Dvostruki aršini pri suđenje prekršaja. Sarajevo je dobijalo slobodne za mnogo blaže prekršaje nego što su bili startovi igrača Sarajeva pri napadima Olimpica., a za koje ovi nijednom nisu dobili slobodni. Pogotovo ne na 20 metara od gola. Ali ponavljam, nije to razlog pobjede Sarajeva. Što jest jest, igru bez igre ta ekipa je dovela do savršenstva.upaljac83 wrote:A sta je to osim penala, koji se i mogao, a i ne svirati, bilo lakrdija od sudjenja?? sta? sta?elSaik wrote:Još jedna lakrdija od utakmice i suđenja na Koševu, ali ništa neobično za sve one koji prate naš fudbal. Međutim, Olimpik je sam sebi kriv što nisu iskoristili onolike prilike, ali bit će ekipa koja će znati.![]()
Što se čitavog kola tiče, Borac i Željezničar nastavljaju pokazivati zašto su jedini ozbiljni timovi lige. Uz njih bi se tu možda mogao ubrojiti i Široki. Ostalo sve smiješno i žalosno.
Ne spominjes lakrdiju iz Mostara![]()
Znam da vam je bilo drago sto Olimpik vodi, a znam i da ste duboko potreseni nasom pobjedom![]()
Zeljeznicar ozbiljan tim???
Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
#2051 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
- Obuca9
#2052 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Kako ono ti reče za tekmu sa Slavijom "Slobodno sudijsko uvjerenje". Pa ostani onda dosljedan tom načinu razmišljanjaelSaik wrote:Dvostruki aršini pri suđenje prekršaja. Sarajevo je dobijalo slobodne za mnogo blaže prekršaje nego što su bili startovi igrača Sarajeva pri napadima Olimpica., a za koje ovi nijednom nisu dobili slobodni. Pogotovo ne na 20 metara od gola. Ali ponavljam, nije to razlog pobjede Sarajeva. Što jest jest, igru bez igre ta ekipa je dovela do savršenstva.
- ultima_palabra
#2053 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Brat bratu, procentualno jedno 30% da je penal, 70% da nije... naguravanje između igrača u punom trku, zadnje guranje je došlo od igrača Olimpica ali po meni nedovoljno za penal.
-
internazionale
#2054 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
svi koji prate naš fudbal znaju da će u 98% situacija kao sinoć na AFH sudija svirati penal za domaćinahz__semir wrote:Kako ono ti reče za tekmu sa Slavijom "Slobodno sudijsko uvjerenje". Pa ostani onda dosljedan tom načinu razmišljanjaelSaik wrote:Dvostruki aršini pri suđenje prekršaja. Sarajevo je dobijalo slobodne za mnogo blaže prekršaje nego što su bili startovi igrača Sarajeva pri napadima Olimpica., a za koje ovi nijednom nisu dobili slobodni. Pogotovo ne na 20 metara od gola. Ali ponavljam, nije to razlog pobjede Sarajeva. Što jest jest, igru bez igre ta ekipa je dovela do savršenstva.
to je tako
sudije su svakako jedna od rak rana našeg fudbala
govorim to iz ugla da ne znaju pustiti prednost ni kod faula ni kod ofsajda, ne znaju osjetiti ritam igre, sjeckaju...
zato naši igrači kad izađu u evropu izgledaju izgubljeno (osim fks naravno)
to je fakat problem za naše igrače
ne mislim pri tome na situacije kao u mostaru
ono je za posebnu temu
- kurty
#2055 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
haj eto nek bude...hz__semir wrote:Pojma ti nemaš o fudbalu majstore. Kakve veze ima desna noga Stanića i taj kontakt koji spominješ, kontakt koji se desio nakon što je već izbijena lopta (čak je već i napustila šesnaesterac). Ako odbrambeni igrač dođe prije do lopte i izbije je, napadač se može sav saplesti preko njega, polomiti obje noge i jednu ruku, to nije penal.kurty wrote:Hajd pogledaj samo desnu nogu Stanica i desnu nogu ovog sto je uletio... Al pogledaj jos jednomlerdi wrote:
Ovaj penal nad Stanićem, mislim da mu ni brat rođeni ne bi svirao ako ćemo biti iskreni. Samo mi je glupo što na ovim izvještajima nema situacija kad su se dobivali crveni. Ovako se samo ostavlja prostora za glupa prepucavanja i ćarke. Ipak načekaćemo se na neku detaljniju analizu utakmica našeg prvenstva.
