv

Ipak je to MojaTV...
lelooo

#2056 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

Mustafapasa wrote:Trebas za prenos slike koristiti HDMI kabal sa STB do TV, a nakon toga, na STB postaviti max rezoluciju i onda ces tek da vidis sta je slika...ko da si kupio novi tv

Ipak je to MojaTV...
Uradio, zato i vidim da nije bogzna kakav bitrate. Najvisi je na Eurosportovima i njemackim kanalima, a ovo drugo, kako sta, sporadicno
neo7

#2057 Re: MojaTv BH telecom

Post by neo7 »

Mustafapasa wrote:Trebas za prenos slike koristiti HDMI kabal sa STB do TV, a nakon toga, na STB postaviti max rezoluciju i onda ces tek da vidis sta je slika...ko da si kupio novi tv

Ipak je to MojaTV...
:lol: :lol: :lol:
Dady

#2058 Re: MojaTv BH telecom

Post by Dady »

lelooo wrote:

Ipak je to MojaTV...
Uradio, zato i vidim da nije bogzna kakav bitrate. Najvisi je na Eurosportovima i njemackim kanalima, a ovo drugo, kako sta, sporadicno
Prijatelju ja nemam MT nego sam na HS-u. Kod Arena je inace losa slika. U pravu si da je mali bitrate ali to je do Arene. Za ne povjerovati da se to jos dodatno naplacuje
_sonic_

#2059 Re: MojaTv BH telecom

Post by _sonic_ »

Arena sport.. jedina zamjerka je ta pikselizacija.. ko ne obraca paznju njemu je odlicno,moze se gledati normalno.. ali kad poredis eurosport i arenu ko nebo i zemlja... ko da gledam TV alfa.. Treba li bi poraditi na tome ovi iz arene sport ili je bas do nasih operatora... :)
Ponosan

#2060 Re: MojaTv BH telecom

Post by Ponosan »

Cestitam Moja tv na uvodjenu 4 sportska kanala,svaka im cast! zaista su me ugodno iznenadili! ovo ce im itekako povecati broj korisnika! :thumbup: :bih:
Tiger 033

#2061 Re: MojaTv BH telecom

Post by Tiger 033 »

Ipak je to MojaTV...
Haj' nam postavi sliku ako mozes da vidimo kako izgleda slika na Mojoj TV.
bailaor

#2062 Re: MojaTv BH telecom

Post by bailaor »

Jebo to sve ako nemaju Sport Klub.
mayab

#2063 Re: MojaTv BH telecom

Post by mayab »

I dalje nema Nove tv kao i njemačkog RTL-a, takodjer nema muzickog kanala tipa VH1 ili barem MTV , VIVA, Arena sportski su OK, ali zato im ne fale 4 kanala grebačine, i sve lokalno smeće iz BiH!
Zao mi je, ali opet me nisu pridobili!
Mustafapasa

#2064 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

lelooo wrote:

Ipak je to MojaTV...
Ne znam jesi li ovo adradio ali evo ako nisi:

Kada iskljucis STB sa napojne mreze, pa ponovo ukljucis, on se resetira i downloaduje ponovo postavke. Tada je potrebano da na daljinskom odaberes "setup" gdje ulazis u "bios" STB-a. Tu biras vrstu prenosa i rezoluciju...
iceman2010

#2065 Re: MojaTv BH telecom

Post by iceman2010 »

mayab wrote:I dalje nema Nove tv kao i njemačkog RTL-a, takodjer nema muzickog kanala tipa VH1 ili barem MTV , VIVA, Arena sportski su OK, ali zato im ne fale 4 kanala grebačine, i sve lokalno smeće iz BiH!
Ko ti je slagao da nema nove TV? A njemackih kanala ima i previse. Eto ima RTL2. Ja sam slucajno ostao u Sarajevu 92-95 pa nisam naucio njemacki. Sve te sa njemackog govornog lagano preskocim kao i jedno 90% stanovnistva. A ovim pobjeglicama je vala dovoljan i jedan njemacki isto kao i jedan italijanski, spanski...... Ta 4 kanala grebacine se kod drugih placaju dodatno. A ja sam mislio da se muzika slusa. Neki je izgleda ipak gledaju. Nikada mi nece biti jasni ovi "muzicari" sto pored radio stanica, mp3 player-a, muzickih linija i sl. muziku ipak hoce da gledaju na TV-u i to je kao neki bitan parametar za odabir operatera. :lol: :lol: :lol:
Skream

#2066 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Usitnilooooooo! :D
zilog

