FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Quaresma

#2051 Re: FC Bayern Munchen

Post by Quaresma »

brazzo20 wrote:Meni je taj Gomeza tolika kanta
Ma meni je gomez razvikano ime i nista vise
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2
BHF_Manijak

#2052 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

A kako to razvikano ime samo golove trpe, to ti je za pricu! 8-) Hajd ba malo ohladite od momka, ne moze neko ko je razvikan 3-4 sezone preko 20 golova po sezoni u ligi davati, sta vam je ba! I eto u Stuttgartu nije imo iza sebe Robbena, Mullera i Riberya... :roll:
Sta je to Muller uradio?! :mrgreen:
brazzo20

#2053 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

BHF_Manijak wrote:A kako to razvikano ime samo golove trpe, to ti je za pricu! 8-) Hajd ba malo ohladite od momka, ne moze neko ko je razvikan 3-4 sezone preko 20 golova po sezoni u ligi davati, sta vam je ba! I eto u Stuttgartu nije imo iza sebe Robbena, Mullera i Riberya... :roll:
Bolje ti je da malo pogledas kakve golove daje, a koliko puta je u odlicnoj prilici pa profula. Mullere je za mene danas bio igrac utakmice, kakvo nesebicno dodavanje kod prvog gola i kakva preciznost kod drugog.
Mišo_Kovač

#2054 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Opet ista priča o Gomezu... Čovjek da 26 golova u ligi i 13 u ligi prvaka, i onda neko kaže da ne valja i slicno, dok je recimo Dzeko napadacki bog u bogovskom Shity-u... Pffft, naravno... Treba biti realan i sagledati cinjenice objektivno... 8)
brazzo20

#2055 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

Mišo_Kovač wrote:Opet ista priča o Gomezu... Čovjek da 26 golova u ligi i 13 u ligi prvaka, i onda neko kaže da ne valja i slicno, dok je recimo Dzeko napadacki bog u bogovskom Shity-u... Pffft, naravno... Treba biti realan i sagledati cinjenice objektivno... 8)
Džeko je kavlitetniji igrac od Gomeza sto posto, ali nije on kriv ako mu taj stil igre u Citiju ne odgovara, zato kazem da bi volio da Dzeko ide u Bayern da se vidi ko je bolji igrac.
BHF_Manijak

#2056 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

brazzo20 wrote:
BHF_Manijak wrote:A kako to razvikano ime samo golove trpe, to ti je za pricu! 8-) Hajd ba malo ohladite od momka, ne moze neko ko je razvikan 3-4 sezone preko 20 golova po sezoni u ligi davati, sta vam je ba! I eto u Stuttgartu nije imo iza sebe Robbena, Mullera i Riberya... :roll:
Bolje ti je da malo pogledas kakve golove daje, a koliko puta je u odlicnoj prilici pa profula. Mullere je za mene danas bio igrac utakmice, kakvo nesebicno dodavanje kod prvog gola i kakva preciznost kod drugog.
Znam ja vrlo dobro kako Gomez igra i daje, ne moras me ti uciti. Pratim moka evo vec 5-6 godina, tako da mi ne treba dodatna analiza.
Ako ti mislis da je kloc, ne misli Bayern, a to Gomez potvrdjuje svojim golovima!
Drag mi je Dzeko, i po meni je raznovrsniji igrac od Gomeza, ali takav je razvoj situacije da Bayern i ne pomislja da dovodi zamjenu za Gomeza, sem neke rezerve kao recimo Pozarro koji je dovoljno kvalitetan ali se moze pomiriti i sa povremenim ulascima jer je na zalasku karijere. ;-)
SundanceKid

#2057 Re: FC Bayern Munchen

Post by SundanceKid »