Pojma ja nemam...
Ja sam prvi koji se jede iznutra kad je nepravda u pitanju...
Al propaganda je cudo...
-
mrchinho
#2056 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
ne znam koji vam je
nek silje i za jedne i druge...kad igramo jedni protiv drugi u te dvije utakmice nek bude posteno sudjenje i nek bolji uzme titulu
jedino tako bi obje navijacke skupine bile zadovoljne izgleda...
jbt nikako vam ugoditi
nek silje i za jedne i druge...kad igramo jedni protiv drugi u te dvije utakmice nek bude posteno sudjenje i nek bolji uzme titulu
jedino tako bi obje navijacke skupine bile zadovoljne izgleda...
jbt nikako vam ugoditi
- Obuca9
#2057 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Otprilike tako nekako, s tim što bih ja to digao na 40-60. Kad uzmeš u obzir da je u korist domaćina, kod nepovoljnog rezultata za istog, te u korist većeg kluba, siguran sam da bi ovakav penal kod 0:1 bio sviran i Barceloni protiv Herculesa na Nou Campu, Realu protiv Getafea na Bernabeu ili Bayernu protiv Hofffenheima na Allianz Areni.ultima_palabra wrote:Brat bratu, procentualno jedno 30% da je penal, 70% da nije... naguravanje između igrača u punom trku, zadnje guranje je došlo od igrača Olimpica ali po meni nedovoljno za penal.
- Obuca9
#2058 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Nije to propaganda majstore. To je tvoje nepoznavanje pravila igre, što si i sam priznao, da vipe pratiš košarku nego fudbal (ako te nisam s nekim pomiješao).kurty wrote:haj eto nek bude...hz__semir wrote:Pojma ti nemaš o fudbalu majstore. Kakve veze ima desna noga Stanića i taj kontakt koji spominješ, kontakt koji se desio nakon što je već izbijena lopta (čak je već i napustila šesnaesterac). Ako odbrambeni igrač dođe prije do lopte i izbije je, napadač se može sav saplesti preko njega, polomiti obje noge i jednu ruku, to nije penal.kurty wrote: Hajd pogledaj samo desnu nogu Stanica i desnu nogu ovog sto je uletio... Al pogledaj jos jednom
Pojma ja nemam...
Ja sam prvi koji se jede iznutra kad je nepravda u pitanju...
Al propaganda je cudo...
I ja sam protiv bilo kojeg oblika nepravde, pa sam prvi rekao da je penal protiv Borca izmišljen, te da je pomoćni sudija, bar onaj kod istoka, bespotrebno bio naklonjen našoj ekipi na toj utakmici. A nisam se trudio da se pravim budala i da govorim, kako je Vuleta ipak lopta pogodila u nokat na malom prstu desne ruke, ali da se to na kameri ne vidi fino, te da je penal čist kao suza.
- ultima_palabra
#2059 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Surova reala...hz__semir wrote:Otprilike tako nekako, s tim što bih ja to digao na 40-60. Kad uzmeš u obzir da je u korist domaćina, kod nepovoljnog rezultata za istog, te u korist većeg kluba, siguran sam da bi ovakav penal kod 0:1 bio sviran i Barceloni protiv Herculesa na Nou Campu, Realu protiv Getafea na Bernabeu ili Bayernu protiv Hofffenheima na Allianz Areni.ultima_palabra wrote:Brat bratu, procentualno jedno 30% da je penal, 70% da nije... naguravanje između igrača u punom trku, zadnje guranje je došlo od igrača Olimpica ali po meni nedovoljno za penal.
- BSn
#2060 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
je l' bila vec vijest da se naredno kolo, najvjerojatnije, prebacuje na 13. listopad?
