KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
perfect_guy

#2051 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by perfect_guy »

hmmmbla wrote:Lijep pozdrav svima ;-)
Interesuje me na koji način ADS FBiH obavijesti kandidate koji su poslali prijavu (vezano za javni konkurs za prijem pripravnika) da je prijava odbijena tj. kandidat nije primljen?
nikako, ja sam prošle godine slao za volontera (oglas išao preko njih), i nikad nikakve povratne informacije
ispravan_put

#2052 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ispravan_put »

Ja sam dva puta dobio odbijenicu - poštom.
hmmmbla

#2053 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by hmmmbla »

Hvala na odgovorima :)
kremali

#2054 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kremali »

stigla odbijenica za pripravnike u Konkurencisjkom vijecu...i jos dvojici kolega...

Zna se da je jednoj curi mjesto vec bilo osigurano, za drugu ne znam...Bas cu otici jedan dan i vidjeti na sta lice te cure...
Jer lako se i po odjevanju, hodu, polozaju tijela moze vidjeti jesu li zasluzile posao ili ne, neovisno od štele...
Mirzoni89

#2055 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Mirzoni89 »

kremali wrote:stigla odbijenica za pripravnike u Konkurencisjkom vijecu...i jos dvojici kolega...

Zna se da je jednoj curi mjesto vec bilo osigurano, za drugu ne znam...Bas cu otici jedan dan i vidjeti na sta lice te cure...
Jer lako se i po odjevanju, hodu, polozaju tijela moze vidjeti jesu li zasluzile posao ili ne, neovisno od štele...
Takodjer i meni, sa spiskom od dva imena koja su primljena, kao sto ti rece, bas da vidim lica tih osoba koja su primljena, jer po imena me niko ne moze razuvjeriti da ovdje nije radio nacionalni kljuc...
Morales

#2056 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

Jos nista od rezultata iz Zavoda za zap.?
gidra

#2057 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

Morales wrote:Jos nista od rezultata iz Zavoda za zap.?
Ništa.
Samo petljaju i lažu.
dezurni_ucenik

#2058 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

gidra wrote:
Ništa.
Samo petljaju i lažu.

Rekli mi da zovnem krajem sljedece sedmice.Jer ni oni vise ne znaju.Valjda sredstva potrosena pa se traze nova...
gidra

#2059 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

CVIKERASH wrote:
gidra wrote:
Ništa.
Samo petljaju i lažu.

Rekli mi da zovnem krajem sljedece sedmice.Jer ni oni vise ne znaju.Valjda sredstva potrosena pa se traze nova...
Čuj tek iduće sedmice, ev' već mjesec dana govore next week :lol:
Gdje odoše pare? Možda krpe rupe u budžetu sa tim sredstvima mamu im lopovsku...
A konkurs završen 15. aprila :roll:
girogiric2012

#2060 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

E sad bi svi mi koji trazimo da odradimo pripravnicki staz trebali bi se organizovati i pred vladu kantona sarajevo traziti smjenu kantonalnog ministra rada i socijalne politike...Ko zna kakva je muljaza sa ovim,to traje preko dva mjeseca,kako moze biti da nema para kad su preko dva miliona odobrili upravo za ovaj projekat.Sta jel sad postoji mogucnost da ga ne bude nikako,pa koliko godina trebamo jos cekati da odradimo pripravnicki.Kakva je trenutna situacija u kantonu ja mislim da ove godine vise nece biti javnog poziva a stalno izlaze nove generacije...
Kad bi bilo imalo svijesti kod nas da nesto poduzmemo po ovom pitanju bilo bi nam puno bolje,ali....
imezaforum

#2061 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by imezaforum »

Ima par dana kako sam dobila odbijenicu za volontera u ministarstvu.Od jedne osobe sam saznala kako je taj konkurs i bio raspisan za tu djevojku koja je primljena.Svaki dan gledam konkurse i svaki dan se razocaram..
gidra

#2062 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

imezaforum wrote:Ima par dana kako sam dobila odbijenicu za volontera u ministarstvu.Od jedne osobe sam saznala kako je taj konkurs i bio raspisan za tu djevojku koja je primljena.Svaki dan gledam konkurse i svaki dan se razocaram..
Čuj štela za volontera, haj' da i to čujem :lol:
Zar hoće ti sa štelom raditi za džabe, zar je nisu mogli utrpati u pripravnike?
imezaforum

#2063 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by imezaforum »

gidra wrote:
imezaforum wrote:Ima par dana kako sam dobila odbijenicu za volontera u ministarstvu.Od jedne osobe sam saznala kako je taj konkurs i bio raspisan za tu djevojku koja je primljena.Svaki dan gledam konkurse i svaki dan se razocaram..
pa to je kao sad po novom pripravnik volonter, ma da su rekli ko bude primljen da ce i ostati tu da radi :)
dezurni_ucenik

#2064 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

gidra wrote:
Druze ,volonteri po ministarstvima imaju neka primanja.Mozda nekih 200 maraka.