Gomez je majstor! Ko ga ne prati duze vrijeme, dovoljno mu je da pogelda duele sa Ramosom, Pepeom i ostalim strvinama iz Reala, u ovoj zadnjoj utakmici Lige prvaka. Stamen, jak, bori se za poziciju, ima osjecaj za gol, zna kad se naci na pravom mjestu, da ne govorim koliko se puta vratio iz napada u svoj sesnesterac da pomogne... Mozemo sad pricat o kategoriji napadaca koji su dribleri, suteri, ovo il ono, i kako su majstori oni koji igraju ko Messi.....Gomez jednostavno ima osjecaj da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu.
brazzo20

#2058 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

SundanceKid wrote:Gomez je majstor! Ko ga ne prati duze vrijeme, dovoljno mu je da pogelda duele sa Ramosom, Pepeom i ostalim strvinama iz Reala, u ovoj zadnjoj utakmici Lige prvaka. Stamen, jak, bori se za poziciju, ima osjecaj za gol, zna kad se naci na pravom mjestu, da ne govorim koliko se puta vratio iz napada u svoj sesnesterac da pomogne... Mozemo sad pricat o kategoriji napadaca koji su dribleri, suteri, ovo il ono, i kako su majstori oni koji igraju ko Messi.....Gomez jednostavno ima osjecaj da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu.
Taj isti tvoj majstor je pred kraj utakmice protiv Reala profulo cijlu loptu 5 metara izpred gola, da je onda pogodio ne bi se trebali zajebavat sa penalima, navijam za Bayern vec 11 godina, drago mi je kad Gomez daje golove, al za mene nikad nije bio neka klasa, ali odgovara mu taj stil igre da vse lopte idu na njega i on jih trpa sa 5 metara u prazan gol ma da mu ni to uvijek ne uspije.
Mišo_Kovač

#2059 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Gerd Miler se smatra za jednog od najboljih napadaca svih vremena. Kakve je golove on davao? Jel se zajebavao sa loptom oko šesnaesterca, jel driblao, izvodio ludorije i bio "tehnicki potkovan"? Jok, već je bio tanjiraš, poacher koji je trpao iz peterca ko lud, kao što i Gomez radi... A Dzeko, lol, Gomez je bio najbolji strijelac bundeslige dok je šeikov grijač klupe ganjao loptu sa Česima, i najbolji je strijelac Bundeslige bio prošle godine, i ove godine je dao pun kurac golova, kako u BuLi tako i u LP.
I da, na toj istoj utakmici sa Realom, Ronaldo je fulio loptu takodjer - jel i od njega Jackson bolji ? :lol: :lol: :lol:
brazzo20

#2060 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

Mišo_Kovač wrote:Gerd Miler se smatra za jednog od najboljih napadaca svih vremena. Kakve je golove on davao? Jel se zajebavao sa loptom oko šesnaesterca, jel driblao, izvodio ludorije i bio "tehnicki potkovan"? Jok, već je bio tanjiraš, poacher koji je trpao iz peterca ko lud, kao što i Gomez radi... A Dzeko, lol, Gomez je bio najbolji strijelac bundeslige dok je šeikov grijač klupe ganjao loptu sa Česima, i najbolji je strijelac Bundeslige bio prošle godine, i ove godine je dao pun kurac golova, kako u BuLi tako i u LP.
I da, na toj istoj utakmici sa Realom, Ronaldo je fulio loptu takodjer - jel i od njega Jackson bolji ? :lol: :lol: :lol:
molim te recime gdje je to Ronaldo profulao takvu sansu ko Gomez na toj utakmici. Džeko je kompletniji napadac od Gomeza i zato tvrdim da bi u Bayernu postizao vise golova od njega.
BHF_Manijak