- kurty
#2061 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ovo propaganda se odnosi na opcenite stvari na forumu ovdje...hz__semir wrote:
Nije to propaganda majstore. To je tvoje nepoznavanje pravila igre, što si i sam priznao, da vipe pratiš košarku nego fudbal (ako te nisam s nekim pomiješao).
I ja sam protiv bilo kojeg oblika nepravde, pa sam prvi rekao da je penal protiv Borca izmišljen, te da je pomoćni sudija, bar onaj kod istoka, bespotrebno bio naklonjen našoj ekipi na toj utakmici. A nisam se trudio da se pravim budala i da govorim, kako je Vuleta ipak lopta pogodila u nokat na malom prstu desne ruke, ali da se to na kameri ne vidi fino, te da je penal čist kao suza.
Drugo, kad vec spominjes kosarku i moje poznavanje pravila... Procitaj opet post, pa mi odgovori ako znas...
Ako se ispostavi da je gradjene lopte samo kad je lopta u blizini igraca koji gradi loptu, onda je Sarajevo osteceno za penal, jer moje pitanje se odnosilo na jednu situaciju u 16tercu Olimpica sinoc... Penal koji je sviran za Sarajevo, nigdje nisam komentarisao, niti imam namjeru, samo sam @lerdija zamolio da pogleda jos jednom penal koji je sviran za Zelju u Mostaru... A pitao sam @lerdija, jer se znamo licno...
Mozda si i primjetio, da sam rijetko u ovim navijackim raspravama... Bas zbog ovakvih situacija...
- Obuca9
#2062 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Najtužnije je što nam se burek negdje izgubio, pa ga nema da prekine ovu obostranu farsu 
@BSn
Na forumu nije, a da li je negdje drugo objavljeno? I kakva je to teška glupost, j..ali ih izbori i prije su bili izbori nedeljom, a subotom se normalno igrale utakmice, šta sad odjednom izmišljaju
@kurty
Da, pod građenjem lopte se podrazumijeva samo ako igrač ima kontrolu nad loptom, to jeste ako je u njegovim nogama, eventualno metar-dva od njega, ne možeš graditi loptu, ako je ona pet metara od tebe.
@BSn
Na forumu nije, a da li je negdje drugo objavljeno? I kakva je to teška glupost, j..ali ih izbori i prije su bili izbori nedeljom, a subotom se normalno igrale utakmice, šta sad odjednom izmišljaju
@kurty
Da, pod građenjem lopte se podrazumijeva samo ako igrač ima kontrolu nad loptom, to jeste ako je u njegovim nogama, eventualno metar-dva od njega, ne možeš graditi loptu, ako je ona pet metara od tebe.
- Šibicar
#2063 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Fordas je najjači.cunga lunga wrote:Najtuznije je sto se o penalu oglasavaju navijaca kluba koji su namjestili cijelu proslu sezonu i u ovom istom kolu dobiju penal za koji bi sudija u normalnoj zemlji bio izlozen javnoj sprdnji i kazni.
- Šibicar
#2064 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ja bih samo da podebljam ovo.hz__semir wrote:Najtužnije je što nam se burek negdje izgubio, pa ga nema da prekine ovu obostranu farsu![]()
- BSn
#2065 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
hz__semir wrote:
@BSn
.
imas na onom sportskom sajtu duplog imena. ns je, valjda, htio da se odigra sve 02., al' cik inzistira da se ne igra tada, jer bi mogla biti narusena predizborna sutnja.
sto se tice ovih plavih i bordo na temi, popustite malo, ni vi sami ne vjerujete u vlastite postene titule, a kamo li tudje. vise pocinjete biti zamorni. jos samo da spomenete godine osnutka, titule, stadione, derbije, evropu i ostale milion puta prezvakane teme.
Last edited by BSn on 27/09/2010 15:42, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#2066 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Koja glupost... nikad se u istoriji nije pomjeralo kolo zbog izboraBSn wrote:hz__semir wrote:
@BSn
.
imas na onom sportskom sajtu duplog imena. ns je, valjda, htio da se odigra sve 02., al' cik inzistira da se ne igra tada, jer bi mogla biti narusena predizborna sutnja.