#2067 Re: MojaTv BH telecom

Post by zilog »

iceman2010 wrote:
mayab wrote:I dalje nema Nove tv kao i njemačkog RTL-a, takodjer nema muzickog kanala tipa VH1 ili barem MTV , VIVA, Arena sportski su OK, ali zato im ne fale 4 kanala grebačine, i sve lokalno smeće iz BiH!
Ko ti je slagao da nema nove TV? A njemackih kanala ima i previse. Eto ima RTL2. Ja sam slucajno ostao u Sarajevu 92-95 pa nisam naucio njemacki. Sve te sa njemackog govornog lagano preskocim kao i jedno 90% stanovnistva. A ovim pobjeglicama je vala dovoljan i jedan njemacki isto kao i jedan italijanski, spanski...... Ta 4 kanala grebacine se kod drugih placaju dodatno. A ja sam mislio da se muzika slusa. Neki je izgleda ipak gledaju. Nikada mi nece biti jasni ovi "muzicari" sto pored radio stanica, mp3 player-a, muzickih linija i sl. muziku ipak hoce da gledaju na TV-u i to je kao neki bitan parametar za odabir operatera. :lol: :lol: :lol:
NovaTV nije na: http://www.mojatv.ba/lista_programa.html
Evo, Arene su tu, ali Nove nema. Zasto?
neo7

#2068 Re: MojaTv BH telecom

Post by neo7 »

Zato sto u Legalnom Telecomu su pustene nelegalno, jer da imaju cist potpis sa NovomTV to bi na sva zvona razglasili. Cisto i jasno...
Ponosan

#2069 Re: MojaTv BH telecom

Post by Ponosan »

ima isuper rtl,zatim rtl 2 i jos 5-6 njemackih kanala,kao i nova tv na Moja tv bh telekom! zanimljivo da ce uskoro uvesti jos neke domace i strane kanale,svaka im cast!
zilog

#2070 Re: MojaTv BH telecom

Post by zilog »

neo7 wrote:Zato sto u Legalnom Telecomu su pustene nelegalno, jer da imaju cist potpis sa NovomTV to bi na sva zvona razglasili. Cisto i jasno...
Da se pusti NovaTV, ne treba potpis Nove, nego jedan drugi papir, ali ga BHT izgleda nikada nije dobio.
lelooo

#2071 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

Cisto sumnjam da bi se telekom usudio pustit nelegalno, nisu im korisnici bas toliko bitni :lol:

A ove Arene i kvalitet... eto kazu i na HS isto, i kad se malo prokonta, vjerovatno je do Arena, tj i na satelitu im je takav stream. Guglao malo po netu, ove Arene su bile na TotalTV i SBB u Srbiji i nesto su se tu pokacili i raskinuli ugovor ( to je 800k korisnika manje !!!). I sad garant nemaju love za kvalitetniji stream sa vecim bitrateom (koji se jel masno placa na satelitu...)
Jednostavno nema mi logike da i BHT i HS nesto reenkodiraju to u manji kvalitet, pogotovo sto Eurosportovi idu u MojaTV sa extra kvalitetom. Sustinski, telekom sta dobije, to i pusta, pa kako god bilo :bih:
lelooo

#2072 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

Lud i ponosan wrote: Arena ima novca da otkupi TV prava svega sto valja (osim naravno Engleske, to je Sportklub uzeo), ali nema za kvalitetan stream... Nema tu nikakve logike. Uostalom, sta je sa HD kanalima Arene?
No, vrlo moguce je da je do Arene, jer je situacija slicna i na svim drugim provajderima, ali nisam siguran da je razlog nedostatak novca.
Pa sva ta prava je Arena pokupovala prije raskida sa SBB, tako da to sto sad imaju prava i ne znaci bogzna sta. A nema sanse da jednu regionalnu televiziju ne zaboli gubitak potencijalnih 800k gledaoca. I pravo da ti kazem, gledao emisiju prije lige prvaka u srijedu na Areni, tesko razocarenje, cak i BHT (HRT da ne govorim) ima kvalitetniju emisiju, o studiju da ne pricamo. Za jednu lafo premium TV nigdje veze. A sto se HD tice, to se jos extra placa, pa ni Areni nije problem to placati (mada pitanje je ide li to preko satelita, ili samo u IPTV telekoma Srbije).

Lud i ponosan wrote: I nije tacno da BHT sto dobije to i pusta, to radi samo Logosoft, ostali provajderi vrse odredjenu kompresiju signala ;)
Mah, Logosoft pusta MPEG2, jer je tako jeftiniji STB, a BHT MPEG4, jer ima duze parice. Who cares...
Poenta je da BHT i HS sigurno ne reenkodiraju Arenu u onako sugav stream, kad vec pustaju puno bolje streamove.
lelooo

#2073 Re: MojaTv BH telecom

Post by lelooo »

BHT koristi Motorola VIP 1920 boxove, a tu pricu oko boxova mi je prije godinu dana (kad je ovo sve i pocelo) rekla jedna osoba poslovno u to sve ukljucena, i tako je sigurno i bilo u to vrijeme, mada mozda se dosad to i izmijenilo, mozda sad i LS pusta MPEG4 (pa i reenkodira onda, jel).

Licno, ne interesuje me to mnogo, ne zivim u Sarajevu, pa me za ta prepucavanja oko Logosofta bas zaboli
madtv

#2074 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madtv »

Skream wrote:Usitnilooooooo! :D
:lol: :lol:

:thumbup:
kurty

#2075 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

Da je do uredjaja, bil onda svi kanali imali losiju sliku...

I ja sma primjetio na arenama, posebno kad su neke utakmice gdje jedna ekipa ima crvene dresove... kad malo priblizi igraca, neka mreza se po dresu oslika...
Locked