Da dodam jos da su mi rekli da ce sljedece sedmice MOZDA imati nesto vise informacija.Tako da u svakom slucaju ,proce ovdje jos najmanje mjesec dana.Stoka potrosila sredstva namijenjena pripravnicima.Jbm ti Vijece Evrope kud nas nisu suspendovali.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/05/2013 16:29, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#2065 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dezurni_ucenik »

.
imezaforum

#2066 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by imezaforum »

CVIKERASH wrote:
gidra wrote:
Druze ,volonteri po ministarstvima imaju neka primanja.Mozda nekih 200 maraka.
najmanje 400KM :)
Carmela

#2067 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Carmela »

I ja mislim da su pare potrosene, i ako je tako pred Vladu pa nek nam objasne ko je ovdje budala, ocigledno mi koji cekamo toliko dugo...meni su i za federalni rekli kao mnogi odustaju, ja sigurno upadam pa me jos nisu zvali...samo lazu i petljaju
kenzo

#2068 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by kenzo »

ima li kakvih novosti vezano za sufinansiranje pripravnika od strane kant. zavoda?
Morales

#2069 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

A odakle vam info da su pare potrosene? Jel to mahalska?
gidra

#2070 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

kenzo wrote:ima li kakvih novosti vezano za sufinansiranje pripravnika od strane kant. zavoda?
pa par postova iznad ti je sve objašnjeno, čitajte ljudi ostale postove :-)
girogiric2012

#2071 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by girogiric2012 »

Morales wrote:A odakle vam info da su pare potrosene? Jel to mahalska?

Pa kako ko zove zavod tako im oni daju drugacije informacije,lazu,petljaju,izmisljaju...
nestrpljiva

#2072 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by nestrpljiva »

Narode sta je ovo sa ovim zavodom i sa spiskom firmi koje su primljene za ovaj program. Mjesec i po dana je skoro proslo od zavrsetka konkursa, da je sve ok do sad bi oni taj spisak objavili. Ja sam danas sa jednom djevojkom pricala koja je prije dvije godine primljena u jednu firmu na ovaj nacin i kaze da je kad se ona tad prijavila bilo sve gotovo za mjesec dana, i konkurs i cekanje na odluku a ovo kod nas traje skoro dva mjeseca. ja cu poludjeti cekajuci :(((
ExNihilo

#2073 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by ExNihilo »

nestrpljiva wrote:Narode sta je ovo sa ovim zavodom i sa spiskom firmi koje su primljene za ovaj program. Mjesec i po dana je skoro proslo od zavrsetka konkursa, da je sve ok do sad bi oni taj spisak objavili. Ja sam danas sa jednom djevojkom pricala koja je prije dvije godine primljena u jednu firmu na ovaj nacin i kaze da je kad se ona tad prijavila bilo sve gotovo za mjesec dana, i konkurs i cekanje na odluku a ovo kod nas traje skoro dva mjeseca. ja cu poludjeti cekajuci :(((
Budi strpljiva :D
gidra

#2074 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by gidra »

ExNihilo wrote:
nestrpljiva wrote:Narode sta je ovo sa ovim zavodom i sa spiskom firmi koje su primljene za ovaj program. Mjesec i po dana je skoro proslo od zavrsetka konkursa, da je sve ok do sad bi oni taj spisak objavili. Ja sam danas sa jednom djevojkom pricala koja je prije dvije godine primljena u jednu firmu na ovaj nacin i kaze da je kad se ona tad prijavila bilo sve gotovo za mjesec dana, i konkurs i cekanje na odluku a ovo kod nas traje skoro dva mjeseca. ja cu poludjeti cekajuci :(((
Budi strpljiva :D
:lol: :thumbup:
Morales

#2075 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Morales »

Bice rezultati pocetkom sl.sedmice :D :D :lol: :lol:
Post Reply