- BSn
#2067 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
glupost, glupost, al' izgleda da ovaj put fakat nije do ns-a.ultima_palabra wrote:Koja glupost... nikad se u istoriji nije pomjeralo kolo zbog izboraBSn wrote:hz__semir wrote:
@BSn
.
imas na onom sportskom sajtu duplog imena. ns je, valjda, htio da se odigra sve 02., al' cik inzistira da se ne igra tada, jer bi mogla biti narusena predizborna sutnja.Vazda izbori u nedjelju, tekme u subotu... ako ko bude kršio šutnju, ima policija i zaštitari.
i ovaj cik je cirkusarija. grad isaran posterima k'o bojanka, oni nasli trazit dlaku u jajetu u sportu.
- limeni
#2068 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
do sada ocekivano stanje na vrhu premijer lige...borac,sarajevo,zeljo,zrinjski i siroki ce se boriti za titulu, dok ce mozda neko od olimpica,zvijezda,velez ili celik uletiti u borbu za evropu..za opstanak ce se boriti drina,buducnost,leotar i rudar..
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2069 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
I debelo kazniti stranke. Jebo ih politika.ultima_palabra wrote:Koja glupost... nikad se u istoriji nije pomjeralo kolo zbog izboraVazda izbori u nedjelju, tekme u subotu... ako ko bude kršio šutnju, ima policija i zaštitari.
P.S. Nama skinuli stranačke reklame s vanjske strane istoka
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2070 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
elSaik wrote:Još jedna lakrdija od utakmice i suđenja na Koševu, ali ništa neobično za sve one koji prate naš fudbal. Međutim, Olimpik je sam sebi kriv što nisu iskoristili onolike prilike, ali bit će ekipa koja će znati.![]()
Što se čitavog kola tiče, Borac i Željezničar nastavljaju pokazivati zašto su jedini ozbiljni timovi lige. Uz njih bi se tu možda mogao ubrojiti i Široki. Ostalo sve smiješno i žalosno.
- armin071
#2071 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Kao i obicno "realno"1946 wrote:elSaik wrote:Još jedna lakrdija od utakmice i suđenja na Koševu, ali ništa neobično za sve one koji prate naš fudbal. Međutim, Olimpik je sam sebi kriv što nisu iskoristili onolike prilike, ali bit će ekipa koja će znati.![]()
Što se čitavog kola tiče, Borac i Željezničar nastavljaju pokazivati zašto su jedini ozbiljni timovi lige. Uz njih bi se tu možda mogao ubrojiti i Široki. Ostalo sve smiješno i žalosno.![]()
- Obuca9
#2072 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Ali baš glupost.BSn wrote:glupost, glupost, al' izgleda da ovaj put fakat nije do ns-a.ultima_palabra wrote:Koja glupost... nikad se u istoriji nije pomjeralo kolo zbog izboraBSn wrote: imas na onom sportskom sajtu duplog imena. ns je, valjda, htio da se odigra sve 02., al' cik inzistira da se ne igra tada, jer bi mogla biti narusena predizborna sutnja.Vazda izbori u nedjelju, tekme u subotu... ako ko bude kršio šutnju, ima policija i zaštitari.
i ovaj cik je cirkusarija. grad isaran posterima k'o bojanka, oni nasli trazit dlaku u jajetu u sportu.
Neka onda CIK zabrani i građanima da izlaze na ulice, jer će vidjeti plakate i narušiti šutnju. Ko ima prozor s pogledom na plakat, obavezno neka ga zamrači. A ako neko slučajno ima novine od dan prije, neka ih ostavi pred vratima, da patrola obiše i pokupi.