#2061 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

brazzo20 wrote:
SundanceKid wrote:Gomez je majstor! Ko ga ne prati duze vrijeme, dovoljno mu je da pogelda duele sa Ramosom, Pepeom i ostalim strvinama iz Reala, u ovoj zadnjoj utakmici Lige prvaka. Stamen, jak, bori se za poziciju, ima osjecaj za gol, zna kad se naci na pravom mjestu, da ne govorim koliko se puta vratio iz napada u svoj sesnesterac da pomogne... Mozemo sad pricat o kategoriji napadaca koji su dribleri, suteri, ovo il ono, i kako su majstori oni koji igraju ko Messi.....Gomez jednostavno ima osjecaj da se nadje u pravo vrijeme na pravom mjestu.
Taj isti tvoj majstor je pred kraj utakmice protiv Reala profulo cijlu loptu 5 metara izpred gola, da je onda pogodio ne bi se trebali zajebavat sa penalima, navijam za Bayern vec 11 godina, drago mi je kad Gomez daje golove, al za mene nikad nije bio neka klasa, ali odgovara mu taj stil igre da vse lopte idu na njega i on jih trpa sa 5 metara u prazan gol ma da mu ni to uvijek ne uspije.
Kakav je po tebi Pippo Inzaghi? :) Ne mozes neciji ucinak osporavati samo zato sto se tebi takav stil iger ne svidja. I ja volim na terenu vise napadaca tipa Henry, Ibrahimovic, van Persie, Ronaldo(debeli) vidjeti no nije to razlog da omalovazim ucinak npr jednog Nistelrooya, Gomeza, Inzaghija i ostalih "tanjirdzija". :) ;-)
simonese

#2062 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Ulf Kirsten :D
simonese

#2063 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Mišo_Kovač

#2064 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

brazzo20 wrote:molim te recime gdje je to Ronaldo profulao takvu sansu ko Gomez na toj utakmici. Džeko je kompletniji napadac od Gomeza i zato tvrdim da bi u Bayernu postizao vise golova od njega.
Ti svakako imaš pravo na svoje mišljenje, to ti niko ne moze osporit :D Medjutim, to ne znaci da si nepobitno u pravu, jelde :P Šta bi bilo kad bi i slicne premise se mogu ostavit za price uz kafu. Najobjektivnije mjerilo za jednog napadaca je njegova statistika i titule koje je osvojio - A gomez je osvajao titule sa dva razlicita tima, bio najbolji strijelac lige sa dva razlicita tima, igrao finale lige prvaka, odnos utakmica i golova mu je bolji od vecine napadaca svijeta (ukljucujuci dzeku), i tako dalje... 8)
Basler

#2065 Re: FC Bayern Munchen

Post by Basler »

Ovo nikad prestati nece! :x
Pa kako vam se da vise? Ili je do mene, jer vec 2 godine lomimo koplja ko je bolji za Bayern.
I tako kad god cujem (procitam ova poredjenja ili zelje pojedinaca) da se iznova "zarati", najradije bih uzeo mitraljez u ruke. Ratatatatatata. :D
brazzo20

#2066 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

Mišo_Kovač wrote:
brazzo20 wrote:molim te recime gdje je to Ronaldo profulao takvu sansu ko Gomez na toj utakmici. Džeko je kompletniji napadac od Gomeza i zato tvrdim da bi u Bayernu postizao vise golova od njega.
Ti svakako imaš pravo na svoje mišljenje, to ti niko ne moze osporit :D Medjutim, to ne znaci da si nepobitno u pravu, jelde :P Šta bi bilo kad bi i slicne premise se mogu ostavit za price uz kafu. Najobjektivnije mjerilo za jednog napadaca je njegova statistika i titule koje je osvojio - A gomez je osvajao titule sa dva razlicita tima, bio najbolji strijelac lige sa dva razlicita tima, igrao finale lige prvaka, odnos utakmica i golova mu je bolji od vecine napadaca svijeta (ukljucujuci dzeku), i tako dalje... 8)
Statistika cesto vara i daje pogresnu sliku o igracima odnosno o njegovom kvalitetu, bas kao sto je slucaj sa Gomezom, kao sto sam rekao volim Bayern i drago mi je kad Gomez daje golove ali on nije nikakav vrhunski majstor "baratnja" loptom, kao sto su to Messi, Ibrahimovic, C Ronaldo, Van Persie, Roney,..., istina je da trojicu od nabrojanih ne mogu vidit jer su mi antipaticni skroz na skroz ali to su sve kavalitetniji igraci od Gomeza pa makar statistika govori drugacije.
ledeni_caj

#2067 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Baudelaire

#2068 Re: FC Bayern Munchen

Post by Baudelaire »

ledeni_caj wrote:http://www.klix.ba/sport/nogomet/bayern ... /120429020

Sta lupaju za Marina ovi? :-)
Lupaju, Marin je potpisao za Chelsea.
Nogatrans

#2069 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Nemojte ljudi Boga vam Gomeza sa Dzekom porediti,pa Dzeko mora prvo da uspije biti standardan u jacem klubu pa onda da pocnemo o tom igracu sa klupe pricati.
missko

#2070 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Nogatrans wrote:Nemojte ljudi Boga vam Gomeza sa Dzekom porediti,pa Dzeko mora prvo da uspije biti standardan u jacem klubu pa onda da pocnemo o tom igracu sa klupe pricati.
sto da ne I Gomez je tek ove sezone postao standardan u jacem klubu, trebali bi ga tek porediti s Dzekom kad se bude dokazao van svoje domovine
brazzo20

#2071 Re: FC Bayern Munchen

Post by brazzo20 »

missko wrote:
Nogatrans wrote:Nemojte ljudi Boga vam Gomeza sa Dzekom porediti,pa Dzeko mora prvo da uspije biti standardan u jacem klubu pa onda da pocnemo o tom igracu sa klupe pricati.
sto da ne I Gomez je tek ove sezone postao standardan u jacem klubu, trebali bi ga tek porediti s Dzekom kad se bude dokazao van svoje domovine
Tako je Edin je vec dokazao koliko vrijedu u Bundesligi i to u slabijem timu od onog u kojem igra Gomez, znaci bio je u tezoj situaciji, bas bi volio da Goemz ode u Englesku pa da se vidi onda koliko je dobar.
2407

#2072 Re: FC Bayern Munchen

Post by 2407 »

Nije mi jasno zasto bi Bayern(njemacko orijentisan klub) mjenjao svog najboljeg strijelca koji je usput njemac za bosanca :-?

Necu ulaziti u raspravu ko je bolji od njih dvojice, oba su vrhunska igraca i smatram Dzeku kompletnijim igracem od Gomeza ali Gomez radi odlicno ono sto mu je posao a to je da neumoljivo trpa.
Bosanski_kralj

#2073 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Bayern ukoliko želi biti stalno u završnici LP i ukoliko želi skinuti Dortmund sa vrha bundeslige, pored Gomeza, u napadu mora imati još jednog kvalitetnog igrača.

Polovnjaci, bezbroj se puta to pokazalo, nisu rješenje za Bayern.
Nogatrans

#2074 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

missko wrote:

Dovoljno se dokazao u Bayernu zadnje dvije godine,a prije toga i u Stuttgartu. A onda se dovoljno dokazao i u LP zadnje dvije godine reseta svima mreze i ako Bog da tome nece biti kraja.

Ne bi volio vidjet Dzeku u Bayernu,jednostavno jer ima boljih napadaca koji su boljoj formi trenutno za manje para,a jedan od njih je Huntellar.
fortaleza

#2075 Re: FC Bayern Munchen

Post by fortaleza »

Bosanski_kralj wrote:Bayern ukoliko želi biti stalno u završnici LP i ukoliko želi skinuti Dortmund sa vrha bundeslige, pored Gomeza, u napadu mora imati još jednog kvalitetnog igrača.

Polovnjaci, bezbroj se puta to pokazalo, nisu rješenje za Bayern.
Bayernu koji igra sa samo jednim napadačem nije potreban klasni igrač u napadu uz Gomeza barem dok ne srede obranu... Dovoljan im je i Pizzaro koji će biti džoker s klupe... Nijemci su to, neće oni dati 30 milijuna za Džeku.

Premda je raznovrsniji igrač od Gomeza ne bih volio da dođe u Bayern samo zbog toga što bi čitava Bosna počela navijati za Bavarce...
Post Reply