-
samo_ovaj_put
#2073 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
sto se penala tice,sa sjevera gledano,sama situacija je smijesna
neko je rekao,pa ja ovo ne bi ni sam sebi svirao
ali niko od igraca olimpika nije prigovorio sucu,odmah su se svi odmakli iz 16 i penal je izveden 40 sekundi nakon prekrsaja,dok je recimo protiv borca 4 minute trajala ta prepirka izmedju sudije i igraca
a ni trener prljaca se nije zalio na penal,kao sto je to radio njegov kolega iz vrapcica,i rekao je da je sarajevo zasluzeno pobjedilo
neko je rekao,pa ja ovo ne bi ni sam sebi svirao
ali niko od igraca olimpika nije prigovorio sucu,odmah su se svi odmakli iz 16 i penal je izveden 40 sekundi nakon prekrsaja,dok je recimo protiv borca 4 minute trajala ta prepirka izmedju sudije i igraca
a ni trener prljaca se nije zalio na penal,kao sto je to radio njegov kolega iz vrapcica,i rekao je da je sarajevo zasluzeno pobjedilo
- BSn
#2074 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
DEVETO KOLO IPAK SE IGRA U SUBOTU
Deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine ipak će se odigrati u subotu 2. oktobra, iako je Centralna izborna komisija BiH tražila odgodu.
Naime, na današnjem sastanku između predstavnika Centralne izborne komisije i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da će 9. kolo Premijer ligi BiH ipak biti odigrano kako je to i bilo planirano, u subotu 2. oktobra.
"Pošto trenutno nema nikakve zakonske regulative o zabrani javnih okupljanja dan prije izbora, odlučeno je da će se utakmice ipak igrati", potvrdio je za SportSport.ba generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.
"N/FSBiH će poslati preporuke svim klubovima da se utakmice organizuju na taj način kako se ne bi narušavala izborna šutnja. Pogotovo se to odnosi na utakmicu između Željezničara i Čelika, koja će biti emitovana putim malih ekrana".
"Također, poslane su preporuke na adrese Fudbalskog saveza FBiH i Fudbaslkog saveza RS da se iste stvari odnose i na Prvu ligu Federacije BiH i Prvu ligu Republike Srpske. Omladinska Premijer liga BiH neće se igrati u nedjelju, 3. oktobra, kako je to bilo planirano, već u petak i subotu, 1. odnosno 2. oktobra", dodao je Baković.
sportsport .ba
znaci, cik rusi zakone, a ns zastitnik legalnosti.
Deveto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine ipak će se odigrati u subotu 2. oktobra, iako je Centralna izborna komisija BiH tražila odgodu.
Naime, na današnjem sastanku između predstavnika Centralne izborne komisije i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučeno je da će 9. kolo Premijer ligi BiH ipak biti odigrano kako je to i bilo planirano, u subotu 2. oktobra.
"Pošto trenutno nema nikakve zakonske regulative o zabrani javnih okupljanja dan prije izbora, odlučeno je da će se utakmice ipak igrati", potvrdio je za SportSport.ba generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković.
"N/FSBiH će poslati preporuke svim klubovima da se utakmice organizuju na taj način kako se ne bi narušavala izborna šutnja. Pogotovo se to odnosi na utakmicu između Željezničara i Čelika, koja će biti emitovana putim malih ekrana".
"Također, poslane su preporuke na adrese Fudbalskog saveza FBiH i Fudbaslkog saveza RS da se iste stvari odnose i na Prvu ligu Federacije BiH i Prvu ligu Republike Srpske. Omladinska Premijer liga BiH neće se igrati u nedjelju, 3. oktobra, kako je to bilo planirano, već u petak i subotu, 1. odnosno 2. oktobra", dodao je Baković.
sportsport .ba
znaci, cik rusi zakone, a ns zastitnik legalnosti.
- Obuca9
#2075 Re: Premijer liga BiH, sezona 2010/2011
Mislim da se ovdje treba završiti bilo koja daljnja rasprava o utakmici Sarajevo - Olimpic. Ako se navijači, trener i igrači istog ne žale, ne vidim svrhu da se žale ostali.samo_ovaj_put wrote:sto se penala tice,sa sjevera gledano,sama situacija je smijesna
neko je rekao,pa ja ovo ne bi ni sam sebi svirao![]()
Osim naravno onih koji imaju provjerene informacije da bi svih 18 igrača, skupa sa 4-5 članova stručnog štaba zavšrilo na CUM-u (tj. KUM-u) da su šta prigovarali o suđenju.